Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sedinta Cluburilor de offroad CNOR - FRAS - informatii? Concluzii?

Postări Recomandate

Re: Sedinta Cluburilor de offroad CNOR - FRAS - informatii? Concluzii?

in ceea ce ne rezerva viitorul ofrroad-ului, hai sa ne pastram optimismul; in perioada imediat urmatoare sunt convins ca Presedintele interimar inconjurat de experienta Fostilor conducatori vor face CONSTRUCTIE peste ceea ce s-a facut BINE sau FOARTE BINE pina acum.

personal ROG pe Rasty si Floyota, ca si pe ceilalti care alcatuiau grupul cluburilor 'electoare' sa nu sara de pe puntea corabiei...cred ca daca pleci sa traversezi oceanul e mai bine cu corabia decit cu barca...pe de o parte, iar pe de alta parte raminind pe punte pot sa ne ajute in continuare cu EXPERIENTA lor, dovedind ASTFEL atasamentul fata de pasiunea NOASTRA A TUTUROR.

in ceea ce priveste interesele clubului X3M Valcea de modificare a actualelor conditii de organizare/ desfasurare a miscarii sportive de offroad, exprim urmatoarele :

vrem si noi o proportie de vot pe masura punctelor si numarului de sportivi efectiv participanti la campionat

vrem ca dupa ce se reorganizeaza si se fac alegeri pentru o noua comisie/comitet/birou tehnic ( asteptind si sperind ca acest lucru sa se intimple cit mai repede ) sa participam la o Adunare Generala unde in sfirsit sa se poata discuta fara voci pe tonuri ridicate, EFECTIV tehnic si la obiect despre OFFROAD.

stima tuturor !

Editat de gabi.r
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 224
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Au votat 10 cluburi pentru (cele 7 + ORR + noi + AutoCrono) si 7 impotriva. Si cea mai tare faza ...la momentul votului eu, Ionut nu am ridicat cartonasul verde...nici macar nu am fost in sala cand s-a votat asta!!! (dar as fi votat tot pentru)

Este cineva care a sesizat ce coincidenta maxima?

Cluburile care anul trecut au votat cum au dorit cluburile electoare, brusc au devenit si ele toate electoare :ha::ha::ha:

KAMIKAZE OFFROAD CLUB

Link spre comentariu

din cate stiu a organizat 2 evenimente ( Impotmoliada ) si ( aici nu mai stiu sigur, si pot sa fiu contrazis de cine stie exact ) parca in 2009 a fost co-organizator la MMOF..... dar nu bag mana in foc....

din alt punct de vedere, ca si evenimente, DA, a organizat 2 in 2 ani consecutivi, evenimente care au aduc min 5-6 fete noi in Off-Road-ul romanesc ! ... ceea ce alte cluburi nu au facut.

ca si merit Club4x4bucuresti are aportul lui in miscarea de aici, si nu poate fi contestat, cu Yonutz...este alta poveste si alta discutie.

In regulament se spunea de competitii iar parcursul acelor competitii se faceau dupa acelasi regulamet dupa un roadbook...crezi ca la un trial ai asa ceva?

Repet nu am nimic cu Ionut ci cu faptul cum se interpreteaza regulamentul...

Sa-ti mai dau un exemplu de la o etapa unde cistigatorul avea roti mai mari si i-a fost permis accesul acesta cistigind locul 1 iar eu 2...la etapa de la resita aceluias concurent nu i-a mai fost permis sa concureze la open din cauza rotilor iar el replicat ca cu acele roti s-a dat la toate etapele si nu au fost probleme...

intelegi? toate nimicurile astea duc la o stare de nervozitate pentru ca nu exista aceeasi masura pentru toti la toate etapele.

Laure...eveniment se poate numi si un stand cu prezentare de sufe...tot legat de offroad...asta se pune?

Editat de Miron Sorin

zambeste...maine poate va fi mai rau

Link spre comentariu

Pana una alta am inteles ca lucrurile stau cam asa:

1. - fiecare club acceptat in FRAS are drept de vot ( adica nu mai exista elector si spectator ) ... ceea ce e cu dus si intors daca nu va fi reglementata altfel;

2. - conducerea comisiei este provizorie pana la noi alegeri;

3. -vom vedea care vor fi etapele, cupele... anul viitor in momentul in care for fi batute in cuie de noua conducere;

4. - vom vedea care vor fi modificarile aduse regulamentului si in ceea ce vor insemna masinile;

... In concluzie: pana acum vad doar o unda de democratie, dar fara ceva concred in afara de un mare iures cu iz de cearta.... sper sa ma insel in urmatoarele luni...

Nedumeriri:

1. nu cred ca Virgil, Gabi Nicolae sau Bucur reprezinta interesele Campionatului National !

2. daca tot si-au dat demisia cei care au fost pana acum, de ce nu au fost numiti interimari, persoane pt. care Campionatul conteaza si care eu si ceva experienta in CNOR ?

... Off-Topic, Yonutz si-a vazut interesul Clubului si face treaba, cred ca ar trebui scos din aceasta discutie si de mers concret mai departe cu ce trebuie facut si cu CINE va face ceva.

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

Pana una alta am inteles ca lucrurile stau cam asa:

1. - fiecare club acceptat in FRAS are drept de vot ( adica nu mai exista elector si spectator ) ... ceea ce e cu dus si intors daca nu va fi reglementata altfel;

2. - conducerea comisiei este provizorie pana la noi alegeri;

3. -vom vedea care vor fi etapele, cupele... anul viitor in momentul in care for fi batute in cuie de noua conducere;

4. - vom vedea care vor fi modificarile aduse regulamentului si in ceea ce vor insemna masinile;

... In concluzie: pana acum vad doar o unda de democratie, dar fara ceva concred in afara de un mare iures cu iz de cearta.... sper sa ma insel in urmatoarele luni...

Nedumeriri:

1. nu cred ca Virgil, Gabi Nicolae sau Bucur reprezinta interesele Campionatului National !

2. daca tot si-au dat demisia cei care au fost pana acum, de ce nu au fost numiti interimari, persoane pt. care Campionatul conteaza si care eu si ceva experienta in CNOR ?

... Off-Topic, Yonutz si-a vazut interesul Clubului si face treaba, cred ca ar trebui scos din aceasta discutie si de mers concret mai departe cu ce trebuie facut si cu CINE va face ceva.

Stii cum vad eu?

un club care anul trecut a fost pe locul 2 national si a dat doi vicecampioni si eu pe 5 iar anul asta un campion si un vicecampion si locul 1 la cluburi fac mai putin decit o impotmoliada pe an. Uita-te si tu cam ce inseamna kamikaze in campionat si citi membri se dau de la noi... Mai departe eu nu mai comentez nimic pentru ca mai am si alte treburi de facut!!! Bafta multa!

Editat de Miron Sorin

Link spre comentariu

@worldscape, citeste regulamentul si pe urma poti scrie la obiect.

Regulamentul spune asa: 2 competitii in 2 ani consecutivi, unde competitie este egal cu doua zile de concurs

@razvanutza, nu zic ca este lupul cel rau si sigur cred ca este un organizator bun si vrea sa faca ceva pentru fenomen, dar crede ca noi facem conspiratii sau boicotam fenomenul, dimpotriva vrem sa fie mai frumos, sa vina cati mai multi, sa se organizeze cat mai multe evenimente, chiar si de o zi. Ce nu intelege este faptul ca daca vrei sa fi echidistant cum a zis trebuie sa privesti lucrurile si din celalalt unghi.

Adi, sa privesti lucrurile din celalalt unghi e cel mai greu. Unii vor competitie cat ma grea, unii vor reguli cat mai clare, unii vor recunoastere, unii vor bani. Facem o comisie sa hotaram cine are dreptate?

Hai sa zicem mersi ca inca nu e miza si nici nu exista vreo frana adevarata (poate in afara de bani care sunt din ce in ce mai putini) si sa ne bucuram ca avem inca un camp de joaca.

Eu personal sunt uimit de faptul ca multi oameni inteligenti, cu multe pareri pertinente, atunci cand e vorba sa puna "caramida" aia care trebuie prefera sa faca un pas in spate. Preferam sa dezbatem 10 pagini un topic legat de modul de calculare a vitezei de catre terratrip, dar cand e vorba de ceva care vizeaza o strategie pe termen lung preferam sa ne uitam "din umbra".

Cred ca problema principala a sedintei cluburilor nu e discutia contradictorie intre participanti ci lipsa unei "maini de fier" pe zona de organizare. O agenda clara, un timing strict, un singur microfon si vot pe fiecare punct probabil nu ne-ar fi adus in situatia in care discutam pe forum ce ar fi trebuit discutat inainte de sedinta. Sunt cativa oameni pe acest forum care cred ca ar fi putut ajuta in acest sens...

Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih
Link spre comentariu

in ceea ce ne rezerva viitorul ofrroad-ului, hai sa ne pastram optimismul; in perioada imediat urmatoare sunt convins ca Presedintele interimar inconjurat de experienta Fostilor conducatori vor face CONSTRUCTIE peste ceea ce s-a facut BINE sau FOARTE BINE pina acum.

personal ROG pe Rasty si Floyota, ca si pe ceilalti care alcatuiau grupul cluburilor 'electoare' sa nu sara de pe puntea corabiei...cred ca daca pleci sa traversezi oceanul e mai bine cu corabia decit cu barca...pe de o parte, iar pe de alta parte raminind pe punte pot sa ne ajute in continuare cu EXPERIENTA lor, dovedind ASTFEL atasamentul fata de pasiunea NOASTRA A TUTUROR.

in ceea ce priveste interesele clubului X3M Valcea de modificare a actualelor conditii de organizare/ desfasurare a miscarii sportive de offroad, exprim urmatoarele :

vrem si noi o proportie de vot pe masura punctelor si numarului de sportivi efectiv participanti la campionat

vrem ca dupa ce se reorganizeaza si se fac alegeri pentru o noua comisie/comitet/birou tehnic ( asteptind si sperind ca acest lucru sa se intimple cit mai repede ) sa participam la o Adunare Generala unde in sfirsit sa se poata discuta fara voci pe tonuri ridicate, EFECTIV tehnic si la obiect despre OFFROAD.

stima tuturor !

Bine punctat!

Link spre comentariu

@adikamikaze

Toate nelamurile pe care le ai la o bere sau la mai multe. Punct cu punct ...Sa evitam circul. Sunt convins ca iti amintesti ce mi-ai zis la Moeciu ...in 2010 ... cuvant cu cuvant ...Oricand doresti cu placere...

O sa-ti mai pun o intrebare care cred ca o sa te deranjeze (imi cer scuze ptr asta). Ce faceti voi ptr offroad in Romania? Va dati in campionat? :grin:

@Miron Sorin

Tu crezi ca Mitica Dragomir e ruda cu vreunul de la Otelul sau e originar din Galati? :grin:

Gata, am terminat cu "rautatile". Viata merge inainte, fiecare isi va vedea de drumul sau in modul sau. Interesele sunt comune ...sunt sigur de asta chiar daca "roadbookurile" sunt putin diferite.

Mi-ar face mare placere sa nu pierdem oamenii grei de la care am invatat si de la care inca mai avem enorm de multe de invatat, oamenii care intradevar conteaza in aceasta miscare. Nu nominalizez dar sunt destui ...Nu incercati sa-i aruncati la gunoi! :wink:

Ce se spune aici ...mult fum, fara foc ...nesemnificative in economia acestui hobby ...

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Deja toata aceasta situatie frizeaza penibilul.

Fratilor, observ ca acesta discutie se invarte numai in jurul clubului Kamikaze si a Club4x4 Bucuresti. Monopolizati doar voi discutiile, voi va credeti crema offroadului din Romania, voi sunteti revolutionarii de catifea.

Domnilor Kamikazi, stiti ca pe unii dintre voi va stimez si va respect dar, va considerati usa de biserica? Considerati ca ati respectat intru totul vechiul regulament astfel incat sa fiti in postura de acuzatori atat de vehementi?

Ati avut o cupa care nu se poate pune deoarece nu ati avut acte si ati facut-o printr-un alt club respectiv Corb44.

Ati avut o cupa anuntata si anulata ulterior. (lucru pt care, daca bine retin eu, ar fi trebuit sa fiti penalizati sau ceva de genul asta) Uite un exemplu din Campionatul National de Raliu Dunlop 2011:

5.1.3 Orice raliu anulat care face parte din Campionatul anului curent, nu va fi înscris în campionat în urmatorii 2 ani, cu exceptia cazurilor de forta majora recunoscute de Comisia Nationala de Raliuri.

Ati avut o alta cupa facuta.

Oricum as numara, clubul Kamikaze tot un eveniment facut are.

De nr de sportivi participanti in campionat e clar ca sunt destui

Insist ca sa ma corectati daca gresesc. Poate nu am toate informatiile necesare si nu am stat sa analizez exact activitatea fiecaruia.

Club4x4 Bucuresti, nu stiu cum e dar, daca in regulament scria ca un eveniment facut inseamna doar un eveniment de la 2 zile in sus, atunci Impotmoliada, intr-adevar nu este un eveniment care trebuie numarat.

Ca sa nu mai faca lumea speculatii va spun eu cum e cu celalalt eveniment inscris la FRAS in numele Club4x4 Bucuresti. Celalalt eveniment a fost MMOF-ul care anul acesta a fost facut prin Club4x4 Bucuresti. Asta deoarece noul Club Sportiv Club4x4 Baia Mare nu avea gata toate actele inainte de competitie. Ne-au oferit sprijinul in sensul acesta si noi am acceptat si le multumim pentru asta. Nu a fost nimic ilegal, a fost anuntat in felul acesta etc...

Sportivi in campionat au fost deci e ok.

Deci, asa cum am zis, daca Impotmoliada nu este considerat eveniment cuantificabil, atunci inseamna ca au avut doar un eveniment facut plus sportivii din campionat.

Asta inseamna ca nici unul din voi nu e mai breaz. Logica mea asa spune.

Limita regulamentului e atat de subtire si fiecare din voi calcati pe langa ea de multe ori.

Discutiile de genul " Ideea Impotmoliadei a fost a mea" sau alte chestii si antipatii personale de-ale voastre NU au ce cauta in discutiile de aici.

Sunteti niste cluburi la care vorba aceea abia vi s-a uscat cerneala pe CIS dar prin atitudinea voastra plina de orgolii si lipsa de modestie ati creeat lehamite vechilor oameni din offroad, membrii ai cluburilor consacrate care se poate spune ca au inventat offroadul ca si sport in Romania, cei care au creeat Campionatul National de Offroad in urma cu multi ani cand unii dintre noi poate ca nu stiam ce e ala un reductor. Observ lipsa de reactie a lor la lucrurile grave care se intampla acum si le este lehamite ca sa se bage in discutii de genul celor spuse aici. Vorba unuia dintre ei, aici cine are gura mai mare si cu mai mult tupeu castiga.

Daca era sa facem o treaba adevarata si de bun simt, cluburi electoare ar fi trebuit sa fie aceste cluburi vechi care au multe etape de campionat organizate exemplar, cei care au facut offroadul in Romania. Tot ce tine de etapele de campionat ar trebui sa fie stabilit si votat de ei studiind propunerile venite de la toate cluburile afiliate.

Unii inteleg ca sa stearga cu buretele toata activitatea si ca offroadul in Romania a inceput doar de cand exista CNOR. Total eronat.

Offroad Adventure Romania, Offroad Club Mures, Cluj, Iasi, Harghita, si asa mai departe... ei sunt "crema". Nu noi.

Cine sunt eu cu un club pe care il inscriu acum la FRAS de am drept de vot legat de toate problemele existente? Votul meu ca si nepriceput poate fi obiectiv? Nu poate fi decat subiectiv sau influentat de altii.

Si inainte au fost certuri si discutii in contradictoriu dar, cel putin din 2007 incoace de cand le stiu eu, nu au fost niciodata asa cum sunt acum.

Ar trebui sa ne facem probleme de ce aceste cluburi nu reactioneaza acum.

din cate stiu a organizat 2 evenimente ( Impotmoliada ) si ( aici nu mai stiu sigur, si pot sa fiu contrazis de cine stie exact ) parca in 2009 a fost co-organizator la MMOF..... dar nu bag mana in foc....
@worldscape,

In 2009 nu a existat Club4x4 Bucuresti, deci nu a avut cum sa fie co-organizator la MMOF. :grin:

Editat de Max
Link spre comentariu

Pai da, unele cluburi nu accepta democratia. Eu vad lucrurile altfel, cand vad nereguli sa le sesizes, e ceva normal. Acelasi CIS il avem si noi ca si restul. De ce sa nu intre totul in normalitate. Nu stiu de ce aveti conceptia aia gresita ca ''instructorul nu poate fi depasit niciodata de elev''.

Da, orgoliu avem, sa nu fim luati de prosti, unii au curajul sa zica ca nu sunt si sa vina cu propuneri noi, ce e rau?

KAMIKAZE TEAM

http://www.kamikazeteam.ro

Link spre comentariu

Max, e legea firii te nasti cresti apoi mori...e atit de simplu. O natie care nu-si promoveaza tinerii e sortita pieirii. Asa ceva cred eu ca se intimpla si aici. Toata stima pentru pionierii din offroad. Sint de admirat pentru ce au reusit sa faca insa daca nu se aduce un suflu nou in miscare aceasta devine "batrina" si dispare daca nu sint acceptati cei tineri. Pionierii offroadului romanesc ar fi trebuit sa aiba grija sa aiba urmasi...urmasi care nu au cum sa fie de prima data la valoarea lor insa se pot ridica sau chiar depasi profesorii...depinde numai de profesor sa-i invete pe cei carora ulterior le vor ceda locul.

Normal ca dupa ce organizezi atitea competitii in atitia ani sa ti se ia pina la urma...

Un bun exemplu este cel de la Cluj mai cunoscut mie unde Paul Cioban s-a ocupat de openul de anul asta...felicitari! A fost o locatie noua, multi s-au plins ca a fost usor...atunci de ce nu au cistigat?!?

Link spre comentariu

Cred ca ar fi mai bine daca s-ar copia regulamentul din 2004 cu modificarile privind siguranta si limitarile de clasa si s-ar folosi.

Daca tot ai pomenit de el, il mai ai sa aruncam si noi un ochi pe el?

KAMIKAZE TEAM

http://www.kamikazeteam.ro

Link spre comentariu

@Max: e foarte corect ce spui, povestea este ca nimeni nu vede interesul comun, doar interese de moment ( sa fie ascultati, sa aiba drept de vot.... ), om vedea ce si cum cu toata povestea asta...sper sa nu iasa ceva rau, caci cu demisia celor 2 nu vad nimic clar pt. moment...

Link spre comentariu

Max, e legea firii te nasti cresti apoi mori...e atit de simplu. O natie care nu-si promoveaza tinerii e sortita pieirii. Asa ceva cred eu ca se intimpla si aici. Toata stima pentru pionierii din offroad. Sint de admirat pentru ce au reusit sa faca insa daca nu se aduce un suflu nou in miscare aceasta devine "batrina" si dispare daca nu sint acceptati cei tineri. Pionierii offroadului romanesc ar fi trebuit sa aiba grija sa aiba urmasi...urmasi care nu au cum sa fie de prima data la valoarea lor insa se pot ridica sau chiar depasi profesorii...depinde numai de profesor sa-i invete pe cei carora ulterior le vor ceda locul.

Normal ca dupa ce organizezi atitea competitii in atitia ani sa ti se ia pina la urma...

Un bun exemplu este cel de la Cluj mai cunoscut mie unde Paul Cioban s-a ocupat de openul de anul asta...felicitari! A fost o locatie noua, multi s-au plins ca a fost usor...atunci de ce nu au cistigat?!?

Sorine, e o vorba: "Daca n-ai batrani, sa iti cumperi"

Noi ii avem si ii dam la o parte.

Mesajul tau de acum poate sa fie umilitor la adresa lor. Mai ales ca voi va dati inca la etape importante organizate de ei.

Link spre comentariu

Nicidecum Max, ii stimez si ii respect pe toti...sint niste oameni deosebiti toti. Imi cer scuze daca cineva s-a simtit asa...noi avem "batrini" si inca foarte valorosi de la care putem invata multe insa si ei ar trebui sa stie cind e momentul

Eu unul m-am saturat de toate chestiile astea marunte care organizator fiind iti macina nervii cum ar fi daca n-ai basca de n-ai daca ai de ce ai, daca totusi e voie cu basca de ce n-ai motz...samd

Traseul daca e usor e prea usor daca e greu e facut cu roti mari si facut sa rupi masina...nu ai cum sa multumesti pe toata lumea niciodata. Imi cer inca o data scuze si cred ca ma voi indeparta incet incet si eu ca si altii inaintea mea de acest frumos fenomen... Cred ca pot face mai multe cu nervii mei fara orgoliile altora

Editat de Miron Sorin

Link spre comentariu

Max cu tot respectul - dar nu prea m-am asteptat la asemenea pozitie din partea ta, esti un om matur in adevarat sens totusi. Adica cum, daca noi acum am infiinta offroad-ul in Romania gata - suntem singurii care vom putea controla subiectul ever??? Nu mai are voie nimeni nou sa spuna un cuvant desi poate fi mai bun decat mine chiar daca e mai nou??? Pai cam asa gandeste Rasty & Co si au starnit valul de nemultumiri!!! Asta este exact sistemul tribal de care am pomenit mai sus. In felul asta ar trebui eu sa nu mai practic chirurgie ca sunt chirurgi mai batrani, Adi sa nu mai faca constructii ca sunt unii mai de demult etc... dar sa nu uitam ca mai exista si progres, evolutie.... faptul ca un club mai tanar (care apropoare si membri muult mai veci in offroad) vrea sa se faca vazut si ascultat nu inseamna nimic rau, ca-i deranjeaza pe altii care nu s-au ridicat suficient sau nu au ce sa spuna - asta este altceva!!!

si mai sunt niste inadvertente

Ati avut o cupa care nu se poate pune deoarece nu ati avut acte si ati facut-o printr-un alt club respectiv Corb44.

asta nu e OK ca se refera la Kamikaze ?!

MMOF-ul care anul acesta a fost facut prin Club4x4 Bucuresti.

desprea asta se vorbeste pe un alt ton, mai ingaduitor - adica e OK ca e al tau?

Max noi doi ne cunoastem de ceva timp si ne respectam reciproc - de ce cand vine vorba de cluburi situatia se schimba, ca si eu fac parte din "domnii kamikazi" :h5

Nu sunt trist - doar treaz...

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Link spre comentariu

Vitalies, nu pricep exemplele date.

Faptul ca prima editie Kamikaze s-a facut prin Corb este ok si nu incalca nici un regulament dar se contabilizeaza la Corb44.

MMOF-ul se contabilizeaza la Club4x4 Bucuresti.

Ce am zis aici gresit pt Kamikaze si ingaduitor pentru Club4x4 Bucuresti?

Ce e gresit in constatarile mele?

E adevarat ca grupul Kamikaze a facut efectiv Cupa Kamikaze exact la fel cum Club4x4 Baia Mare a facut efectiv MMOF-ul dar in acte in relatia cu FRAS-ul nu conteaza asta. Sunt artificii dar permise si utilizate si de altii.

Editat de Max
Link spre comentariu

Max exemplu a fost dat exact in sensul pe care l-ai inteles - adica Cupa a fost facuta de Kamikaze - este vorba DOAR de o intarzaiere in acte pentru a fi in legalitate. Exact acelasi lucru s-a intamplat in cazul tau.

Acum conteaza cine a facut enenimentul, cine a muncit, cine a facut efortul maxim si a facut un eveniment offroad reusit, sau conteaza hartiile de care au acoperit defectele birocratice ale sistemului???

Vorbim de dreptul moral si de birocratie.

Clubul Kamikaze are argumente cel putin la fel de multe ca si clubul lui Yonutz - de ce in cazul lui conducatorii de trib au facut exceptie si le-a "scapat" ca in regulament la competitie scrie altceva decat trial, iar la Kamikaze s-a aplicat ad literam??? Asta a deranjat, nu regulamentul , desi are si el scapari.

• Like 1

Nu sunt trist - doar treaz...

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Link spre comentariu

Eu cred ca lucrurile ar trebui sa fie mult mai simple:

1) Dreptul de vot sa fie strict al celor care se dau in campionat pentru ca ei sunt "campionatul"si pe ei ii afecteaza direct orice hotarare luata;

2) Organizatorii de etape sa fie strict din randul celor care se dau in campionat, care deja au drept de vot.

Nu vad de ce sa vrea drept de vot persoane care nu se dau in campionat, persoane care nu sunt afectate direct de acel vot.

Nu vad cum sa existe organizatori de etape de campionat daca nu se dau in acel campionat. Pentru ca e un sport care evolueaza rapid si daca organizatorul nu este chiar el unul dintre cei care se dau in campionat atunci nu poate organiza o etapa care sa tina pasul cu evolutia sportului, nu are masini de nivelul celor din campionat, etc. Si asa, in loc de etape cat mai tehnice, apar sutele de kilometri de plimbari in natura cu obstacole doar pe roadbook.

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

Eu cred ca lucrurile ar trebui sa fie mult mai simple:

1) Dreptul de vot sa fie strict al celor care se dau in campionat pentru ca ei sunt "campionatul"si pe ei ii afecteaza direct orice hotarare luata;

2) Organizatorii de etape sa fie strict din randul celor care se dau in campionat, care deja au drept de vot.

Nu vad de ce sa vrea drept de vot persoane care nu se dau in campionat, persoane care nu sunt afectate direct de acel vot.

Nu vad cum sa existe organizatori de etape de campionat daca nu se dau in acel campionat. Pentru ca e un sport care evolueaza rapid si daca organizatorul nu este chiar el unul dintre cei care se dau in campionat atunci nu poate organiza o etapa care sa tina pasul cu evolutia sportului, nu are masini de nivelul celor din campionat, etc. Si asa, in loc de etape cat mai tehnice, apar sutele de kilometri de plimbari in natura cu obstacole doar pe roadbook.

ai si nu ai dreptate, nu multi din cei ce se dau in campionat pot/vor sau sunt apti sa organizeze ... gandeste-te la asta !

ar parea mult mai logica sa fie cam asa:

1. Conducerea CNOR sa fie votata de toate cluburile cu participare activa a membrilor sai in Campionat;

2. La nominalizarea Conducerii CNOR sa fie avute in vedere meritele personale ( CV-ul ) candidatilor unde cred ca conteaza foarte mult capacitatea organizatorica si exeperienta manageriala a fiecaruia ( nu neaparat sa primeze cea competitionala );

3. Organizarea etapelor si a regulamentelor sa fie votata de cluburi care au experienta si realizari organizatorice... deci tot un fel de cluburi electoare, acum cum se decid aceste cluburi nu cred ca era o mare problema regulamentul care a fost: x nr de membrii activi in campionat + min 2 evenimente ( fine sau foarte bine realizate ) in 2 ani succesivi.

4. Cu etapele se pot face niste rocade anuale de exemplu: daca se va decide ca vor fi un nr. fix de ex 6, dar sunt 10 electori, anul asta se tin 6 etape organizate de ( sa zicem ) primi 6 electori, anul viitor se mentin cele mai bune 2 atape din anul precedent si celelalte 4 se organizeaza de catre ceilalti 4 electori...si tot asa.... astfel nr de electori care va fi in crestere va putea duce la afisarea a 20 etape ( din orgoliu ) , ceea ce nu cred ca este benefic.... eu sunt de principuil mai putine dar mai bine organizate... si cu asta se rezolva si o alta problema si anume povestea cu primi 3 din anul precedent la clasa superioara in anul urmator....

Editat de worldscape
  • Like 1

Link spre comentariu

Desi mi-am propus sa nu mai particip la astfel de discutii, nu pot sa nu punctez faptul ca directia in care se merge este total gresita!!!!!

Tot ceea ce se scrie a pornit de la urmatorul aspect:

- drept de vot pentru fiecare club legal constituit si afiliat la Fras si CNOR -- acest lucru este in conformitate cu legile din Romania, deci nu trebuie discutat prea mult pe marginea lui. Atentie acest vot nu este pentru Regulamentul de desfasurare a Campionatului!!!

Creerea si eventuala modificare a Regulamentului de desfasurare al Campionatului este si trebuie sa ramana, sarcina unei Comisii Tehnice, formata din persoane ce corespund unor conditii (membrii a cluburilor organizatoare de etape, persoane private cu activitate meritorie dovedita in Off Road, etc.)

Din pacate, nici anul trecut, la Cheile Gradistei, si nici anul acesta, la Predeal, nu s-a reusit a intelege si accepta ca Adunarea Generala a Cluburilor (din nou toate cele legal constituite si afiliate la Fras si CNOR) este in fapt o adunare a actionarilor dintr-o companie.

Prin urmare are dreptul si obligatia de a :

1. vota alegerea presedintelui (aka Directorul General),

2. aproba si/sau modifica, daca si/sau cand este necesar, regulamentul de functionare a Comisiei Nationale de Off Road (aka Statutul Firmei/Companiei),

3. aproba si/sau modifica bugetul anual,

4. creea si aproba structuri operationale si de control (aka Comisia Tehnica sau Comisia de Cenzori),

5. aproba calendarul de actiuni si activitati (aka Calendarul Competitional).

Ma mahneste profund atat faptul ca se ajunge la discutii ce se transforma in atacuri la persoana, cat si faptul ca, nemotivat, se creeaza tabere adverse intre, odinioara, prieteni.

Mare pacat

most sports require only one ball, real sports require two....

www.corb44.ro

[www.corb44.ro/challenge

Link spre comentariu

Pentru a stabili cluburile electoare de ce nu se face un punctaj al cluburilor la sfarsitul fiecarui an? Spre exemplu:

Ai organizat o etapa in campionat (2 zile de traseu) primeste clubul 5 pcte. Daca au fost doua cluburi care au organizat o etapa, ei isi vor imparti aceste 5 puncte.

Daca ai organizat o cupa (2 zile de traseu) primesti 3 pcte.

Daca ai organizat un un EUROtrial primesti 2 pcte.

Pentru un trial normal (din cadrul unei cupe sau etape) primesti suplimentar 1pct

Punctajele care le obtin pilotii respectiv copilotii sa fie adaugate la clubul de care apartin.

Ar fi interesant ca si nr de participanti care iau startul in competitie sa puncteze cu 0.1 pcte pentru clubul care organizeaza evenimentul. Cu alte cuvinte daca evenimentul are, de exemplu 20 masini la start (care si-au platit taxa in intregime), clubul organizator mai primeste 2 pcte suplimentare . Asa motivezi pe organizator sa faca tot posibilul sa adune cat mai multi participant.

La sfarsitul anului se aduna punctele si se face clasamentul cluburilor. Iar primii 5 (sa zicem) vor fi cluburile electoare.

Doresc sa mentionez ca nr de puncte au fost puse fara nici o logica, au fost doar exemple.

• Like 2
Link spre comentariu

Pacat ca se dilueaza observatii si intrebari pertinente, constructive ca cele ridicate de Mihai Sb, Watcher, Silviu, Razvanuta si altii intr-o mare de Ineptscapeisme si Yonatzazaurisme :br

Asa se intampla an de an pana in ultima clipa cand toata lumea implicata se va ruga sa aiba un regulament si anexe tehnice !

Vedeti discutiile din anii trecuti!!!!!!:hl

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?58900-Reglementari-cauciucuri-33-quot-Open-2011/page4

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?37766-Regulamentul-Campionatului-National-de-Offroad/page16

Din ce stiu, cluburile au mers cu propuneri de modificare a regulamentului 2011 ... si s-au intors cu demisii, cluburi noi electoare .... chestii de "mare interes" pentru mine ca si PARTICIPANT la CN!

Din fericire am si solutia = greva, nu mai platesc nici o taxa (fras, cnor club) daca nu este disponibil un regulament in timp rezonabil pentru startul sezonului 2012 :tk

Editat de AdrianZUZ
FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa
Link spre comentariu

Pentru a stabili cluburile electoare de ce nu se face un punctaj al cluburilor la sfarsitul fiecarui an? Spre exemplu:

Ai organizat o etapa in campionat (2 zile de traseu) primeste clubul 5 pcte. Daca au fost doua cluburi care au organizat o etapa, ei isi vor imparti aceste 5 puncte.

Daca ai organizat o cupa (2 zile de traseu) primesti 3 pcte.

Daca ai organizat un un EUROtrial primesti 2 pcte.

Pentru un trial normal (din cadrul unei cupe sau etape) primesti suplimentar 1pct

Punctajele care le obtin pilotii respectiv copilotii sa fie adaugate la clubul de care apartin.

Ar fi interesant ca si nr de participanti care iau startul in competitie sa puncteze cu 0.1 pcte pentru clubul care organizeaza evenimentul. Cu alte cuvinte daca evenimentul are, de exemplu 20 masini la start (care si-au platit taxa in intregime), clubul organizator mai primeste 2 pcte suplimentare . Asa motivezi pe organizator sa faca tot posibilul sa adune cat mai multi participant.

La sfarsitul anului se aduna punctele si se face clasamentul cluburilor. Iar primii 5 (sa zicem) vor fi cluburile electoare.

Doresc sa mentionez ca nr de puncte au fost puse fara nici o logica, au fost doar exemple.

Foarte logica propunerea. Poate trebuie umblat un pic la cifre.

Votul fiecarui club trebuie sa aiba o greutate proportionala cu activitatea sa si a membrilor sai.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare