Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

punte tv armata sau ims

offroadsoso
 Share

Recommended Posts

vreau sa pun pe rocky punti de tv facut pentru armata, este vreo diferenta la grupuri,planetare intre ims si tv normal si cel de armata . sau se potrivesc piesele intre ele .

daihatsu rocky -2.8 TD AM TURBO :grin:

mercedes g -in constructie

Re: punte tv armata sau ims

nu este nicio diferenta intre punti de tv de armata sau alea pt civili!!!poti pune si de ims care sunt un pic mai subtiri decat alea de tv,spor la treaba,dak nu ai punti te pot ajuta eu!

o precizare...trebuie sa schimbi si puntea spate pt 4x4 k astfel nu ai grupuri asemanatoare si se sparg! dak ai motor benzina grupuri 7/36 sunt cele mai puternice pt ims/tv la benzina,poti pune si 8/33 la aro tot benzina dar mai slabute pt tras, si ultimele 11/41 pt fuga! grupurile trebuie sa fie la fel im fata cat si in spate! spor la treaba...

am punti si de tv si de ims .as vrea sa ramana butuci de ims pe puntea de tv daca rezista la cauciucuri de 33'' 35'' in stil agresiv de condus , sau la ce sa ma astep sa cedeze in punti :grin: va multumes

Edited by offroadsoso

Pai fa cum ai zis, puntea de TV + butucii de IMS, mai trebuie sa adaptezi niste discuri + etrieri, cel mai simplu e cu discuri si etrieri de Samurai, flansa adaptoare fiind plana (adica o placa de fier cu gauri ) Daca vrei discuri ventilate si etriere de Aro (Renault) flansa adaptoare e mult mai complicat de facut.

Pentru puntea spate iti recomand una de Aro 24 cu blocant, completa. Rapoartele in grupuri se pot schimba ulterior in functie de ce ai nevoie. As vota pt roti de 33" daca vrei sa-i dai fara mila, si chiar si asa, o sa mai crapi cate un satelit in diferentiale daca nu le menajezi deloc :grin:

Poti sa pui linistit punti de tv si fata si spate, rezista la 35" ce trebuie sa ai grija e la grupuri, daca e vorba de motorul de 2.8 TD atunci mare grija la reglaje, oricum la forja o sa-ti cam zboare satelitii prin oala:grin:, asta e singurul punct slab, si sa fii atent la prezoanele de la planetare sa fie toate in butuc si bine stranse altfel ti le foarfeca.

Nu ma dezamagiti ca eu tocmai ma gandeam sa modific o ustensila de M cu punti de tv si cu un benzinar dar adaca se sparg satelitii atunci ...

ce alta optiune ar fi?

scuze de interventie si off topic.

satelitii se sparg rar si de obicei, fie de la reglaj incorect, fie de la uzura...pt ca trebuie sa fie din cand in cand strans diferentialul..

care a trecut o perioada si nu sa spart, nu se spargedin senin, pentru ca e drept, sunt multe loturi de piese proaste, dar alea se duc f repede

probleme mari sunt la frane si LA TRANSMISIE, pentru ca e o prolema arhicunoscuta ruperea sa smulgerea prezoanelor care tin pivotii superior...si care sustin si levierele de directie

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .

Poti monta autoblocanti in locul satelitilor.Un aspect negativ la puntea de IMS care cred ca trebuie mentionat este faptul ca nu vireaza suficient,la trial sau locuri strimte e cam nasol,in rest e destul de teapana.

Edited by rudy

vreau sa pun punti de tv pentru ca le am si nu mai dau bani pe ele am si piese si inca se mai gasesc .da nu as vrea sa stau tot sa le desfaca sau sa cedeze sateliti sau alceva .la rocky in afara de planetara fata stanga nu pot sa ma plang este rezistent problema este k nu se gasesc si sunt scumpe rau .daca nu pun bani deoparte si cumpar dou punti toyota seria 7 care merg perfect pentru rocky

personal ma orientam spre sasiu si punti de ims/tv cu o motorizare si eventual CV/reductor de ceva Toyota/mitu/nissan cu optiune pt benzinar ca e mai ieftin sau diesel clasic.

la care dupa ce rezolvam aspectul sasiu motorizare transmisie sa continui cu un rollcage aferent...etc...

deasta sunt foarte interesat si urmaresc cu interes subiectul si abia astept sa vad ce solutii apar:)

probleme mari nu o sa fie pe spate...eu zic punte de 244 cu grup blocabil,pe puntea de tv nu merge...la puntea de 244 grup blocabil si planetare americane si nu ai probleme sa ti se rupa planetare,cu franele discuri ventilate si etrieri de 244 dar trebuie flansa sa sustina etrieri care este greu de facut cum a mai scris un coleg...pe fata intervine probleme facute modificari la arcuri sa merga elicodalele si cu directia,spor la treaba nu mai sta si citi apucate de treaba si dak intampini probleme atunci intrebi:banana

Scuze ca ma bag ca musca-n lapte.Se gasesc undeva de vanzare autoblocanti?

acum imi cer eu scuze ca ma bag ca musca dar autoblocanti gasesti la armata numai ca trebe sa ai pe cineva p-acolo, eu astept de mai bine de jumatate de an dupa o pereche si cred ca raman cu asteptatul! :old :uameni

probleme mari nu o sa fie pe spate...eu zic punte de 244 cu grup blocabil,pe puntea de tv nu merge...la puntea de 244 grup blocabil si planetare americane si nu ai probleme sa ti se rupa planetare,cu franele discuri ventilate si etrieri de 244 dar trebuie flansa sa sustina etrieri care este greu de facut cum a mai scris un coleg...pe fata intervine probleme facute modificari la arcuri sa merga elicodalele si cu directia,spor la treaba nu mai sta si citi apucate de treaba si dak intampini probleme atunci intrebi:banana

:) corect Sorin ai dreptate mai mult cu munca si mai putin cu datul din taste:) dar momentan nu pot sa fac asta ca nu am garaj si in fata blocului nu prea merge pe vremea asta:)

eu acum eram in perioada de conceptie studiu si achizitie dupa ce stabileam exact finalitatea,adica ce vreau sa iasa :) dea asta am si spus ca as incepe de la un sasiu si punti tocmai pentru a avea mai multe optiuni...ceea ce vreau eu sunt constient ca munca se va desfasur ape parcursul unui an daca nu cumva mai mult,sper sa nu dar la final va iesi ceva frumos sper eu, ceva ce ma bate gandul sa fac de cativa ani. asa ca le luam usurel ca nu e graba si nici bugetul inca nu a primit ultimele rectificari:):):)

Scuze ca ma bag ca musca-n lapte.Se gasesc undeva de vanzare autoblocanti?

La magazin sigur nu,vezi poate ii mai are...

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?66452-AUTOBLOKANTI-A.B.I.-ptr.-ARO-IMS

Autoblokantul te ajuta doar daca esti cu ambele roti pe sol,daca ai o roata in aer,doar ea va trage.

vinde alk o pereche noi noute

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .

• 3 weeks later...

vreau sa pun pe rocky punti de tv facut pentru armata, este vreo diferenta la grupuri,planetare intre ims si tv normal si cel de armata . sau se potrivesc piesele intre ele .

imi dai si mie un sfat....unde gasesc o punte fata de TV.?? caut de ceva vreme si nu gasesc. poate ma ajuti cumva sau poate te gandesti sa o vinzi tu

Nissan Navara D40

Aro M461

la ce vrei sa o folosesti,dak la ims o poti intoarce pe cea originala,de vanzare am eu,dar problema transportul pana la baia mare,al doilea plan aveam eu pe cineva care avea de vanzare 2 tv la baia mare,dak gasesc nr de tel tile dau cu cea mai mare placere!

• 3 months later...

Salut,

Poti sa imi spui mai mult legat de puntea de IMS -- pret, modelul de diferential, eventual ceva foto.

Pentru a nu inta in contradictie cu regulile acestui forum te rog sa imi trimiti pe adresa: tuca_vio@yahoo.com.

Merci frumos!

Vio

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use