doc_tyby Postat Noiembrie 13, 2011 Partajează Postat Noiembrie 13, 2011 ma gandeam sa facem un exercitiu de imaginatie. ce modificari ar trebui facute ca sa putem pune simex de la silverstone? , din cate vad eu cea mai mica dimensiune fiind 31x10.50x15. oare ar fi un proiect prea costisitor? exista solutii simple si ieftine? :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Noiembrie 13, 2011 Partajează Postat Noiembrie 13, 2011 Re: Cum punem simex originale, neresapate pe jimny? Si care ar fi diferenta daca s-ar face exercitiul de imaginatie cu Simex de la Insa Turbo ....? REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doc_tyby Postat Noiembrie 13, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2011 Re: Cum punem simex originale, neresapate pe jimny? pai nu stiu, nu sunt mai grele? adica mult mai grele? iar cu cele resapate exercitiul de imaginatie e destul de simplu:-suspension lift de 4 de poliamida si gume 215/75/15. sau ma insel? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Noiembrie 13, 2011 Partajează Postat Noiembrie 13, 2011 Re: Cum punem simex originale, neresapate pe jimny? 215x75/15 ar trebui sa mearga si fara lift. Eu asa zic. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Noiembrie 13, 2011 Partajează Postat Noiembrie 13, 2011 Re: Cum punem simex originale, neresapate pe jimny? Eu m-am uitat ce-au mai zis si altii, referitor la Simex pe Jimny : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?65980-Anvelope-Jimny http://forum.club4x4.ro/showthread.php?48041-Dim.-cauciucuri-Jimny-stock%28model-dupa-2005%29-profil-simex http://forum.club4x4.ro/showthread.php?44441-Anvelope-pt-Jimny-model-MT-205-70-15-%28stoc%29 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Noiembrie 13, 2011 Partajează Postat Noiembrie 13, 2011 Re: Cum punem simex originale, neresapate pe jimny? Uite unul cum arata. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Noiembrie 13, 2011 Partajează Postat Noiembrie 13, 2011 Re: Cum punem simex originale, neresapate pe jimny? Si ce zic baietii astia http://www.bigjimny.com/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=8&id=24346&Itemid=75 BL de 5 cm sau SL de 7.5 si putin flex pe la bari si aripi. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Noiembrie 13, 2011 Partajează Postat Noiembrie 13, 2011 Re: Cum punem simex originale, neresapate pe jimny? Iar asta, ori e idiot ori e idiot !!! :ha: [video=youtube;ZV9ykVov-zA] REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LorDeko Postat Noiembrie 14, 2011 Partajează Postat Noiembrie 14, 2011 Re: Cum punem simex originale, neresapate pe jimny? Sunt multe modificari care trebuiesc facute la un jimny ca sa incapa 31. De la 5cm in sus tre sa modifici tot......ciolanele...... barile stabilizatoare....... flanse la cardane........prelungirea furtunelor de frana...... body lift......... alta bara de directie........ distantiere la directie....... schimbare de reductor sau reductiile in el.... pt ca reductorul de jimny deabia deabia duce un 205/75/15 simex(copie). Deci implica multa bataie de cap si ceva costuri..... Acum te intreb si eu ceva. Te-ai dat asa de mult cu al tau Jimny de vrei roti mai mari ??? Ai ajuns in stadiul incat ai facut trasee prea grele si ai ramas pe burta cu jimny ??? Ia gandeste-te putin :wink: Eu am observat ca 70% din posesorii de jimny de pe aici si-au pus o gramada de chestii pe masina si ei au cateva iesiri la activ..... si nici ala offroad in adevaratul sens al cuvantului....... Unii nici nu stiu ce poate un jimny....... si gata frate....... pun scuturi ca asa e bine...... pun snorkel ca asa e bine......... Come onnnnnnn! Bagati-le la munca frate....... in teren....... nu pe asfalt la borduri:ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doc_tyby Postat Noiembrie 14, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2011 (editat) adevarul este ca ai perfecta dreptate. am mai studiat, am mai vorbit si cu roly si eu raman un adept ferm al cauciucurilor neresapate. deci raman cu maxxis-urile mele 205/70/15 , ii pun totusi un scut ca ma cam sperie crengile si buturugile din padure cum tot lovesc sub masina si se pare ca o sa ii pun si niste prelungiri de poliamida suspension lift de 4 cm , la care din cate inteleg nu trebuie nimic modificat. singurul pas ce urmeaza sa il mai fac si il consider necesar: blocant pe spate arb. acuma sa primesc si un pret decent, ca m-am saturat de sume exorbitant de mari comparativ cu germania sau mai ales USA. inca o chestie ce am aflat-o de la roly si cu care tind sa ii dau dreptate. degeaba punem simex daca saracutul motor nu poate sa le descarce mai ales ca sunt resapate=grele. plus cred ca am gresit ca ieseam cu maxxisurile mele cu presiunea trecuta pe caroserie, 1,8 in fata si 1,9 in spate. poate daca las la 1,2 in teren o sa am greep mai bun si poate se vor dovedi la fel de bune maxxisurile ca simexurile. vom trai si vom vedea. Editat Noiembrie 14, 2011 de f_zoltan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LorDeko Postat Noiembrie 14, 2011 Partajează Postat Noiembrie 14, 2011 Re: Cum punem simex originale, neresapate pe jimny? adevarul este ca ai perfecta dreptate. am mai studiat, am mai vorbit si cu roly si eu raman un adept ferm al cauciucurilor neresapate. deci raman cu maxxis-urile mele 205/70/15 , ii pun totusi un scut ca ma cam sperie crengile si buturugile din padure cum tot lovesc sub masina si se pare ca o sa ii pun si niste prelungiri de poliamida suspension lift de 4 cm , la care din cate inteleg nu trebuie nimic modificat. singurul pas ce urmeaza sa il mai fac si il consider necesar: blocant pe spate arb. acuma sa primesc si un pret decent, ca m-am saturat de sume exorbitant de mari comparativ cu germania sau mai ales USA. Ti se pare mult vreo 900$ pretul la ARB in SUA ?? eu zic ca e f ok pe langa preturile din Romania de peste 1000Euro:ha: . Vezi ca daca pui decat 4cm sub arcuri...... ii scurtezi cursa amortizorului si el iti limiteaza flexarile... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doc_tyby Postat Noiembrie 15, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2011 Re: Cum punem simex originale, neresapate pe jimny? nu mi se pare mult in sua, mi se pare mult in romania. :) banuiesc ca si comerciantul din sua face un profit si la acei bani , dar rectific nu e 900 $, am calculat , am cautat si impreuna cu compresorul mic iese undeva echivalentul a 800 euro. un domn care dezmembreaza a zis ca imi aduce nou din germania cu 1000 euro si banuiesc ca si el face un mic profit. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doc_tyby Postat Noiembrie 15, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2011 Re: Cum punem simex originale, neresapate pe jimny? oare daca punem niste prelungitoare si la amortizoare va fi ok cu flexarile? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 15, 2011 Partajează Postat Noiembrie 15, 2011 (editat) Re: Cum punem simex originale, neresapate pe jimny? Flexarea va fi aceasi ( nici mai lunga , nici mai scurta ) in cazul in care arcurile si amortizoarele se distanteaza cu aceasi marime , dar se va inalta masina , si se poate folosi alte gume/jante . In teorie , practic apar unele limitari si probleme constructive . Editat Noiembrie 15, 2011 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doc_tyby Postat Noiembrie 15, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2011 Re: Cum punem simex originale, neresapate pe jimny? dar no ofence, sigur trebuie si prelungitoare la amortizor? pe site la roly nu zice ca ar trebui, ar ajunge distantierele la arcuri. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LorDeko Postat Noiembrie 15, 2011 Partajează Postat Noiembrie 15, 2011 Re: Cum punem simex originale, neresapate pe jimny? Hai sa gandim putin :) Daca pui 4cm sub arcuri ... scurtezi cursa amortizorului cu 4cm! Corect? La niste incrucisari ce se intampla? ii dat "capat" la amortizor! Asa am facut si eu la inceput , mi-am facut inaltatoare doar pt arcuri. Iar la primul test prin hartoape mari dadeam capat la amortizoare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LorDeko Postat Noiembrie 15, 2011 Partajează Postat Noiembrie 15, 2011 Re: Cum punem simex originale, neresapate pe jimny? nu mi se pare mult in sua, mi se pare mult in romania. :) banuiesc ca si comerciantul din sua face un profit si la acei bani , dar rectific nu e 900 $, am calculat , am cautat si impreuna cu compresorul mic iese undeva echivalentul a 800 euro. un domn care dezmembreaza a zis ca imi aduce nou din germania cu 1000 euro si banuiesc ca si el face un mic profit. In state gasesti blocantu+compresor la 1200$ :wink:. S-au mai scumpit. Eu am prins cu 850$ blocant+compresor:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doc_tyby Postat Noiembrie 16, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2011 Re: Cum punem simex originale, neresapate pe jimny? am studiat si am mai citit si eu, si iar tind sa iti dau dreptate. gata nu mai pun suspension lift, raman stock , dar pun scut sub ea si adun banuti de blocant pe spate. imi poti spune cu ce presiune in roti mergi tu in offroad? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LorDeko Postat Noiembrie 16, 2011 Partajează Postat Noiembrie 16, 2011 Re: Cum punem simex originale, neresapate pe jimny? De regula cu 1.8 on si off :) ... dupa 1 zi de dat mi-e lene sa stau seara sa fac presiunea in roti...... Odata le-am lasat la 1.3 cand am avut de mers vreo 30km de forestier. Punei si un SL.... se merita Uite cum am facut eu: Pe Fata: http://img59.imageshack.us/img59/1060/dscf0410t.th.jpg Pe Spate: http://img442.imageshack.us/img442/342/dscf0408j.th.jpg Sub Arcuri: http://img832.imageshack.us/img832/1066/dscf0411rp.th.jpg Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ady.p Postat Noiembrie 16, 2011 Partajează Postat Noiembrie 16, 2011 Re: Cum punem simex originale, neresapate pe jimny? Iar asta, ori e idiot ori e idiot !!! :ha: [video=youtube;ZV9ykVov-zA] Pacat de masina :hw Ori gasim un drum, ori facem unul ...:lr :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate