IulianMelinteanu Postat Decembrie 16, 2011 Partajează Postat Decembrie 16, 2011 Mi-a picat la Bogata Namoloasa o foaie de arc si am venit de la Brasov-Focsani cu puntea prinsa in chinga , adica o mare prostie pentru ca mi-a picat cardanul si mai nou o planetara spate care s-a strambat si roata merge oval . (scriu asta sa nu faceti ca mine) - Platforma fratilor. Mecanicul spune ca am dat cu roata puternic in ceva .Eu nu cred deoarece se ducea mai intai cauciucul , janta ... apoi planetara . Intrebari : 1 ce punte se potriveste pe spate dupa un cheroche sau alt tip de Jeep . Obligatoriu cu Blocant ! O punte Dana 44 se potriveste ? (habar nu am de subiect , poate ma ajupati ) 2 Stie cineva pe dezmembrari ceva de genu sau sa ma gandesc la nou ? :hl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Decembrie 16, 2011 Partajează Postat Decembrie 16, 2011 (editat) Re: Probleme planetara spate Wrangler YJ 1989 Buna seara ! Nu mai conteaza daca ai dat sau nu in ceva, asta tine deja de trecut si nu mai poti schimba ceva. Cel mai rezonabil este sa cauti o alta punte de Wrangler, asigurandu-te ca are acelasi raport cu cea de pe fata, ramasa inca intacta. Cele de pe Cherokee ar merge, dar trebuie mutate scaunele de arc de deasupra puntii sub punte (sau confectionate altele) pentru ca la Cherokee arcul sta pe punte, nu dedesubt. Binenteles, si aici raportul trebuie sa fie acelasi. Daca carcasa puntii este intacta, schimba planetara defecta si rulmentul ei, poate si semeringul, dupa care ai timp sa cauti alta punte. Dana 44 de spate sunt de multe feluri. Sunt de gasit pe Jeep, Dodge, Isuzu, Scout, etc. Au diferite dimensiuni, cercuri de prezoane, au tamburi sau discuri, au diverse tipuri, forme, dimensiuni si pozitii de scaune de arc lamelar, au diverse latimi (distanta WMS/WMS). Deasemenea, au diverse diametre de trompe si grosimi in perete, si difera si pozitia (mai mult sau mai putin excentrica) a grupului. Si mai difera si tipul de yoke de cardan. De retinut ca nu sunt cu C-Clip, ceea ce e bine... Dana 44a, care vine de pe Grand Cherokee de obicei, ara corpul central de aluminiu, si nu este o solutie dezirabila. Dana 44 descrise mai sus (cele serioase) sunt mai greu de gasit, si din acest motiv, mai scumpe. Ia in considerare si puntea 8.8 de pe Ford Explorer, care are acelasi diametru de prezoane, dar e mai ingusta cu 1"1/4 si are planetare cu C-Clip. Versiunile pana prin 1995 au tamburi, cele de dupa au discuri. Aici este descris ce a facut unul care a patit acelasi lucru ca si tine: http://www.4x4wire.com/jeep/tech/axle/YJdana44/ Stima, Dragos Editat Decembrie 16, 2011 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
IulianMelinteanu Postat Decembrie 16, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2011 Re: probleme planetara spate wrangler YJ 1989 Ca idee se pare ca am doua variante : 1 Punte dupa un wrangler , se pare ca se potrivesc toti ani 1987 - 1995 2 punte dupa Cherokee , problema e reductia ? adica sa inteleg ca pe puntea actuala am 3,55 si trebuie sa raman pe aceeasi reductie ? PS . Multumesc Dragos Ma bazam pe raspunsul tau ! Ca intotdeauna COMPLET ! Felicitarile mele !:br Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Decembrie 16, 2011 Partajează Postat Decembrie 16, 2011 Re: probleme planetara spate wrangler YJ 1989 Buna seara ! Binenteles ca rapoartele trebuie sa fie aceleasi in ambele punti. Nici la Wrangler rapoartele nu sunt identice la toate modelele, difera in functie de motorizare si tipul de cutie (manuala/automata). La o punte luata de pe un Cherokee ai aceeasi problema de rapoarte, plus cea legata de scaunul de arc, care este pe punte, si ar trebui sa fie sub punte, adica asa cum ai in acest moment. Dar este o chestiune usor rezolvabila cu eforturi minime in orice atelier de prelucrari mecanice. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
IulianMelinteanu Postat Decembrie 20, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 20, 2011 Re: probleme planetara spate wrangler YJ 1989 dana 35 dana 44 Acestea sunt cele doua punti care se potrivesc pe wrangler , dupa catalog Care sunt diferentele dintre cele doua ? eu unu nu vad mari diferente :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
macfero Postat Decembrie 20, 2011 Partajează Postat Decembrie 20, 2011 Re: probleme planetara spate wrangler YJ 1989 Iulica ai vazut cand iti spuneam ca e prea multa liftarea ca ai ramas cu cardanul in brate ? Aceeasi problema cu a lui Cosmin ai patit si tu. Cumpara-ti o planetara sh sau noua, ramai cu aceleasi punti si coboara cutia de transfer, monteaza kit SYE sau hack 'n' tap. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
IulianMelinteanu Postat Decembrie 20, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 20, 2011 Re: probleme planetara spate wrangler YJ 1989 Iulica ai vazut cand iti spuneam ca e prea multa liftarea ca ai ramas cu cardanul in brate ? Aceeasi problema cu a lui Cosmin ai patit si tu. Cumpara-ti o planetara sh sau noua, ramai cu aceleasi punti si coboara cutia de transfer, monteaza kit SYE sau hack 'n' tap. problema planetarei a plecat pentru ca am mers 350 km cu puntea stramba , legata cu chinga. Imediat dupa ce am remediat foaia si amortizoarele , am sesizat mici vibratii la viteza de peste 40 la ora. LA un control saptamana trecuta , am sesizat ca planetara e stramba si vibratia aceeasi . Liftarea mea este de maxim 5 cm , in final , cardanul este pe aceeasi pozitie ca si inainte . Nu cred ca de acolo se trage problema . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
macfero Postat Decembrie 20, 2011 Partajează Postat Decembrie 20, 2011 Re: probleme planetara spate wrangler YJ 1989 problema planetarei a plecat pentru ca am mers 350 km cu puntea stramba , legata cu chinga. Imediat dupa ce am remediat foaia si amortizoarele , am sesizat mici vibratii la viteza de peste 40 la ora. LA un control saptamana trecuta , am sesizat ca planetara e stramba si vibratia aceeasi . Liftarea mea este de maxim 5 cm , in final , cardanul este pe aceeasi pozitie ca si inainte . Nu cred ca de acolo se trage problema . Atunci schimba planetara, simeringurile si tot ce e necesar. Cu ocazia asta desfaci si diferentialul spate si vezi ce e si pe acolo si poate bagi si un blocant spate.:wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Decembrie 20, 2011 Partajează Postat Decembrie 20, 2011 (editat) Re: probleme planetara spate wrangler YJ 1989 Buna seara ! Primul desen, cel cu Dana 35, nu reprezinta o punte de Wrangler, ci una de Cherokee sau de Grand Cherokee. Daca casti retina acolo si faci zoom, o sa vezi ca scaunul de arc este pe punte, iar la tine pe masina este sub punte. Asta in caz ca te-ai uitat vreodata sub masina... Treaba asta cu pe/sub am scris-o inca de doua ori pana acum, ceea ce inseamna ca ori ai probleme cu vederea, ori cu atentia, or ti se rupe de ce scriu eu aici... In plus, in link-ul indicat in postul cu numarul doi din acest topic, cel cu conversia la D44, exista poza asta, foarte clara: Iar la tine sub masina, daca ai fi fost curios, arata asa, exceptand tipul de punte spate: Si acum mai departe, facand abstractie de cele de mai sus scrise. In primul desen, cel cu Dana 35, vei observa reperul cu numarul 8 (C-Clip-ul), care nu exista pe Dana 44. Acest C-Clip tine planetara in punte. Sau n-o mai tine, daca se duce naibii... In al doilea desen, cel cu Dana 44, vei observa reperul cu numarul 19 (locking collar sau locking ring), precum si flansa cu numarul 21 (bearing retainer plate). Cele doua repere tin acest tip de planetara in punte. Pentru clarificare: Cu exceptia acelui "custom spacer", care vine cu kit-ul de conversie la discuri, asa arata de aproape o planetara de Dana 35 non-C-Clip sau o Dana 44. Catalogul din care ai luat informatiile nu este suta la suta corect, din pacate. Iar 50mm de lift, adica 2" nu se cheama lift, ci umbra de lift, si nu cred ca e nevoie neaparata de SYE sau Hack 'n' Tap. Iar de coborat cutia de transfer nici nu poate fi vorba, e ca si cand ti-ai sufleca cracii la pantaloni, dar iti dai silinta sa te tarasti cu burta de pamant... Stima, Dragos Editat Decembrie 28, 2011 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ionescu.Cosmin Postat Decembrie 28, 2011 Partajează Postat Decembrie 28, 2011 Re: probleme planetara spate wrangler YJ 1989 Iulica ai vazut cand iti spuneam ca e prea multa liftarea ca ai ramas cu cardanul in brate ? Aceeasi problema cu a lui Cosmin ai patit si tu. Cumpara-ti o planetara sh sau noua, ramai cu aceleasi punti si coboara cutia de transfer, monteaza kit SYE sau hack 'n' tap. Cobori cutia de transfer apoi ramai suspendat din cauza ie si apoi apar vibratii. Parerea mea. 28 ani proaspat proprietar de jeep wrangler yj 1994 motor 2,5 benzina Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Decembrie 28, 2011 Partajează Postat Decembrie 28, 2011 Re: probleme planetara spate wrangler YJ 1989 Buna seara ! Cutia de transfer se coboara pentru a elimina vibratiile, deci aceste nu vor aparea dupa coborarea in cauza, ci inainte, din motive de lift si cardane prea scurte. Cardanul spate iese prea mult din culisanta lui (in reductor e culisanta aia), iar cel fata va lucra la alte unghiuri, si asta nu place crucilor, chiar daca-s trei, "obisnuite" cu vechiul setup, inainte de liftare. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
IulianMelinteanu Postat Decembrie 29, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2011 (editat) Re: probleme planetara spate wrangler YJ 1989 Una peste alta , din cauza planetarei ,care se pare ca facea joc in punte , mi-a crapat puntea . Atasez cateva poza cu rugamintea ca cineva sa-mi spuna ce raport am eu in punte , si daca sunt ceva smecerii ,de care sa tin cont .pentru a demonta ce a mai ramas de demontat din punte . mentionez ca am tras cu ranga:ang de ea dar nik ... nu vrea sa iasa . Editat Decembrie 29, 2011 de IulianMelinteanu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Decembrie 29, 2011 Partajează Postat Decembrie 29, 2011 Re: probleme planetara spate wrangler YJ 1989 Buna seara ! In poza a treia, ultimul grup de cifre care se vede pe coroana este 37 9. Asta inseamna ca ai 37 de dinti pe coroana si 9 pe pinion. Raportul se obtine impartind cifra mare la cea mica, astfel obtinand valoarea de 4.11 la unu. Ca idee, chiar daca puntea fata are acelasi raport cu cea spate, acesta este obtinut din alte combinatii de dinti, si anume 41 pe coroana si 10 pe pinion. Si asta sa nu te sperie, americanii au gasit intotdeauna solutii mai deosebite... Inca nu am inteles ce anume ai demontat, ce anume a ramas nedemontat si ce anume mai doresti sa demontezi din spartura aia de punte. Cand o sa dai amanunte clare, poate ne vin idei, noua, astora care citim pe-aici. La modul general, pentru demontat ceva incapatanat cu gand de a recupera cate unele in stare buna, atunci cand cheile, presele etc. nu fac fata, exista flex, brenner cu plasma, flacara oxi ca sa incalzesti cate ceva, etc... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
macfero Postat Decembrie 29, 2011 Partajează Postat Decembrie 29, 2011 Re: probleme planetara spate wrangler YJ 1989 Una peste alta , din cauza planetarei ,care se pare ca facea joc in punte , mi-a crapat puntea . Atasez cateva poza cu rugamintea ca cineva sa-mi spuna ce raport am eu in punte , si daca sunt ceva smecerii ,de care sa tin cont .pentru a demonta ce a mai ramas de demontat din punte . mentionez ca am tras cu ranga:ang de ea dar nik ... nu vrea sa iasa . [ATTACH]126423[/ATTACH] [ATTACH]126424[/ATTACH] [ATTACH]126425[/ATTACH] daca esti cuminte poate iti dau eu puntea spate:h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
IulianMelinteanu Postat Decembrie 29, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2011 (editat) Buna seara ! In poza a treia, ultimul grup de cifre care se vede pe coroana este 37 9. Asta inseamna ca ai 37 de dinti pe coroana si 9 pe pinion. Raportul se obtine impartind cifra mare la cea mica, astfel obtinand valoarea de 4.11 la unu. Ca idee, chiar daca puntea fata are acelasi raport cu cea spate, acesta este obtinut din alte combinatii de dinti, si anume 41 pe coroana si 10 pe pinion. Si asta sa nu te sperie, americanii au gasit intotdeauna solutii mai deosebite... Inca nu am inteles ce anume ai demontat, ce anume a ramas nedemontat si ce anume mai doresti sa demontezi din spartura aia de punte. Cand o sa dai amanunte clare, poate ne vin idei, noua, astora care citim pe-aici. La modul general, pentru demontat ceva incapatanat cu gand de a recupera cate unele in stare buna, atunci cand cheile, presele etc. nu fac fata, exista flex, brenner cu plasma, flacara oxi ca sa incalzesti cate ceva, etc... Multumesc pentru detalii, inca odata, eram sigur ca la prima vedere iti dai seama de ce raport este vorba. Am discutat si cu mecanicul meu .... o bag la platforma si... la mecanic sa demonteze. Intre timp trebuie sa gasesc grup de pe un Wrangler sau Cherokee. daca esti cuminte poate iti dau eu puntea spate:h5 poate ne intelegem ! :bl Editat Decembrie 29, 2011 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Decembrie 29, 2011 Partajează Postat Decembrie 29, 2011 Re: probleme planetara spate wrangler YJ 1989 Iulica, sa inteleg ca ai comis-o ? ce punte ziceai ca ai pe spate ?Dana 35 sau Dana 44 ? Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Decembrie 29, 2011 Partajează Postat Decembrie 29, 2011 Re: probleme planetara spate wrangler YJ 1989 Buna seara ! Am uitat sa mentionez in postul meu anterior ca purtatorul tau de coroana este d-ala cu LSD inauntru. Poate a si functionat, mai stii ? Daca tot esti in cautare de grup, poate gasesti un ansamblu complet non-LSD, ca sa poti baga un blocant serios acolo, nu frectia aia care are nevoie de aditiv... [ATTACH=CONFIG]126459[/ATTACH] In poza de mai sus se vad clar diferentele. Cosul cilindric, cum ai si tu, este cu LSD, cel mai ascutit (conic, sa zicem), este fara LSD. Si blocant poti baga doar in ala care n-a fost conceput pentru LSD, adica in cel conic. Poate gasesti pe undeva... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius Lupu Postat Decembrie 29, 2011 Partajează Postat Decembrie 29, 2011 Re: probleme planetara spate wrangler YJ 1989 si puntea Chrysler 8.25 e o solutie buna pt manisna ta. Suna-ma sau da un pm si vorbim Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
IulianMelinteanu Postat Decembrie 29, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2011 Re: probleme planetara spate wrangler YJ 1989 Iulica, sa inteleg ca ai comis-o ? ce punte ziceai ca ai pe spate ?Dana 35 sau Dana 44 ? dana 35 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
paulgr Postat Decembrie 29, 2011 Partajează Postat Decembrie 29, 2011 (editat) Re: probleme planetara spate wrangler YJ 1989 Daca ai nevoie de coroana+pinion am un set heavy-duty raport 4.11 la unu (Dana 35) ca si noi. Le poti vedea la anunturi piese. Mai am planetare spate de Wrangler TJ (C-clip,27 spline, Dana 35), daca cumva ai punte Dana 35 cu c-clip. Ma poti contacta prin pm. Editat Decembrie 29, 2011 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
IulianMelinteanu Postat Ianuarie 11, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 11, 2012 Re: probleme planetara spate wrangler YJ 1989 dupa zile de cercetari , incercand sa repar puntea mea , concluzia a fost clara --- punte noua--- adica am gasit o punte chrysler 8.25 cu autoblocant , respectiv voi trece de la frana pe tamburi la frana pe disc . Cred ca am facut ce-a mai buna cu aceasta punte , avand pana acum numai referinte de bine . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Ianuarie 11, 2012 Partajează Postat Ianuarie 11, 2012 (editat) Re: probleme planetara spate wrangler YJ 1989 Buna seara ! Daca e si raportul care trebuie, e OK. Daca nu, mai ai de investit ceva bani. Si daca "autoblocantul" ala e LSD, nu te baza prea mult pe el, mai ales ca nu stii in ce stare este... Dar poate o sa schimbi uleiul si semeringurile, poate si ceva rulmenti, si o sa vezi ce are inauntru... Stima, Dragos Editat Ianuarie 11, 2012 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
IulianMelinteanu Postat Ianuarie 12, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2012 Re: probleme planetara spate wrangler YJ 1989 Buna seara ! Daca e si raportul care trebuie, e OK. Daca nu, mai ai de investit ceva bani. Si daca "autoblocantul" ala e LSD, nu te baza prea mult pe el, mai ales ca nu stii in ce stare este... Dar poate o sa schimbi uleiul si semeringurile, poate si ceva rulmenti, si o sa vezi ce are inauntru... Stima, Dragos raportul este acelasi ,4.11 , In ceea ce priveste LSDul si ce ai zis mai sus , intradevar cunosc riscurile , dar am zis ca merita puntea mea un mic upgrade . De multe ori am simtit lipsa unui mic blocant din cauza caruia am ramas in X . Sper cu ajutorul LSDului , mic intradevar , norocului si talentului , sa am situatii cat mai putine in ceea ce priveste X . Franele pe disc e clar ca tin mult mai bine fata de frana pe tamburi . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Ianuarie 12, 2012 Partajează Postat Ianuarie 12, 2012 Re: probleme planetara spate wrangler YJ 1989 Buna ziua ! In regula, deci raportul este OK. In ceea ce priveste treaba cu randamentul mai bun la sistemele de franare cu discuri fata de cele cu tamburi, treaba nu e suta la suta chiar asa, dar pe aproape. Si sustin asta, pentru ca frane mai bune ca la camioanele Mercedes 814 ai anilor 1995 - 2000 nu prea am intalnit. Si aveau tamburi fata si spate... Motivul pentru care se prefera discuri in loc de tamburi este ca sunt mai simplu de intretinut, sunt mai usoare, se racesc mai usor si nu acumuleaza noroi ca si in tambur. Desi trebuie mentionat ca unele modele au frana de parcare in interiorul tamburului care este format in disc, ceea ce duce din nou la dezavantajul legat de noroiul adunat acolo. Care noroi, odata intrat, nu mai iese chiar asa de simplu, se va intari acolo, se va aduna alt noroi peste el, etc., totul ducand la o functionare defectuoasa a sistemului, asimetrie, randament prost, reglaje necesare dese etc. Pe partea de franare, important este ca discul/tamburul sa fie cat mai mari in diametru (cat mai aproape de diametrul rotii, daca ducem treaba pana la absurd). ABS exista si la frane pe tambur, in caz ca se intreaba cineva... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
IulianMelinteanu Postat Ianuarie 12, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2012 Re: probleme planetara spate wrangler YJ 1989 Din punctul meu de vedere , oricum masina merge fenomenal de bine in teren si un mic upgrade facut pe la frane si diferential sunt bine venite . De aceea am optat pentru puntea chrysler 8.25 cu discuri . La un moment dat imi venise ideea sa fac conversie la spiralate .... dar mai astept , problema bani . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate