Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

taxa auto 2012

albinaru

Postări Recomandate

Re: taxa auto 2012

O sa fie la fel. O plateste cumparatorul, cum se face acum daca cumperi o masina neinscrisa. Cand te duci sa ti-o inscrii probabil mergi si cu chitanta.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Adica, daca cumpar un instrument de mers pe drum care a fost revandut , cu acte in regula, de mai multe ori, o sa platesc aceeasi taxa ca si cum l-as cumpara de la primul propietar?

Deci, (imi merge mintea la rece), se scot dintr-o singura semnatura a lui BASHE , o proportie foarte mare a numarului de masini de vanzare de pe piata. Raman la vanzare doar masinile care s-au inmatriculat in ultimii patru ani ! Ce mult loc de parcare o sa avem in targuri!!! Preturile se vor inflama.

Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi!
Link spre comentariu

E simplu. Cele care au fost inmatriculate dupa 2007 nu platesc. Cele care au fost inmatriculate inainte, platesc cand se schimba proprietarul daca nu a fost platita pana atunci taxa.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

Din pacate, pana nu apare in Monitorul oficial, cu tot cu normele de aplicare, doar estimam ce o sa fie.

La prima vedere, este o aplicare retroactiva a legii, banuiesc ca avocatii vor gasi o modalitate si o interpretare a legii.

Pana se va castiga un proces, care sa constituie baza pt urmatoarele, va mai dura ceva.

Daca toti proprietarii de masini, inscrise pana in 2007 s-ar constitui intr-o Asociatie si ar da in judecata Guvernul, altfel ar sta situatia.

Si asa noua lege contine niste inexactitati, taxa pana in 2008 cand s-a redenumit in Taxa de poluare, a fost o taxa de prima imatriculare -care ar trebui returnata complet.

Normal si cea dupa 2008 -ar trebui sa fie returnata complet , existand decizii judecatoresti, care sustin nelegalitatea acestei taxe, chiar o decizie a Curtii europene.

In concluzie -taxa ar fi platita doar de cei care cumpara masini inscrise inainte de 2007- inainte de introducerea unei taxe

Momentan simple speculatii, sa vedem ce va face statul Roman cand va ajunge la concluzia ca peste 50% din masini si taxe sunt in Bulgaria.

Fliper -KDJ 90 cu peste 200 de caluti:old
Link spre comentariu

din ce am citit eu pana acum, am inteles ca se aplica taxa la PRIMUL schimb de proprietar, dupa inmatricularea initiala in RO inainte de 2007.

astfel:

- masina inmatriculata inainte de 2007, dar care si-a schimbat cel putin odata proprietarul intre 2007 si data intrarii in vigoare - nu plateste nimic

- masina inmatriculata inainte de 2007, dar care are acelasi proprietar de atunci si pana dupa data intrarii in vigoare, va plati taxa la prima vanzare.

am inteles eu gresit?

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Giorgel, "primul" este cea dintai persoana care cumpara masina dupa ce intra in vigoare legea.

In nici un caz cum zici tu :-)

am inteles eu gresit deci :-)

Editat de giorgel

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Dar nu putem gasi undeva textul legii? Precum este traditia, trebuie sa existe o portita in text.Mie nu imi vine sa cred ca pot fi oprite de la la vanzare o proportie considerabila a masei de masini din patrie.

Link spre comentariu

Saracii acei proprietari de Dacii care vor murii cu ele.Vor avea toti masin care nu sunt trecute pe numele lor.Ajungem iara sa umblam cu masini inmatriculate pe alte nume cum erau cu fundatiile si leasingurile externe, tot gaseste romanu ceva.Guvern i***t.

Link spre comentariu

http://www.cdep.ro/pls/proiecte/votf_adoptate?dat=20111215

La punctul 6 este Legea in cauza cu tot cu anexe.

Intrebare: Daca merg pana in 31 decembrie anul asta la taxe si impozite locale pentru a ma trece ca noul proprietar al autoturismului si dupa 1 ianuarie merg la "rutiera" pentru a obtine noul cetificat de inmatriculare, nr. etc, trebuie sa platesc noua taxa? In fapt, eu as fi proprietar al autoturismului inainte de intrarea in vigoare a legii.

Link spre comentariu

Guvern i***t.

Esti timid dar te tratezi :grin: Stateam si ma gandeam ce cuvinte grele ce incep cu i si se termina cu ti-au trecut prin cap de te-ai ferit sa le scrii explicit. De fapt il laudai. E un guvern cu idei, deci traiasca idiotii!

On-topic: pot sa jur ca o sa fie zero masini transcrise dintre cele cu taxa neplatita. Si guvernoii stiu asta, dar aveau nevoie de pretext ca sa poata mentine taxa lor cretina. Faptul ca sute de mii de masini in circulatie dinainte de 2007 raman blocate la actualul proprietar nu ii intereseaza, taxa a fost inventata ca sa multumeasca Tiriacii si alti importatori cotizanti in campaniile electorale. Multi dintre tinerii de varsta copiilor mei vindeau-cumparau niste batrane troscolete, pentru ca ca atat isi permiteau. Macar aveau cu ce se descurca. De acum incolo cei ca ei o sa astepte pana la 30-40 de ani pana isi permit multele mii de euro cat va costa orice masina+taxa aferenta.

Teoretic ar trebui sa ma bucur, doua din masinile mele brusc vor deveni mai valoroase pentru ca au taxa de cacat achitatam dar nu pot. Ar trebui sa fiu la fel de decerebrat ca alesii nostri.

Samurai incepator
Link spre comentariu

masina din semnatura am cumparat-o in 2010 din Germania si tot atunci am platit si taxa de prima inmatriculare care era undeva la 3060 lei. acum o luna la insistentele unui prieten am inaintat actele pentru recuperarea acelei taxe (inca astept sa-mi vina acasa data primei infatisari). daca recuperez acea taxa iar la anul ma hotaresc sa vand masina, atunci noul proprietar va trebui sa plateasca noua taxa de prima inmatriculare?

ca daca este asa in cazul acesta prefer sa renunt la proces si sa raman cu acea taxa platita in 2010.

va astept cu raspunsuri si va multumesc.

Editat de mac01
Link spre comentariu

masina din semnatura am cumparat-o in 2010 din Germania si tot atunci am platit si taxa de prima inmatriculare care era undeva la 3060 lei. acum o luna la insistentele unui prieten am inaintat actele pentru recuperarea acelei taxe (inca astept sa-mi vina acasa data primei infatisari). daca recuperez acea taxa iar la anul ma hotaresc sa vand masina, atunci noul proprietar va trebui sa plateasca noua taxa de prima inmatriculare?

ca daca este asa in cazul acesta prefer sa renunt la proces si sa raman cu acea taxa platita in 2010.

va astept cu raspunsuri si va multumesc.

Dupa cum este formulata legea , toate automobilele care au beneficiat de inmatriculare fara plata taxei, dintr-un motiv sau altul, la prima schimbare de proprietar vor trebui sa plateasca taxa. Cred ca se bazeaza pe faptul ca de aceasta data nu se mai poate imputa noii legi ca nu e aplicabila pentru toata lumea , masini importate vsv autohtone.

Ma gandeam sa deschid un nou proces pentru inmatricularea LC-ului dar m-am razgandit si l-am facut deja bulgaroi :grin:.

Apropo, in regiunea de nord a Bulgariei zona de granita cu RO, nu se mai acorda rezidenta decat pe 6 luni (Ruse), se strange cureaua si de partea cealalta a dunarii ,se pare !:uameni

RAV 4 Model Luxury 2018.
Link spre comentariu

• 5 săptămâni mai târziu...

Saracii acei proprietari de Dacii care vor murii cu ele.Vor avea toti masin care nu sunt trecute pe numele lor.Ajungem iara sa umblam cu masini inmatriculate pe alte nume cum erau cu fundatiile si leasingurile externe, tot gaseste romanu ceva.Guvern i***t.

Cred ca suntem de compatimit noi, cei care avem cazane si, pe care, guvernul ni le-a legat de gat .

Link spre comentariu

Aceasta taxa este un fel de haiducie inversa - piraterie. Se ia de la multi saraci si se da mult la bogati. Parca cineva se lupta cu oligarhii...

Link spre comentariu

Este o ata dulce, oricum piata s-a deteriorat. Cumparatorii o sa impuna preturi ridicole (de mici) deoarece peste cateva luni, cazanele noastre, vor devenii candidate la Rabla.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare