Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Versus auto!

AdrianKTM

Postări Recomandate

• Răspunsuri 73
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Versus auto!

1. Trafic urban - aproximativ 5 km de mers in coloana Pipera-Calea Floreasca.

2. Off-Topic : Giorgel, vorbeste conform varstei pe care o ai.

2. m-am conformat imperatiei dvs.

stimate domn,

v-am rugat sa definiti trafic urban...

haideti ca o fac eu pt. dvs:

ora 8 dimineata, 7 km de acasa pana la servici, 7 semafoare + 1 santier (podul Vacaresti-Mihai Bravu, peste Dambovita), timp de parcugere MINIM 30 minute....

daca, in conditiile astea, dvs. obtineti consum sub 14-15% cu vreuna din limuzinele din posesia dvs., eu vand toate toroapele mele si imi iau Dacia 1310 cu perfuzie :ha:

sa nu ma luati cu stilul de condus va rog.

1. timpul de parcurgere Pipera-Floreasca? la ce ora?

daca binevoiti, desigur.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Domnule Giorgel, plecare se face la aproximativ 9 fara 15 minute din zona Iancu Nicolae. Se merge in coloana pana la intersectia cu linia lui 16 respectiv str. Dimitrie Pompeiu.

multumesc, domnule.

cunosc zona foarte bine.

imi este foarte clar.

valorile dvs. nu sunt de consum urban, in acceptiunea mea (si a multor altora)

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

2. m-am conformat imperatiei dvs.

ora 8 dimineata, 7 km de acasa pana la servici, 7 semafoare + 1 santier (podul Vacaresti-Mihai Bravu, peste Dambovita), timp de parcugere MINIM 30 minute....

Sara buna!

Giorgele, daca la ora 8, in timpul saptamanii, tu reusesti sa treci in mai putin de 25 de minute de podul in discutie, nu pot decat sa ma inclin in fata ta!:al:alSau cunosti vreo scurtatura?:ha:

Scuze de off-topic dar nu m-am putut abtine:sr

Si acum on-topic: sa iei o masina 4x4, de circa 2 tone si un motor de 3-4l si sa mai ai si pretentia ca, in traficul din Bucureshit sa consume sub 15% mi se pare o utopie! Sau un vis frumos:app

Parerea mea!

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Buna seara !

@AdrianKTM:

giorgel si teddy au zis bine ce au zis. Un motor diesel de 3.0 pe o masina de peste doua tone va lua in Bucuresti sub 15 litri la suta numai daca nu se umbla cu masina in cauza...

In alta ordine de idei, la faza cu "cuplul de camion", ori esti obisnuit doar cu motoare foarte mici, ori n-ai idee de cele de camion. Un camion de 12.0 are cuplu intre 1800 si 2200Nm incepand cu 1000rpm. Ca sa nu vorbesc de un 16.0 cu doua turbine, care are 700CP si 3400Nm...

Si ca sa revenim la masinile marunte, BMW, Mercedes, Toyota, etc, au motoare de 2.0 - 2.0TD in patru cilindri, care sunt in stare sa produca 170 - 220CP si 400 - 500Nm...

In plus, ca regula de baza, cu cat mai mare este un motor, cu atat mai putin va consuma raportat la ceea ce este in stare sa faca. Recomandarea mea, indiferent de marca pe care o vei alege: cauta un motor in sase cilindri, e mai nobil, mai cultivat, nu tractor-like, plin de tremurici si cu sunet de U-650. Exemplu: Jeep Grand Cherokee V6 3.0CRD, motor si cutia automata de la Mercedes. Any questions ?

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Sara buna!

Giorgele, daca la ora 8, in timpul saptamanii, tu reusesti sa treci in mai putin de 25 de minute de podul in discutie, nu pot decat sa ma inclin in fata ta!:al:alSau cunosti vreo scurtatura?:ha:

nu, ursule, circul doar regulamentar.

adica pe banda 1, apoi acolo unde se trece pe linia de tramvai merg in continuare ca si cum as fi regulamentar pe banda 1....m-ai inteles?:wink:

e drept ca in ultimul timp trec pe acolo intre 8,30 si 9, dureaza cam 10-15 minute pana trec de ambuteiaj.

si chiar si asa, TOROAPA mea de Santa Fe tot destul consuma:ha:

dragos, si TDV6 de pe LR 3 suna intr-un mare fel....nu numai alea de jeep...am un prieten apropiat cu un SE...

l-am intrebat si pe el in seara asta despre consumul LIMUZINEI lui.

am consumat multe minute la telefon, pana cand a terminat de ras, cand a auzit de consum urban bucurestean cotidian de sub 15%...

Editat de giorgel

Link spre comentariu

Buna ziua. Concluzia evidenta legata de consum pe care o putem trage este ca au importanta traseele pe care utilizatorul le parcurge in mod constant.

Cunosc zona pe care o strabate domnul Giorgel, am ajuns in zona de cateva ori, situatia de acolo fiind una deosebita dar si temporara. Ce pot sa zic...norocul meu ca nu ii imbogatesc si mai mult pe "benzinari".

Link spre comentariu

S-a inteles gresit, sau probabil ca unii din dvs. nu au avut timp sa citeasca tot. NU vreau o masina mare, cu un cuplu mare si multi CP. Vreau o masina cat un Passat la o adica, dar care sa nu ma lase in drum pe o strada ne asfaltata iarna, pe un drum forestier HP0027.thumb.jpeg.8e2a5755bce313515ba5915457c5acf4.jpegHP0026.jpg.3bfbe3c3b88c089b632e5f8b5b760107.jpg ca acestea si sa nu aibe un consum foarte mare in Bucuresti. Deci eu o folosesc ca masina pentru firma sa imi fac treaba cu ea si sa ma duc la parinti la tara in weekend, sa imi faca fata pe durmuri ca cele din poza si la drum lung fiindca pana acolo sunt 127 km sa aibe o tinuta de drum acceptabila si sa nu ma doara spatele cand ies din masina cum mi se intampla la Opel Corsa (O fosta masina pe care am detinut-o), pe drumul ala merg fara probleme cu un Audi AllRoad al tatalui meu, nu stiu ce sa spun fiindca nu am mers dar poate sunt oameni care au testat-o, un Passat modelul nou B7 4motion de 2 litri cu un scut sub masina il fac zob pe acolo in 2 ani sau pot merge cu el fara probleme? Deci nu vreau neaparat offroader, am pus si poze cu drumurile pe care va fi folosita masina, singura problema este cand ninge sau cand ploua fiindca se formeaza noroi sau gheata!

Link spre comentariu

S-a inteles gresit, sau probabil ca unii din dvs. nu au avut timp sa citeasca tot. NU vreau o masina mare, cu un cuplu mare si multi CP. Vreau o masina cat un Passat la o adica, dar care sa nu ma lase in drum pe o strada ne asfaltata iarna, pe un drum forestier [ATTACH=CONFIG]124130[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]124131[/ATTACH] ca acestea si sa nu aibe un consum foarte mare in Bucuresti. Deci eu o folosesc ca masina pentru firma sa imi fac treaba cu ea si sa ma duc la parinti la tara in weekend, sa imi faca fata pe durmuri ca cele din poza si la drum lung fiindca pana acolo sunt 127 km sa aibe o tinuta de drum acceptabila si sa nu ma doara spatele cand ies din masina cum mi se intampla la Opel Corsa (O fosta masina pe care am detinut-o), pe drumul ala merg fara probleme cu un Audi AllRoad al tatalui meu, nu stiu ce sa spun fiindca nu am mers dar poate sunt oameni care au testat-o, un Passat modelul nou B7 4motion de 2 litri cu un scut sub masina il fac zob pe acolo in 2 ani sau pot merge cu el fara probleme? Deci nu vreau neaparat offroader, am pus si poze cu drumurile pe care va fi folosita masina, singura problema este cand ninge sau cand ploua fiindca se formeaza noroi sau gheata!

Fa un test cu Subaru boxer diesel Outback sau Forester. Fac fata cu brio drumurilor de mai sus, se comporta f bine la drum lung, consumul decent, n-o sa te lase-n drum, spatiu cat cuprinde. Ca ex, am mers cu Forester diesel in Ct -consum urban de 10-11%.

Daihatsu Rocky 2.8td since '85

Mitsu Pajero 3.2did since '08

Link spre comentariu

S-a inteles gresit, sau probabil ca unii din dvs. nu au avut timp sa citeasca tot. NU vreau o masina mare, cu un cuplu mare si multi CP. Vreau o masina cat un Passat la o adica, dar care sa nu ma lase in drum pe o strada ne asfaltata iarna, pe un drum forestier [ATTACH=CONFIG]124130[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]124131[/ATTACH] ca acestea si sa nu aibe un consum foarte mare in Bucuresti. Deci eu o folosesc ca masina pentru firma sa imi fac treaba cu ea si sa ma duc la parinti la tara in weekend, sa imi faca fata pe durmuri ca cele din poza si la drum lung fiindca pana acolo sunt 127 km sa aibe o tinuta de drum acceptabila si sa nu ma doara spatele cand ies din masina cum mi se intampla la Opel Corsa (O fosta masina pe care am detinut-o), pe drumul ala merg fara probleme cu un Audi AllRoad al tatalui meu, nu stiu ce sa spun fiindca nu am mers dar poate sunt oameni care au testat-o, un Passat modelul nou B7 4motion de 2 litri cu un scut sub masina il fac zob pe acolo in 2 ani sau pot merge cu el fara probleme? Deci nu vreau neaparat offroader, am pus si poze cu drumurile pe care va fi folosita masina, singura problema este cand ninge sau cand ploua fiindca se formeaza noroi sau gheata!

In conditiile expuse aici, orice SUV de clasa medie mai nou te va satisface. Ramane sa te lamuresti singur care e treaba cu consumul (cel dat in carti si cel real). Consumul real la orice masina, orice motorizare, depinde foarte mult si de stilul de condus, si de incarcatura si de conditiile climaterice si de trafic si,si,si...

Cat despre strabaterea acelor drumuri pe timp de iarna, dupa ninsoare sau viscol... mai bine ai pregatita o sanie si un calut! In conditii extreme poti ramane inzapezit si cu Wolla (s-au mai vazut cazuri).

LE: cat despre Cutia automata, multi iti pot confirma ca acareturile dotate cu asa ceva au consum mai mare cu 1-1,5l % fata de cele cu cutie manuala.

Editat de teddybear

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Pentru drumurile de genu ala sunt sigur ca te va satisface un break 4x4 ( de ex. un Audi Allroad- ai confort, ai putere, ai cutie automata etc. si in primu rand mai ai unul in familie ) e o masina ok pentru toate drumurile, mergi si pe transalpina dar si pe strategic... si probabil o sa faci asta cu un consum mediu mai mic cu fro 2l/100km decat la o masina "off-road".

O sa vezi ca nu o sa iti vina sa scoti mereu in oras o masina de teren, orice ai zice, e mare, e mai puturoasa, unde parchezi o masina mica, asta ai sanse mari sa nu o parchezi sau sa o parchezi pe 2 locuri :grin: etc. Pe mine asta ma deranjeaza in Ramnic, dar pe tine in Bucuresti...

ex: ARO 244 3.1D & Opel Frontera 2.3TDI :cort
Link spre comentariu

Stiu ca aceiasi treaba o face si un Break 4motion doar ca nu as vrea sa cumpar ceva bun si ulteior sa ma trezesc ca nu rezista la acele drumuri, am mers si cu Matiz pe alea pe timp de iarna si nu am ramas, am mers cu Opel Corsa, am merg cu New Hollad si nu am ramas :)). Noul Passat AllTrack ce stiti despre el, cand va aparea in Romania, ce motorizari va avea etc?

Link spre comentariu

Buna seara !

Passat-ul Alltrack va fi disponibil incepand cu martie 2012 in Germania, poate si la noi in acelasi timp.

Masina e mai sus cu 30mm, doar break, iar motorizarile vor fi doua benzinare (160/210CP) si doua diesele (140/170CP). Versiunile mai puternice din fiecare categorie vin stock cu 4x4 si DSG. Din asta inteleg eu ca masina va fi disponibila si doar cu 4x2, ca si Tiguan-ul.

Preturile incep de la 33000 Euro.

Info vine din AutoBild-ul de Germania, Nr. 45/25.11.2011 sau de pe http://www.autobild.de.

VW mai are la salonul de la Tokio modelul Cross Coupé, care e un mix de Scirocco, Tiguan si Passat CC.

Later Edit: am gresit anul, am corectat mai sus, e vorba de martie 2012. Mea culpa, azi am avut o zi lunga si grea...

Stima,

Dragos

Editat de Heavy D.
Link spre comentariu

Acum cativa ani am facut o alegere avand cam acelasi caiet de sarcini. Rezultatul a fost o Octavia 4x4, 2.0TDI. Spatioasa, confortabila, consum mic, ieftina la intretinere si foarte robusta. Are scut metalic din fabrica.

Mai este si varianta Scout, care arata mai bine dar este mai scumpa fara sa fie mai buna.

Tuareg, LC120, A6 allroad sunt overkill pentru nevoile tale. Vei avea costuri post-cumparare duble fata de o masina mai "populara".

Consumuri de 8-9% in Bucuresti cu o masina de 3L, 240CP si 2.5T sunt fantezii. Ar insemna ca in afara orasului consuma 5%!

Puch 280GE
Link spre comentariu

Pe forumul ala, de zici tu de el, ce reguli sunt? Oare acolo exista obligatia de a citi regulamentul? Oare acolo exista obligatia de a te prezenta? Am vrea sa stim si noi cine ne ia de urechi ca dezinformam legat de consumul la LC 120-150.

Samurai incepator
Link spre comentariu

Stiu ca aceiasi treaba o face si un Break 4motion doar ca nu as vrea sa cumpar ceva bun si ulteior sa ma trezesc ca nu rezista la acele drumuri, am mers si cu Matiz pe alea pe timp de iarna si nu am ramas, am mers cu Opel Corsa, am merg cu New Hollad si nu am ramas :)). Noul Passat AllTrack ce stiti despre el, cand va aparea in Romania, ce motorizari va avea etc?

Atunci ia-ti un off- roader fara sa mai stai pe ganduri! Dar sa fie off- roader, nu SUV, ca s-ar putea sa ai surpriza ca si la SUV piesele sa reziste la fel de mult/putin ca la un "break 4x4"... Inca ceva, nu cred ca merita sa iti iei o masina foarte scumpa, noua, doar pentru faptul ca a aparut recent, trebuie sa pui in balanta foarte bine avantajele si dezavantajele... de banii pe care ii dai in plus doar pentru faptul ca e nou aparuta, te poti plimba in toata tara!

Bafta la alegere, sa iti iei ce iti pofteste inima :grin:

ex: ARO 244 3.1D & Opel Frontera 2.3TDI :cort
Link spre comentariu

Am fost ceva timp plecat in Ungaria pentru a achizitiona ceva piese de schimb pentru la firma si intre timp, am facut un test drive prelungit la o zi jumatate cu un LC 120. Consumul la mersul meu din Bucuresti 16-17 in conditiile in care am mers aproape 2 zile cu masina si afara un drum la Snagov si unul la Alexandria, consum 9-10, cam pe aici s-a situat, greu ajungi la 9 cu ea, dar si greu sari de 10 daca mergi regulamentar, sau putin peste limita legala!

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Sa lamurim:

- Buget 25.000 euro;

- Utilizarea in Bucuresti cam 300 de km pe saptamana si afara cam 200 + 100 drum forestier adica pamant batatorit, drumurile de la tara, pe care tren carutele si masini ocazional;

- Buget disponibil ulterior maxim 3000 cu eforturi, dar as prefera sa nu mai bag bani ulterior decat un scut metalic, un bullbar, probabil alte chestii care sa imi protejeze masina si o statie CB;

- Vreau 4 usi si cat mai mult loc pentru carat prin Bucuresti, nu chestii grele, decat acte si electronice care sunt foarte usoare (Nu asamblate).

As avea o curiozitate daca nu deranjez si ma poate lamurii cineva, cat consuma un Touareg 3.0 diesel, 240 CP din 2008 cutie automata, jante pe 19, cauciucuri Dunlop de vara si Pirelli de iarna in realitate in Bucuresti si afara?

L-am gasit SH la 73.000 de km din 2008, ceea ce pt un Vw este realativ putin, si mi s-a parut si un pret extrem de bun daca se va dovedii ca masina nu are nici o problema si sunt km. reali. Am facut un calcul de intretinere:

RCA: 896;

Impozit: 1079;

ITP: 75 (150 de lei la 2 ani);

Rovinieta: 121

Revizie: 1500 (Ulei + 900 de lei intretinere ce o sa mai apara desii nu cred ca va mai aparea nimic la un Touareg).

Mi-as permite intretinerea dar depinde ce consum are, mergand destul de mult cu ea lunar, si oricum vreau o masina care sa ma tina cel putin 8-10 ani, tinand cont ca nu fac mai mult de 30.000 de km pe an deci 300.000 in 10 ani pt un Volkswagen mi se pare foarte ok.

La suma asta de bani iti poti lua practic orice masina second dinainte de 2005....oricum, iti spun ca unul care stie una-alta despre masini si stiu ca multa lume e de-acord cu mine ca acelea sunt mai bune decat astea mai noi. Parerea mea: ML 270Cdi sau X5 3.0d daca mergi mai mult in oras si drumuri lungi afara, Allroad daca vrei si spatiu de depozitare, sau de ce nu, daca vrei sa mergi mult si pe teren rau cu maxim 20miiE iei un Mercedes G300TD de 177cai impecabil.

Editat de RA4Gklasse
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare