Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Indoit teava

AdrianZUZ

Postări Recomandate

• Răspunsuri 72
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Indoit teava

am patit si eu asa dar ......la inceput am crezut ca este de vina aparatul......pe urma muncitorul .la final mi-am dat seama ca este de la teava.......ultimul lot era fara certificat ...asa ca paguba........

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Masina mea duce 3" si are sarcina max de lucru 30 tone, e eletrohidraulica, pt ca la asemenea sarcini nu poti face fata manual.

30 tf le iau p-un umar :grin:

eu 10tf intr-o mana ...inca 10tf in celalta mana .... si pe sveck in....total 50tf ...

(sper ca am calculat corect...) :-P :ha: :-P :ha:

:h5 sveck

cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!!
Link spre comentariu

• 5 săptămâni mai târziu...
Vizitator pabibabum

sper sa nu dau informatii gresite.pentru a nu se mai "aplatiza" teava umple-o cu nisip indeasa-l bine sudeaza-i la ambele capete tabla sa nu se verse incalzeste-o putin si bag-o pe aparatul de indoit.Usor de spus greu de facut.acum kiar imi pare rau ca am chiulit de la orele de rezistenta materialelor :(( de la scoala...insa daca vreti ma pot informa la profesorul cu care am facut practica :D :grin:

Link spre comentariu

• 8 luni mai târziu...
  • 8 luni mai târziu...

Daca va este de folos pot sa indoi teava pana la 75mm,180 grade.Deocamdata am numai matrita r=190 mm,pentru diametru teava 2"(60,3 mm) cu perete de 3-3,2 mm,pe viitor sper sa ma setul intreg pentru toate dimensiunile.Nu am mai indoit pentru confectii destinate masinilor dar daca are cineva curajul sa incerce il ajut cu placere.Locuiesc la Fagaras cei drept.Maine am sa fac o poza cu agregatul

Link spre comentariu

Daca va este de folos pot sa indoi teava pana la 75mm,180 grade.Deocamdata am numai matrita r=190 mm,pentru diametru teava 2"(60,3 mm) cu perete de 3-3,2 mm,pe viitor sper sa ma setul intreg pentru toate dimensiunile.Nu am mai indoit pentru confectii destinate masinilor dar daca are cineva curajul sa incerce il ajut cu placere.Locuiesc la Fagaras cei drept.Maine am sa fac o poza cu agregatul

Link spre comentariu

Promit zilele urmatoare sa pun si poze.Principiul este simplu cel putin in aparenta.Matrita din poza are in dreapta jos ca un fel de ghiara,care prinde teava si apoi se roteste tragand teava dupa ea.Piesa din bronz tine apasata teava pe matrita.

La masina din poza se monteaza si o asa zisa masa de lucru dotata cu un grup hidraulic pentru teava cu perete subtire(1,5 mm) pentru a nu face cute.Nu apare in poze pentru ca pana acum am lucrat numai teava din fier cu perete gros.

Distractia apare cand trebuie reglata forta de apasare pentru a evita aparitia cutelor pe interior sau ovalizare excesiva pe exterior.

De ex modificarea pozitie piesei din bronz cu cca 5 zecimi da o eroare de circa 6 cm pt o teava lunga de cca 1m

Link spre comentariu

Foarte buna masina la indoit in cantitati mari cu unghiuri bine stabilite,Eu unul m-am inteles cu cele cu piston cel mai bine ......trebuie sa incerci mereu unghiul pana ajungi la forma care o vrei ......aaaaaa daca ai facut un rollcage si vrei sa faci mai multe da merita. Matrita cum spui tu este de vanzare in America si pe net atentie la raze ,dimensiunile tevilor[ inch sau metric] si sistemul de prindere , asa cu gheara [excentric ] sau intre role.

Daca ai dimensiunile masini pe calculator cu unghiuri iti faci rollcage intr-o zi. Doar indoiturile......

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

indoiturile se pot face din aproape in aproape si pe aceasta masina.Matritele se pot face la comanda in Italia, in functie de raza dorita,de obicei se lucreaza in toli.Asa cum spui o folosesc la prelucrari cantitati mari de teava (cca 2000 curbe pana acum) ,rollcage sau rollbar sunt doar din pasiune si am sa le fac cat de curand, imi mai trebuie doar suportul.

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

eu am copiat-o pe asta ,am facut piesele 99% din ele insa intre timp am intrat in posesia celei gri si nu am mai finalizat-o pe prima. ma declar f multumit de cea gri este facuta de ceva fabrica pt ca are pe ea o gradatie extrem de precisa

daca atasa fabrica si meseriasul instruit ar putea iesi lucruri frumoase :P

din pacate io am numa presa asa ca ies lucruri obisnuite

23651428_P52106531.jpg.37514e351cfef49791fe9832e21a82b9.jpg

591972237_P60306851.jpg.5bdca58c1d3e7f83e9055b4aeb80a5af.jpg

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare