Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

fluierat cutie cherokee treapta a 3-a

casian

Postări Recomandate

buna ziua

Am observat acum 2 zile ca fluiera treapta a 3-a cand urc cu cherokee-le, doar fluiera, de intrat intra ok nu agata nu caraie nimic. Pe drum drept se comporta normal fara zgomote. In restul vitezelor nu face nici un zgomot ciudat indiferent daca urc sau merg pe drum drept. Sa inteleg ca trebuie sa completez cu ulei la cutie, si daca da ce ulei sa pun? 75w80 sau 80w90?

masina: cherokee xj din 1998, 2,5 tdi, cu 2h permanent si cu 4h-4l

multumesc.

Editat de casian

IMS 2,7 D ‘59

Range rover p38 2,5 tds

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: fluierat cutie cherokee treapta a 3-a

Buna dimineata !

Daca fluiera doar intr-o treapta, nu e de la ulei, ca si celelalte trepte se scalda in acelasi ulei, nu ?

De stricat sigur nu-i strica cutiei un schimb complet, daca tot nu stii daca s-a umblat vreodata acolo, iar fluieratul denota o uzura mai accentuata a elementelor care sunt implicate in angrenajul treptei a treia (sincroane, inele, furci, etc.)

Pana merge, da-i pace, dar macar schimba tot uleiul, ca nu-i va face rau... 75W90 e OK, cu mentiunea sa aiba terminatia GL4, si nu GL5, care are prea mult sulf si tinde sa atace chestiile de bronz din cutie (sincroane, bucsi).

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

API GL-3 sau GL-4 neaparat...

EDIT: N-am vazut de ochi ca Dragos mi-a luat-o inainte

Sunt curios cum se comporta cutia la rece...a mea face putine figuri primii km la schimbarea 1-2...

Editat de ssrli

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Dupa completarea uleiului, am scapat de fluierat dar am observat ca acum pozitiile vitezelor sunt mai fixe, iar treapta a doua intra mai greu daca viteza este prea mare pt ea (adica daca ai 50 km/h si vrei sa bagi a 2-a abia intra, trebe redusa viteza si dupa aia bagat).

Nu stiu daca are vreao legatura ca eu am prins masina la vreo saptamana dupa completare.

Tatal meu a zis ca treaba cu intratul mai greu a treptei a 2-a ii doar de vreo 2 zile.

IMS 2,7 D ‘59

Range rover p38 2,5 tds

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare