laur_v Postat Noiembrie 27, 2011 Partajează Postat Noiembrie 27, 2011 Exista cumva posibilitatea urcarii sus pe platoul Ceahlaului (cabana Dochia) cu auto ? Daca poate da cineva detalii despre traseu, dificultate, sau macar pana unde se poate ajunge cu masina si cat ar mai fi pana sus la picior. Multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
codufiscal Postat Noiembrie 27, 2011 Partajează Postat Noiembrie 27, 2011 Re: Acces auto pe Ceahlau ? Exista cumva posibilitatea urcarii sus pe platoul Ceahlaului (cabana Dochia) cu auto ? Daca poate da cineva detalii despre traseu, dificultate, sau macar pana unde se poate ajunge cu masina si cat ar mai fi pana sus la picior. Multumesc. Nu cred ca poti urca la Dochia cu auto, in primul rind pentru ca e rezervatie, asta in cazul in care ai gasi vreun traseu care sa fie abordabil cu vreo masina (poate doar cu vreo jucarie de-a lui Tim Cameron). Eu persoanal nu stiu nici un traseu pentru auto pina la Dochia si mi se pare destul de dificil si cu piciorul. Cu auto poti ajunge pina la un punct de unde ai cam o ora de mers pe jos pina pe platou (depinde si de ritmul tau). Venind de la Bicaz, in centrul comunei Bicaz Ardeal e un drum la dreapta, care merge spre Telec. Daca nu te descurci, pentru ca mi se pare ca drumul respectiv nu are nici un indicator, intrebi de Telec sau Tosorog. In Telec ai sa mai gasesti un drum la dreapta, de data asta ai indicator Durau. Mergi pe drumul ala pina la o intersectie in Y (ca reper, pe stinga ai o pastravarie) si acolo tii Stanile, adica dreapta. De acolo drumul e un forestier relativ usor, abordabil pe timp de vara cu orice SUV si, daca esti mai curajos si nu ti-e mila de masina, chiar si cu un turism. Drumul se termina intr-o poiana, unde poti intoarce sau parca masina. Acolo ai indicator pentru Dochia. Daca vii cu turism, nu cred ca ai sa poti urca chiar pina la poiana, insa poti lasa masina la vreo citeva minute de locul de unde incepe urcarea spre Dochia. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
laur_v Postat Noiembrie 28, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2011 Re: Acces auto pe Ceahlau ? Multumesc mult, voi salva postarea ta pentru concediul de la vara. Voi merge cu SUV pana la acea poiana, o ora mi se pare rezonabil pentru mers pe jos pana pe platou. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mr.D Postat Decembrie 26, 2011 Partajează Postat Decembrie 26, 2011 Re: Acces auto pe Ceahlau ? Daca s-ar face acces auto pana la Dochia, ma autodenunt de pe acum ca autorul incendierii masinilor gasite acolo. Mitsubishi Shogun 3.2 DI-D SWB AT 2002 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
R.R Postat Decembrie 26, 2011 Partajează Postat Decembrie 26, 2011 Re: Acces auto pe Ceahlau ? Platoul de sus e rezervatie naturala si stiintifica si ar fi bine sa ramana asa. Stiu ca avem masini 4x4 si e frumos sa ajungem unde nu ajung altii insa sunt unele locuri unde natura trebuie respectata. Macar unele locuri... va rog Poti sa ajungi aproapre de varf insa pe un forestier, dar tot in rezervatie esti si trebuie sa ceri voie (ca asa e frumos si mai umbla si ursii pe acolo) rangerilor. Daca vii in perioada imediat urmatoare pot sa te ghidez cu mare drag. Imi lasi in PM etc GTC MotorSport - Departament Marketing & Media Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
laur_v Postat Decembrie 27, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2011 Re: Acces auto pe Ceahlau ? Am in plan la vara in concediu sa ajung in varf. Nu tin neaparat sa parchez masina sus, doar sa micsorez efortul. Si in Bucegi e rezervatie dar asta vara era "autostrada" de "gipuri". Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iasicatred Postat Iulie 19, 2012 Partajează Postat Iulie 19, 2012 Re: Acces auto pe Ceahlau ? Totusi poate cineva sa spuna daca exista un traseu frumos in ceahlau? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iasicatred Postat August 24, 2012 Partajează Postat August 24, 2012 Re: Acces auto pe Ceahlau ? Am fost in Ceahlau pe partea dinspre Bicazul ardelean. CUm vii de la Piatra Neamt, o iei la dreapta spre Telec. Tii drumul forestier (Este un Marcaj) si apoi vei ajunge intr-o poienita. De acolo si pana pe platoul Ceahlaului mai mergi pe jos cca o ora si jumatate. Drumul este bun. Am vazut si logan ajuns pana aproape de poienita. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
symy139 Postat Septembrie 7, 2012 Partajează Postat Septembrie 7, 2012 Re: Acces auto pe Ceahlau ? Sa inteleg ca asta a fost traseul care l-ai facut? https://maps.google.ro/maps/ms?msid=208550309454504993299.0004c91cfefdbc040d8f3&msa=0&ll=46.914275,25.911427&spn=0.084662,0.154324 Intreb ca si eu sunt interesat de o iesire la sfarsit de saptamana, si poate o sa ajung prin zona. Numai bine! Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 . symy139@yahoo.com 0766718187 - Service 4x4 Iasi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iasicatred Postat Decembrie 3, 2012 Partajează Postat Decembrie 3, 2012 Re: Acces auto pe Ceahlau ? Imi pare rau ca iti raspund asa tarziu... Da, acesta a fost traseul... unul foartefrumos (cel facut pe jos) aproape la fel de frumos ca cel pe la duruitoare (dinspre Durau). Acest traseu este cel mai lung in km, insa cel mai scurt ca si timp (daca mergi cu masina pana unde iti este permis) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate