gu_5473 Postat Septembrie 20, 2010 Partajează Postat Septembrie 20, 2010 Salut din nou pe toată lumea și va deranjez cu o alta problema.Am un Freelander din 2002 1,8 16v benzina si aș vrea să-i bag un Cip de putere pentru ca este cam puturoasă atunci când tractez rulota (1.200kg).Stiu că la motoarele pe benzina nu se scoate prea mult...înjur de 10 cp dar poate sunt de ajuns la ce am eu nevoie.Acum urmează intrebarea pentru pasionatii de motoare;are cineva instalat pe acest tip de motor Cip de putere si dacă este multumit de el ? Eu mai am un Fiat Doblo diesel la care i-am făcut o remapare ECU si sunt foarte multumit ,parcă este altă masina de când i-am facut această operatie.Aștept răspunsuri:hl...multumesc. Land Rover Freelander TD4 2005 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Septembrie 20, 2010 Partajează Postat Septembrie 20, 2010 Re: Cip putere Freelander 1,8 16V? Ai dreptate, la motoarele pe benzina de genul celui de pe Freelander nu se pot obtine rezultate extraordinare. Eu zic ca nu merita cheltuiti bani degeaba. Mai bine incerci sa schimbi masina iar daca vrei sa ramai tot pe modelul asta, cauta un TD4 cu motor BMW de 2000 cc diesel. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat Septembrie 20, 2010 Partajează Postat Septembrie 20, 2010 Re: Cip putere Freelander 1,8 16V? Pentru motoarele pe benzina nu merita facut upgrade din soft. Trebuie umblat mult mai mult pentru efect cit de cit vizibil (modificare admisie, evacuare, etc). La diesel este alta treaba. Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gu_5473 Postat Septembrie 22, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 22, 2010 Re: Cip putere Freelander 1,8 16V? Am vorbit cu cei de la firma tunning,se poate face ceva dar trebuie sa umble in calculatorul masinii.Am înteles de la ei că-i mai pot da vreo 11-12cp. Preț...1000lei.Urmează sa fac programare săptămîna urmatoare pentru ca firma este în Bucuresti. Vă țin la curent cu interventia.Să aveti drumuri bune și timp de plimbări. Land Rover Freelander TD4 2005 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BlackLord Postat Septembrie 22, 2010 Partajează Postat Septembrie 22, 2010 Re: Cip putere Freelander 1,8 16V? 11-12CP...... tu vorbesti serios? Si mai dai si 10 milioane? Mai bine iti pui un filtru "sport" si scapi cu cincimea pretului si fara ghidusii. Sau filtrul ala minune premiat la Geneva care zice-se scade consumul cu 10% pe langa celelalte calitati ale unui filtru "sport" . Si era 200 RON parca... Oricum ideea in sine mi se pare aiurea. Ca si cum as vrea sa fac din tanc ..roadster. O fi motorul asta de 1.8 pe Lotus DAR asta nu inseamna ca si pe Freelander se va comporta tot asa.... Land Rover Freelander 1.8i 86KW (117HP) - Silver Edition MY01 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
grandvitara Postat Septembrie 22, 2010 Partajează Postat Septembrie 22, 2010 Re: Cip putere Freelander 1,8 16V? Sau filtrul ala minune premiat la Geneva care zice-se scade consumul cu 10% pe langa celelalte calitati ale unui filtru "sport" . Si era 200 RON parca... off topic Filtrul ala minune daca vorbim de acelasi lucru(descoperit de cineva de prin ardeal) isi cam face treaba adica a scazut consumul la un bmw 330xd numai ca,costa cam 200 euro(eu personal nu as da dar al meu frate e de alta parere) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BlackLord Postat Septembrie 23, 2010 Partajează Postat Septembrie 23, 2010 Re: Cip putere Freelander 1,8 16V? e 200 de ron ... pe la brasov sau ceva ardeal. E ca o cutie de ness d'aia mare asa, cu galben ceva. Si chiar l-am intrebat pe tip daca merge la Freelander si a zis ca se potriveste. Si ca imi va scade consumul cu 10% bla bla bla..... e chiar 225RON am verificat acum pe un forum unde il gasisem pe ins. Are si site: http://www.filcor.ro/FilcoR%20Generic.html Repet. NU L-AM INCERCAT. Land Rover Freelander 1.8i 86KW (117HP) - Silver Edition MY01 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gu_5473 Postat Septembrie 26, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2010 Re: Cip putere Freelander 1,8 16V? Multumesc mult pentru sfaturi. Incerc atunci cu un filtru sport sa vad ce iese . Land Rover Freelander TD4 2005 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BlackLord Postat Septembrie 26, 2010 Partajează Postat Septembrie 26, 2010 Re: Cip putere Freelander 1,8 16V? Parerea measa stai calm. Dai 10 milioane pe fix nimic unde mai pui ca modifici si ceea ce daca era de modificat ar fi fost facut in felul acesta din fabrica ... nu? Mai bine pui banii la ciorap pentru garnitura de chiuloasa... :D Land Rover Freelander 1.8i 86KW (117HP) - Silver Edition MY01 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
roly Postat Septembrie 30, 2010 Partajează Postat Septembrie 30, 2010 Re: Cip putere Freelander 1,8 16V? Chiptuningul nu te poate ajuta prea mult din pacate, pentru ca este vorba de un motor cu litraj mic si aspirat. Daca era turbo sau aveai cm3 in plus puteai creste mai bine calutii mai ales cuplul. Oricum atentie mare la chiptuning, multe "improvizatii" pot sa faca mai rau decat bine. Gasesti o groaza de baieti care sa iti schimbe softul sau "power-boxuri" la preturi de cacao. Partea negativa este ca pot produce presiuni si temperaturi de functionare foarte ridicate ale motorului si turbinei. Chiptuningul de la firme consacrate din germania de exemplu costa de la 300E in sus. Acum ce i drept platesti si numele si bla bla dar totusi... Plus garantia este de 1 an maxim 2 daca nu ma insel. In orice caz din pacate la motorul tau nu cred ca poti sa i faci mare lucru. Filtre magice, bujii "explozive" si alte bazaconii sunt doar un placebo, sau in cel mai bun caz cresc puterea putin sesizabil,o zic din proprie experienta :y 0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro Kituri Suspensie Si BodyLift Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera Scuturi Protectie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crcul Postat Septembrie 30, 2010 Partajează Postat Septembrie 30, 2010 (editat) Re: Cip putere Freelander 1,8 16V? @Black lord....din fabrica softul din ECU e facut ..pt un anumit consum si pt un anumit nivel de noxe/sunet..etc...si in 99% din cazuri este RESTRICTIV. Un "soft" sau "CIP" sau "remapare" etc ..indiferent cum se cheama ..are rezultate f bune pe masinile cu turbo ( din care 90% diesel), pe cele aspirate ca si a ta ..nu are de unde sa scoata prea mult..pt ca nu are prea multe variante de ajustare. Dar totusi se pot scoate caluti din motor ...partea proasta e ca pe graficul de putere ei apar abia la ture mari( punctul de putere maxima a motorului) ....si de obicei dupa soft mai "primesti" 200-1000 RPM in plus ..pe care le poti folosi....partea proasta e ca nu te ajuta in exploatarea normala a masinii ci doar in curse de accelerare ..etc. 1. Pentru un motor ca al tau cel mai bun e un filtru bun .. cauta pe net kit admisie pt masina ta sau si un filtru sport universal..dar de care sa stii ca e "firma". -- te asiguri ca primeste aer rece din fata si e ok... o sa simti diferenta imediat ..si avantaj ..o sa simti pe toata plaja de ture. 2. pune niste bujii mai bune ( 2-3-4 electrozi) 3. pune fise mai bune 4. schimba filtrul de benzina( verifica si pompa sa bage in parametrii) Daca nu e de ajuns poti incerca si o evacuare mai putin restrictiva ..elimini un catalizator sau o toba intermediara ( rezultat zgomot ceva mai mare)..si daca tot nu e de ajuns ..poti incerca un CIP...dar de obicei dupa CIP o sa ii ceri motorului sa iti ofere puterea "crescuta" si el o sa iti demonstreze asta prin rezervor...;) astea sunt modificarile pentru STAGE 1 ..mai departe ..modificarile intervin mai mult in mecanica masinii( admisie, corp clapeta, injectoare, pompa, regulator, axe ..etc PS Imi pregatesc masinile pentru curse de accelerare de vreo 10 ani ...verifica prezentare membrii..si da un telefon daca te pot ajuta si cu alte info. Abia acum am vazut ca esti din Braila..da un tel.. Salut Editat Septembrie 30, 2010 de crc'ul La sfarsit de drum..asfaltat..:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BlackLord Postat Septembrie 30, 2010 Partajează Postat Septembrie 30, 2010 Re: Cip putere Freelander 1,8 16V? Imi pare rau dar NU EU doresc "tuning". Userul gu_5473 vrea sa isi mareasca puterea motorului. Personal motorul asta l-as lasa asa cum e din fabrica. Nici nu vreau sa ma gandesc ce ar produce o exploatare la temperaturi sau presiune mai mari. Land Rover Freelander 1.8i 86KW (117HP) - Silver Edition MY01 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crcul Postat Septembrie 30, 2010 Partajează Postat Septembrie 30, 2010 Re: Cip putere Freelander 1,8 16V? Sorry dar pt tine era doar prima parte din raspuns ..legat de un post de al tau despre ECU. Restul era pt userul gu_5473. Salut. Nu inteleg despre ce temperaturi sau presiuni vorbesti... La sfarsit de drum..asfaltat..:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
roly Postat Septembrie 30, 2010 Partajează Postat Septembrie 30, 2010 Re: Cip putere Freelander 1,8 16V? Sorry dar pt tine era doar prima parte din raspuns ..legat de un post de al tau despre ECU. Restul era pt userul gu_5473. Salut. Nu inteleg despre ce temperaturi sau presiuni vorbesti... Uite despre ce vorbeste. Despre temperaturi si presiuni pe care motoarele nu le pot suporta nefiind concepute pt asa ceva. Asta spun profesionistii(DEKRA, ADAC, s.a.m.d). Asa ca, MARE grija la chiptuningurile de ghips :hw 0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro Kituri Suspensie Si BodyLift Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera Scuturi Protectie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crcul Postat Septembrie 30, 2010 Partajează Postat Septembrie 30, 2010 Re: Cip putere Freelander 1,8 16V? Va faceti griji degeaba. Nici una din modificarile sugerate de mine nu aduce cresteri de temperatura sau de presiune ( apropo ..tot nu stiu despre ce presiune vorbiti ...motorul e aspirat..). Stage 1 se incadreaza lejer in marjele de toleranta constructive la orice motor. Daca mergem mai departe ..apar ceva temperaturi mai mari..dar se pot controla usor ( un termostat cu deschidere mai jos , un ventilator electric ..o pompa de apa suplimentara ...) in general la motoarele aspirate..nu apar astfel de probleme de temperatura ..la cele turbo..poate ! Salut. ps nu pot vedea filmele acum ..sunt la serviciu ..si net-ul e limitat aici La sfarsit de drum..asfaltat..:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
roly Postat Septembrie 30, 2010 Partajează Postat Septembrie 30, 2010 Re: Cip putere Freelander 1,8 16V? Va faceti griji degeaba. Nici una din modificarile sugerate de mine nu aduce cresteri de temperatura sau de presiune ( apropo ..tot nu stiu despre ce presiune vorbiti ...motorul e aspirat..). Stage 1 se incadreaza lejer in marjele de toleranta constructive la orice motor. Daca mergem mai departe ..apar ceva temperaturi mai mari..dar se pot controla usor ( un termostat cu deschidere mai jos , un ventilator electric ..o pompa de apa suplimentara ...) in general la motoarele aspirate..nu apar astfel de probleme de temperatura ..la cele turbo..poate ! Salut. ps nu pot vedea filmele acum ..sunt la serviciu ..si net-ul e limitat aici Crc'ul, nimeni nu a spus ca e legat de cele sugerate de tine, ci de chiptuning in general. Consider ca parerile tuturor sunt bine venite, mai ales ca unii poate au mai multa experienta decat ceilalti. Ideea era, ca din pacate cu un simplu chip tuning nu cred ca o sa scoata mare lucru din 1.8 aspirat. Eu am la golf 2 tuninguri facute de speed buster / germania: Chip tuning - Serie Optimiert (ca.) Differenz Leistung 169 kW / 230 PS 211 kW / 287 PS + 42 kW / + 57 PS Drehmoment 300 Nm 345 Nm + 45Nm V-Max 245 km/h 248 km/h + 3km/h Gas Pedal Tuning SPEED-BUSTER GP1 - Gaspedal-Kit vreo Eu asa am luat masina dar dupa ce am vazut documentarele :sl, chit ca este vorba de un tuner consacrat ma cam pune pe ganduri... 0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro Kituri Suspensie Si BodyLift Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera Scuturi Protectie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BlackLord Postat Septembrie 30, 2010 Partajează Postat Septembrie 30, 2010 Re: Cip putere Freelander 1,8 16V? Nu serios despre ce vorbim... Freelanderul e un SUV nu vr'un hatch de liniute. La ce dracu sa te apuci sa ii faci "tuning" cand si asa la 1.8 i se arde garnitura de chiuloasa (cel putin aia din fabrica) in 60 de mii ..... Vorbim vorbe..... Land Rover Freelander 1.8i 86KW (117HP) - Silver Edition MY01 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crcul Postat Septembrie 30, 2010 Partajează Postat Septembrie 30, 2010 Re: Cip putere Freelander 1,8 16V? on topic: Am raspuns in legatura cu modificarile despre care s-a vorbit, eu am propus si CIP/soft dar mai de graba nu (nu are efectele dorite la exploatare cotidiana). totodata mentionez ca nici un soft Stage 1 (pentru motoare nemodificate mecanic) nu poate crea probleme unei masini care beneficiaza de sistem de racire functional ( in parametri) si care sa functioneze pe combustibilul indicat de producatorul soft-ului. Exist f multi producatori de soft pt aproape toate motoarele si mai toti au variante si variante ( varianta soft, varianta hard, varianta pt consum..etc) ..de cele mai multe ori varianta propusa clientilor neavizati ( fara pretentii exacte) este cea soft..si este si cea mai SAFE din toate punctele de vedere. tinand cont ca de obicei se umbla la timpii de injectie, la corectiile pe injector, timpii de aprindere ..etc.... optimizare in general. off topic: Roly ce motor (de 230 CP) ai tu pe golf 2 ? La sfarsit de drum..asfaltat..:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
roly Postat Septembrie 30, 2010 Partajează Postat Septembrie 30, 2010 Re: Cip putere Freelander 1,8 16V? on topic: Am raspuns in legatura cu modificarile despre care s-a vorbit, eu am propus si CIP/soft dar mai de graba nu (nu are efectele dorite la exploatare cotidiana). totodata mentionez ca nici un soft Stage 1 (pentru motoare nemodificate mecanic) nu poate crea probleme unei masini care beneficiaza de sistem de racire functional ( in parametri) si care sa functioneze pe combustibilul indicat de producatorul soft-ului. Exist f multi producatori de soft pt aproape toate motoarele si mai toti au variante si variante ( varianta soft, varianta hard, varianta pt consum..etc) ..de cele mai multe ori varianta propusa clientilor neavizati ( fara pretentii exacte) este cea soft..si este si cea mai SAFE din toate punctele de vedere. tinand cont ca de obicei se umbla la timpii de injectie, la corectiile pe injector, timpii de aprindere ..etc.... optimizare in general. off topic: Roly ce motor (de 230 CP) ai tu pe golf 2 ? am scris ca am la golf 2(doua) tuninguri facute. Nu ca este golf 2. Este un Golf 5 GTI Edition 30:tk 0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro Kituri Suspensie Si BodyLift Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera Scuturi Protectie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crcul Postat Septembrie 30, 2010 Partajează Postat Septembrie 30, 2010 Re: Cip putere Freelander 1,8 16V? roly :) lol..am inteles gresit..nu am fost atent. on topic: Anumite modificari sunt ok pt orice masina ..cum sunt cele 4 propuse de mine ...restul se diferentiaza in functie de ce vrei sa faci cu masina..nu trebuie sa fie hatch ca sa primeasca niste cai in plus din niste modificari simple: un filtru bun care sa "usureze" admisia si o aprindere mai buna care sa isi faca treaba mai bine ...nu au cum sa faca rau unui motor. La sfarsit de drum..asfaltat..:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat Septembrie 30, 2010 Partajează Postat Septembrie 30, 2010 Re: Cip putere Freelander 1,8 16V? Rugaminte. Nu stricati topicul omului cu discutiile intre voi (vorbiti pe pm sau deschideti alt topic). Macar dati sfaturi la obiect (Freelander motor 1,8). Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crcul Postat Octombrie 1, 2010 Partajează Postat Octombrie 1, 2010 Re: Cip putere Freelander 1,8 16V? Ai dreptate, posturile off topic ar trebui sterse de catre un moderator ;) :y Sunt multe modificari foarte simple si care nu implica costuri mari ...care merg facute pana la cip/soft, modificari care nu afecteaza decat in bine performantele motorului, modificari menite sa optimizeze functionarea unor "ansamble" ale motorului La sfarsit de drum..asfaltat..:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator speoclub Postat Noiembrie 20, 2010 Partajează Postat Noiembrie 20, 2010 Re: Cip putere Freelander 1,8 16V? Domnilor, dar pentru un diesel de 2 l din 2000 exista vreo posibilitate de marit puterea sau cuplul (uneori, in panta, cu a 1-ia, moare motorul) Cu respect Victor Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bratu romeo Postat Noiembrie 21, 2010 Partajează Postat Noiembrie 21, 2010 Re: Cip putere Freelander 1,8 16V? Daca "moare" intai trebuie sa rezolvi problema asta apoi sa incerci sa-i maresti puterea. Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gu_5473 Postat Noiembrie 30, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2010 Re: Cip putere Freelander 1,8 16V? Salut din nou pe toată lumea.Îmi cer scuze pentru absență.Nu am mai scris nimic pentru că am luat o pauză de studiu(în domeniu)care mai tare m-a băgat în ceață.Așa că vă rog...pe cunoscători ...ce să aleg ,un filtru sport sau ciptunning. Să nu credeti acum că fac treaba asta pentru a participa la cine stie ce ,,liniute'' ci pentru un mai bun răspuns al motorului atunci când am nevoie de el(ex. o depăsire). Aștept în continuare răspunsuri ...:tk. P.S. Un ciptunning la benzinare însemnă un consum mai mare de combustibil?Am întrebat pentru că până acum am primit răspunsuri cam evazive de genul,,dacă exploatezi masina in aceleasi conditii consumul de carburant nu va crește'':uameni...atunci pentru ce mai bag cip . Land Rover Freelander TD4 2005 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate