sharky1708 Postat Martie 2, 2011 Partajează Postat Martie 2, 2011 Topic unic Remapare/Tuning Box Freelander Td4, KV6,etc... Buna Ma intereseaza sa fac un chip tunnig la motor, am auzit ca creste puterea motorului si scade si consumul. Mi se pare cam ciudata chestia sa cresti puterea motorului si sa mai si scazi consumul. Oricum daca ar fi adevarat si bineinteles depinde si cat costa ar fi interesant sa imi fac si eu. Astept raspunsuri de la voi daca se poate pe acest model, cat ar costa si daca este daunator motorului. Mersi mult :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gu_5473 Postat Martie 11, 2011 Autor Partajează Postat Martie 11, 2011 Re: chip tunning putere motor Freelander TD4 af 2005 Da asa este scade consumul de combustibil daca mergi cu masina in acelasi regim de dinainte de cip.Dupa ce ai sa bagi cipul ai sa vezi ca este alt motor care raspunde mult mai bine la sprinturi si ai sa profiti de acest avantaj...concluzia ...consumul de combustibil nu va scadea dar nu-i problema ,vei avea o cu totul alta masina .Eu am remapare ECU pe un Fiat Doblo care avea initial 85cp.Dupa remapare a iesit undeva la 105 -110cp...alta masina.Vezi citeste ca a facut cineva la un freelader td4. Land Rover Freelander TD4 2005 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MirceaMS Postat Martie 25, 2011 Partajează Postat Martie 25, 2011 Re: chip tunning putere motor Freelander TD4 af 2005 Eu mi-am facut pana acum chip tunning la trei masini: un BMW 323i, o Skoda Octavia 1,9 Tdi de 90 CP si o Skoda Octavia II 1,9 Tdi de 110 CP. La toate 3 am avut o crestere simtitoare a performantelor (mai vizibile la Skode decat la BMW) dar si o scadere a consumului, indiferent de regimul in care am circulat. La BMW cam 10% iar la Skode cam 4-5%. In primavara asta sigur o sa-i fac chip tunning si la Freelander. Inca studiez variantele. Am gasit unul de la POWERCHIP care are multe opinii favorabile pe forumurile din Anglia dar mai caut inca pentru ca vreau unul care sa-mi creasca cuplul cat mai mult. LAND ROVER FREELANDER 2,0 TD4 - de toata ziua. TOYOTA LANDCRUISER 95 3.0 D-4D - de ture. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BoZo Postat Martie 25, 2011 Partajează Postat Martie 25, 2011 Re: chip tunning putere motor Freelander TD4 af 2005 daca tot cauti sa pui informatiile si aici, poate ne ajuta si pe noi Frontera A Sport 2.0 freelander 2001 td4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gu_5473 Postat Martie 25, 2011 Autor Partajează Postat Martie 25, 2011 Re: chip tunning putere motor Freelander TD4 af 2005 eu am facut la Fiat la o firma consacrata de tunnig din Bucuresti nu stiu daca mi se permite sa le dau numele pe forum, daca nu iti trimit pe PM. Land Rover Freelander TD4 2005 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat Martie 25, 2011 Partajează Postat Martie 25, 2011 Re: chip tunning putere motor Freelander TD4 af 2005 Nu-i problema spune. Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sharky1708 Postat Martie 25, 2011 Partajează Postat Martie 25, 2011 Re: chip tunning putere motor Freelander TD4 af 2005 Daca gasesti ceva pentru freelander sa ne anunti si pe noi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MirceaMS Postat Martie 29, 2011 Partajează Postat Martie 29, 2011 Re: chip tunning putere motor Freelander TD4 af 2005 Cei de la Powerchip sunt distribuitori in Romania pentru ByteShooter. Cautand pe net am gasit doar opinii bune despre ByteShooter. La ei am gasit un chip tunning care ridica cuplul la 330 NM. http://www.powerchip.ro/ro/chip-tuning/Land_Rover-Freelander-12-97.html Daca mai gasesc si pe altii o sa-i postez aici. LAND ROVER FREELANDER 2,0 TD4 - de toata ziua. TOYOTA LANDCRUISER 95 3.0 D-4D - de ture. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Noiembrie 13, 2011 Partajează Postat Noiembrie 13, 2011 (editat) Topic unic Remapare/Tuning Box Freelander Td4, KV6,etc... Dupa cum spune si titlul, as dori sa aflu cine si cum si-a facut remapare pe Td4, ce plusuri/minusuri exista, daca s-a marit/micsorat consumul, pareri pro si contra, etc...:grin:, deoarece intentionez sa fac remapare pe un Td4 si vreau sa stiu ce implica. Editat Noiembrie 15, 2011 de mariusg Modificat la cerere. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 13, 2011 Partajează Postat Noiembrie 13, 2011 Re: Remapare Freelander Td4 :grin:, deoarece intentionez sa fac remapare pe un Td4 si vreau sa stiu ce implica. As dori ca topicul sa ramana curat, cu discutii (pro si contra) remapare. Eu sunt pro... cel putin la Td5 face minuni .... iar daca si asa intentionezi sa o faci, eu zic fa-o si ne spui tu ce a iesit... teoria cu constructorul care a facut ce e mai bine pentru motor si orice interventie ulterioara dauneaza nu tine la mine(opinia mea liber exprimata)... voi respecta orice contraargumente fara sa fiu de acord ca am studiat in profunzime fenomenul... din pacate nu pot sa dau info 100% la Td4 ca stiu doar un singur caz(un prieten bun, remapare facuta la Debrecen acu 3 ani) ... tipul e ultramultumit, consum relativ neschimbat cu adevarate senzatii tari la "talpaleala". Sper ca nu am maculat topicul:wink: NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Noiembrie 13, 2011 Partajează Postat Noiembrie 13, 2011 (editat) Re: Remapare Freelander Td4 Merci, Ferry! Din ce am aflat pina acum, Td4 poate fi "repus" in stadiul initial de pe BMW, adica 146 hp si 340 Nm, chestie aflata de la un mecanic de BMW, care stie motorul de pe Td4 pe dinafara. iar daca si asa intentionezi sa o faci, eu zic fa-o si ne spui tu ce a iesit... Intentionez sa fac asta in primavara pe Freelanderul meu, ca si-asa este cam puturos pina in 50 km/h. Dar pina atunci o sa incerc sa ma documentez mai mult. Poate pina atunci mai posteaza si alti posesori de LR remapat...:grin: teoria cu constructorul care a facut ce e mai bine pentru motor si orice interventie ulterioara dauneaza nu tine la mine Aceeasi parere o am si eu, mai ales de cand am aflat ce poate motorul in sine. Editat Noiembrie 13, 2011 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
constantinescuv Postat Noiembrie 15, 2011 Partajează Postat Noiembrie 15, 2011 Re: Remapare Freelander Td4 Eu am pus o "cutiuta". Am preferat asa, decat sa reprogramez computeru. Chestia asta e complet reversibila; adica se poate scoate fara probleme; in caz de defectiune sau probleme la ITP. Se leaga la debitmetru si la senzorul de presiune de la injectoare si are 5 nivele de putere si cuplu, eu o tin la treapta a 2-a si pare ok. Imi da un plus de avant la turatii mici . Se simte mult mai bine in oras. Despre consum, nu stiu ce sa spun, nu pare sa fie afectat . Modulul se numeste Synergy2; fara vreo intentie de publicitate; puteti gasi mai multe detalii aici : http://tuning-diesels.com/Synergy/Synergy.htm In limita timpului, as putea sa ma intalnesc cu cei care doresc sa vada pe viu efectele. 2001 Freelander TD4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
workaholic_ro Postat Noiembrie 15, 2011 Partajează Postat Noiembrie 15, 2011 (editat) Re: Remapare Freelander Td4 Cele mai multe discutii pe tema sunt pe forumurile de Rover/MG, acelasi motor M47 echipeaza si modelele 75 respectiv ZT, evident variantele diesel. Gasesti acolo multa poveste despre problema ta si multa amabilitate britanica daca vrei sa pui intrebari. Exista si sectiune LR. Give it a try: http://www.the75andztclub.co.uk http://forums.mg-rover.org Desigur ca (la randul meu) nu stiu daca am poluat topicul sau nu, ai fixat niste reguli atat de stricte cu ce trebuie spus ca sa fii ajutat, incat probabil toate incercarile de ajutor se vor incheia cu o scuza. mariusg: S-a modificat primul post la cererea lui Cristi pentru a cuprinde cit mai multe opinii. Editat Noiembrie 15, 2011 de mariusg Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Noiembrie 15, 2011 Partajează Postat Noiembrie 15, 2011 (editat) Re: Remapare Freelander Td4 Cele mai multe discutii pe tema sunt pe forumurile de Rover/MG, acelasi motor M47 echipeaza si modelele 75 respectiv ZT, evident variantele diesel. Gasesti acolo multa poveste despre problema ta si multa amabilitate britanica daca vrei sa pui intrebari. Exista si sectiune LR. Give it a try: http://www.the75andztclub.co.uk http://forums.mg-rover.org Desigur ca (la randul meu) nu stiu daca am poluat topicul sau nu, ai fixat niste reguli atat de stricte cu ce trebuie spus ca sa fii ajutat, incat probabil toate incercarile de ajutor se vor incheia cu o scuza. Salut! "Regulile" le-am fixat din puterea obisnuintei (experienta forumistica mare:ha:), in rest orice sfat/idee/hint este bine venit/a!:h5 Eu am pus o "cutiuta". Am preferat asa, decat sa reprogramez computeru. Chestia asta e complet reversibila; adica se poate scoate fara probleme; in caz de defectiune sau probleme la ITP. Se leaga la debitmetru si la senzorul de presiune de la injectoare si are 5 nivele de putere si cuplu, eu o tin la treapta a 2-a si pare ok. Imi da un plus de avant la turatii mici . Se simte mult mai bine in oras. Despre consum, nu stiu ce sa spun, nu pare sa fie afectat . Modulul se numeste Synergy2; fara vreo intentie de publicitate; puteti gasi mai multe detalii aici : http://tuning-diesels.com/Synergy/Synergy.htm In limita timpului, as putea sa ma intalnesc cu cei care doresc sa vada pe viu efectele. In limita timpului liber, de ce nu? Sau poate la una din intrunirile de joi? :grin: Editat Noiembrie 15, 2011 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
constantinescuv Postat Noiembrie 16, 2011 Partajează Postat Noiembrie 16, 2011 Re: Remapare Freelander Td4 Intruniri de joi ? Despre ce intruniri e vorba ? Scuze de offtopic 2001 Freelander TD4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Noiembrie 16, 2011 Partajează Postat Noiembrie 16, 2011 Re: Remapare Freelander Td4 Intruniri de joi ? Despre ce intruniri e vorba ? Scuze de offtopic Uite aici: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?61355-Intilniri-LR-Bucuresti It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Noiembrie 22, 2011 Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 (editat) Re: Remapare Freelander Td4 "Subtle upgrades all round These revisions aren't only about quality, however. One of the Freelanders smaller drawbacks has been the limited adequacy of its engines, and the lack of availability of an automatic transmission. Both issues have been tackled in the 2001 version. The 1.8 Rover K series engine continues with minor changes to improve its emissions performance, but the somewhat uncouth Rover L series diesel is replaced by BMW's excellent 2.0 litre 16 valve unit detuned to 82kW, while those after more grunt can now opt for a V6. This 13kW 2.5 litre engine is another Rover unit (it appears in the excellent 75), though BMW still owns the plant that produces it. It is only available mated to an automatic, this being a five speed Steptronic (a BMW term, meaning that you can shift gears manually should you desire) which can also optionally be had with the new diesel motor." sursa :http://www.landyonline.co.za/specs/freelander_td4_v6.htm Editat Noiembrie 23, 2011 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 23, 2011 Partajează Postat Noiembrie 23, 2011 Re: Remapare Freelander Td4 In concluzie "re-tuneaza-l" la capabilitatile lui si gata:wink: NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MirceaMS Postat Noiembrie 23, 2011 Partajează Postat Noiembrie 23, 2011 Re: Remapare Freelander Td4 Daca gasiti pe cineva care face remaparea asta eu sunt primul cobai. Caut si eu solutii dar n-am gasit niciuna care sa duca cuplul la 340 si eu asta caut, cuplu mai mare. LAND ROVER FREELANDER 2,0 TD4 - de toata ziua. TOYOTA LANDCRUISER 95 3.0 D-4D - de ture. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Noiembrie 23, 2011 Partajează Postat Noiembrie 23, 2011 (editat) Re: Remapare Freelander Td4 Momentan, se poate numai 320-325 cuplu. Mai sap pe net, poate gasesc :grin: http://www.more-bhp.com/dna-tuning-landrover.html din Anglia. Se lauda cu "Freelander 2.0 TD4 110 BHP £599 Stage 1: ECU Remap +30 BHP +78 Nm Torque" Editat Noiembrie 23, 2011 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 24, 2011 Partajează Postat Noiembrie 24, 2011 (editat) Re: Remapare Freelander Td4 http://www.dimsport.ro/ro/chiptuning/land-rover-freelander-2001-2-0-td4-16v-10747-stage-1-90 sau vad ca astia au dealer si in jud. Mures http://www.tuningchip.ro/dealeri/ ... mai sapa pe net ca-s multi din astia... avand in vedere ca e motor de BMW eu cred ca nu vor fi probleme. Editat Noiembrie 24, 2011 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sir. Kid Postat August 24, 2012 Partajează Postat August 24, 2012 Re: Remapare Freelander Td4 stiu ca este vechi topicul dar daca mai sunt doritori putem discuta despre chip tuning. Eu am asa ceva pe masina si pentru cei care vor pot sa recomand concret! toate cele bune, kid Fuck em, I don't care! Pop the cheap champagne, I'm going down in flames, hey! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
squerly Postat August 27, 2012 Partajează Postat August 27, 2012 Land Rover Freelander 2005 TD4 , 140HP - CIP Tuning HP Salutare, A incercat cineva sa ii faca cip tuning de crestere a puterii pe acest model ? Se renteaza ? De obicei (din experienta) cip tuningul ajuta motorul iar consumul scade cu 1-2 %. Din cate am inteles consumul mixt pt TD4 este de 7% - 8% Voi ce parere aveti? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sir. Kid Postat August 27, 2012 Partajează Postat August 27, 2012 Re: Land Rover Freelander 2005 TD4 , 140HP - CIP Tuning HP saluti! TD4 nu vine din fabrica cu 140 hp ci cu 112hp(aproximativ). Chiptuning e o chestie generala. Ce cautati voi de fapt este optimizare. Eu am asa ceva pe masina si comportamentul este imbunatatit radical, atat la acceleratie cat si la consum. Consumul scade in oras cam cu 0,5 litri iar afara in functie de stilul de condus poate sa ramana la fel sau sa scada cu MAXIM 1 Litru, in conditii normal. Este o investitie buna si eu o recomand cu caldura. O optimizare corect facuta si de cineva cu experienta garanteaza undeva la 145-150 fara sa atinga limitele motorului. Succes 1 Fuck em, I don't care! Pop the cheap champagne, I'm going down in flames, hey! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat August 27, 2012 Partajează Postat August 27, 2012 Re: Remapare Freelander Td4 Sa-mi revin financiar dupa resuscitarea Magarului (KV6) si o sa trag o optimizare pe Td4, sa-l mai intineresc nitel.:grin: Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate