Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Topic unic Remapare/Tuning Box Freelander Td4, KV6,etc...

gu_5473

Postări Recomandate

Re: Topic unic Remapare/Tuning Box Freelander Td4, KV6,etc...

Pe de ce nu prezinti acum delaliile. Am inteles ca nu poti vb. de consum, dar restul.......?

Numai bine,

Alin

.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 151
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Este un tunning box de la Powertunning care spun ei ca va creste puterea motorului de la 112 la 133cp si cuplul de la 260 la 300Nm.Detalii http://power-tuning.ro/listare/listare/Tuningbox/SpeedPower_tuningbox___ERD_SPT/100089/37186/Rover_(Land_Rover__Range_Rover__MG__Mini)_Freelander_2.0_Td4_dizel.html

Land Rover Freelander TD4 2005
Link spre comentariu

Este un tunning box de la Powertunning care spun ei ca va creste puterea motorului de la 112 la 133cp si cuplul de la 260 la 300Nm.

Nu te baza foarte tare pe powerbox, merge cu niste harti de injectie prestabilite si atat, uneori poate sa faca mai rau (iti poate explica mai bine @sierrafery). Iti recomand o resoftare (optimizare) facuta cum trebuie atata vreme cat folosesti intercoolerul stock. O remapare corecta la 133 cp scoate cam 330-335 Nm.

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Buna seara tuturor

De ceva vreme sunt si utilizatorul unui " box ". Spun si pentru ca printre prietenii mei am comercializat asa ceva .

Scriu aici pentru ca din experienta celor 100.000 km pe Logan , 20.000 pe Duster , 60.ooo pe Seat si mai pot enumera ceva masini cu am tras concluzia ca box-urile sunt compromisul bun la pret . Pentru performante ridicate este recomandata remaparea .

Un amic cu Discovery III super multumit , a scapat de lag-ul din cutie la schimbarea de trepte si are un consum mediu de 12si fata de 13si .

ReparatiiCardane.ro

ReparatiiPerneAer.ro AirRide.ro

Vodafone: 0729898278 0721479812

Orange: 0754823618

Upc 0213468927 , Bucuresti , Sector 3 ,B-dul Theodor Pallady 57 .

Link spre comentariu

Am reusit sa-i fac de doua ori consumul pe oras (in varianta plin pe plin) ...rezultatul 8,5l/100km...eu ma declar multumit in conditiile in care boxul l-am pus pentru plus de putere .

Link spre comentariu

cu power boxurile astea, care pot fi bune nu zic nu dar chiar si cu remapari pentru a fi in totala siguranta este imperios necesar un "EGT gauge" montat pre-turbina pentru ca exista riscul ca temperatura gazelor de esapament sa exceada limitele admise si atunci e bai mare... stiu din proprie experienta, nu de mult am aruncat si calcat in piciare un chip "stage 3" de Td5 cu care masina mergea minunat si consum bun dar cand am montat sonda EGT m-am trezit cu temperaturi apropiate de 1000*C cand ii dadeam in blana la deal... cu "stage 2" ajung la 800 doar in cazuri extreme si pentru timp scurt ceea ce e acceptabil ca in rest se invarte in jur de 700...nu e de joaca cu tuningurile astea fara sa ai un control asupra acestei temperaturi ca nu e monitorizata de nimic din managmenetul original, despre asa ceva e vorba http://www.ebay.co.uk/itm/171499322207

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Am citit postarea de mai multe ori, derutat fiind de valoarea de 1000°C. Sigur ajunge la aceasta temperatura? Intreb deoarece mi se pare enorm?

Numai bine,

Alin

.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....

Link spre comentariu

Da , se pate ajunge la 1000° . De aceea esre bine ca atunci cand vrem mai mult de un cip soft sa o facem cu profesionisti care stiu ce fac .

Eu caut pentru Duster ceva mai agresiv dar pentru moment nu am gasit om sa faca .

Editat de CSGauto.ro

ReparatiiCardane.ro

ReparatiiPerneAer.ro AirRide.ro

Vodafone: 0729898278 0721479812

Orange: 0754823618

Upc 0213468927 , Bucuresti , Sector 3 ,B-dul Theodor Pallady 57 .

Link spre comentariu

Am citit postarea de mai multe ori, derutat fiind de valoarea de 1000°C. Sigur ajunge la aceasta temperatura? Intreb deoarece mi se pare enorm?

Doar la intrarea gazelor recuperate in EGR temperatura este de peste 160 grade si la accelerari bruste ajunge si la 400 grade. Pe coturile de la evacuare, unde se sparg flacarile temperatura este de peste 600 grade.

Link spre comentariu

Doar la intrarea gazelor recuperate in EGR temperatura este de peste 160 grade si la accelerari bruste ajunge si la 400 grade. Pe coturile de la evacuare, unde se sparg flacarile temperatura este de peste 600 grade.

Astea sunt temperaturi normale, la un motor nemodificat. In cazul remaparilor sau al tunning-box-urilor, temperaturile la evacuare pot fi cu muuuult mai mari, ajungand chiar in zona periculoasa pentru integritatea turbinei, asta vrea sa semnaleze Fery:wink:

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Acum vreo 2 ani la o discutie am scris ca am un box montat pe un Peugeot Boxer la ora asta sunt aproape de 500 mii fara probleme,ce-i drept pina la discutiile de pe forum nu mi-am batut capul cu temperaturi sau cu altceva motorul functioneaza perfect fara consum ulei. Si credeti-ma are parte si de viteza si incarcatura ce=i drept o folosesc numai afara in tara cluj-oradea. Boxul este cumparat din germania la vremea aceea am incercat un soft de la MTM nu s-a putut era protejat din constructie doar daca trimiteam la fabricant.

Stima Domi :old

Editat de Astral
Link spre comentariu

Astea sunt temperaturi normale, la un motor nemodificat. In cazul remaparilor sau al tunning-box-urilor, temperaturile la evacuare pot fi cu muuuult mai mari, ajungand chiar in zona periculoasa pentru integritatea turbinei, asta vrea sa semnaleze Fery:wink:

Pai de varianta stoc vorbeam si eu. @Sir Kid a zis bine, trebuie facuta optimizare, pe fiecare treapta de viteza, in functie de turatie, altfel dai in motor mai mult decat poate duce. Legat de tuning, daca se doreste ceva si mai dedicat, se poate monta un cooler aditional pe evacuare, sau o turbina cu racire suplimentara.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Intrebare:daca motorul asta TD4,a fost montat pe BMW si dezvolta 170 si ceva de CP,ce modificari ar trebui facute sa ajunga la puterea maxima?Cu intercoolerul,@DKW,spune ca trebuie musai unul mai mare(fara Allisport,ca sarim din ghete),dar cel de pe BMW,este acelasi ca si dimensiune,difera doar gurile de intrare-iesire. Restul modificarilor?

Nu ca nu-mi ajung 150CP,dar parca n-ar strica ceva cai in plus,daca nu e prea complicat....:grin:

L.E.- turbina de pe TD4 difera de cea de pe BMW?

Editat de Liviu-San
Link spre comentariu

Citeste un pic aici si ai sa-ti dai seama ca diferentele nu sunt numai de mapare, sunt si ceva diferente in constructia celor doua variante de motor:wink:

Dupa aia, daca vrei sa afli mai multe, pune-te pe gugalit dupa cele doua variante de motor (M47R si M47TU2D20), ai sa gasesti cu siguranta suficiente explicatii.

Deocamdata, cei 150 de caluti sunt cam tot ce poate motorul in varianta asta (si nu prea este sanatos pentru motor... dar e numai parerea mea:wink:)

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Din el se pot stoarce maxim 210 cai, dar ai nevoie de galeria de admisie de pe un M47N, cu tot cu solenoidul pentru swirl flaps-uri, implicit si ceva cablaraie pentru comanda actuatorului. alt traseu pentru intercooler + intercooler marit, si lista poate continua in functie de cate gloabe vrei sa storci din motoru ala.:grin:

cei 150 de caluti sunt cam tot ce poate motorul in varianta asta (si nu prea este sanatos pentru motor... dar e numai parerea mea:wink:)

Cand i-o veni vremea lu' cotetzu' meu mai mult de 140 de gloabe nu va avea, stiu io de ce.

Editat de DKW

Link spre comentariu

Pentru ca am cutie automata si nu vreau sa trec de pragul de siguranta de 330Nm, adica vreo 140 de cai. Partea de resoftare se poate face cu ultimele add on-uri pentru Autologic. http://blog.challenger4x4.com/2013/01/autologic-performance-tunes-for-land.html

Editat de DKW

Link spre comentariu

Deocamdata, cei 150 de caluti sunt cam tot ce poate motorul in varianta asta (si nu prea este sanatos pentru motor... dar e numai parerea mea:wink:)

Bre, pune-i o lista cu preturi aproximative, sa vezi ce fericit o sa fie cu 150 de gloabe.:ha:

Link spre comentariu

Bre, pune-i o lista cu preturi aproximative, sa vezi ce fericit o sa fie cu 150 de gloabe.:ha:

Eu am bagat 140 de la 109, acum ramane sa vad daca puterea excesiva asigurata prin cei 31 de zglobii imi provoaca problema pe dedesubt, inainte nu imi facea figuri...poate ma insel si pocnetul care il da la schimbarea treptei de viteza, nu e datorat acestui lucru. Pret normal pentru resoftare...1200 lei, dat fiind faptul ca am facut si Passat-ul si ca ne cunoastem, am ajuns la 900 lei, ca deh...frate, frate dar branza-i pe bani.

Link spre comentariu

• 10 luni mai târziu...

Buna seara, tin sa va informez ca al meu Freelander se comporta in continuare bine , nu sunt probleme de nici un fel care ar fi putut fi create de boxtunning. Am aproape 60.000km si sper sa mai fac multi de acum incolo. Masina s-a comportat excelent cu rulota dupa ea cat mi-am facut concediul in vara,consumul nu mi-a sarit de 9,5. Recomand cresterea de putere prin remapare sau box daca e facuta de firme dedicate.

Link spre comentariu

, nu sunt probleme de nici un fel care ar fi putut fi create de boxtunning...

Asta ai putea spune cu certitudine doar daca ai avea montat un monitor EGT pre-turbo si sa nu fi vazut temperaturi peste 750 grade indiferent de situatie :wink: ... restul poate fi o moarte lenta a motorului

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Dragi colegi, ma manaca si pe mine sa fac un upgrade la masina atat la soft cat si la intercooler, dar ma confrunt cu o singura problema - pretul mare al unui intercooler dedicat- Si stand eu asa si citind o mare parte din discutiile dedicate acestui lucru de pe forum ...mi-a venit o ideee. Ce ati zice de un intercooler de la alta masina ..cu un motor mai mare...teoretic ar trebui sa mearga ...si sapand in sensul acesta, am descoperit un intercooler care sa intre in locul celui stock -cel de discovery2 ..am masurat ..si ar trebui sa se potriveasca ...mai ramane sa vad cum rezolv cu prinderile ...Acum va intreb ...din experienta voasta ..credeti ca merita efortul..ar da randament?

Editat de Bubba
Link spre comentariu

Merita efortul, mai ales daca modifici si galeria de plastic, cea aflata inainte de EGR, are un cot la 90° si o reducere in diametru pe post de restrictor (chestie impusa de BMW). Daca rezolvi si partea asta vei obtine un spor de 3-6 hp doar din asta si o incarcare mai rapida a admisiei fara sa mai trebuiasca sa faci mari modificari la o eventuala remapare.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare