Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

o tona

marian nicolae

Postări Recomandate

Salut! astazi am fost cu nissanu(y61) la cumparat de bricheti ptr. caldura, am cumparat o tona fiindca ereau la oferta,iam incarcat,au incaput si mai intra fara probleme toate bune si frumoase doar ca pe drum ma-m trezit ca habar nu am sa merg cu masina asta (am cumparato anul asta in septembrie),nu stiu cand trebuie cuplat pe usor sau cand pe greu,cum merg cu ia incarcata cu greutate pe teren uscat etc...,astazi am lasato pe normal

ma puteti invata si pe mine cum trebui sa folosesc 4x4?

va multumesc!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: o tona

ai bagat carbuni in masina?!?!? :grin: la propriu?

sau ai folosit o remorca?

4x4, se foloseste in conditii de aderenta scazuta, altfel (pe asfalt) riscul de tensionare/deteriorare a transmisiei este considerabil.

poti manevra un pic chestia, in sensul in care pui cuplaje manuale la rotile fata si le lasi pe liber, atunci poti baga in 4x4low si pe asfalt, fara diff.lock, pt. a urca o panta grea cand esti incarcat maxim de ex.

oricum, cred ca Patrolul nu are sarcina maxima constructiva 1 tona....

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Nu are, dar ansamblul (in caz de remorca) poate ajunge pana la 6040 kg. Deci teoreic poate remorca 4000 kg. Masa maxima autorizata la mine in carte (lwb) scris 2700 kg, deci undeva la 720 kg poti pune, legal.

Parerea mea.

Link spre comentariu

ai bagat carbuni in masina?!?!? :grin: la propriu?

sau ai folosit o remorca?

4x4, se foloseste in conditii de aderenta scazuta, altfel (pe asfalt) riscul de tensionare/deteriorare a transmisiei este considerabil.

poti manevra un pic chestia, in sensul in care pui cuplaje manuale la rotile fata si le lasi pe liber, atunci poti baga in 4x4low si pe asfalt, fara diff.lock, pt. a urca o panta grea cand esti incarcat maxim de ex.

oricum, cred ca Patrolul nu are sarcina maxima constructiva 1 tona....

am bagat lemne(rumegus presat) la propiu,fara remorca,in talonul meu scrie ca masina are 2460kg- total 3080 ptr.7locuri-maxim 1500kg-admisibil 1800kg,tractare remorca 3500kg cu frana,750 fara frana,150kg ultima sa.

nu stiu ce inseamna dar am mers bine cu o tona pe distanta de 30 km,la dif. arata autom.dar tot nu stiu cand si in ce conditi se trece pe 4x4 greu,nu am folosit nici un fel de 4x4(nici pe usor nici pe greu cu sarcina asta),remorca vreau sa-mi iau dar nu ma-m hotarat inca ce sa fac adica sa dau ptr. E la B sau sa iau una de 750kg,momentan sant hotarat pe portbagaj,am comandat suportii de prindere(72€ la magazin)si vreau sa-l fac din profile de alminiu (ca am cacalau) sa vad ce o iesi.

Editat de marian nicolae
Link spre comentariu

2X4 , adica spatele il folosesti pe sosea, pe forestiere pietruite etc...

4X4 High, il poti folosi si prin oras/sosea/forestiere cand drumurile sunt aluneacoase...

4X4 Low, se folosestea in off-road, pe drumurile pline de noroi, sau chiar si fara, sleauri/ravene etc..., sau atunci cand tractezi ceva greu pentru a nu chinui ambreiajul. Se poate folosi si numai tractiunea pe spate, dar doar daca ai MRL-uri manuale, cuplezi 4x4 low si decuplezi mrl-urile. In acest fel te poti folosi de forta si pe sosea/oras etc, atunci cand ai de tras/carat ceva...

Off-Road in Waldland

Link spre comentariu

2X4 , adica spatele il folosesti pe sosea, pe forestiere pietruite etc...

4X4 High, il poti folosi si prin oras/sosea/forestiere cand drumurile sunt aluneacoase...

4X4 Low, se folosestea in off-road, pe drumurile pline de noroi, sau chiar si fara, sleauri/ravene etc..., sau atunci cand tractezi ceva greu pentru a nu chinui ambreiajul. Se poate folosi si numai tractiunea pe spate, dar doar daca ai MRL-uri manuale, cuplezi 4x4 low si decuplezi mrl-urile. In acest fel te poti folosi de forta si pe sosea/oras etc, atunci cand ai de tras/carat ceva...

MRL-urile astea sant chestiile alea de la rotile din fata din centrul jantelor?

cum stiu daca sant manuale sau nu? la masina mea punctul este pus in dreptul autom.

Link spre comentariu

Da, chestiile alea din centrul rotii sunt MRL-urile. La cele automate nu ai posibilitatea de a intervenii din exterior pentru a le schimba pozitia de pe 4x2 pe 4x4 :wink:

Cauta pe forum si o sa gasesti fotografii pentru diferite MRL-uri.

Editat de zippo

Mmmmm... NISSAN!

"Nu este nicio rusine sa te nasti prost. Rusine e sa mori prost." Marin Sorescu

- Off Road Club Sibiu -

Link spre comentariu

nu ai nevoie de 4x4 pe sosea uscata ori cat il incarci.

AI incarcat-o bine dar este unde baga :ha:, astea sunt masini puternice. Si eu am carat cu Terrano (tot 5 usi) greutati de astea dar ciment , gresie, fainata etc :wink:. Inca in Patrol este si mai mult loc.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

nu ai nevoie de 4x4 pe sosea uscata ori cat il incarci.

AI incarcat-o bine dar este unde baga :ha:, astea sunt masini puternice. Si eu am carat cu Terrano (tot 5 usi) greutati de astea dar ciment , gresie, fainata etc :wink:. Inca in Patrol este si mai mult loc.

asa am spus si eu, mai incapeau vreo 200-300kg,ori cum masina a mers super bine,ce nu stiam eu erea daca fac bine ca merg cu tractiunea normala,sau trebuia sa cuplez ceva,acum ma-m dumirit.

multumesc!

Link spre comentariu

Da, chestiile alea din centrul rotii sunt MRL-urile. La cele automate nu ai posibilitatea de a intervenii din exterior pentru a le schimba pozitia de pe 4x2 pe 4x4 :wink:

Cauta pe forum si o sa gasesti fotografii pentru diferite MRL-uri.

salut!

crezi ca ar trebui sa le schimb daca eu nu folosesc masina off road?

Link spre comentariu

ex: ARO 244 3.1D & Opel Frontera 2.3TDI :cort
Link spre comentariu

Daca nu le schimbi benevol , dupa un timp ele te vor convinge sa le scoti la pensie . Depinde de kilometraj , unul va incepe sa cupleze partial , si sa faca o uzura la elementele de cuplare , situatie care va evolua , confirmarea fara dubiu fiind zgomotul ca un zumzet mecanic, mai degraba un bazait , care urmareste viteza de rotatie a rotii , in functie de viteza .

La o scurt timp vor aparea socuri , datorate cuplarii necomandate , aleatorii ( nu chiar aleatorii , ci perfect explicabile , dar e multa mecanica de explicat privind cuplajul automat stock.Nu chiar multa , dar destul de scris..).

Si la timpul potrivit pentru evoluti e, sau involutie , vei face alegerea intre manuale si automate . Depinde de cum privesti masina in ansamblu va fi si alegerea unuia dintre tipuri , si asta va fi o optiune personala .

A mea a fost inlocuirea automatelor perfect functionale , cu cele manuale ( AVM).

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Daca nu le schimbi benevol , dupa un timp ele te vor convinge sa le scoti la pensie . Depinde de kilometraj , unul va incepe sa cupleze partial , si sa faca o uzura la elementele de cuplare , situatie care va evolua , confirmarea fara dubiu fiind zgomotul ca un zumzet mecanic, mai degraba un bazait , care urmareste viteza de rotatie a rotii , in functie de viteza .

La o scurt timp vor aparea socuri , datorate cuplarii necomandate , aleatorii ( nu chiar aleatorii , ci perfect explicabile , dar e multa mecanica de explicat privind cuplajul automat stock.Nu chiar multa , dar destul de scris..).

Si la timpul potrivit pentru evoluti e, sau involutie , vei face alegerea intre manuale si automate . Deinzind de cum privesti masina in ansamblu va fi si alegerea unuia dintre tipuri , si asta va fi o optiune personala .

A mea a fost inlocuirea automatelor perfect functionale , cu cele manuale ( AVM).

acum masina are 121000km,am vazut videoclipul de mai sus cu ARB AIR LOCKER,ai ideie de cat ar costa asa ceva si daca se poate monta in Romania?

Link spre comentariu

Aproape sigur ai pe puntea spate ( pune o foto cu puntea spate , facuta din spatele masinii ) , chiar daca ai in bord un mic comutator 'diff lock'.

Sau doresti pentru puntea fata ?

Despre preturi si montaj , se poate si in RO , pe forum se gasesc persoane ( firme ) cu experienta in domeniu .

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Aproape sigur ai pe puntea spate ( pune o foto cu puntea spate , facuta din spatele masinii ) , chiar daca ai in bord un mic comutator 'diff lock'.

Sau doresti pentru puntea fata ?

Despre preturi si montaj , se poate si in RO , pe forum se gasesc persoane ( firme ) cu experienta in domeniu .

fac maine pozele si da am butonu ala mic pe care tot asa nu stiu cand sa-l folosesc

Link spre comentariu

Nimeni nu s-a nascut invatat.

Blocarea diferentialului spate se foloseste cind o roata a pierdut partial sau total aderenta ( de ex. esti cu roata intr-un fagas sau una pe drum si cealalta pe noroi/iarba / zapada ...) . Blocarea differentialului anuleaza patinarea rotii fara aderenta .

Link spre comentariu

Nimeni nu s-a nascut invatat.

Blocarea diferentialului spate se foloseste cind o roata a pierdut partial sau total aderenta ( de ex. esti cu roata intr-un fagas sau una pe drum si cealalta pe noroi/iarba / zapada ...) . Blocarea differentialului anuleaza patinarea rotii fara aderenta .

ok! am inteles si multumesc!

Link spre comentariu

Cand blochezi spatele mare grija, masina nu mai ia curbele la fel. Impingand ambele roti masina are tendinta de a merge inainte cand tu tragi de volan dreapta sau stanga. Nerecomndat de folosit pe distante lungi si la viteze mari. Preferabil cuplat si decuplat cu masina stand pe loc.

Link spre comentariu

Cand blochezi spatele mare grija, masina nu mai ia curbele la fel. Impingand ambele roti masina are tendinta de a merge inainte cand tu tragi de volan dreapta sau stanga. Nerecomndat de folosit pe distante lungi si la viteze mari. Preferabil cuplat si decuplat cu masina stand pe loc.

multumesc!

Link spre comentariu

Sau doresti IMG_0164.thumb.jpg.c8465d3eef88ac6bd5ae87a46bfaee5f.jpgpentru puntea fata ?

IMG_0165.thumb.jpg.c8f5f0e3cec8c4986076c1f52b6ecbab.jpg

Link spre comentariu

la ce s-a spus pana acum, as mai adauga: nu pune niciodata diif-lock pe on cand esti pe asfalt, ciment sau suprafete foarte aderente. doar pe iarba, namol, zapada etc.

p.s. schimba si suporturile numerelor de inmatriculare, o sa mearga mai bine masina:ha:

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

la ce s-a spus pana acum, as mai adauga: nu pune niciodata diif-lock pe on cand esti pe asfalt, ciment sau suprafete foarte aderente. doar pe iarba, namol, zapada etc.

p.s. schimba si suporturile numerelor de inmatriculare, o sa mearga mai bine masina:ha:

imi trimiti zu dinalea reflectorizante? le platesc la vara cand vin in concediu.

pentru ce este butonul care scrie-stabi-?

daca schimb suporturile o sa consume si mai putin?

(chiar ma crezi Becali)?

scuzeeee!acum am vazut ce "rahat" am pe suportii de nr. ii voi schimba cu siguranta

Editat de marian nicolae
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare