Marianw8 Postat Noiembrie 27, 2011 Partajează Postat Noiembrie 27, 2011 Pajero 3,2 D , SWB , 2003 luna 11 , 50 000 km Defect ,SF. , coincidenta , nestiinta sau proasta fabricatie ? ? ? Am schimbat un semering la planetara stanga fata si amicul care m a ajutat la operatiune" a lasat fuzeta sa atarne numai in pivotul de jos si sub greutatea ei a intins firele de la sensorul de ABS iar unul dintre ele a cedat saracu" ; am incercat sa innadesc" cu un alt cablu dar nu l vede" ca bun , s e aprinde abs ul etc. , am gasit unul dar de partea dreapata , l-am montat s-au stins becurile ABS <ESP functioneaza tot in ordine dar cand am scos-o in padure unde nu am reusit sa inteleg de ce la coborare franeaza cu intermitenta roata stanga fata , palpaie exact becul(verde din bord) care corespunde rotii stanga fata , daca calc frana sau accelerez nu mai face . La urcare la fel tinde sa o blocheze mai mult pe cea stanga fata iar daca o accelerez dispare fenomenul .Mentionez ca atunci cand cobor caraie ,baraie numai stanga fata si in acelasi timp se aprinde si becul de la abs , esp .Atunci cand mai ramane cate o roata in aer , la urcare etc. , si celelalte roti fac la fel dar nu se aprind becurile de abs si esp lucru care ma face sa cred ca sensorul care l-am montat pe stanga si este de dreapta nu-i place" si d-aia se comporta ca si cum roata ar pierde aderenta si sistemul o franeaza intermitent . Coincidenta ?! ?! sensorul nu citeste nefiind de partea care trebuie , intradevar prinderea e pe dos daca muti de pe o parte pe cealalta . Poate cineva dintre voi care cunoaste sistemul de tractiune la Pajero poate sa imi spuna ce anume se intampla . Am cautat sensor de partea stanga dar nu am gasit , stiu ca asta ar fii solutia ideala la aceasta problema dar pana gasesc macar sa stau linistit ca e de la acest sensorica ( DACA ARE SAU STIE CINEVA DE UNDE SA CUMPAR sa dea un pm va rog ) . Eu sincer stiu ca sistemul de tractiune este unul simplu si atat gen daca se invarte o rata de pe o punte diferit de cealalta o blocheaza intermitent astfel trimitind tractiune la cea cu aderenta dar la coborare face numai stanga fata nu si alte roti care cu siguranta pierd si alea aderenta . Multumesc anticipat Marian ...magaru' moare de drum lung si prostu' de grija altuia. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tavi D. Postat Noiembrie 28, 2011 Partajează Postat Noiembrie 28, 2011 Re: Pajero 3,2 D PROBLEMA ! Defect ,SF. , coincidenta , nestiinta sau proasta fabricatie ? ? ? Din ce vad eu in manual senzorii dreapta-stanga au coduri diferite, deci e posibil sa faca figuri daca ai pus unul de dreapta. In schimb daca zici ca e rupt firul, nu ar trebui sa fie greu de reparat, poate mai e rupt undeva si nu ti-ai dat seama, nu doar acolo unde l-ai innadit. Si nu pune un alt cablu, repara-l pe cel rupt lipindu-l cu pistolul si cositor. Costa mult un senzor, undeva la 300 euro daca-mi aduc bine aminte, mecanicul meu l-a rupt in doua pe cel din stanga cand l-a demontat, l-am reparat si a mai mers un an, dar apoi si-a dat duhul definitiv. Am renuntat la ABS cu ocazia asta. [sIGPIC][/sIGPIC] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marianw8 Postat Decembrie 6, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2011 Re: Pajero 3,2 D PROBLEMA ! Defect ,SF. , coincidenta , nestiinta sau proasta fabricatie ? ? ? Salutare , am rezolvat problema , am scos din nou senzorul pus pe partea stanga ,acesta fiind de dreapta , l-am pozitionat in asa fel incat sa pice" perpendicular cu coroana de ABS si surpriza functioneste saraca masina , nu mai franeaza cand e in 4LLC la coborare (frana roata cu sensorul pe dos ) cand urca deasemenea e ok . Am cumparat amadoi sensorii stg. si dr. , am doi de dreapta acum ,daca are cineva nevoie sa scrie . Morala : nu incercati sa v a scarpinati cu mana dreapta la ...roata stanga decat dupa o indelunga ...pozitionare :ha: ...magaru' moare de drum lung si prostu' de grija altuia. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lucian munteanu Postat Decembrie 9, 2011 Partajează Postat Decembrie 9, 2011 Re: Pajero 3,2 D PROBLEMA ! Defect ,SF. , coincidenta , nestiinta sau proasta fabricatie ? ? ? Ma bucur ca ai rezolvat problema si ca intradevar de vina era unghiul de citire,,, :h5 Patrol Y60 1992 IMG-eu... under construction Mercede G W463 1995 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marianw8 Postat Decembrie 9, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2011 Re: Pajero 3,2 D PROBLEMA ! Defect ,SF. , coincidenta , nestiinta sau proasta fabricatie ? ? ? Da , ai zis tu ca unghiul e de vina dar eram sigur ca-l pusesem bine dar intr o seara am zis ia sa mai verific odata si era aiurea pus . Multam frumos si sa ne vedem sanatosi :h5 ...magaru' moare de drum lung si prostu' de grija altuia. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate