Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

bara fata, praguri, bara spate, home made- face cineva?

doc_tyby

Postări Recomandate

Re: bara fata, praguri, bara spate, home made- face cineva?

Doresti sa faci bullbaruri fata si spate si praguri ?

Dupa cum spune si in mesaj, il intereseaza daca face cineva astfel de elemente, deci e clar ca nu face el.

Acum poate ne spune si pentru ce masina si cam la ce modele s-a gandit, adica sa dea mai multe detalii, ca si cei care l-ar putea ajuta sa stie despre ce e vorba, si daca chiar renteaza dur-al.

S-auzim de bine

:cl 4x4 fun for all :h5

RR Classic 1986 - 200Tdi

www.lroc.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

suzuki jimny, 2005 , si sa fie cat mai usoare, eventual cu suport de troliu.

De greutate depinde foarte mult forma si modelul, ca de exemplu una de tip ARB

arb_jimny.jpg.ca5cf3f7c01d3ddb4cf702589996e2e5.jpg

este grea ca intra foarte mult material si e de preferat ca placa pentru troliu sa fie separat de bara.

S-auzim de bine

:cl 4x4 fun for all :h5

RR Classic 1986 - 200Tdi

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Cine face bari de obicei face pentru orice masina. Acum depinde ce vrei tu.

Sa le cumperi gata facute bolt-on sau sa te duci la meserias cu masina si sa ti le faca pe masura.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

la un 4x4 mic cum este samuraiul si jimny, diferenta de greutate dintre o bara de otel si una de aluminiu nu justifica diferenta enorma de pret.

la sam o bara fata de metal cu suport de troliu, schelet din tabla de 6mm si laterale din tabla de 2mm are pretul de fabricatie in regim DIY pe la 80-100 euro.

la va de pe acest forum, pretul de vanzare este pe la 300-400 euro.

una de aluminiu estimez ca va costa lejer pe la 700-800 de euro.

cauta niste oferte concrete pe la cei care se ocupa cu asa ceva si o sa te convingi.

Editat de minitehnicusro

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

• 2 ani mai târziu...

Cine gaseste un meserias prin zona moldovei de preferat cat mai apropae de BC, sa ma anunte si pe mine. Am bara crapata de la ultima iesire si nu mai apuc sa ma ocup cu inlocuirea ei + ca in Bacau nu e nimeni care sa confectioneze asa ceva.

Editat de bogdan_bc
Link spre comentariu

Si n-ai curaj sa te inhami singur la treaba ?

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Si n-ai curaj sa te inhami singur la treaba ?

Costele nu toata lumea are o tona de scule pe langa casa. Pentru asa o maiestrie iti trebuie aparat de sudura , flex, masina de gaurit buna , multe chei, menghina, ceva banc de indoit poate, spatiu unde sa le faci toate astea. Deci nu e asa usor. Pe langa scule mai trebuie si timp si skill. Asa ca nu e prea simplu. Mai ales daca colegul nostru locuieste la bloc de exemplu.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

No , cand ai dreptate chiar ai ...

Cel mai greu de facut nu e bara fata ci curva aia de spate a caroseriei e mai dureroasa de pus in practica .

Daca nu e cutremur , va arat in curand o bara spate de GV, aproape la fel de curva dar nu atat de curba ca spatele de Jimny , pentru ca nu are oferfendere dintr-o bucata ci separate si mai simple .

De fapt , Jimny e cam cel mai aiurea de inzestrat cu bara spate facuta corect ( nu tubulara , scheletica ) fara compromisuri estetice .

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

mie cel mai complicat mi se pare nu de a fabrica o bara fata de jim, ci de a face una care la impact nu distruge tot botul masinii.

modele sunt destule pe net, dar la ce glume de prinderi au la sasiu, nu mi-as pune asa ceva.

la samurai treaba e simpla, la impact, flapsurile absorb energia, se deformeaza si intra sub caroserie.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

Foarte corect .

Singura posibilitate sunt ranforse , cu multa munca ... si din cauza sasiului de 1 si ceva , totusi cu rezultate incerte . Dieselul parca e ceva mai solid , dar totusi ...

Englezii ( la familia Rover ) au demult aplicata ideea prinderilor pe cate doua bride deformabile dar ideea e greu de pus in practica la Jimny din acelasi motiv problema - sasiul fragil si subtire la partea din fata , in special la modelele noi .

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Cine gaseste un meserias prin zona moldovei de preferat cat mai apropae de BC, sa ma anunte si pe mine. Am bara crapata de la ultima iesire si nu mai apuc sa ma ocup cu inlocuirea ei + ca in Bacau nu e nimeni care sa confectioneze asa ceva.

Nimic,nimic ? Cineva care sa mi propuna o bara de jimny ? Discutam pe bani, doar nu gloaba.....

Link spre comentariu

o bara de Al e putin mai dificil de lucrat decat una de fier, iar suportul de troliu oricum il faci din placa de fier.

estimativ o bara de jimny din fier tip ARB costa cca 550 Euro + transport din Germania.... facuta aici de un bun meserias iese la 5-600 euro... greutatea barii 33 KG ( prevazuta cu sistem montare troliu )

in Italia o bara de AL de jimny costa 775 Euro + transport dar la care se adauga placa de troliu pentru jimny care este din otel si costa inca cca 200 Euro ... greutate totala 17 + 9 = 26 Kg

diferenta de greutate insa: 33 kg - 26 kg = 7 kg ... ca si banuti: 975-550 = 425 euro ( plus ceva diferente ca nu am mai luat in calcul transportul ) intre ea si una de AL.... deci esti dispus sa cheltui 425 / 7 = cca 61 Euro pe fiecare KG pe care nu il vei avea pe masina ? :wink:

Editat de worldscape

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

Ideea din spatele barei de aluminiu e rezistenta la coroziune , in rest avantajele nu sunt prea mari ...

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

am gasit la Bicaz .

Revin cu poze dupa..

Unde ai gasit in Bicaz , e pe aproape si ma intereseaza si pe mine .

Se poate un nume si un tel. ceva ?

Eu gasisem ceva pt. tine , nu e anuntul meu , asa ca sper sa nu se considere reclama .

http://olx.ro/oferta/bara-offroad-fata-suzuki-samurai-ID1SJp5.html

Link spre comentariu

Salut, am incercat si eu o bara home-made pentru un pajero si a iesit pentru inceput doar partea de mijloc care a fost montata cu coltarele originale ,apoi am considerat ca trebuie putina protectie si am facut si coltare la piesa de mijloc si a iesit asa ,vezi poze.

SANY3917.thumb.JPG.6b423905bdcb1919b3a7fbf43136895c.JPG

SANY3918.thumb.JPG.9d8890ec6bb24dd67ea1bfe710a6840c.JPG

SANY3919.thumb.JPG.68e68bc1994fb303e19f816a00706a0b.JPG

SANY3920.thumb.JPG.bd122bbb019ea69e03bf7d928adb1db5.JPG

SANY3921.thumb.JPG.25d7d153ce6ae893103ce1be58d9e811.JPG

SANY3929.thumb.JPG.79da75cd903f6ca5e8365b1bcd0588c4.JPG

Link spre comentariu

Uite niste foto cu o lucrare dar din tabla de 3 mm.La aluminiu este mai complicat pentru ca implica un aparat de sudura destept cu argon,un meserias care sa sudese,tabla care este scumpa,firma care incarca butelii de argon si multa rabdare.Le am pe toate.

2123632114_2013-11-2816_25_04.thumb.jpg.2b1d293b8df324cc794a71c52d2d30fb.jpg

1684880035_2013-11-2816_24_49.thumb.jpg.d47edfb2802d6b1da342bdb6a26a161d.jpg

178352788_2013-11-2816_24_32.thumb.jpg.4acca80d48cb3862aa7949697f69b574.jpg

466501620_2013-11-2816_24_16.thumb.jpg.198a3202616e1497d028b21477ce584a.jpg

1547281161_2013-11-2817_53_40.thumb.jpg.f151b22d6a22692ccdd3958b91003b54.jpg

1032210159_2013-11-2817_53_15.thumb.jpg.dc3aaf0b5673d43fcbb15c75ebae9b11.jpg

Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima..

Off-road Alyon Team

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare