Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Polish?

robertz

Postări Recomandate

Povestea este in felul urmator, vazand ca nu am mare succes cu sablarea sasiului m-am hotarat sa vand acaretul duminica in targ pentru a nu se observa ca a fost revopsita am zis sa-i trag un polish pe ici pe colo poate se va gasi un musteriu...

P.S. nu incercati asa ceva acasa/curte decat daca aveti vecini de treaba ca ai mei :)

@Landcruiser
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 1 lună mai târziu...

Re: Polish?

am terminat curatarea, a durat o saptamana in conditiile in care aveam sasiul demontat gol gloutz, nu am folosit un grunt special mi-a facut un amic rost de o cutie la 5l ceva ce se foloseste la vopsirea tevilor... odata grundiut l-am vopsit cu Emaur ramane de vazut cum se va comporta in timp, acum caut ceva ceara sa bag in interiorul sasiului pentru a stopa rugina...

@Landcruiser
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Ceara? Aia o sa pastreze apa...

Mai degraba astupa-i gaurile de aerisire cu dopuri de cauciuc si la ultimul baga 10-20 de litri de ulei ars, apoi astupal si pe ala. Ai sa umbli cu uleiul dupa tine, dar garantat nu o sa mai rugineasca in interior.

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Mai degraba astupa-i gaurile de aerisire cu dopuri de cauciuc si la ultimul baga 10-20 de litri de ulei ars, apoi astupal si pe ala. Ai sa umbli cu uleiul dupa tine, dar garantat nu o sa mai rugineasca in interior.

:no

1. Uleiul ars este acid, asa ca tot o sa afecteze metalul, mai ales daca deja e atacat de rugina.

2. Nu vei reusi niciodata sa etansezi perfect sasiul cu dopurile respective, astfel ca la un moment dat (daca nu chiar de la inceput) vei avea goluri de aer. Astfel, chiar daca nu va intra apa, vei avea condens. Ai condens, ai apa. Partea nasoala, este ca nu are unde sa se scurga, va cobori sub nivelul uleiului, si ghici? Da, va sta tot pe metal, unde va contribui cu mare spor la continuarea procesului de oxidare a metalului, proces cunoscut generic de noi sub denumirea de "ruginire".

3. La un moment dat, tot iti va pica un dop si ai sa imprastii tot uleiul ala pe strada, sau pe dealuri, sau intr-un curs de apa, sau mai stiu eu pe unde. In Germania, daca te vede cineva ca tocmai ti-a picat un strop de ulei sub masina, cu siguranta va da un telefon unde trebuie, si te trezesti cu masina pe platforma. Oare de ce?

Nu sunt genul care "critica" (am pus ghilimelele de rigoare, intrucit majoritatea cam asa percep cele spuse de mine) daca nu are alte solutii, asa ca, daca vrei sa nu-ti rugineasca sasiul pe interior, trebuie sa:

1. Pastrezi curate toate gaurile de scurgere amplasate pe partea inferioara. Inevitabil, va intra apa in sasiu. Apa asta trebuie sa aiba pe unde se scurge, altfel ...

2. Pastreaza curate gaurile de pe laterale (gauri pe care constructorul le-a facut ca sa poata fi montate tot felul de alte subansamble pe sasiu), astfel incit sa asiguri o ventilare corespunzatoare a interiorului sasiului. Imagineazati ca faci un dus fierbinte. Atit geamul, cit si oglinda din baie, vor "aburi". Daca dupa, nu deschizi geamul, atit oglinda, cit si geamul, se vor "dezaburi", dupa, sa zicem, cca 15 minute. Daca deschizi geamul, se vor "dezaburi" in 10 minute. Daca insa, vei deschide atit usa, cit si geamul, se vor "dezaburi" in 2 minute. Cam asa ceva se intimpla si in interiorul sasiului. Daca reusesti sa asiguri o ventilare corespunzatoare, cu siguranta ca apa intrata, sau condensul, se vor usca mult mai repede, astfel incit procesul de oxidare va fi mult intirziiat.

3. Daca ai un sasiu gol (ca si cel de la inceputul postului), poti sa introduci pe dinauntru (suflat cu presiune) un amestec format din vaselina si ulei de cutie de viteze nefolosit, adica nou (care e mai gros si se va scurge mai greu), dupa care sa-l lasi la scurs, pina se opreste. Se va forma un strat subtire pe dinauntru, strat care va forma o buna izolatie, insa nu definitiva. Cel putin la 2 ani, eu as repeta operatiunea.

Ceara? Aia o sa pastreze apa...

4. Sau as sufla ceara. Asta inca nu am folosit-o, dar de ceara care sa tina apa, eu inca nu am auzit. Imi imaginez, ca se depune pe peretii interiori, la fel ca si amestecul de la punctul precedent, dar probabil ca nu e sensibila la temperaturile de peste vara, asa ca poate efectul ei, va dura mai mult. Ideea e sa nu lase apa sa intre in contact direct cu metalul. Rog pe cei care au folosit sa ne impartaseasca impresiile.

Sa ne vedem cu bine

ps: Nu vreau sa par mai destept decit sunt, asa ca daca gresesc undeva, va rog sa ma corectati.

pps: Sunt convins ca omul cit traieste invata, precum si ca poti invata multe din greselile altora.

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

IDEE!!!

Se curata BINE BINE sasiul in prealabil cu jet de spalatorie.. se baga jetul prin gaurelele de scurgere si se insista pana iese apa curata.. se lasa la uscat intr-un garaj (sau un loc unde sa nu intre praf in sasiu) si se şpreiază KELFOS sau alt convertor de rugina cu un compresor si un pistol de vopsit cu MULŢI BARI! Astfel ca solutia odata asezata pe rugina din interiorul sasiului sa reactioneze si sa-l faca "bulletproof" pe iunterior! E idee? Sau nu e idee?

:grin: :grin: :grin:

Inainte ocoleam gropile 10 km, acum ocolesc 10 km ca s-ajung la gropi. - EU ©Copyright 2007 :)
Link spre comentariu

44 wld are perfecta dreptate... :1

Si eu am aplicat aceeasi metoda la FORD-ul meu din 73 si acum am inca o caroserie teapana...

Exista pistoale cu un tub flexibil de 1 metru care la capat au o sfera distribuitoare a amestecului la 360 de grade pe toate axele....

Se poate pulveriza intii o mina de motorina pentru amorsarea ruginei din interior si apoi la alegere...teroson....amestecul ulei+vaselina etc....

Gaurile de aerisire trebuie sa ramina pentru ca pentru acest lucru au fost proiectate.

Succes!

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu

IDEE!!!

Se curata BINE BINE sasiul in prealabil cu jet de spalatorie.. se baga jetul prin gaurelele de scurgere si se insista pana iese apa curata.. se lasa la uscat intr-un garaj (sau un loc unde sa nu intre praf in sasiu) si se şpreiază KELFOS sau alt convertor de rugina cu un compresor si un pistol de vopsit cu MULŢI BARI! Astfel ca solutia odata asezata pe rugina din interiorul sasiului sa reactioneze si sa-l faca "bulletproof" pe iunterior! E idee? Sau nu e idee?

SuuuperBigIdeeDude!!! :bravo

Am si eu una.

1. Cauti un tip din aceia care stau la marginea soselei cu pilnii pentru turnat combustibil. :grin:

2. Il duci la tine acasa si il pui sa-ti construiasca o tava de dimensiuni gigantice (3mlx5mLx0,5mh) :grin: :grin:

3. Pui in ea sasiul :grin: :grin: :grin:

4. Chemi o cisterna pila cu kelfos si dai drumul la robinet :grin: :grin: :grin: :grin:

Il lasi acolo o vreme, il scoti la uscat, il mai lasi acolo o vreme si tot asa pina ... se gata solutia din tava. E cum ti se pare???

Cind stau pe scaun, imi las imaginatia sa zburde, altfel se plictiseste repede :grin:

Acuma serios. De ce la noi, nu se poate ca si la englezi (de exemplu) sa-ti construiesti propria masina??? Am vrut sa ma apuc sa-mi fac un sasiu din dural. M-am interesat la RAR, daca vor binevoi sa-mi stanteze seria de pe asta care-l am. Au zis ca nu. I-am intrebat de ce? Mi-au raspuns: nu avem norme. Cind o sa primiti norme? Cind sa mai trec pe la dvs.? Nu mi-a mai raspuns nimic nenea ala, dar din privirea lui am inteles tot. Am salutat frumos, si am plecat. In concluzie, am scapat de o lucrare mare si am timp sa postez aci cum sa combatem rugina :grin:

44 wld are perfecta dreptate... :1

Multam

Sa ne vedem cu bine.

ps: sunt curios sub ce denumire se comercializeaza solutia asta in Ungaria.

Kel=vrei

fos=plua

nu stiu si daca asa se scrie corect in maghiara, eu doar strigam dupa gagici nu le scriam biletele :bl

Link spre comentariu

Eh, acu' sper ca am avut o idee buna si n-ai fost ironic.. :grin: :P

Treaba cu tava uriasa mi se pare totusi putin practica (nu toata lumea are locul, sculele necesare operatiunii de dezasamblare a sasiului de pe caroserie [sau invers], timpul necesar.. ).

Mai ales ca la cat costa 5 litri de kelfos, mai repede te duci si-ti iei sasiu second spre nou. Un alt aspect cred ca solutiile de conversie a ruginei nu cred ca reactioneaza DECAT in contact cu rugina. Doua sau 10 straturi nu cred ca fac vreo diferenta.. si tre' sa te gandesti sa fie si time/cost efficient.

Asa cum a spus Dl. asfalttango, obiectul ce-mi lipseste acum din ecuatie este acel "furtun cu bila-n capat".. necesar pentru a da un strat uniform pe toata lungimea din interiorul sasiului.

Asta este de departe cea mai buna indee (in opinia mea) pentru tratarea sasiului, mai ales ca masina este cea de zi cu zi, si se exclude "repaosul la garaj" necesar pentru demontarea sasiului si tratarea lui cu solutii clasice.

PS: N-am prea vazut "neni" d-aia cu palnii in ultima vreme. Si-au mutat atelierele in spania/italia? :grin:

Inainte ocoleam gropile 10 km, acum ocolesc 10 km ca s-ajung la gropi. - EU ©Copyright 2007 :)
Link spre comentariu

Eh, acu' sper ca am avut o idee buna si n-ai fost ironic.. :grin: :P

Chiar deloc. Mai mult, de ideea ce-mi trecea mie la un moment dat prin cabina am facut un pic de bascalie. Imi pare rau, daca s-a inteles asa. :sr

Asa cum a spus Dl. asfalttango, obiectul ce-mi lipseste acum din ecuatie este acel "furtun cu bila-n capat".. necesar pentru a da un strat uniform pe toata lungimea din interiorul sasiului.

La asta ma gindeam si eu. Cum as putea confectiona dispozitivul respectiv. Ar trebui sa arate cam ca si o duza de gresat (ca si dimensiuni) si sa poata fi infiletata pe o teava de maxim 10mm diametrul exterior, care sa mai fie si flexibila si sa suporte o presiune mare. Poate o sa am chef sa fac un mic desen si dupa aia sa merg la strungarul batrin si priceput de la care mai fur, cind nu-si da seama putina meserie, sa vedem ce o sa iasa. Cind eram mic, si mergeam prin pesteri, era boier ala care avea la lampa cu carbid, duza din care ieseau doua flacari in coada de rindunica. Una din aia, la care sa mai dai citeva gauri si pe laterale, cred ca ar fi o treaba buna. Prin ceva sertare trebuie sa mai gasesc una, asa ca-i fac o poza ca sa vezi mai bine la ce ma refer.

Teoretic, kelfos-ul poti sa-l sufli si cu pistol de vopsea, ca doar are consistenta apei. Trebuie facut un mic experiment.

Sa ne vedem cu bine.

Link spre comentariu

Pistoalele respective se pot achizitiona de la distribuitorii seriosi de scule si accesorii.Nu cre ca este foarte scump.

Tatal meu daduse pe el in jur de 100-150 de euro acum 5 ani.

In zonele supuse sablarii(la roti)recomand folosirea terosonului ca strat final care sa amortizezetoate loviturile pietrelor asupra caroseriei.Astfel staratul de grund protector va fi protejat si va ramine intact.Si acest pistol de teroson se cupleaza direct la bidoanele din comert si se da ca atare sau diluat.

Mai exista o varianta din batrini cu citom+autovapant+fulgi de azbest(sau sac se iuta)--solutie care a dat rezultate dar sunt de parere ca trebuie sa evoluam.

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare