alin-jeep Postat Noiembrie 11, 2011 Partajează Postat Noiembrie 11, 2011 (editat) Buna ziua azi fiind o zi mai deosebita (mai usor de tinut minte),m-am gandit sa dau start la proiectul JEEP ZJ la care ma gandesc de mult timp .Masina va fi facuta ptr. excursii si plimbare de placere . Revin mai tarziu cu amanunte ALIN ............si revin ZJ este o masina care mie imi place foarte mult .Am avut mai multe ,cu toate felurile de motor dar numai VM 25 m-a multumit : consum ,putere, taxe desigur ptr.ce am eu nevoie . Cu aceasta masina lucrurile stau astfel: am cumparat-o foarte ieftin cu motorul de 25 diesel defect (ea initial fiind de 5.2).momentan este radiata din circulatie la cerere (super fain,fiscal OK , fara probleme cu fostul proprietar) .Am facut la RAR cerere de inlocuire a motorului si mi s-a aprobat fara probleme.Pana acum am facut urmatoarele operatiuni: -inlocuit 4 chiuloase demontate de pe un FORD scorpio-verificat+planat -inlocuit 8 tacheti hidraulici (NOI) candva erau de vanzaresi nu i-a vrut nimeni -segmentat, ulei,filtru -disc ambreiaj -NOU -inl. cutie de transfer cu nepermanent -inlocuit punti: spate cu CHRYSLER 8.25 de pe un XJ care a fost modificat in UNGARIA raport 4.1/1 acelasi raport si la fata. Am circulat cu acele punti si sunt OK ,se vor vedea in poze. -am montat un radiator nou de tractor FIAT,mult mai in spre motor ,am renuntat la vascocuplaj,vor fi montate electroventilatoare ,unul cu comanda automata si unul cu comanda manuala si o pompa suplimentara de apa care o sa functioneze dupa oprirea motorului un anumit timp. -am ales acest radiator ptr. ca incape intre caseta de directie si lonjeronul dreapta si are o capacitate foarte mare de lichid (12 litri tot circuitul) -radiatorul s-a montat pe o alta traversa inferioara fata -in locul castigat intre bull bar si radiator urmeaza sa montez troliul Warn 8274 -aproape sigur o sa pun si o pompa de alimentare electrica -inl.jentile cu cele din poze ET -25 si anvelope 33x10.5x15 silverstone Extreme care cred ca o sa le schimb ptr.ca sunt prea agresive si am de mers si pe asfalt -o sa am nevoie de arcuri fata ptr.ca nu imi place cu inaltatoare ,cu amortizoarele ma descurc ,am mai lungi Ce astept de la masina asta : -sa merg oriunde merge orice TOYOTA , PATROL,sau WRANGLER -NUUUU concursuri si altfel de RUPERI -sa nu ma coste mult masina,sper sa nu depasesc 5000 euro si o sa revin si cu costurile cand o sa le socotesc si prefer sa fac calcule dupa ce termin ptr.ca altfel sunt sanse sa ma sperie sumele si sa renunt -sa reusesc sa o(re) inmatriculez -sa ma dau cu ea anul acesta (2011) ORICE SUGESTII SI SFATURI SUNT BINEVENITE Ini cer scuze ptr. calitatea imaginilor Editat Noiembrie 13, 2011 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Noiembrie 11, 2011 Partajează Postat Noiembrie 11, 2011 Re: 11.11.2011 START proiect JEEP ZJ ce model de motorizare are ? Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Noiembrie 11, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2011 Re: 11.11.2011 START proiect JEEP ZJ 2.5 td:ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alex suv Postat Noiembrie 11, 2011 Partajează Postat Noiembrie 11, 2011 Re: 11.11.2011 START proiect JEEP ZJ Salut spor la treaba Pe cind ceva poze si ceva informatii despre proiect?:gr1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Noiembrie 11, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2011 (editat) Re: 11.11.2011 START proiect JEEP ZJ si inca ceva imagini ALIN Editat Noiembrie 13, 2011 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Noiembrie 13, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2011 (editat) Re: 11.11.2011 START proiect JEEP ZJ ALIN Buna seara. In sfarsit mi-am permis o zi de relaxare : m-am inchis SINGUR in atelier si am lucrat la puntea spate . In plan am avut modificarea barii Panhard cu una reglabila ( si ieftina) : :hl nu pot sa mai pun poze.Acolo scrie asa ,,2. Drag previously uploaded files into this area to attach them.''Ce trebuie sa fac ? .......ne auzim mai tarziu dupa ce rezolv PROBLEMA cu pozele ALIN Editat Noiembrie 14, 2011 de alin-jeep Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Noiembrie 13, 2011 Partajează Postat Noiembrie 13, 2011 Re: 11.11.2011 START proiect JEEP ZJ Pentru poze, revezi pasii de mai jos pentru ca forumul nu are limitare/user la poze : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56551-Metoda-noua-si-functionala-pentru-postarea-de-atasamente-si-imagini REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Noiembrie 13, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2011 Re: 11.11.2011 START proiect JEEP ZJ :tk o sa reincerc maine ALIN Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nino Postat Noiembrie 13, 2011 Partajează Postat Noiembrie 13, 2011 Re: 11.11.2011 START proiect JEEP ZJ Succes ! Ma gandesc la anul sa facem o intalnire numai de VM-uri.:x Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hdragos Postat Noiembrie 13, 2011 Partajează Postat Noiembrie 13, 2011 Re: 11.11.2011 START proiect JEEP ZJ Succes ! Ma gandesc la anul sa facem o intalnire numai de VM-uri.:x noi o putem face dar cred ca pt @alin-jeep este de preferat sa nu apara la aceasta intrunire pt ca cel putin noi cel din zona de sud-est il vom vana si macelari pur si simplu cu toate problemele pe care le avem si le vrem rezolvate,eu unul deabia astept ca il sechestrez si improvizam un atelier la locul faptei,poate stabileste si un guinees world record cu cele mai multe ore de reparati auto non-stop:ha: Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Noiembrie 14, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2011 Re: 11.11.2011 START proiect JEEP ZJ Buna dimineata ptr. hdragos : problemele de la motorul tau o sa se termine in momentul in care ai sa renunti la ideea ca masina ta va fi reparata in BUCURESTI (sa nu zici ca am cobit) -te urmaresc de mult timp ALIN Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Noiembrie 14, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2011 Re: 11.11.2011 START proiect JEEP ZJ Buna seara Am o intrebare ptr moderatori : este inregula ce am facut cu putin timp in urma ,am editat un post sau trebuia sa merg cu ,,raspunde la discutie ? :tk ALIN Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Noiembrie 14, 2011 Partajează Postat Noiembrie 14, 2011 Re: 11.11.2011 START proiect JEEP ZJ Buna seara ! Editarea se foloseste pentru a corecta greseli. Daca ar fi dupa mine, editarea n-ar fi posibila decat in intervalul a maxim cinci minute dupa postarea initiala... Daca consideri ca e ceva important, si trebuie citit actual, adu vechiul post la starea initiala, si posteaza acum, cu "Raspunde la discutie". Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Noiembrie 14, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2011 (editat) Re: 11.11.2011 START proiect JEEP ZJ Buna seara Revin la bara Panhard care la mine este un tirant de la tractor si posibil sa fie OK, dar la o simulare de flexare mi se pare ca nu flexeaza puntea ci se ridica cu tot cu caroserie si se apleaca in fata, ceea ce nu imi prea place. Oare sa fie de la bucsile de la brate care nu permit flexarea ? ALIN [ATTACH=CONFIG]121637[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]121640[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]121636[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]121639[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]121635[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]121638[/ATTACH] Editat Noiembrie 14, 2011 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Noiembrie 15, 2011 Partajează Postat Noiembrie 15, 2011 Re: 11.11.2011 START proiect JEEP ZJ ce treaba au bucsele ?! si unde incerti tu sa faci flexarea ? puntea pe fata flexeaza ceva cant de joci cu cricul pe cea din spate..... dar la cea din spate nu se fede nimic in poze.... oricum, daca vrei un flex calumea, tre sa ii lungesti bratele, cu astea scutute e cam limitat.... interesant trackbar-ul tau de spate , dar sibur nu atunge unde ai facut prinderea intre el si punte...in chestia aia albastra ( apropos, de ce albastru ? ) Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Noiembrie 15, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2011 Re: 11.11.2011 START proiect JEEP ZJ ce treaba au bucsele ?! si unde incerti tu sa faci flexarea ? puntea pe fata flexeaza ceva cant de joci cu cricul pe cea din spate..... dar la cea din spate nu se fede nimic in poze.... oricum, daca vrei un flex calumea, tre sa ii lungesti bratele, cu astea scutute e cam limitat.... interesant trackbar-ul tau de spate , dar sibur nu atunge unde ai facut prinderea intre el si punte...in chestia aia albastra ( apropos, de ce albastru ? ) -Nu ar fi normal daca ridic dintr-o parte a puntii sa se ridice intai roata si dupa aceea sa se ridice si caroseria? La mine se ridica din start cu tot cu caroserie . Sa fie arcurile prea tari ? -Bratele sunt ceva mai lungi decat cele originale,se vede ca incap bine 33-urile,flexare foarte mare nu am nevoie tinand cont de viitoarea utilizare a masinii - De ce albastru ? asa era vopseaua in pistol si nu am vrut sa o arunc ALIN Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alex suv Postat Noiembrie 15, 2011 Partajează Postat Noiembrie 15, 2011 Re: 11.11.2011 START proiect JEEP ZJ Salut frumos utilajul spor la treaba PS. incearca sa ridici de caroserie si vezi daca ramine roata jos este locic daca ridici direct de punte sa se ridice cu totu tinind cont ca ridici toata articulatia zic si eu :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Noiembrie 24, 2011 Partajează Postat Noiembrie 24, 2011 Re: 11.11.2011 START proiect JEEP ZJ Buna seara ! Editarea se foloseste pentru a corecta greseli. Daca ar fi dupa mine, editarea n-ar fi posibila decat in intervalul a maxim cinci minute dupa postarea initiala... Daca consideri ca e ceva important, si trebuie citit actual, adu vechiul post la starea initiala, si posteaza acum, cu "Raspunde la discutie". Stima, Dragos Asa si este acuma ! :h5 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Noiembrie 25, 2011 Partajează Postat Noiembrie 25, 2011 Re: 11.11.2011 START proiect JEEP ZJ E gata pana la Impotmoliada, te asteptam cu ea sau cu vre-un alt Jeep ? Nu uita: 17 dec 2011 in Bucuresti - Fundeni - Frunzareni...( sau cum s-ao chema ) :ha: ai link-ul aici: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?67583-Impotmoliada-2011-Un-trial-pentru-semenii-nostri-! Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat Noiembrie 26, 2011 Partajează Postat Noiembrie 26, 2011 Re: 11.11.2011 START proiect JEEP ZJ Buna seara, frumos si interesant proiectul! Am si eu o intrebare in legatura cu puntea spate: se poate face la orice model de punte acea intaritura, ajuta la rezistenta? Sau asa este puntea?:grin: Am mai citit pe undeva despre intarit puntea si caroseria("sasiul") la Jeep. Marius Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Noiembrie 26, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2011 Re: 11.11.2011 START proiect JEEP ZJ Buna seara La mine puntea era modificata si nu stiu in ce masura este sau nu este in regula aceasta ramforsare.Poate ne spun cei cu experienta cum sta treaba .Eu pana acum nu am reusit sa distrug nici puntile stok (dar nici nu am incercat). ALIN Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Noiembrie 26, 2011 Partajează Postat Noiembrie 26, 2011 Re: 11.11.2011 START proiect JEEP ZJ Buna seara, frumos si interesant proiectul! Am si eu o intrebare in legatura cu puntea spate: se poate face la orice model de punte acea intaritura, ajuta la rezistenta? Sau asa este puntea?:grin: Am mai citit pe undeva despre intarit puntea si caroseria("sasiul") la Jeep. Marius Intarirea puntii e o idee foarte buna, mai ales daca e vorba de D35 '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Ianuarie 22, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 Re: 11.11.2011 START proiect JEEP ZJ Buna seara In sfarsit ,am reusit sa am putin timp si pentru JEEP-ul meu si am mai facut urmatoarele: -inlocuit alternator cu unul de VW de 120 amperi,deci a sarit cat colo si pompa suplimentara de vid pentru frana si voi merge numai cu pompa ce se afla in interiorul motorului -am terminat lucrarile la puntea spate -totul pare a fi OK -am modificat frana ,am aruncat ABS-ul si toate conductele si am simplificat circuitul.Am folosit conducte de Cu de Dacia care se pot modela foarte usor si sunt usor de bercuit(daca ai scula) -inlocuit furtunele de frana cu furtune de LADA NIVA care sunt mai lungi si au arc de metal pe exterior(si sunt si foarte ieftine) -am simplificat instalatia electrica din compartimentul motorului(cleste si banda izolatoare) -am inceput sa construiesc bara fata cu suportul de troliu.Am ales o varianta ieftina din teava subtire in pereti pentru a nu ingreuna foarte tare si pentru a nu necesita scule speciale.Coturile sunt cumparate de la Dedeman si nu sunt scumpe. -nu am vrut sa lungesc masina inspre fata deaceea nu stiu sigur daca voi monta si Bull-bar-ul Cam asa arata pana acum: -am montat si troliul ,imi place cum incape dar mai trebuie sa-i fac in partea dinspre radiator o protectie ptr. a nu lovi cablul accidental ,radiatorul -mai am de lucru la bara dar m-am grabit sa ies afara sa-i fac o proba si am facut-o ......totul aproape bine, sunt multumit cum merge cu 33-uri cu rapoartele 4.1 la1 dar..............s-a rupt axul la turbina......mult fum si pericol sa o ia pe ulei. Am blindat unjerea turbinei si am demontat furtunul de la admisie pentru a putea ajunge la atelier,pentru ca scotea tot uleiul pe evacuare (LUATI-O CA UN SFAT in astfel de cazuri) -Aproape sigur maine o sa montez o turbina cu geometrie variabila Cand m-a lasat Turbina m-am gandit la vorbele unui coleg de-al nostru care spunea ca ,,vremea VM-urilor a apus de mult" sau cam asa ceva ,dar eu inca nu abandonez. Dupa ce am ajuns la atelier am facut mici retusuri pe la aripile din fata cu un flex si un baros pentru a nu mai lasa urme pe anvelope-NICIODATA Saptamana asta trebuie sa o termin pentru ca o asteapta un week-end interesant prin Apuseni PE CURAND..................ALIN Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 Re: 11.11.2011 START proiect JEEP ZJ esti harnic -imi place cand iti mai faci bara iti dau eu imprumut presa de indoit tevi sa le faci dintr-o bucata problema cu cablu de la troliu eu am rezolvat-o punand in fata radiatorului o sita de aia din care sunt facute filtrele de aer la camion pare o solutie practica ca se aduna in ea si mizeriile , o scot si o curat cand e cazul bafta in continuare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Ianuarie 23, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 Re: 11.11.2011 START proiect JEEP ZJ :tk:tk:tk:tk ALIN Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate