Sebi 78 Postat Decembrie 10, 2011 Partajează Postat Decembrie 10, 2011 Oricat de incredibil ar parea, se pare ca in cutia de viteze manuala de la BT-50 se pune ulei de transmisie automata, ATF. In manual se mentioneaza "lichid de transmisie manuala de tip A" insa nu se dau specificatii. Raspunsul l-am gasit la geamanul Ford Ranger TDCI. Pe site-ul celor de la Motul Romania apare la Ford cutie manuala ulei ATF/Dexron III/Dexron IID. Am facut si un experiment pe banii mei si am pus mai intai 75W-90 cum ar fi normal si apoi ATF IID. Diferenta este evidenta, vitezele se schimba mai lin cu uleiul ATF. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Decembrie 10, 2011 Partajează Postat Decembrie 10, 2011 Re: Lichid de transmisie manuala Mazda BT-50 Intr-adevar incredibil.Mai INCREDIBIL mi se pare mie este faptul ca tu simti diferente la schimbarea treptelor dupa inlocuirea uleiului din cutie(si fara sa te superi eu nu cred asta).Uleiul 75W90 este un ulei full sintetic ,deosebit de bun si este recomandat de aproape toti producatorii de autovehicule ALIN Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sebi 78 Postat Decembrie 10, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2011 Re: Lichid de transmisie manuala Mazda BT-50 Anul trecut am pus 75W-90, dupa 15000 km, in urma unor pareri de pe un forum australian si a asistentului in alegerea lubrifiantilor de pe site-ul motul romania, am pus uleiul ATF. Este diferenta, nu este nevoie sa ma crezi, eu stiu asta. Am dat tema majoritatii service-urilor Mazda, nimeni nu stie ce e aia ulei de transmisie manuala de tip A care se pune la cutia motorului meu, DOHC. In manualul Mazda scrie ca se pune 75w-90 doar la motoarele SOHC, nu si la DOHC. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Decembrie 10, 2011 Partajează Postat Decembrie 10, 2011 (editat) Re: Lichid de transmisie manuala Mazda BT-50 Poate ma ,,luminezi" si pe mine -ce lagatura are uleiul din cutie cu tipul motorului ? ALIN PS . Am aruncat si eu un ochi in AUTODATA si spune 75w90 sau iti place sa te complici ?:h5 Editat Decembrie 10, 2011 de alin-jeep Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maxian paul Postat Decembrie 10, 2011 Partajează Postat Decembrie 10, 2011 (editat) Re: Lichid de transmisie manuala Mazda BT-50 Pot confirma ca Sebi 78 are dreptate privind intratul in viteze mai usor, mai ales la temperaturi scazute. Si la masina mea la cutia de viteze manuala se foloseste ulei Atf cu norma MB236.2 asa a proiectato fabricantu probabil are tolerante mai mici si uleiurile normale pentru transmisi manuale sint prea groase la temperaturi scazute. Si in legatura cu A-ul acela in mod sigur se refera la tipul uleiului adica Atf type A, SufixA (Castrol TQ, Mobil ATF200, Aral SGF 84) Iar legatura dintre motoarele DOHC si uleiul cutiei de viteza este ca la aceste motoare s-a montat tipul asta de cutie. In cazul cutiei mele se pune ulei Atf pina la o anumita seria 571970 iar de la seria 571971 se pune ulei 80W90. Nu este totul asa simplu in a face schimburile de fluide corect. Chiar si la reprezentanta daca dai de cineva neinstruit sau neinteresat iti poate da ceva deadecvat masini tale. Editat Decembrie 10, 2011 de maxian paul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sebi 78 Postat Decembrie 10, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2011 Re: Lichid de transmisie manuala Mazda BT-50 Oki doki... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sebi 78 Postat Decembrie 11, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2011 Re: Lichid de transmisie manuala Mazda BT-50 Poate ma ,,luminezi" si pe mine -ce lagatura are uleiul din cutie cu tipul motorului ? ALIN PS . Am aruncat si eu un ochi in AUTODATA si spune 75w90 sau iti place sa te complici ?:h5 Nu ma intereseaza AUTODATA ci doar manualul masinii care spune clar ca doar la cutiile de la SOHC pot pune 75w-90 Nu stiu care e legatura, intreaba-i pe cei de la Mazda, de fapt pe cei de la Ford pentru ca motorul e al lor. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Decembrie 11, 2011 Partajează Postat Decembrie 11, 2011 Re: Lichid de transmisie manuala Mazda BT-50 Buna ziua Nu cred ca este o lauda ca ai motor de FORD ,in mod sigur MAZDA (sau orice japoneza)este mult peste FORD ,deci au reusit sa strice si numele MAZDA.S-a auzit de aceste probleme la Mazda B2500 ? Nimeni nu se plange de ele ,pe cand BT vad ca are probleme la greu si prea devreme.Am spus aceste lucruri ptr. ca observ cum merge piata constructiei de automobile .Se construieste mult si prost .Nu cred ca cineva ma poate contrazice aici si argumente gen Mercedes ,,Cobra" Golf I si II,Toyota ldj 80 Nissan gr ( si lista este foarte mare),care au mers si merg inca cu uleiuri in cutie cel mult cu 75w90 - posibil manualul da ATF ,eu ,sincer nu sunt deacord cu acest lucru ALIN Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maxian paul Postat Decembrie 11, 2011 Partajează Postat Decembrie 11, 2011 Re: Lichid de transmisie manuala Mazda BT-50 La W123(cobra) se pune in cutia manuala si ATF MB236.2 in functie de modelul de cutie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
knupz Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 Re: Lichid de transmisie manuala Mazda BT-50 Ca tot s-a deschis acest subiect vreau sa va intreb cate ceva,Bt-ul meu a ajuns la 100.000 km si e vreamea sa schimb uleiul din cutie.Intrebarea mea este ce ulei sa pun si unde mai trebuie sa schimb uleiul,la dif spate care este cu lsd si la cel centrainca o treava,acum cu vremea asta am mers mai mult in 4x4H,la viraje mai stranse(gen intrare pe strada) masina dadea sa se infraneze putin,s-a intamplat atat pe asfalt ud cat si pe zapada,drum usor denivelat. multumesc.:wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
knupz Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 Re: Lichid de transmisie manuala Mazda BT-50 am mai sapat putin si am ajuns la urmatoarea concluzie, dif spate cu lsd,intra 2.55 ulei,am ales Valvoline LSD,cutia de viteze intra aproape 4 L ,75w80,cutia de transfer si diferentialul fata 4L ,tot 75w80. gresesc undeva? ) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate