Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Starter electromotor pe post" de intreruptor general ?! ?! sau de alimentare troliu

Marianw8

Postări Recomandate

Pareri despre acest lucru , se poate ? cat consuma bobina ? rezista ON mereu ? se poate folosi macar pentru troliu pe un plus de contact ?!?! , cine se pricepe sa se indure de cateva raspunsuri .

PS : are cineva si zice ca e ok dar am dubii si nu numai :grin:

...magaru' moare de drum lung si prostu' de grija altuia.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Starter electromotor pe post" de intreruptor general ?! ?! sau de alimentare troliu

Merge ca si contact general , dar in timp face probleme de contact si nu e de dorit . Plus ca ar fi un consumator in plus , pina la 10A , depinde de model .

Pentru troliu ai avea nevoie de un intreg arsenal de contacte , cu punti intre ele , ....cutia de relee si puntile lor ar fi comparabila cu troliu ca si gabarit . Si nu prea sint sigure , dupa primul minut de forja .Contactul se face mentinut de un arc , la majoritatea lor , asa ca esti la mila arcului , care se va decali repejor , si nu mai apasa puntea pe contacte . Daca ai avea bobinele gratis , poate ca ar fi o economie scotiana , insa economia nu e justificata .

Un releu de 450A - sau atit e laudat , personal am dubii...este cam 250 lei , in stare noua .

Ca si contact general ...poate ca da , data tii cu adevarat sa ai totul la butonel. . Pentru consumatori mici - adica doar masina , e OK . Pentru troliu , e cam aiurea - ar fi de risul curcilor sa se descarce bateria , datorita consumului de la troliu si sa se decupleze contactul general , alimentat de acelasi sistem electric .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Re: Starter electromotor pe post" de intreruptor general ?! ?! sau de alimentare troliu

Multumesc de raspuns , caut unul cum era la Dacia odata -clema mama-tata din alama etc. sau prinderea clasica cu fluture" cred ca e mai sigura din toate punctele de vedere , trecerea curentului si conectarea-deconectarea "precise":ha:.

Ai dreptate e complicat si nesigur drept pentru care renunt la butonele .

...magaru' moare de drum lung si prostu' de grija altuia.
Link spre comentariu

ar mai fi o mica problema...acel contact nu este proiectat sa functioneze la curenti mari...timp indelungat...curentul continuu e ff distructiv comparativ cu cel alternativ....un puct slab sa prinda si topeste tot

personal prefer solutia clasica...manuala

Link spre comentariu

Si eu tot manual cu mina ...am contact general clasic pe instalatia masinii , iar pe troliu am contact general de 500A , cel mai manual . Mai exact , e un set de mufe pentru cable de de sudura , mama-tata . Mama e fixata sub bord , dar foarte accesibil , tatal e pe cablu...care in mod normal sta intr-un colt sub covorasul de cauciuc , la pasagerul din fata ....Cind am nevoie de troliu , le dau reuniune de familie ....si daca situatia impune ( troliu blocat etc ...) pot decupla cu o singura mina .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare