Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

grandul meu 4000...ce fel de punti am

HARY

Postări Recomandate

am achizitionat un grand din 1994..de care m am indragostit putin si din mai multe discutii vreu sa stiu ce masina am si daca merita sa investesc in ea

oricum i am pus un gpl secvential de care sunt uimit de consum si cum merge ..

acum m am apucat de suspensie ...i am inlocuit crucile la cardan fata in nr de 3 sa este cu cruce dubla....i am comandat tot pentru revizuirea franelor si schimbat bara panhard

am comandat crucile de la planetare...

mai am multe de facut dar va tin la curent

poze nu am inca dar o sa pun in scurt timp

masina este asta

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?55199-Proaspat-proprietar-de-Jeep

15122011616.thumb.jpg.f9a3950c2fd8c46a652c4c41cccb89cc.jpg

15122011618.thumb.jpg.ea786df2a0e4d710c65e001237c04255.jpg

15122011621.thumb.jpg.6882e6240ac3ba779a308215d953f6a1.jpg

15122011619-2.thumb.jpg.fd2a28c1cdffeb2a6239382b399b3d00.jpg

Editat de HARY
:cl
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: grandul meu 4000...ce fel de punti am

Ai pe fata Dana 30 low pinion si pe spate Dana 35.

Se merita sa schimbi puntea spate cu Dana 44 sau cu una de Ford din cate stiu 8.8, sper sa nu gresesc, sau sa treci pe planetare cu 30 caneluri in loc de 27.

Stima

Editat de macfero
Link spre comentariu

salut,poti sa-mi spui si mie ce inseamna 'uimit de consum' si eu as vrea o secventiala si nu stiu dc se merita .in momentul de fata am consum de benzina de cca 12% si merg 70 afara 30 in oras.merci

Daca vei mai folosi litere mici la inceput de propozitie, punctuatie necorespunzatoare, precum si abrevieri gen dc, posturile tale vor disparea sau vei primi ceva cartonas...

In caz ca te mira textul de mai sus, vezi ce prevede regulamentul !

Editat de Heavy D.
Link spre comentariu

salut,poti sa-mi spui si mie ce inseamna 'uimit de consum' si eu as vrea o secventiala si nu stiu dc se merita .in momentul de fata am consum de benzina de cca 12% si merg 70 afara 30 in oras.merci

mie imi ia cam 18..19...gaz numai in oras..iar afara cam 14..15....asta inseamna cam 10 ..11 benzina in oras....adica inainte 17benzina si 12 afara...cred ca e ok....fac 100 km aproape zilnic...se cunoaste la buget cu siguranta

Link spre comentariu

Re: Grandul meu 4.0... ce fel de punti am ?

Buna seara !

Pentru Dana 30, de la National Seal, codul pentru semeringuri este NS 710068. Ambele se schimba prin interiorul grupului. Pe langa planetare, trebuie demontat si cosul purtator cu tot cu coroana.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

mie imi ia cam 18..19...gaz numai in oras..iar afara cam 14..15....asta inseamna cam 10 ..11 benzina in oras....adica inainte 17benzina si 12 afara...cred ca e ok....fac 100 km aproape zilnic...se cunoaste la buget cu siguranta

merci de informatie

Link spre comentariu

am si eu o intrebare..cum vine cardanul fata cu crucea dubla in ce parte ?...crucea dubla jos la punte sau sus?:tk

te-ai referit probabil la cardanul spate cu cruci duble cand se monteaza kitul SYE.

in cazul acesta crucile duble sunt inspre cutia de transfer.

Link spre comentariu

am si eu o intrebare..cum vine cardanul fata cu crucea dubla in ce parte ?...crucea dubla jos la punte sau sus?:tk

Crucea dubla vine la reductor.

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Buna seara !

@macfero:

HARY nu a gresit deloc in intrebarea sa, este corecta referirea la cardanul fata, care vine stock cu doua cruci la un capat.

Deasemenea este corect raspunsul lui ssrli, capatul cu cele doua cruci se monteaza pe reductor.

Sunt cazuri de liftari extreme unde se lucreaza cu cate doua cruci la fiecare capat de cardan, dar nu in situatia din topicul acesta.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Buna seara !

@macfero:

HARY nu a gresit deloc in intrebarea sa, este corecta referirea la cardanul fata, care vine stock cu doua cruci la un capat.

Deasemenea este corect raspunsul lui ssrli, capatul cu cele doua cruci se monteaza pe reductor.

Sunt cazuri de liftari extreme unde se lucreaza cu cate doua cruci la fiecare capat de cardan, dar nu in situatia din topicul acesta.

Stima,

Dragos

Am mai invatat si eu ceva.

Multumesc

Link spre comentariu

Am niste cauciucuri 265/70/16...iar calculatorul da cam 30,6....ce parere aveti puntile care sunt acum o sa reziste ?...sunt prea mari?...cauciucurile sunt de la ziarelli dar profilul MT...dimensiunea in cm 77.....cat este standardul?:tk

Link spre comentariu

Buna ziua !

Cherokee din anii acestia a avut stock 225/75R15 sau 235/75R15, care sunt 28" si respectiv 29". Si calculatorul ala nu are nimic de zis in fata unei rulete, folosita corespunzator.

Eu rulez acum pe 33x10.50R15, pe punti stock (spatele fara C-Clip), dar am motor slab, care nu prea are cum sa se-nfiga prea tare in planetare. Am si blocante in ambele punti, dar asta nu a schimbat nimic. Planetarele sunt stock, si deocamdata tin.

Cu 4.0 se schimba putin datele ecuatiei, au fost destule cazuri de planetare rupte pe spate, precum si crucile celor de pe fata. Totul depinde de simtul celui de la volan, si ulterior de bugetul lui pentru eventualele reparatii. Regula de aur este "run smooth, tread lightly", ca sa tina tehnica si sa cruti natura...

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Am observat azi ca este un joc la rulment daca e unul sau mai multi pe spate stanga ...intrbarea este daca se schimba greu ?...am inteles ca trebuie scoasa planetara...asa e?....un cod se poate...:tk

• Like 1
Link spre comentariu

Buna seara !

Notiunea de rulment nu exista in adevarata putere a cuvantului, daca facem referire la Cherokee, Wrangler sau Grand.

Vezi aici, daca e cu C-Clip, reperul 22:

http://www.jeep4x4center.com/jeep-axle-differential-parts/dana35-rear-grand-cherokee-zj.htm

Sau vezi aici, daca e fara C-Clip, ca si asta e posibil, reperul 21:

http://www.jeep4x4center.com/jeep-axle-differential-parts/dana35-rear-grand-cherokee-wj.htm

Sunt sanse in schimb ca jocul sa nu provina de la "rulment", ci de la C-Clip sau canalul de C-Clip prea uzate. Si atunci, trebuie alta planetara si alt C-Clip...

In josul paginilor indicate in link-uri, gasesti codurile aferente inelelor cu role. Sau poti lua legatura cu vanzatorii autorizati de aici de pe forum.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare