Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

intrebare muntii grohotis+neamtului

dansoare

Postări Recomandate

Re: intrebare muntii grohotis+neamtului

@kali

Dupa ce am facut stanga din Valea Doftanei, am mers vre-o 4 km pe forestier dupa care am urcat prin padure direct pe creasta pana in apropierea statiei meteo. Dupa asta , se continua pe creasta pana la acea panta care ne-a dat de furca. Sau de fapt , masina ne-a dat de furca neavand blocante...... Dupa ce se urca acea panta, se mai merge putin si acest drum se intersecteaza cu un forestier care vine probabil dinspre Valea Negrasului sau Secaria...sau ambele... din cate am auzit de pe la unii si altii ....

Am tot sapat si noi la pragul ala :grin:. Acum cele mici nu au nici o sansa..... doar de la 2tone in sus si cel putin 1blocant :grin:... App...... Daca e uscat uscat se ocoleste prin dreapta. Se vedeau niste urme pe acolo si am zis sa incercam si a mers.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 78
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

@ Lordeko

Am incercat si prin dreapta si nici o sansa. Pamantul era extrem de nisipos si roata nu prea avea de ce sa se agate. I-am dat niste spanuri ca in zilele mele bune ...dar fara nici un rezultat.

Deci, in alta ordine de idei musiu, voi a-ti sapat! Mi s-a parut mie cam suspect la prima vedere, ca doar mai trecusem pe acolo. Sa faceti bine sa astupati, sa reparati !:ha:

Este prima data cand ma intorc din traseu fara sa ajung unde mi-am propus. Poate daca nu mai erau si altii in masina, daca eram singur, aveam eu ceva in cap si poate reuseam, dar cei cu care am fost m-au convins sa facem cale intoarsa.

Hai ca nu mai stiu sa pun poze. S-a schimbat ceva pe aici......

Link spre comentariu

Cristi, Hai ca m-ai facut curios, din poze nu arata naspa deloc ... mai ales pe uscat ...

Cu toate ca fara blocante poate fi o gluma destul de nasoala. La iesirea asta am avut o problema cu centralul (debloca de capul lui) si am pus-o destul de nasol intr-un sant - era cit pe ce sa o pun pe o parte - poate pune Ciprian o poza, ca era chiar in spatele meu :) ... oricum, fara indrumarea cm cu cm prin statie nu iesem de acolo cu portierele intregi - multumesc mult Cipri :)

Tot Samuraiul ' ii cel mai tare
Link spre comentariu

Cristi, Hai ca m-ai facut curios, din poze nu arata naspa deloc ... mai ales pe uscat ...

Cu toate ca fara blocante poate fi o gluma destul de nasoala. La iesirea asta am avut o problema cu centralul (debloca de capul lui) si am pus-o destul de nasol intr-un sant - era cit pe ce sa o pun pe o parte - poate pune Ciprian o poza, ca era chiar in spatele meu :) ... oricum, fara indrumarea cm cu cm prin statie nu iesem de acolo cu portierele intregi - multumesc mult Cipri :)

DSCN4269.JPG.b08eea84fcc6e04605b0a7cf220b3b6c.JPG

In poza deja incepusei sa o redresezi. Oana la faza asta ma intreba incet: "crezi ca o rastoarna?'' Din spate s-a vazut kalumea un Mitzu in trei roti.

Am avut noroc ca nu s-a rupt malul din dreapta.

EX-NISSAN :tk
Link spre comentariu

Din orice unghi filmezi si pozezi panta aia...... nu se intelege deloc decat LIVE la fata locului.... asa ziceam si eu la inceput.....

Link spre comentariu

Salut,

Coborarea a fost ok. Coloana voastra se vedea/ auzea foarte bine, chiar daca erati destul de departe. Era frumos sa ne intalnim, dar nu a fost sa fie. Poate data viitoare.

In weekend cred ca o fim prin zona, inca nu s-a stabilit nimic.

O seara buna.:cl

EX-NISSAN :tk
Link spre comentariu

@ Kali

La fel cum spunea si @Lord'eko, de cele mai multe ori imaginile nu arata realitatea. Ultima data cand am urcat acea panta a fost pe 19 sept anul trecut si cel mai usor a fost urcata de o LJ 73 cu blocante fata / spate. Jeepul fara blocante dar cu span maxim a reusit si el din prima. Din cateva incercari au urcat si doua Y61 cu blocante spate. O sa pun un filmulet , cam incomplet ce-i drept , pentru ca m-am ferit din calea pietrelor si am pierdut ceva imagini.

Nz4gnHlsh90

Link spre comentariu

In poza deja incepusei sa o redresezi. Oana la faza asta ma intreba incet: "crezi ca o rastoarna?'' Din spate s-a vazut kalumea un Mitzu in trei roti.

Am avut noroc ca nu s-a rupt malul din dreapta.

Era putin inghetat pe acolo, iar din cite span-uri i-am dat, cred ca s-a topit putin gheata si s-au infipt crampoanele in pamant ...

Oricum, cred ca erau putine sanse sa o rastorn, pt ca la unmoment dat eram cu rotile din dreapta pe pamant, iar in stanga pe diferentiale. Daca era inclinarea invers (spre rapa) nu cred ca aveam nerv sa ii mai dau asa :)

Link spre comentariu

Din orice unghi filmezi si pozezi panta aia...... nu se intelege deloc decat LIVE la fata locului.... asa ziceam si eu la inceput.....

Cred ca ai dreptate, din filmuletul pus de Cristi sa vede mai abrupt decit in poze ... dar tot l-as incerca fara ezitare cu Mitsu :grin:

Link spre comentariu

Cand?? Cand??:ha1

Chiar weekendul viitor, daca nu gasim o alta optiune :)

Nu stiu de ce, dar am senzatia ca nici tu nu ai ezita nici o secunda sa te bagi la urcarea aia :banana

Link spre comentariu

Acu' nu vreau sa va dau la intors, dar cred ca din lipsa ploilor, pamantul s-a transformat intr-un praf stabil adica aparent pare in regula. In momentul in care incepe sa se rupa aderenta, s-a terminat tot. Am incercat si prin dreapta pe unde spunea Lord'eko , era totul perfect..... pana incepea sa patineze. In acel moment nu mai avansai un centimetru si nu era cine stie ce panta. Am incercat si cu elan , pe care nu prea puteai sa ti-l iei decat asa usor, incet incet. Daca-i dadeai gaz din prima , nu mai plecai din loc. Este pentru prima data cand mi s-a intamplat asa ceva. Eu cred ca pe acolo acum nu se poate urca decat cu minim blocant spate si roti desumflate.

Voi chiar puteti incerca, sunt curios......Ar fi totusi bine sa aveti si o masina cu blocante printre voi , in cazul in care nu reusiti, sa va traga si sa terminati traseul in Azuga. Va urez succes !

Link spre comentariu

Ar fi totusi bine sa aveti si o masina cu blocante printre voi , in cazul in care nu reusiti, sa va traga si sa terminati traseul in Azuga.

confirm. la inceputul lui august am urcat cinci masini pe acolo, pe uscat si vreme buna. doua pajero-uri cu blocante si un jeep au urcat, un jimny si un lj70 au fost ajutate cu troliul...

banuiesc ca asta e panta cu pricina (sper ca se intelege ceva):

IMG_1198.thumb.jpg.fb4e6842294fbc9d4ce7976d8345a106.jpgIMG_1196.thumb.jpg.72788bdf165d213a63440d6383d2e02b.jpg

prin urmare, blocantul, troliul (si pantalonii maro :) ) sunt baza...

exista 10 tipuri de oameni: cei care inteleg binar si ceilalti.
Link spre comentariu

confirm. la inceputul lui august am urcat cinci masini pe acolo, pe uscat si vreme buna. doua pajero-uri cu blocante si un jeep au urcat, un jimny si un lj70 au fost ajutate cu troliul...

banuiesc ca asta e panta cu pricina (sper ca se intelege ceva):

[ATTACH=CONFIG]121696[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]121697[/ATTACH]

prin urmare, blocantul, troliul (si pantalonii maro :) ) sunt baza...

e belea urcarea asta !

• LJ 7O

Link spre comentariu

am urcat pe acolo anul trecut fara blocant, pt. ca era rupt.

cu vit. 1 nu a mers. am reusit cu a 2-a si gaz grav, de nevoie, pt. a trece de pragul de la inceputul rampei. n-as prea recomanda, daca pierzi controlul acolo, in stanga e o minunatie de vale, primii copaci cred ca sunt la 1 km.

pana a ajunge acolo sus insa, aveti o urcare frumoasa prin padure. pe ud cred ca e funny.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Goganu,

foarte tare traseul din filmulet - inclusiv in padure am vazut citeva urcari frumoase :)

Intradevar, din filmul asta se vede clar despre ce este vorba la urcarea cu pricina ... dar tot l-as incerca :grin:

Link spre comentariu

ca sa mai aveti o perspectiva....era septembrie...

toata povestea aici:

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56200-Valea-Doftanei-Azuga-Diham-19-septembrie-2010

L.E. ar fi bine sa deschideti un topic separat.

Editat de giorgel

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

@Goganu

Goganele frate, frumos filmuletul tau. Imi aduce aminte de vremurile bune.....Si cand il mai vad si pe Alf in desfasurare , parca mi se rasuceste un cutit in inima.

@giorgel

Frumoase aventuri Giorgel ! Am fost impreuna atunci .....

@Goganu : @ Giorgel

As fi curios acum daca am mai putea urca acum acea panta. Incercam ?

Link spre comentariu

noi am vrea sa mergem simbata asta in baiului. din valea doftanei se fac mai multe forestiere in stinga,spre baiului. puteti preciza despre care este vorba?

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare