Adisan Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 (editat) "Parlamentul de la Sofia va adopta în curând anumite amendamente legale care vor face imposibilă ca o maşină al cărei proprietar are domiciliul într-o altă ţară să continuă să poarte un număr de înmatriculare din Bulgaria, a dezvăluit Borislav Bogoev, vicepreşedinte al Comisiei bulgare de supraveghere financiară de la Sofia. Noul proprietar al unui vehicul auto va fi obligat să-l înmatriculeze la adresa sa de domiciliu în termen de 14 zile după achiziţionare, potrivit agerpres.ro. După expirarea a două săptămâni de la achiziţionare, vechiul număr de înmatriculare a vehiculului îşi va pierde valabilitatea. În acest fel nu va mai fi posibil ca vreun român să-şi cumpere un autoturism din Bulgaria şi să continue să-l conducă în ţara sa fără să-i schimbe numărul de înmatriculare. Reprezentanţii sectoarelor de asigurări din România şi Bulgaria s-au reunit, marţi, în capitala bulgară pentru a dezbate problemele actuale transfrontaliere din segmentul auto în cadrul conferinţei "Asigurările auto în Sud-Estul Europei: Soluţii pentru probleme transfrontaliere". Autovehiculele şi remorcile înmatriculate în alte state, deţinute cu orice titlu de persoane care au sediul, domiciliul, reşedinţa ori rezidenţa normală în România vor putea circula pe drumurile publice pentru o perioadă de maximum 90 de zile de la data dobândirii titlului, dar nu mai mult de 90 de zile într-un an calendaristic. Prevederea apare într-un proiect de lege pentru modificarea OUG 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice. Totuşi, regula nu se aplică „autovehiculelor şi remorcilor conduse de persoanele menţionate în certificatul de înmatriculare. Însă, poliţiştii români vor solicita celor care conduc maşini cu numere străine şi „un document doveditor al titlului cu care este deţinut vehiculul” iar “acest document va fi însoţit de traducerea în limba română, în original, efectuată de către un traducător autorizat a cărui semnătură a fost legalizată”. Iată cum sună motivaţia autorităţilor pentru modificarea legii. „După aderarea României la Uniunea Europeană, numărul autovehiculelor înmatriculate în alte state care circulă pe teritoriul ţării noastre a crescut simţitor, fenomenul devenind mai pregnant în ultimii doi ani, când cetăţenii români au identificat posibilitatea înmatriculării facile cu costuri mici a autovehiculelor pe numele unor persoane fizice sau juridice, în special din Republica Bulgaria” spune iniţiatorul proiectului de modificare a legii circulaţiei, Ministerul Administraţiei şi Internelor. Instituţia mai spune şi că utilizatorii maşinilor înmatriculate în alte state sunt tentaţi să încalce frecvent normele rutiere şi chiar să comită accidente, după care părăsesc locul faptei mizând pe dificultăţile întâmpinate de autorităţi pentru identificarea şi sancţionarea lor. Astfel, în 2009, din cele circa 10.200 de accidente grave înregistrate în România, 1.076 (10,5%) au fost produse cu implicarea autovehiculelor înmatriculate în alte state. În 2010, procentajul a crescut cu 11,4%. Pe de altă parte, potrivit unor statistici mai vechi ale oficialilor Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, în patru ani numărul accidentelor produse în România de autoturisme înmatriculate în Bulgaria a crescut de 15 ori, de la 204 în 2006 la 3.255 în 2010. " Atasat proiectul de legeproiect-de-lege-schimarea-legii-circulatiei_13770500.pdf Editat Decembrie 15, 2011 de Astral We need to dream! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabi ratiu Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 Re: Adio maşini înmatriculate în Bulgaria. Sofia schimbă legislaţia si cum ramane cu masinile inmatriculate pe firma? Mitsubishi Pajero 3500 v6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 Re: Adio maşini înmatriculate în Bulgaria. Sofia schimbă legislaţia Eu nu inteleg ceva. Masinile sunt inmatriculate in Bulgaria pe numele unor bulgari sau pe firme bulgaresti. Ele pot fi conduse de catre altcineva cu procura aferenta. Sa zicem ca am o maisna inmatriculata pe Bulgaria. Ma opreste politia aici. Le spun ca masina nu e a mea ci a unui bulgar si eu o cunduc cu procura. Au ca sa imi faca? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex_pajero Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 Re: Adio maşini înmatriculate în Bulgaria. Sofia schimbă legislaţia Titlul nu are nici-o legatura cu continutul, ca de obicei ,,pastile,, pentru a ne inhiba sa ne inmatriculam masinile in bulgaria, din ce am citit eu pe aici bulgari nu vor sa faca altceva prin masurile impuse de ei decat sa-si primeasca banii aferenti impozitelor pentru toate masinile inmatriculate la ei in tara, nu ii intereseaza pe ei cine si pe unde metge masina respectiva atat tamp cat este cu impozitul la zi. Restul e can-can (romanesc binenteles). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Schultz Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 Re: Adio maşini înmatriculate în Bulgaria. Sofia schimbă legislaţia Este fix aceeasi discutie de acum ceva timp, din vara. Mi-e lehamite si lene sa caut vechiul thread, dar cine este curios il poate gasi. Din cand in cand apare la cate un ziar aceeasi stire, veche. KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
spike Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 Re: Adio maşini înmatriculate în Bulgaria. Sofia schimbă legislaţia dar in caz ca ai rezidenta in bulgaria,cum am auzit ca se face mai nou,ce-or sa mai zica? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Adisan Postat Decembrie 15, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2011 Re: Adio maşini înmatriculate în Bulgaria. Sofia schimbă legislaţia Eu v-am dat numai un forward la o stire de pe money.ro, am zis ca va ajuta macar sa vedeti proiectul de lege. Ce va fi vom vedea. We need to dream! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Schultz Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 (editat) Re: Adio maşini înmatriculate în Bulgaria. Sofia schimbă legislaţia Informatia asta cu proiectul de lege este de cateva luni. Luni de zile. Nu este o stire, atat cat ma duce pe mine mintea. Altfel si faptul ca Ceausescu a fost prins la Targoviste si va fi executat ar fi maine tot o stire, la ProTv, nu? Uite aici ca mi-a disparut lenea nitel: http://www.money.ro/tag/inmatriculari-bulgaria_831751 deci avem asa: 1. Adio inmatriculari ieftine in Bulgaria - data articolului 20 octombrie 2010 2. Adio masini inmatriculate in Bulgaria - data articolului 23 august 2011 3. Adio masini inmatriculate in Bulgaria - data articolului 27 septembrie 2011 4. Adio masini cu numere de Bulgaria - data articolului 12 decembrie 2011 Macar daca ar mai schimba si ei titlul ala... Ca au contract de publicitate clar, la cum apare din cand in cand articolul. Editat Decembrie 15, 2011 de Schultz KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 (editat) Re: Adio maşini înmatriculate în Bulgaria. Sofia schimbă legislaţia Proiectul de lege este interesant ...daca este privit ca o sursa de facut bani ptr cei care conduc masini cu numere de bg...sa vedeti procese ...:ha: 1.Nu poate nimeni sa ia placutele BG de pe masina. Discutam aici de rupere de sigilii. Am vb asta in BG acum trei zile ...Ruperea de sigiliu (acel sigiliu) e chestie PENALA. Ar fi tare ca sa-l dai in judecat pe ala care ti l-a rupt si acesta sa devina din politist direct infractor cautat ...Pedeapsa ptr acel sigiliu rupt, falsificat sau lipsa lui este in bg de la 2-6 ani ... 2.Acest proiect de lege se bate cap in cap cu legislatia UE. Zvonuri sunt cu miile. Se tot vorbeste de ani de zile de asta ...CEVA CONCRET ati vazut ca s-a intamplat pan acum??? Si daca nu, DE CE OARE? Este clar ca lui BOC i se sufla bistarii de sub nas ... :ha: @Shultz Sa le sugerem astora de ne conduc tara ..."Acolo (in BG) sunt banii dumneavoastra, IDIOTILOR!" :ha: Editat Decembrie 15, 2011 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 Re: Adio maşini înmatriculate în Bulgaria. Sofia schimbă legislaţia Mentionarea violarii sigiliului ( eventual in PV...) e un detaliu important , pentru ca nimeni nu vrea sa-si bata cuie in cap . Dar totusi , traim in tara abuzurilor aproape legale . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pit ciprian Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 Re: Adio maşini înmatriculate în Bulgaria. Sofia schimbă legislaţia Informatia asta cu proiectul de lege este de cateva luni. Luni de zile. Nu este o stire, atat cat ma duce pe mine mintea. Altfel si faptul ca Ceausescu a fost prins la Targoviste si va fi executat ar fi maine tot o stire, la ProTv, nu? Uite aici ca mi-a disparut lenea nitel: http://www.money.ro/tag/inmatriculari-bulgaria_831751 deci avem asa: 1. Adio inmatriculari ieftine in Bulgaria - data articolului 20 octombrie 2010 2. Adio masini inmatriculate in Bulgaria - data articolului 23 august 2011 3. Adio masini inmatriculate in Bulgaria - data articolului 27 septembrie 2011 4. Adio masini cu numere de Bulgaria - data articolului 12 decembrie 2011 Macar daca ar mai schimba si ei titlul ala... Ca au contract de publicitate clar, la cum apare din cand in cand articolul. Foarte concludenta postarea ta, ne ramane decat sa stam si sa asteptam, Eu personal daca nu o sa pot circula cu nr de bg o sa dau statul roman in judecata, or mai fi si alti ca mine.. Mitsubishi Pajero 3000 V6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 Re: Adio maşini înmatriculate în Bulgaria. Sofia schimbă legislaţia Adisan[/b];757961]Eu v-am dat numai un forward la o stire de pe money.ro, am zis ca va ajuta macar sa vedeti proiectul de lege. Ce va fi vom vedea. Masina ta e inmatriculata pe Bulgaria ? Fii sincer ! REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TOYO7080 Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 Re: Adio maşini înmatriculate în Bulgaria. Sofia schimbă legislaţia Cred ca este momentul ca toti posesori de autoturisme sa infinteze o asociatie si aceasta sa dea acest stat in judecata. eu zic ca daca 3-4-5 milioane de oameni fac acest lucru printro asociatie, poate ca avem ceva sorti de izbinda. Aceste legi sint date pentru a proteja cartelul importatorilor de autoturisme din romania. inca o noutate, daca politia te prinde ca, ai alta marime de anvelopa decit ceea trecuta in talon, iei o amenada de 350ron Toyota Land Cruiser 80 4,2 diesel aspirat Toyota Land Cruiser 80 4,2 turbo diesel 12v Toyota Land Cruiser 80 4,2 turbo diesel 24v Toyota Land Cruiser 70 3,0 turbo diesel Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 (editat) Re: Adio maşini înmatriculate în Bulgaria. Sofia schimbă legislaţia inca o noutate, daca politia te prinde ca, ai alta marime de anvelopa decit ceea trecuta in talon, iei o amenada de 350ron Groaznic! Si ce fac nefericitii care nu au dimensiunea trecuta in talon? Dar parca e mai veche asta, ca tot umbla din cand in cand cate unul ca sa faca rost de anvelope standard pentru RAR. Editat Decembrie 15, 2011 de f_zoltan Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gedaci_2005 Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 Re: Adio maşini înmatriculate în Bulgaria. Sofia schimbă legislaţia inca o noutate, daca politia te prinde ca, ai alta marime de anvelopa decit ceea trecuta in talon, iei o amenada de 350ron Si daca am talon model nou de unde stie nea cascheta dimensiunea corecta? (in talonul nou nu este trecuta dimensiunea rotilor). EX-NISSAN :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Adisan Postat Decembrie 16, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2011 (editat) Re: Adio maşini înmatriculate în Bulgaria. Sofia schimbă legislaţia Masina ta e inmatriculata pe Bulgaria ? Fii sincer ! Nu. Masina mea e pe RO. Nu vad ce importanta are si de ce nu as fi sincer....v-am pus aici o copie dupa proiectul de lege, care poate fi considerat macar de unii informativ si poate util in unele cazuri. Ca sa vezi cam de unde bate vantul. Editat Decembrie 16, 2011 de Adisan We need to dream! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate