Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Distantiere pt. roti

buhu

Postări Recomandate

azi le-am primit si nu am mai avut timp sa le montez si deja imi fac griji despre ce mi-a zis un cunoscut si anume ca daca folosesti asa ceva ai toate sansele sa-ti distrugi rulmentii in timp foarte scurt. Ce pareri aveti si ce stiti, din experienta proprie sau din auzite.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Distantiere pt. roti

.. daca folosesti asa ceva ai toate sansele sa-ti distrugi rulmentii in timp foarte scurt.

Eu am distantiere din otel, groase de 4 cm. Sunt de 3 ani pe masina, am roti de 35" , am abuzat masina la greu dar inca nu am spart nici un rulment. Deci, la Toyota mea nu au fost probleme. Nu stiu la alte masini.

Link spre comentariu

bengoasa talpa aia de Hi-Lift, de unde ?

De la Oresti am luat-o mai demult.

Si o recomand tuturor care au hilift.

Link spre comentariu

Vizitator koala

Eu am pe masina distantiere de 30 mm [ aluminiu sau duraluminiu, nu-s sigur ] ... sunt montate de 1 an de zile ... gumele sunt 33-uri ... am mers 25.000 km pana acum, fara probleme ... e drept, n-am abuzat de masina ca Max, dar Tudor - tracoservice mi-a spus [ atunci cand le-am montat ] ca nu e cazul sa-mi fac probleme ...

Link spre comentariu

Din cind in cind mai verifica cit de bine sunt strinse piulitele la flanse.La mine dupa 7 luni citeva erau destrinse complet, iar Miron a pierdut o roata la TAT sau la Mures, nu mai tin minte exact. Amindoi avem flanse H&K daca nu ma insala memoria .

Link spre comentariu

Din cind in cind mai verifica cit de bine sunt strinse piulitele la flanse.La mine dupa 7 luni citeva erau destrinse complet, iar Miron a pierdut o roata la TAT sau la Mures, nu mai tin minte exact. Amindoi avem flanse H&K daca nu ma insala memoria .

asta e problema la flansele de aluminiu. daca pui de fier nu se mai desfac, dar pui multe kile pe masina, avantaje si dezavantaje.

Link spre comentariu

Eu am avut pe allroad si am mers cu ele aproximativ 70000km neavand nici o problema si pot sa spun ca masina aia mergea destul de des cu 180-200 km/h.Acum mi-am pus si pe pajero si sper sa nu am neplaceri.

L 200

BMW F650 GS Dakar

Link spre comentariu

o sa le controlez dupa un timp, am dat inainte cu spray ( vaselina ) si le-am strans cu 10 kg ( cu cheia dinamometrica ), sper ca e OK

din cate stiu eu prezoanele s-au piulitele de la roti nu trebuie unse !

poate fi un factor de destrangere a flanselor sau rotilor !!

sau poate gresesc !

Patrol...lung...urat si dus cu pluta...nume de cod...Animalu !!!
Link spre comentariu

o sa le controlez dupa un timp, am dat inainte cu spray ( vaselina ) si le-am strans cu 10 kg ( cu cheia dinamometrica ), sper ca e OK

sau poate gresesc !

Asa este. La orice masina "normala" scrie asta in manualul de utilizare.

(Si eu pun ceva vaselina la Niva, ca altfel se sudeaza... da aia nu e masina normala :lol: )

73 de Zoli / YO5CRQ

http://www.yo5crq.ro

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

sau poate gresesc !

Asa este. La orice masina "normala" scrie asta in manualul de utilizare.

(Si eu pun ceva vaselina la Niva, ca altfel se sudeaza... da aia nu e masina normala :lol: )

Vreau sa vad si eu aceste "indicatii", pentru masinile "normale"! In cartile pe care le/le-am am/avut la vehiculele pe care lucrez/am lucrat, scrie foarte clar: "curatati si lubrifiati filetul prezoanelor, insa, numai cu ulei"!

De fiecare data ung prezoanele/buloanele cand dau roti jos. Nu am avut niciodata probleme; nu s-au slabit o data!

Personal, cred ca, a nu le unge este o mare prostie! Un prezon neuns are un ritm de uzura accelerat/accentuat si este expus riscului de a se rupe. Sa nu mai vorbim de faptul ca, uneori este aproape imposibil de desfacut, sau se desfac foarte greu, pe toata lungimea prezonului!

Exceptand camionul - la care folosesc cheie pneumatica - la celelalte vehicule pe care le/le-am utilizez/utilizat, ung/am uns prezoanele/buloanele si strang/am strans cu cheia, fara prelungitor, la mana. Pentru a le desface, este/era necesar sa folosesc prelungitor!

:ce :3 :ce

"Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea

Link spre comentariu

De cand le-am montat nu am avut probleme, le-am controlat de doua ori si nu erau destranse. Tipul de la firma cand le-a montat a dat cu un spray inainte pe prezoane ( a ramas ca o vaselina galbuie ) si le-a strans cu cheia dinamomertrica la 10kg forta. Merg cu masina zilnic si la Arad am chinuit-o nu gluma si nu s-a intamplat nimic.

Link spre comentariu

FK Alloy wheel Spacers. Le-ai luat din Romania sau din Germania direct de la ei? Am vazut ca ai pus 2 pe roata. Una de 20mm si una de 10mm. Nu era mai ieftin/bine daca luai din prima de 30mm ?. In rest, marfa foarte buna. Le-am vandut/montat foarte multe pe masini sport "tunarite". Dupa zeci de liniute si cerculete nu a avut nimeni nici o problema. Si-s si ushoare in draci astea de aluminiu. Arata bine, felicitari :wink:

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

da, unsul lor e important. trebuie sa schimb rotile, de miine incep sa dau cu WD pe ele, poate pe miercuri - joi le voi putea desface fara sa le rup.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare