Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Nissan X-trail bataie dreapta fata

dsabau
 Share

Recommended Posts

De aproximativ 3 saptamani am o bataie pe fata in dreapta. Nu se aude deloc pe asfalt. Se aude cel mai bine in urcare (indiferent daca e in 4x4 sau 2x4) . Apare de regula cu rotile drepte, nu apare cu rotile virate. Am dus masina la reprezentanta si cei de acolo nu i-au gasit nimic. Masina nu este modificata, are doar un scut metalic fata de masina de serie.

Ma poate ajuta cineva cu un sfat? Multumesc.:tk

Dan

Re: Nissan X-trail bataie dreapta fata

Am dus masina la reprezentanta si cei de acolo nu i-au gasit nimic.

Dan

off topic

ei de obicei nu gasesc nimic si masina nu are nimic sau daca are ceva defect repara in alta parte nu unde e defectiunea. Nu te mai obosi sa ii cauti alta data.

on

sunetul e la viteza mare sau mica? are intensitate mare sau mica?

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Multumesc pentru raspuns. Zgomotul este de intensitate mica spre medie ca un pacanit. Apare la denivelari mai pronuntate si la viteza mica si la viteza mai mare, cu frecventa proportionala cu viteza. Initial m-am gandit ca ar fi o bucsa (cel putin asa imi suna mie zgomotul) dar mi s-a spus ca bucsele sunt OK. Telescopul nu arata sa fie scurs dar nu am reusit inca sa ma duc la un test de telescoape.

Salut ,

Eu am avut acceasi problema la Opelul meu (Astra) cand dadeam in ceva denivelare cum sunt limitatoarele de viteza de la trecerile de pietoni, pe dreapta se auzea un pacanit , era capatul de bara si i-am schimbat pe amandoi ca erau ieftini ..... poate te ajuta

Bafta !

Ori gasim un drum, ori facem unul ...:lr :cl

Din pacate nu prea. Dupa cei de la reprezentanta nu ar fi jocuri la capetii de bara sau pivoti...Ar mai putea ceva sa bata? Ma gandesc la flansa cu rulment cu care se prinde telescopul de caroserie... Oare ar putea sa fie de acolo? Cum se verifica flansa respectiva daca este OK? Multumesc.

in primul rand un HELLO la toti forumisti de pe club 4x4!

aceeasi problema, la aceeasi roata. am fost la serus si au mentionat ca ar putea fi flansa cu rulmentul din capul amortizorului.

dar nu prea am avut incredere in ei pentru faptul ca nu o spuneau cu toata convingerea. asa ca nu i-am lasat sa ma puna la cheltuieli ptr ca mi-am dat seama ca nu erau sigur pe ei.

mentionez ca masina mea este un x-trail t31 din 2008.

@dsabau;

ce-ai facut cu masina? ai reparat defectul?

Se pare ca i-am dat de capat:wink:. Ieri am fost cu masina in service (de data asta nu la Nissan) si am verificat-o si am facut un test de telescoape. Telescoapele sunt OK, la fel si rulmentii de presiune din capul telescoapelor. Mi s-a spus ca ar fi bucsele de la bara stablizatoare. Le-am comandat si sper ca saptamana viitoare sa ajung sa le schimb. Va spun atunci daca problema e rezolvata sau nu.:tk

ok. merci pentru raspuns. sunt curios daca se rezolva defectul. am fost si eu la doua service-uri particulare dupa ce am plecat de la serus si mi-au spus dupa o verificare ca ar fi bieleta antiruliu, cu toate ca am stat langa ei si am vazut ca nu are nici un joc. cred ca daca ma luam dupa toti pina acum schimbam toata partea dreapta. toti isi dau cu parerea si te pune sa arunci cu banii aiurea. ma cam enerveaza si pe mine troncanitul asta mai ales cand merg pe un drum cu denivelari mici si dese.

te astept cu raspuns sunt tare curios. daca poti sa faci si o poza la o bucsa sa vad cum arata ar fi fain.

un weekend placut.

• 2 weeks later...

Salut. Sa nu fie de la etrierul de frana. Mai ales ca fenomenul apare la denivelari mici si dese. Mergi pe un drum cu "probleme" si incearca sa apesi usor pedala de frana, sa vezi daca dispare zgomotul.

Multumesc pentru sugestie. Maine schimb bucsele la bara de stabilizare si vedem daca de acolo era zgomotul sau nu. O sa ii pun sa se uite si la etrier. Va spun maine daca s-a rezolvat sau nu.

Am schimbat azi bucsele si bieletele de la bara stabilizatoare fata. Din pacate nu s-a facut liniste:no1. Am depistat joc la etriere drepta fata si spate unde va trebui sa schimb suruburile de ghidaj. Sper sa se rezolve asa bataia. Va tin la curent.

Nu sunt chiar niste suruburi simple din cate am vazut eu. Poate iti explica mai bine cineva mai priceput in ale mecanicii. Suruburile au o portiune fara filet care are rolul de a mentine etrierul in pozitie. Ale mele erau foarte putin ovalizate de la solicitarile repetate de-a lungul timpului. Mi s-a explicat ca si daca le las asa nu se va intampla nimic, doar ca va trebui sa ma obisnuiesc cu zgomotul. Eu am preferat sa le schimb:wink:.

• 5 weeks later...

mi-am facut timp zilele acestea si am fost iar la un service sa verific etrierele daca au joc. dupa o verificare de 15 min cu rotile date jos etrierele sunt foarte bine fixate si nu prezinta nici un fel de bataie.

s-au mai uitat baietii pe acolo si au ajuns la rezultatul ca bucsile de la bara stabilizatoare ar fi obosite. dar raspunsul a venit cam cu jumatate de gura si nesiguranta deci un fel de hai sa ne apucam sa schimbam (experiente pe buzunarul meu) si vedem dupa aceea. au zis ca daca nu bat bucsile atunci sa schimbe ceva bielete pe acolo si daca nici alea nu bat.....o tinem tot asa cu schimbatul.

am platit taxa de verificare, am plecat, si ma gandeam ca daca intra zece masini in ziua respectiva in service si pe toate le verifica cum au verificat-o pe a mea atunci s-au scos baietii si nici nu mai trebuie sa munceasca.

deci in continuare sunt in ceata si sunt uimit cum se deschid service-uri peste service-uri, sefi lor se ingramadesc sa-ti ia taxa de verificare dar nimeni nu stie de unde vine acea bataie deoarece toti au vandut prajituri si au facut ciorbe de burta inainte de a se apuca de mecanica. cunosc cazuri reale deci va rog sa nu dati cu pietre.

cum sunt nou pe forum si nu am apucat sa rasfoiesc toate paginile ma gandesc ca poate un user cu vechime mai mare cunoaste si imi poate recomanda un mecanic adevarat in bucuresti sau prin zona care se pricepe la nissan ca sa-mi scoata acea nenorocita de bataie. unele dintre service-uri au recunoscut ca ei nu se pricep la nissan si repara mai mult vw-uri, opel, ford, dacia, etc ...marci de masini mai des intalnite pe drumurile tarii noastre.

va multumesc si va astept cu raspunsuri.

Edited by mac01

• 2 months later...

Dupa vreun an si cateva luni am reusit sa rezolv bataia fata dreapta care ma deranja. Bataia respectiva provenea de la amortizor. Un coleg de forum a facut o verificare mai atenta la masina si a depistat imediat defectul. Tot cu ajutorul lui am cumparat amortizoarele fata si le-am montat azi. Masina merge perfect.

Cu ocazia aceasta multumesc celor care s-au implicat si mi-au oferit ajutor (stiu ei cine sunt) sau un sfat.

Va doresc o zi buna in continuare.

:banana

Edited by mac01

mi-am facut timp zilele acestea si am fost iar la un service sa verific etrierele daca au joc. dupa o verificare de 15 min cu rotile date jos etrierele sunt foarte bine fixate si nu prezinta nici un fel de bataie.

s-au mai uitat baietii pe acolo si au ajuns la rezultatul ca bucsile de la bara stabilizatoare ar fi obosite. dar raspunsul a venit cam cu jumatate de gura si nesiguranta deci un fel de hai sa ne apucam sa schimbam (experiente pe buzunarul meu) si vedem dupa aceea. au zis ca daca nu bat bucsile atunci sa schimbe ceva bielete pe acolo si daca nici alea nu bat.....o tinem tot asa cu schimbatul.

am platit taxa de verificare, am plecat, si ma gandeam ca daca intra zece masini in ziua respectiva in service si pe toate le verifica cum au verificat-o pe a mea atunci s-au scos baietii si nici nu mai trebuie sa munceasca.

deci in continuare sunt in ceata si sunt uimit cum se deschid service-uri peste service-uri, sefi lor se ingramadesc sa-ti ia taxa de verificare dar nimeni nu stie de unde vine acea bataie deoarece toti au vandut prajituri si au facut ciorbe de burta inainte de a se apuca de mecanica. cunosc cazuri reale deci va rog sa nu dati cu pietre.

cum sunt nou pe forum si nu am apucat sa rasfoiesc toate paginile ma gandesc ca poate un user cu vechime mai mare cunoaste si imi poate recomanda un mecanic adevarat in bucuresti sau prin zona care se pricepe la nissan ca sa-mi scoata acea nenorocita de bataie. unele dintre service-uri au recunoscut ca ei nu se pricep la nissan si repara mai mult vw-uri, opel, ford, dacia, etc ...marci de masini mai des intalnite pe drumurile tarii noastre.

va multumesc si va astept cu raspunsuri.

Sal domnu! Ce repede te grabesti sa ne categorisesti........... Eu tin sa te dezamagesc, nu stiu sa fac nici macar un gratar ca lumea, daramite o ciorba de burta. E clar ca nici prajituri nu stim sa facem. Deci nici o sansa sa ma vezi la mastershef nu ai. Despre masini nu mai vorbim ...........

totusi trebuie sa tii cont ca:

- sunt si defecte greu identificabile, care presupun ceva riscuri in ceea ce priveste schimbarea unor piese ....degeaba. Solutia in cazuri din astea e fie una radicala (gen sch in ordinea probabilitatii/pretului pana reusesti sa inlocuiesti piesa cu defect ) fie astepti pana zgomotul devine pregnant si identifici cu precizie vinovatul, solutie care dureaza, enerveaza. In cazul dvs, dupa cum bine precizati, un an si jumatate.

- de cele mai multe ori strategia de reparatie nu e dictata de seful de service, ci de client, numai el decide ce si cum se sch la masina, in functie de bugetul pe care il are . Stiu o groaza de cetateni ce umbla de ani de zile din service in service pt ca nu le place "constatarea" , pt ca dansii "stie mai bine" ce are masina. La unii e vorba de buget, la altii de "tzacaneala" . Sunt sigur ca dumeata in domeniul in care lucrezi te-oi fi lovit de asemenea specimene.

Ei bine, si eu visez la ziua in care bagi tesetrul pe masina si iti va spune cu precizie ce si cum se intampla la masina , cu precizie de 100% , dar am senzatia ca vom trebui sa mai asteptam mult si bine ziua aceea. Pana atunci si noi "ciorbarii" si dvs "clientii" va trebui sa ne descurcam cum putem.

PS>1. Am retinut aspectele sesizate de dvs., nu doresc polemica , subiectul..... imi da de gandit si vreau sa deschid un topic pe aceasta tema, ce vrea clientul, in care dvs, ca si clienti sa spuneti lucruri ce va deranjeaza in relatia cu orice service , chestii pe care noi, de cealalta parte a facturierului, sa le indreptam. Pe de alta parte, noi "cofetarii" va putem prezenta si argumentele noastre . Dar cum sa numim topicul? CE VREA CLIENTUL? E bine asa ?

Cu deosebit respect !

Edited by nissan4x4

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Buna ziua sau buna seara Don Luigi.

La data cand am postat mesajul pe care dv l-ati citat noi doi nici macar nu ne cunosteam. M-am uitat la oferta care mi-ati trimis-o dv pe email in legatura cu pretul basculelor si data este de 7 martie. Mesajul meu cu cofetarii este scris in 13 ianuarie. Deci nu are absolut nici o treaba cu domnia voastra. Chiar m-am intrebat de ce l-ati citat chiar dv.

Acum sa va spun cum a stat treaba.

Dupa ce mi-ati facut o verificare la masina, mi-ati trimis a doua zi o oferta pe e-mail cu pretul basculelor. Eu v-am spus ca nu prea sunt incantat si as dori sa caut bucsele deoarece nu avea rost sa cumpar o vaca pentru un litru de lapte.

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?70592-Poate-sa-ma-ajute-cineva.

Deci fiind in cautarea bucselor (pe la diferite magazine sau service-uri) am ajuns la un service si un mecanic a zis sa se uite si el sa vada despre ce este vorba (nu dau nume ca nu vreau sa fac reclama). Dupa ce mi-a facut o verificare mai amanuntita mecanicul respectiv mi-a spus ca nu sunt bucsele de vina ci este vorba de amortizor. L-am intrebat daca este sigur (sa nu dau banii degeaba pe amortizoare), iar raspunsul lui hotarat si la subiect a fost ca da.

A fost primul meserias care l-am vazut foarte hotarat pe treaba si foarte sigur pe el in ceea ce spune. Mi-a recomandat sa comand amortizoarele la magazinul lor si daca vreau sa le montez la ei bine daca nu iarasi bine.

Va dati seama ca nu aveam cum sa comand la ei amortizoarele si sa vin sa le montez la dv. Era un gest urat sa fac asa ceva, mai ales ca eram foarte curios sa vad daca acel mecanic avea dreptate. Si a avut. Un tip deosebit cu un caracter puternic care mi-a placut din prima clipa in care am stat de vorba ( aici ma refer la meseria pe care o cunoaste ).

De aceea nu vreau sa va suparati cumva pe mine sau sa interpretati altfel problema. Eu nu m-am indoit niciodata de dv sau de meseria pe care o practicati si in continuare imi inspirati multa incredere. Dar asa a fost sa fie.

Pretul la doua amortizoare a fost de 800 lei iar manopera 250 lei. Deci am avut noroc si am scapat mult mai ieftin decat cei 3000 lei care trebuia sa-i dau in cazul schimbarii basculelor.

Atasez o poza cu e-mailul trimis de dv. inca o data va rog sa va uitati la data mesajului care dv l-ati citat si la data e-mailului.

Va doresc toate cele bune.Untitled.png.979e6642df99053f6236a38e4b6d95d9.png

nu e vb de nici o suparare, e vb de acordarea respectului reciproc client - service intr-un spatiu public.

Este numai decizia dvs de a va repara masina si de a accepta orice oferta doriti. Asta nu da dreptul unui client pe care il tratam ca pe un musafir sa balacareasca intreaga breasla, din care fac si eu parte.

Un pic de ponderatie ar fi de apreciat din partea dvs.

Nu comentez devizul pe care il faceti public fara acordul meu, nu comentez nici grija dvs de a va sterge adresa de mail din acel deviz. S-ar parea ca partea de confidentialitate va priveste numai pe dvs si nu si pe mine. O fi corect asa?

Apreciez in mod deosebit grija pe care o aveti fata de masina, am remarcat un "acaret" ingrijit si deosebit de curat, fapt care indica un proprietar atent la detalii, deci sunt sigur ca puteti intelege sensul cuvintelor mele.

Imi cunosc toti colegii de breasla din domeniul 4x4 si desi imi sunt intr-un fel concurenti, credeti-ma ca nici unul nu merita descrierea facuta de dvs, zau....

Va doresc o seara buna, mai buna decat a mea.....

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Don Luigi;

Si eu daca vreau imi deschid maine un service, dar la ce folos daca sunt paralel cu mecanica. In mesajul meu m-am referit la faptul ca am fost eu ghinionist si am nimerit numai la service-uri unde toata lumea isi dadea cu parerea dar nimeni nu stia exact care este problema. Orice padure are uscaturile ei, nu oricine este mecanic bun cum si bucatarii nu sunt toti bucatari. Imi pare rau pentru faptul ca incercati sa va includeti printre cei care nu cunosc meserie. Din ce am citit aici pe forum si din ce am vazut la dv cand v-am facut o vizita, se vede clar ca domnia voastra stapaneste fr bine aceasta meserie si de aceea chiar va rog din tot sufletul sa nu va includeti in categoria celor nepriceputi dar care poseda service.

Ca s-a nimerit sa fie asa iar mecanicul respectiv a dibuit defectul in fata mea are tot respectul, la fel cum il am si pentru dv.. Nu comentez legatura dv cu ceilalti colegi din breasla pentru ca nu mi se pare ok si nici nu este treaba mea. Nu am incercat si nici nu am sa incerc vreodata sa fac de ras cunostintele dv despre aceasta meserie, decat in momentul cand o sa fiu mai bun decat dv in aceasta bransa (ceea ce nu se va intampla niciodata). Deja parca incepe sa-mi para rau de faptul ca am postat ca mi-am reparat masina. Nu a fost cu rea vointa si nici prin cap nu mi-a trecut ca am sa va lezez. Imi pare rau.

Cu respect.

O seara placuta.

Edited by mac01

Nu cred ca este loc de lezat aici pe forum.

Eu,dupa cum ma stiu, nu as deschide un service daca toti clientii ar fi ca mine sau ca prietenii mei(adica carcotasi, bagareti,comentatori, etc).

Toata treaba asta este de fapt o "mica colaborare " intre service-uri si clienti-acolo unde service-ul intelege ca e mai bine sa ai un client permanent, care vine regulat la tine pentru discutii, e perfect.

Voi aveti noroc in Bucuresti ca sunteti multi si aveti unde sa apelati la nevoie.

Parere mea este ca daca as fi in Bucuresti sui as avea Nissan, as alege pe Don Luigi si m-as tine de recomandarile lui.Asa am un mecanic priceput, insa nu in LR, dar care se straduieste sa rezolve problemele.

Pentru revizii mari prefer sa vin la Bucuresti la Premium auto.

E dificil din partea clientului, sa zicem,mergi la Don Luigi sa iti dea un deviz si apoi sa mergi la altul sa repari masina ca nu ti-a convenit devizul.

Toti gresim si clientul de multe ori nu are dreptate pentru ca daca avea nu venea la service.

Tinta finala este: masina sa mearga, sa nu dea rateuri cand ai mai mare nevoie si sa te duca acolo unde vrei sa ajungi. Unde mai pui ca relatia mecanic-posesor este extrem de delicata,una de prietenie, pentru ca atunci cand ramai pe undeva la cine apelezi?. LA MECANICUL TAU.

VW Typ 3, 1966

LR Go Beyond Tough Phone IP68

http://www.lroc.ro

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use