ady.p Postat Noiembrie 19, 2011 Partajează Postat Noiembrie 19, 2011 Am o problema la pompa de apa la al meu Samurai ,in sensul ca pierde apa.... si nu pe la gaura de deasupra,gaura care din cate am inteles este sa iti arate ca este dusa presetupa corectati-ma daca nu este asa , dar la a mea pierde apa din cate am vazut eu asa cu lanterna uitandu-ma atent pe la un surub de sub pompa ,iar azi cand am dat jos pe acolo toate cele de la radiator la cureaua de distributie si intinzator ,ajungand la pompa de apa am constatat ca in dreptul surubului care il banuiam ca garnitura era ca si taiata , nu stiu daca e de la cum am scos pompa sau de la batranete , acum va rog sa imi ziceti daca e garnitura sau o fii altceva ??? Ori gasim un drum, ori facem unul ...:lr :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Noiembrie 19, 2011 Partajează Postat Noiembrie 19, 2011 Re: Problema pompa apa Samurai Daca tot ai gasit garnitura cu pricina, nu o poti manufactura? Nu stiu cum arata, intreb doar. Daca e o-ring, poate gasesti asa ceva la piese auto, mergi si le ceri tot ce au de cauciuc pe acolo :) Eu am facut de astea, si am avut noroc. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ady.p Postat Noiembrie 19, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2011 (editat) Re: Problema pompa apa Samurai Pai garnitura oricum nu mai pun ,o sa pun direct silicon de ala rezistent la temperatura negru cred ca e mai bun .... Deci presetupa iasa din calcul nu ? numa garnitura ramane si garnitura are o forma nasoala ,un fel de dreptunghi cu coturile rotunjite si putin turtit :ha: in forma pompei de apa , nu cred ca gasesti asa ceva numai stas sau daca o manufacturezi acasa dintr-o camera de masina . Editat Noiembrie 19, 2011 de ady.p Ori gasim un drum, ori facem unul ...:lr :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Noiembrie 19, 2011 Partajează Postat Noiembrie 19, 2011 (editat) Re: Problema pompa apa Samurai La manufacturare din camera auto sau de bicicleta ma gandisem si eu. :) Nu ai manual de service de la Samurai? Acolo ar trebui sa dea detalii si legat de pompa de apa. Daca nu ai, iti trimit eu tot ce am. Editat Noiembrie 19, 2011 de f_zoltan Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ady.p Postat Noiembrie 20, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2011 Re: Problema pompa apa Samurai Daca ai cel de reparatii dau un suc :grin: pune pe mail ca il gasesc eu ady_p91@yahoo.com Multumam fain! Ori gasim un drum, ori facem unul ...:lr :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 20, 2011 Partajează Postat Noiembrie 20, 2011 Re: Problema pompa apa Samurai Garnitura din cauciuc de camera te va dezamagi in scurt timp - cauciucul nu e de aceasi grosime si este un real risc de a nu stringe corespunzator pe suprafetele de etansare , de asemenea si sa se miste sub efortul de actionare a pompei . Mult mai indicat ar fi din clingherit de 1,5 mm . In lipsa , silicon de etansare , cu respectarea conditiilor de folosire . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ady.p Postat Noiembrie 21, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2011 Re: Problema pompa apa Samurai Da, ieri neavand ce face am inceput sa manufacturez o garnitura dintr-o camera auto ,grosimea camerei este cam 1,5-2 mm si a iesit asta: Nu stiu daca o sa tina sau nu dar o sa pun oricum pe ambele parti ale garniturii si niste silicon negru de temperatura Ori gasim un drum, ori facem unul ...:lr :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Noiembrie 21, 2011 Partajează Postat Noiembrie 21, 2011 Re: Problema pompa apa Samurai Salut, Pompa pare a fi f. asemanaotare cu cea de la Vitara (G16B - 1.6l, 16 valve). Cred ca garnitura de cauciuc de 1.5 - 2mm s-ar putea sa fie un pic prea groasa. Problemele care cred ca ar putea sa apara sunt: fuliile pentru curele sa nu mai fie in acelasi plan => uzura mai rapida a curelelor tiand cont ca si mecanismul de la rola intinzatoare de la cureaua de distributie se prinde tot de aceasta pompa, s-ar putea ca si cureaua de distributie sa nu mai stea pe unde trebuie E posibil sa gresesc, dar daca la Vitara as pune o garnitura mai groasa sigur as intmapina problemele de mai sus. Stima, Sorin. aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Noiembrie 21, 2011 Partajează Postat Noiembrie 21, 2011 (editat) Re: Problema pompa apa Samurai Din cauciuc o sa se coaca si o sa cedeze repede. Eu unul, daca nu as gasi-o pe cea originala, as face-o din clingherit. Inainte de montare as unge si cele doua suprafete cu un strat subtire de silicon. Ca veni vorba: curata bine suprafetele de contact, sa fie luna-bec, altfel e treaba de mantuiala. La fel, V1TARA mai sus iti da un sfat bun, n-o fa prea groasa :grin: Editat Noiembrie 21, 2011 de Gil Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat Noiembrie 21, 2011 Partajează Postat Noiembrie 21, 2011 Re: Problema pompa apa Samurai De iesit ti-a iesit bine garnitura.Dar la ce masina ai mai vazut pompa de apa cu garnitura de cauciuc?Mai bine o faci din carton si dai cu silicon din acela pentru etansare pe ea.Eu unul as pune direct cu silicon.Strat mai gros, stringi suruburile pina apropii pompa la 1,5-2 mm de blocul motor, astepti 10-15 minute si apoi stringi pina la capat.Garnitura de cauciuc o sa se coaca de la temperatura motorului, sau o sa fie atacata de antigel. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ady.p Postat Noiembrie 22, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 Re: Problema pompa apa Samurai Am gasit o bucata de clingherit si o refac .... dupa aia mi-am dat seama ca nu o sa fie buna cea de cauciuc ca o sa o se inbatraneasca prematur sau o sa o scuipe afara ... bine ca nu am montato Ori gasim un drum, ori facem unul ...:lr :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Pointer Postat Noiembrie 22, 2011 Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 Re: Problema pompa apa Samurai Am cumparat pompa noua cu 90 ron cu garnitura inclusa,nu stiu daca merita osteneala care o faci.Parerea mea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ady.p Postat Noiembrie 22, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 Re: Problema pompa apa Samurai pai nu stiu daca merita ... dar de ce sa dau 90 de ron pe o pompa noua atata timp cat functioneaza si nu e dusa presetupa si o coala de clingherit e intre 5 si 10 lei si altfel e cand o faci cu mana ta ,alta satisfactie daca ma intelegi ce vreau sa zic, iar pe langa aia 90 ron mai pun 40 si si imi inlocuiesc rola si cureaua de distributie :wink: Ori gasim un drum, ori facem unul ...:lr :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate