Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Topic unic Remapare/Tuning Box Freelander Td4, KV6,etc...

gu_5473

Postări Recomandate

Re: Remapare Freelander Td4

te astept!

o sa simti o diferenta clara si o sa fie o placere plimbarea cu el apoi!

Fuck em, I don't care! Pop the cheap champagne, I'm going down in flames, hey!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 4 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 151
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Buna intru si eu in discutie,am un Peugeot Boxer cu motor de 120 CP acum vreo doi ani am montat o cutiuta masina total schimbat mai ales incarcat, scazut si consumul semnificativ. Dupa ce ma voi mai inpeteni cu LR. Am sai comand. Sper sa nu incalc regulile. racecip.de:old

Link spre comentariu

Re: Land Rover Freelander 2005 TD4 , 140HP - CIP Tuning HP

saluti!

TD4 nu vine din fabrica cu 140 hp ci cu 112hp(aproximativ).

Chiptuning e o chestie generala. Ce cautati voi de fapt este optimizare. Eu am asa ceva pe masina si comportamentul este imbunatatit radical, atat la acceleratie cat si la consum. Consumul scade in oras cam cu 0,5 litri iar afara in functie de stilul de condus poate sa ramana la fel sau sa scada cu MAXIM 1 Litru, in conditii normal. Este o investitie buna si eu o recomand cu caldura. O optimizare corect facuta si de cineva cu experienta garanteaza undeva la 145-150 fara sa atinga limitele motorului.

Succes

Salut,

Poti sa imi dai mai multe detalii - unde, cine ma poate ajuta cu optimizarea? :sm

Care este costul aproximativ?

Multumesc.

Link spre comentariu

0723782783

Te astept sa vorbim exact ce si cum!

Nu pot scrie aici mai multe intrucat se considera reclama!

Toate cele bune,

Kid

Link spre comentariu

stazi am fost pe la baieti(galati)si-am intrebat si eu de curiozitate cat ajunge ptr freelander 2,0 td4 acea "cutiuta magica"1raspunsul tipilor de acolo a fost "2000"lei1si "ei"recomanda cutiuta magica,nu rescrierea de soft!e convenabil ca pret?nu prea ma pricep...intreb..poate stie careva...

Link spre comentariu

stazi am fost pe la baieti(galati)si-am intrebat si eu de curiozitate cat ajunge ptr freelander 2,0 td4 acea "cutiuta magica"1raspunsul tipilor de acolo a fost "2000"lei1si "ei"recomanda cutiuta magica,nu rescrierea de soft!e convenabil ca pret?nu prea ma pricep...intreb..poate stie careva...

Cum zicea un coleg in alt topic:"intreaba si al 4-lea meserias"!

Vei avea surprize destul de placute daca vei avea rabdare sa mai "sapi" pe aici dupa ceva informatii (nu neaparat pentru Freelander).

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

"Cutiutele magice" se simt si ele dar nu se compara cu o remapare profesionista... tuningboxurile doar pacalesc injectoarele, remaparea e mult mai profunda si mult mai eficienta. Eu ii contrazic pe "meseriasii" aia.

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

da,multumesc pentru sugestii!nu ma grabesc..e proiect de viitor!deocamdata imi fac temele,poate o sa apelez la mai multi meseriasi!cert e ca..mi-am gasit deocamdata mecanic...pe care o sa-l pastrez!

Link spre comentariu

Saluti!

In primul rand de obicei asa numitele PiggyBag-urile sunt doar un mod de a pacali 1 sau 2 parametri astfel incat sa castigi in putere. Problema e urmatoarea: De regula parametrul cel mai important de pacalit este temperatura aerului. Aceasta se seteaza mai jos, astfel incat daca motorul simte ca aerul este mai rece, pompeaza ceva mai multa benzina in injectoare si modifica amestecul. Un Piggy Bag profi costa de la 1000 de euro in sus. Restul e can can. Masina functioneaza ca un tot, iar cand un parametru este modificat, ea incearca sa se adapteaza. Din pacate acel/acei parametri blocati sunt un pic exagerati, adica nu dinamici. Masina incearca sa compenseze prin adaptare dar nu reuseste complet.

Remaparea este o modificare dinamica, facuta inclusiv pe treptele de viteza (pe fiecare treapta in parte cum se comporta masina, ce presiune in turbina, etc.) Eu o recomand, atata timp cat este facuta de cineva cu experienta.

Succes.

Editat de DKW
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Re: Topic unic Remapare/Tuning Box Freelander Td4, KV6,etc...

Daca se pastreaza acelasi stil de utilizare totul este ok, dar la o utilizare prea sportiva sau agresiva primul care va avea de suferit este ambreiajul.

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

cutia de viteze si ambreiajul sunt facute pentru a functiona la anumiti parametri!odata facuta remaparea/chip tunning,cu siguranta vor fi afectate!si la un stil mai agresiv/sportiv de condus,chiar si fara remapare/chip,se duce ambreiajul!rog ce-i care au optimizat motoarele sa vina cu detalii.:tk:wink:

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

@Sir.Kid, in ianuarie vreau sa-l bag la tratament de steroizi pe Master, asa ca fa-i programare din timp la sala de remapare! :h5

Link spre comentariu

@Sir.Kid, in ianuarie vreau sa-l bag la tratament de steroizi pe Master, asa ca fa-i programare din timp la sala de remapare! :h5

Oricand pentru tine! Ai un loc rezervat chiar de azi in fiecare zi! Doar un telefon inainte sa imi dai se rezolvam! :2dr

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

0723782783

Te astept sa vorbim exact ce si cum!

Nu pot scrie aici mai multe intrucat se considera reclama!

Toate cele bune,

Kid

salut!!!!.....si La Multi Ani !...Sunt Robert si abia acum am citit discutia voastra ... sunt un proaspat proprietar de LR Freelander td4 an fabricatie 2004 model cu facelift . Sunt interesat , de o posibila resoftare a motorului deoarece sunt sigur ca se mai pot scoate niste cai in plus , lucru care ar imbunatatii performantele masinii mele . Se poate sa ma ajuti cu un sfat?....unde si cine poate face acest lucru?

Multumesc .

ROBERT -Land Rover Freelander td4 2004
Link spre comentariu

salut!!!!.....si La Multi Ani !...Sunt Robert si abia acum am citit discutia voastra ... sunt un proaspat proprietar de LR Freelander td4 an fabricatie 2004 model cu facelift . Sunt interesat , de o posibila resoftare a motorului deoarece sunt sigur ca se mai pot scoate niste cai in plus , lucru care ar imbunatatii performantele masinii mele . Se poate sa ma ajuti cu un sfat?....unde si cine poate face acest lucru?

Multumesc .

Daca-i diesel cauta "roverron" pe google si afli tot, variante, referinte, preturi, pareri etc.

Daca-i KV6 da-i pace.

Editat de workaholic_ro
Link spre comentariu

Daca-i diesel cauta "roverron" pe google si afli tot, variante, referinte, preturi, pareri etc.

Daca-i KV6 da-i pace.

este diesel ...motorul de 1951 cu 110 CP ....multumesc o sa caut!

ROBERT -Land Rover Freelander td4 2004
Link spre comentariu

Daca-i KV6 da-i pace.

Poti sa aduci niste argumente? Am un KV6 si stiu ca poate fi dus de la 177 hp/240 Nm la 195 hp/261 Nm.

Link spre comentariu

Poti sa aduci niste argumente? Am un KV6 si stiu ca poate fi dus de la 177 hp/240 Nm la 195 hp/261 Nm.

Nu stiu de unde ai informatia. E un motor aspirat si la un motor aspirat nu prea ai cum sa-i maresti puterea decat dandu-i mai mult aer. Filtru mai putin restrictiv, galerii lustruite etc. cu care castigi nu 20 de cai ci intre 0,2 si 2, dar asta fac copiii care au timp sa se joace si sa-si faca iluzii ca pot face din magar avion. Sau mai mult, cu modificari majore, alt raport de compresie (nu merge la motorul asta), alte axe cu came, poate chiar alta chiulasa. Puterea e 190 nu 195, iar asta s-a facut deja in fabrica, masina este MG ZT190. Au modificat timing-ul, marind timpul in care supapele de admisie stau deschise si asa au imbunatatit factorul de umplere. Rezulta mai mult aer, computerul suplimenteaza carburantul ca sa pastreze raportul optim si ai mai multa putere. De asemenea, au "scurtat" putin cutia ca sa mareasca cuplul la roata in treptele superioare de viteza. Consuma mai mult decat Rover 75 2.5, dar masina e mai sprintena. Mai e o varianta de 180 HP pentru cutia automata.

Parerea mea e ca nu puterea e problema la motorul asta ci curba de cuplu. Esti legat de maini si de picioare sub 3000 de ture si mort pe jumatate la sub 2000. Super-premiatul mecanism VIS, facut de MAN, care nu stii niciodata cand crapa, nu pare sa fie chiar o revolutie tehnica. Un sudafrican sustine ca i-a scos toate matele, adica supapele fluture si mecanismul lor si masina merge mai bine, dar nici pe asta nu-l cred. Daca motorul ar fi avut o curba de cuplu omeneasca nu s-ar fi chinuit nimeni sa-l complice. E adevarat ca ai loc destul de intors de la 3000 la 7000 da' cine naiba ar vrea sa mearga tot timpul turat ca la curse.

Varianta extrema e de 260 HP, cu compresor volumetric Sprintex. S-a fabricat in Australia si a facut pulbere toate motoarele pe care a fost montat, fara exceptie. Pentru curse merita, dar ca sa-ti cari familia si sa te lase masina-n drum, nu. Oricum, din cate am cunostinta pe Freelander nu e montata decat varianta standard de motor. Partea buna e ca daca-i dai ce trebuie si la timp KV6 e un calut mult mai fiabil decat M47R, din pacate si mai lacom. Minus termostatul, senzorul de ax cu came, sus-pomenitele VIS valves si doamne-fereste sa nu schimbi distributia cand imbatraneste (in ani, cu kilometrii nu e chiar atat de grav).

Si pentru ca titlul e "Remapare", la KV6 nu poti sa faci, nu obtii nimic.

Edit: orice chestie care poate fi utila pentru motorul asta ma intereseaza, primesc si eu sfaturi ca nu le stiu pe toate.

Editat de workaholic_ro
Link spre comentariu

• 11 luni mai târziu...

intrebare ;cip tuning freelander 80kw

buna seara dragi posesori de freelander

poate sa-mi spuna cineva care are cip tuning pe freelander ce parere are de aceasta operatiune.eu am gasit sa-mi mareasca caii putere prin modificarea parametrilor din calculatorul masini si nu stiu ce sa fac,daca e bine sau nu e bine.

va multumesc cu respect Nicu

Editat de DKW
Link spre comentariu

@Nicuu & @Ene, luati legatura cu userul @Sir Kid.

Link spre comentariu

stiam ca merge doar pe motorele alimentate cu motorina

Deja s-a intrat in era benzinarelor twin-turbo iar BMW pregateste un tri-turbo "petrolhead".

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare