Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

De ce "nu mai trage" un Freelander?

MirceaMS

Postări Recomandate

Re: De ce "nu mai trage" un Freelander?

foarte interesant

Cred ca a fost vorba de un contact electric imperfect, oxidat sau slabit pe care cadea o parte din tensiunea de 12 V , poate chiar la borna + a bateriei , de unde pleaca mai multe cable.

Editat de bratu romeo
Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Elucidarea misterului. Cum va spuneam, am scos masina de la BOSCH CAR SERVICE si ma indreptam catre depozitul firmei unde urma sa o garez pana sa o trimit la LandAtelier. La un momentdat un miros puternic de motorina si masina mea prinde viata. Se tura cum cred ca nici noua nu a facut-o. Ma uit in spate, o dara de motorina cam de 10cm latime. Trag pe dreapta, opresc motorul, curgerea de motorina se opreste. Ridic capota, era totul stropit de motorina, nu mi-am dat seama ce era. Sun la service vin baietii cu platforma, o ducem la ei si constatare: Furtunul intre pompa secundara de benzina si filtru spart. Inlocuim furtunul si merge masina normal, se tureaza cat trebuie totul in regula. Deci acel furtun era defectul care mi-a mancat mie nervii. I-am facut o disectie si pe interior era mancat si bucati de cauciuc desprinse partial din pereti blocau traseul motorinei. Ne-am uitat cu mare atentie la el si exteriorul arata impecabil: nici o urma de uzura, nici o microfisura, nimic care sa indice imbatranirea acelui furtun si in interior era praf. Ce ziceti de asta? La inceputul anului viitor mi-am propus sa continui cu imbunatatirile la ea si pana atunci o sa-mi comand absolut toate furtunele si le inlocuiesc pe toate.

LAND ROVER FREELANDER 2,0 TD4 - de toata ziua.

TOYOTA LANDCRUISER 95 3.0 D-4D - de ture.

Link spre comentariu

Sara buna!

In ce priveste furtunele de motorina, eu am cumparat din magazinele de piese auto un furtun cu dubla insertie (pe taietura se vad cele trei straturi de cauciuc) cu care am inlocuit tot ce era furtun pe traseul de motorina. Se gaseste pe mai multe dimensiuni la interior si rezista foarte bine si la temperatura. In functie de dimensiune e undeva intre 12-28 Ron metrul. E a treia masina la care l-am folosit si se comporta foarte bine in timp.

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Am oprit la primul SHELL din drum am facut plinul si am luat o solutie de curatare sisteme de injectie am turnat-o si pe aia in rezervor si da-i mai departe.

Ce solutie de curatat ai pus si in ce dozaj?

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Ce solutie de curatat ai pus si in ce dozaj?

Ceva SHELL nu mai stiu cum o cheama. Dozajul era 125ml (o sticluta plastic) la 50l motorina. Scria ca curata injectoare, dizolva mizerii, ceva de genul.

Te gandesti ca aia mi-a atacat furtunul? M-am gandit si eu, dar ar fi trebuit sa mi le atace pe toate.

Editat de MirceaMS

Link spre comentariu

De la o solutie de curatat injectoare, acum 2 ani, masina sotiei a avut cateva zile proaste. Si ea a pus tot flaconul (pt un plin) cu gandul sa-i mai curete injectoarele, dar mai mult rau a facut. Se tura foarte greu, te rugai de ea sa accelereze, etc. Dupa vreo 2 saptamani si-a revenit, dar a infundat filtrul de motorina. De atunci foloseste mereu un aditiv de la 2x2, pune maxim 10 ml de fiecare data cand alimenteaza si nu mai are probleme cu masina vis-a-vis de acest capitol.

Baietii de la service mi-au aratat filtrul de motorina , era imbacsit cu o mizga neagra. Ei m-au luminat si mi-au zis sa nu folosesc niciodata dozajul scris pe flacon, este valabil doar pentru masinile cu conductele de combustibil din cupru/aluminiu.

L.E.: Am vazut furtune de combustibil gaurite de benzina + aditivi la motociclete.

Editat de DKW

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Am o rugaminte Mircea

Masina a fost pe doua testere, nu se tura mai mult de 2500 ture si testerele nu au aratat nici o eroare si nici nu s-a aprins martorul "check engine" in bord ? Am inteles eu bine?

Si o intrebare....in toate verificarile, a masurat cineva pe tester cu motorul turat presiunea pe injectoare ? Era presiunea peste 1000 bari ?

Multumesc

Link spre comentariu

Am o rugaminte Mircea

Masina a fost pe doua testere, nu se tura mai mult de 2500 ture si testerele nu au aratat nici o eroare si nici nu s-a aprins martorul "check engine" in bord ? Am inteles eu bine?

Si o intrebare....in toate verificarile, a masurat cineva pe tester cu motorul turat presiunea pe injectoare ? Era presiunea peste 1000 bari ?

Multumesc

Ai inteles bine. Nici pe testerul BOSCH si nici pe cel LR nu dadeau nici un cod de eroare. Nu s-a aprins martorul "check engine", daca s-ar fi aprins automat ar fi aparut si codul de eroare. Din cate am inteles presiunea se masoara pe rampa de inalta prin senzorul de acolo, nu pe injectoare. S-a masurat presiune la mai multe turatii si era exact cat trebuia sa fie pentru turatia respectiva. De fapt sistemul functiona bine, toate componentele erau ok, de ce sa dea cod de eroare? Motorul pur si simplu nu primea motorina din cauza acelui furtun infundat. Cand ramai fara motorina (pana prostului) iti da vreun cod de eroare?

• Like 1

Link spre comentariu

pentru ca toat pe un tester bosch la mine am masurat presiunea pe cele 4 injectoare..presiune ar trebui s afie egala dar exista unele diferente ECM calculeaz diferit timpii de deschidere pe injector si echilibreaza in acest fel functionarea motorului

Daca ai probleme cu circuitul de motorina si cantitatea de motorina nu este suficienta pentru functionare corecta a pompei de inalta presiune ECM limiteaza cantitatea de motorina la injectoare pentru a mentine presiuena corecta in rampa

Ma gandeam ca din presiunea pe injectoare s-ar fi putut vedea asta dar presiunea ramane aceiasi , timpul de deschidere a injectoarelor se reduce, inclusiv motorina injectata in cilindri, implict se reduce puterea motorului.

Se paote citi presiunea pe fiecare injector, asta sigur de altfle asa se poate diagnostica un injector care nu lucreaza corect

Multumesc pentru raspuns

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare