Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Suspension Lift - Frontera B

Ovidiu.I

Postări Recomandate

As vrea sa mai inalt putin Frontera B a mea.

M-am gandit ca undeva intre 30 si 40mm e suficient.

Stie careva ce variante as avea?

L.E. Am uitat sa precizez... am o Frontera B, an fabricatie 2000, motor X22DTH 2171 cmc, diesel, 3 usi

Editat de Ovidiu.I
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Suspension Lift - Frontera B

In primu rand o poti inalta din barile de torsiune( pe fata) dar nu chiar 3-4cm fiindca s-ar putea sa devina prea rigida. Pe spate avand arcuri elicoidale, probabil numai cu niste distantiere.

Sau varianta mai scumpa dar si mai buna ar fi un kit de inaltare de la Calmini de 3" care costa in jur de 1500E...

ex: ARO 244 3.1D & Opel Frontera 2.3TDI :cort
Link spre comentariu

Calmini 3" iese din discutie. Eu merg zilnic cu masina la munca, deci vreau sa se comporte ok si pe sosea. De asta am zis 3-4 cm.

Detaliaza problema legata de barele de torsiune. Totusi am vazut pe net frontere inaltate cu 5-8 cm din suspensie. Daca e cum spui tu, cand mergi cu alea risti sa nu-ti mai ramana dinti in gura :j :ha:

What's the catch?

Mi-e greu sa cred ca la o ridicare de suspensie de 3 cm ruinezi masina.

Link spre comentariu

Nu ruinezi masina, te ruinezi pe tine :grin:

Cel mai bine inalti 1cm si dai o tura sa vezi si tot asa ca sa gasesti raportu cel mai bun intre confort si garda la sol.

Ca si procede: se strang 2 suruburi de la barile de torsiune si asa se inalta, fiindca, "bara torsionandu-se" si masina nu se va mai "lasa" asa mult, de aceea spun ca va deveni poate prea rigida la 4cm. Nu iti pot explica foarte bine pe forum... Poate a facut cineva la un B si poate pune poze... Oricum Frontera A e foarte confortabila si probabil Frontera B e si mai confortabila deci nu cred ca e cazu sa discutam in contradictoriu, merita sa incerci!

Pe spate nu stiu ce sa spun... pe o vitara am vazut distantiere la arcuri, dar mi se pare normal sa pui si la telescoape ca altfel nu ai facut nicio branza... ba chiar le poti strica...

Link spre comentariu

Pentru fata:

Da, inteleg ridicarea din barele de torsiune. Dar amortizoarele musai ar trebui sa le schimb cu altele mai lungi.

Intrebarea #1: Daca iau amortizoare +5cm si inalt masina doar cu 3 cm e vreo problema?

Pentru spate:

Cat despre distantiere, nu stiu ce sa zic. Sunt o solutie, pentru ca nu gasesc nicaieri arcuri mai lungi cu 3 cm. Am gasit doar arcuri +5 cm, dar mi se pare ca un lift de 5 cm este prea mult pt. mine. Si nici nu vreau inaltare de 3 cm pe fata si 5 cm pe spate.

Intrebarea #2: Unde pot gasi cotele originale la suspensia de frontera b? Adica inaltimea suspensiei masinii (cum a venit ea din fabrica), fata/spate. Pentru ca am o banuiala ca s-a mai lasat suspensia in cei 11 ani ai masinii.

Link spre comentariu

Pai daca o ridici din bari nu e nevoie sa schimbi amortizoarele.

Cotele nu stiu unde le poti gasi, probabil intr-un program gen TIS 2000 sau in cartea de reparatii? desi nu cred...

Spatele banuiesc ca oricum e mai inalt decat fata, asa ca inalti si fata cu 3cm si ai rezolvat problema, ca oricum pe unde merge o Frontera stock nu cred ca va fi nevoie de mai mult de 25cm garda la sol.( eu de ex la A am diferenta de 5cm daca nu ma insel intre inaltimea din fata si cea din spate, masurat la praguri deci as mai putea inalta din bari fata fara sa para aiurea).

Daca faci asta o sa iesi undeva pe la jumate fata de ce ti-ai dorit dar cu investitie zero.

Speram sa mai scrie si alti colegi parerea :h5

Link spre comentariu

Am sa masor distanta de la cel mai inalt punct al arcului aripii la sol.

Oricum se vede la ochi ca fata e mult mai jos decat spatele.

Daca ma apuc de umblat la barile de torsiune trebuie sa fac automat si unghiurile?

Oricum ma apuc de masina peste vreo luna, cand intru cu serviciul in perioada de hibernare (noi, constructorii, avem liber de la sarbatori pana vine primavara :grin:). Dar as vrea pana atunci sa strang cat mai multe informatii... si bani:grin:

Chiar nimeni nu si-a monificat nimic pe la frontera b?

Link spre comentariu

Salut,

OME in catalog da pentru Frontera B o ridicare de 3-4 cm.

Ai arcurile spate 129 euro x 2 si amortizoarele 129 euro x 4; total 754 euro.

Fata o ridici din barile de torsiune.

Razvan

GTC Auto: service 4x4 / accesorii off-road

GTC auto SHOP: magazin online de accesorii 4x4

www.gtcauto.ro / www.shop.gtcauto.ro / www.gtcmotorsport.ro

razvancirap@gtcauto.ro / 0723.541.851

Link spre comentariu

Salut Ovidiu,

Vad ca esti hotarat sa mergi cu noi in padure ......

dupa cum stii eu mi-am luat kit-ul complet arcuri + amortizoare.

la montaj am constatat ca arcul fata era foarte lung comparativ cu cel scos de pe masina iar rezultatul a fost pe masura (masina mea are 9 ani si era deja lasata) ; parerea mea esta ca sa te orientezi pe kit-uri care contin arc nou (nu stiu ce sa spun in legatura cu bara de torsiune pe fata ) , dar in cazul in care pui inaltatoare la arc , trebuie de asemenea sa pui distantiere (altfel plesnesti arcul)

Daca vrei , ne mai auzim pe tema asta .

Amortizoarele daca sunt mai lungi nu e nici o problema.

Jeep Wrangler TJ 2006 , 2"lift , Dynapro MT , 33"
Link spre comentariu

Sunt convins ca suspensia s-a mai lasat si la frontera mea in cei 11 ani pe care ii are. Si cred ca mai mult din barele de torsiune pentru ca masina sta mai aplecata spre fata.

Daca tot s-a pus in discutie treaba asta, as vrea sa stiu ce inaltimi (fata si spate) ar trebui sa aiba masina stock, masurate de la sol la cel mai inalt punct al arcului aripei.

@RazvanGTC

O oferta pe care o iau in calcul.

Intrebare de criza: Daca echipez masina cu arcuri cu 30-40mm mai lungi, pot pastra pe masina amortizoarele originale o perioada (pana strang bani de alea mai lungi)?

Link spre comentariu

Fizic poti sa le pastrezi. Amortizoarele masinii vor lucra insa aproape de cursa maxima. Riscul este ca daca vei face cascadorii cu masina se poate intampla sa se rupa vreo tija de amortizor... Iti vei da seama dupa ce ridici masina daca ai probleme; vei simti daca amortizoarele ajung la cap de cursa: se va simti o bataie cand masina lanseaza...

GTC Auto: service 4x4 / accesorii off-road

GTC auto SHOP: magazin online de accesorii 4x4

www.gtcauto.ro / www.shop.gtcauto.ro / www.gtcmotorsport.ro

razvancirap@gtcauto.ro / 0723.541.851

Link spre comentariu

Salut,

Parerea mea este ca poti avea necazuri. Daca iei o groapa mai zdravana si amortizorul ajunge pe capat de cursa .... cam asta e .... sau poate nu din prima groapa poate din a doua , depinde de amortizor cat mai poate rezista. Daca iesi in teren le rupi.

Ideeea este ca nu merge. E un compromis pe care il faci la care nimeni nu-ti poate oferi garantie (valida) - parerea mea bineinteles. Eu personal as schimba arcul doar cand am si amortizoarele aferente. poti face achizitia doar de arcuri si mai astepti amortizoarele . dar motanjul il faci odata .

revin cu - parerea mea . :)

Jeep Wrangler TJ 2006 , 2"lift , Dynapro MT , 33"
Link spre comentariu

Cand am lucrat la grupul spate, am scos amortizoarele (stok de fabrica) si am lasat puntea sa coboare liber. Am constatat ca amortizorul era mai lung decat putea sa coboare puntea (e vorba de Frontera A) in sensul ca furtunurile de lichid de frana si aerisitor grup erau intinse la maxim. Asa ca daca schimbati amortizoarele, verificati daca futunurile mai au rezerva.

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

Intrebare: In principiu se justifica un kit de inaltare gen OME, TRAILMASTER, -etc.. de 3-5 cm, care costa undeva intre 800-1500 euroi, cand poti sa obtii acelasi rezutat prin ridcare din bara de torsiune + distantiere. (low cost) ? Am auzit de la cineva care modifica/construieste masini pt off road, ca in cazul Fronterei nu merita investitia, desi din punctul lui de vedere interesul lui ar fi fost ca eu sa bag cat mai multi bani in masina. Deci daca sunt avantaje a unui kit de inaltare fata de metoda low cost,care ar fi acela? :tk

Link spre comentariu

Avantajul este ca kitul de inaltare dedicat inbunatateste si tinuta de drum onroad.

La frintera b kiturile sunt putin mai ieftine pentru ca nu contin arcuri pe fata, acolo inalti din barele de torsiune existente (desi sunt kituri care includ si bare de torsiune mai sanatoase, pentru cei care isi monteaza bara si troliu aftermarket).

Totusi am inteles ca exista o limita de ridicare din barele de torsiune de 25mm pe fata, pentru ca peste aceasta valoare suspensia fata devine prea rigida.

Eu nu am nici o problema cu rigidizarea suspensiei, pentru ca acum mi se pare mult prea moale si masina se comporta ca o barca (atat in curbe cat si la franari mai bruste).

Luna ianuarie o am libera (somaj tehnic, lucrez in constructii) si atunci o sa ma apuc de experimente.

Link spre comentariu

• 5 săptămâni mai târziu...

a venit kitul de inaltare pt frontera,OME ,toate bune si frumoase,merge masina super in of road pe sosea la fel doar sa nu smucesti de volan ca simti ca ai gheata sub curu masini asa senzatie e,poate trebuiesc jante sau flanse distantiere la roti,aia om vedea mai incolo nu mai sunt bani deocamdata

http://img853.imageshack.us/img853/7943/dsc02890d.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://img687.imageshack.us/img687/4221/dsc02892ej.jpg

http://img26.imageshack.us/img26/4564/dsc02894i.jpg

http://img862.imageshack.us/img862/2614/dsc02895v.jpg

in poze 3 se vede conducta de frana ca e lejera nu sta intinsa,pe fata nu sunt pb la conductele de frana,pb aparute pe parcurs instabilitatea masini deci jante mai late sau flanse zic eu si,nu mai pot pune remorca e prea inalta masina

Editat de stoica aurelian
Link spre comentariu

http://img812.imageshack.us/img812/5000/dsc02912q.jpg

http://img217.imageshack.us/img217/3074/dsc02914sx.jpg

http://img600.imageshack.us/img600/3033/dsc02913k.jpg

Link spre comentariu

si o poza cu masina?adica sa se vada diferenta :) cu cat s'a inaltat?cat te'a costat?multumesc!:br

s-a inaltat aproape 10cm,nu stiu cum desi era kit de +5spate si +2,5 fata,probabil era prea lasata,m-a costat720euroOME plus transport,spatele s-a inaltat din arcuri foarte frumos,pe fata a fost mai tragic ,credeam ca e la maxim inaltata masina am cautat bari de torsiune ma gandeam alti bani alta distractie dar dupa doua zile am gasit ca era doar noroi in reglaj deaia nu o mai puteam ridica,deci problema rezolvata :2dr

Link spre comentariu

Asa mai da :lr !

Ii sta foarte bine, dar parca ii mai lipsesc niste cauciucuri mai mari.

In rest, sa te poarte sanatos pe unde vrei.

Stima

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Te-ai gandit ce marime de cauciucuri o sa-i pui?

Cam care e dimensiunea recomandata pt. cazul de fata?

Ai mai rezolvat ceva cu leganatul?

Stiu ca de la liftare a inceput sa se balanseze, dar verifica si bucsele de la barele stabiliztoare fata/spate. Daca acestea sunt uzate si le schimbi, sigur o sa-ti mai scada din balans.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare