Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Masina vanduta fara contract de vanzare-cumparare!A juns la niste tigani si nu o pot scoate de la impozit1

Mojocojo

Postări Recomandate

Salutare!Am avut o Dacie care i-am vandut-o in rate unui prieten fara sa facem actele.Intre timp acest prieten a vandut-o la niste tigani fara sa stiu si a disparut din tara.Tiganii au vandut-o la randul lor altor tigani care sunt vecini de oras cu mine.Am icercat sa vorbesc cu ei de vorba buna dar nici o sansa,pana cand azi mi-au venit 2 amenzi pentru rovineta.Am fost la acesti tigani sa le cer banii de amenda si impozit dar a iesit cu scandal si nu am rezolvat deloc problema.

Ce solutii legale ar fi in cazul asta sa scap de acte la masina si sa nu imi mai vina amenziile acasa la mine in cazul ca intre mine si acest lant de tigani nu exista nici un act intre ei.Am vorbit si cu politia locala si cu cea rutiera si toti dau din umeri (favorizand tiganii binentels),iar calea judecatoareasca e lunga si costisitoare.

Multumesc!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 78
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: Masina vanduta fara contract de vanzare-cumparare!A juns la niste tigani si nu o pot scoate de la impozit1

Anunta masina furata. Sau macar ameninta tiganii cu asta. Ceva de genul: ai dat-o spre folosinta unui prieten si nu ai stiut ca nu mai e la el. Sau pur si simplu o radiezi, desi asta nu iti va returna pagubele cu rovigneta. Nici tiganilor nu le va pasa, ca la cat valoreaza masina aia nu cred ca simt pierderea.

Editat de f_zoltan
Samurai incepator
Link spre comentariu

Re: Masina vanduta fara contract de vanzare-cumparare!A juns la niste tigani si nu o pot scoate de la impozit1

Furata nu merge,ei amenda se va dovedi ca nu este furata iar de radiat nu se poate fara numere si acte,poti vorbi cu primaria ptr scoatere de la finante cu acte de la un centru de fer vechi(se practica la tara)

-Mai poti face sezizare la politia circulatie de unde este satra (perfectare acte)in vederea ridicari talonului si a numerelor

Mai ! dar nu va convine chiar nimic?!
Link spre comentariu

furata in nici un caz....

masina circula in continuare nu pot sa o scot ceva de la dezmembrari ca e dezmembrata.....si daca scot aceasta hartie ma scoate doar de la impozit dar ce fac cu camerele de la rovinete ca eu raman doar in baza politiei.E jale rau...

Link spre comentariu

Salutare!Am avut o Dacie care i-am vandut-o in rate unui prieten fara sa facem actele.Intre timp acest prieten a vandut-o ...

Ce solutii legale ar fi in cazul asta sa scap de acte la masina.

Multumesc!

Prin aceeasi problema am trecut si eu ... doar putin diferita problema in sensul ca la mine a vandut`o fara stirea mea la fier vechi !! Prin intermediul unei firme de "acte auto" am reusit sa o declar furata la politie si apoi radiata. Poti spune ca era nefunctionala , ai lasat`o mai mult de jumatate de an nesupravegheata intr`o zona pustie, o strada laturalnica etc. si declari ca nu mai ai nici o pretentie . POLITIA ROMANA nu intereseaza ce si cum s-a intamplat cu masina, doar sa nu mai completeze acte sau sa faca munca de teren (in cazul in care chiar ar fi furata).

Ca sa rezolvi problema in felul acesta nu`ti ramane decat sa platesti amenda, platesti impozite si ce mai ai pe anul acesta sa poti scoate certificatul fiscal. Primesti certificat de radiere de la politie si te radiezi de la financiar.

Este calea care pe mine m`a scos din toata incurcatura asta ...

Cat despre tigani ... lasa`le masina si sa faca bors dupa aceea cand vor fi opriti de politie pe strada . Succes

~ Silence is a gift ~

~ Learn to value its essence ~

Link spre comentariu

1. fa rost de un bon de la Remat ca ai predat-o la fier vechi si radiaz-o fiscal.

2. mergi si da o declaratie notariala, cum ca masina era in stare de dezmembrare dar a fost luata de tigani pt fier vechi, si cu ea te duci la fisc si o radiezi fiscal.

Nu te sfatuiesc sa o radiezi din circulatie. Poate "aia" inca mai circula cu masina ..... Si daca au ceva contracte de vanzare-cumparare, lucrurile se vor complica , dpdv legal !

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Hai sa ne lamurim un pic:

1.Masina este in oras la mine.Am vb cu tiganii,am vb cu politie la noi in oras direct cu seful circulatiei si s-a mai vorbit si cu seful poliei de pe jud Prahova care stiu de aceasta problema...dar toti au dat din umeri.MASINA CIRCULA deci nu o pot da furata sau dezmenbrata

2.Poate tiganii au facut niste acte intre ei si pot dovedi ca s-a plimbat de la unul l-a altul ....e foarte nasoala problema.

Link spre comentariu

Si nu ar fi problema impozitului care este micut cat cea a amenzilor de pe camere sau nu stiu altceva.Tiganii au mai nou si revizie pe talon+asigurare noua...traim in romania

Link spre comentariu

Cum au facut aia contract de vanzare cumparare fara actele in original?

Daca e asa hai ca iti vand si eu cateva elicoptere si avioane.....

Never stop exploring
Link spre comentariu

gabi>Treb sa o declari dezmenbrata sau ceva de gunu asta

am vb si la politie si SOC:s-a scos legea din OG cea privind perfectare acte asa ca singura chestie ramane instanta cu tiganiii...

Link spre comentariu

SilentDj>au facut acte de mana intre ei ca sa nu pot eu sa ii denunt ca nu s-a facut nici un act....nu sunt prosti tiganii astia

Link spre comentariu

Dar tu cu " prietenul " , primul cumparator ai facut acte ?

Chitanta ceva ?

Chiar si pentru banii primiti ?

Cine nu stie, si nu stie ca nu stie, e adormit, trezeste-l.

Cine nu stie, si stie ca nu stie, e invatacel, ajuta-l.

Cine stie, si stie ca stie, e invatat, insoteste-l.

Link spre comentariu

Actele alea de mana nu au valoare atata timp cat masina e inca pe tine si actele de asemenea sunt inca la tine , aia iti explicam cu avioanele si elicopterele...nu poti vinde ceva ce nu e al tau doar printr-un contract v/z facut de mana

Ar trebui mutatul postul la departamentul juridic findca e foarte interesant ce se intampla aici.

Never stop exploring
Link spre comentariu

Actele alea de mana nu au valoare atata timp cat masina e inca pe tine si actele de asemenea sunt inca la tine , aia iti explicam cu avioanele si elicopterele...nu poti vinde ceva ce nu e al tau doar printr-un contract v/z facut de mana

Ar trebui mutatul postul la departamentul juridic findca e foarte interesant ce se intampla aici.

Adica daca le bati la masina au valoare !!??\Nu au nici o forma juridica daca le faci la ghiseu,eu le fac la calculator si le semnez cu partenerul(ce este notariat)...sa sti ca merg si de mana ,treb doar semnate !

Link spre comentariu

Da dar nu e semnatura lui pe contractul ala !

Desi i-a dat masina prietenului in rate , nefacand contract tot masina lui e , ba pe deasupra si cartea in original e la el tot pe numele lui.

chiar daca prietenul lui a vandut masina cu contract , ala e nul findca nu poti vinde un lucru care nu e al tau.

Never stop exploring
Link spre comentariu

mai este o varianta putin mai riscanta dar daca nu ai alta solutie.....cand gasesti momentul potrivit i-ale numerele si cum ai cartea.....de aici zic eu ca o poti radia. Daca vor sa scoata alte numere le trebuie cartea si aici se complica pentru ei, degeaba incerci sa o radiezi doar de la fiscal ca ei vor circula in continuare si amenzile tot la tine vin, asa daca nu au numere......:grin:

Toyota Hilux Vigo 2.5

Can Am 800 LTD

Nu incerca sa alergi mai tare decat poate ingerul tau pazitor sa zboare

Link spre comentariu

In opinia mea nu prea ai treaba cu tiganii , problema ta este cu primul cumparator cu care ar trebui sa ai ceva chitante cum ca ai primit contravaloarea masinii .

In acest caz pe el trebuie sa-l dai in judecata solicitind despagubiri .

In momentul in care ai un proces pe rol orice vor face tiganii cu masina nu te intereseaza poti contesta orice amenda .

Link spre comentariu

In opinia mea nu prea ai treaba cu tiganii , problema ta este cu primul cumparator cu care ar trebui sa ai ceva chitante cum ca ai primit contravaloarea masinii .

In acest caz pe el trebuie sa-l dai in judecata solicitind despagubiri .

In momentul in care ai un proces pe rol orice vor face tiganii cu masina nu te intereseaza poti contesta orice amenda .

pai daca omu' a plecat din tara de unde sa-l ia...?

Toyota Hilux Vigo 2.5

Can Am 800 LTD

Link spre comentariu

Si eu am avut o dacie pe care am vandut-o, dar cu un contract de vanzare, am dat toate actele, Certificat de inmatriculare, carte de identitate, tot si nu am mai dat de cel care a cumparat-o, sa fac si actele de la administratie, masina ajunsese la a 5-a mana.

M-am dus la administratia financiara cu acel contract si am scos masina de pe rol, acum cred ca a ajuns la remat, dar a circulat 5 ani pe numele meu.

Nu trebuie data furata sau alte grozavii.

Te duci la prietenul tau, il iei de manuta si fuguta la un centru de facut acte, faci act de vanzare cumparare si tusti la administratie, o scoti de pe rol si sanatate, esti curat, iar prietenul, treaba lui.

Nu mai este treaba ta.

O sa te caute ei cand o sa se descopere ca nu este trecuta pe rol.

Succes

Kamikaze Offroad Team

http://www.standuri-metalice.ro

Link spre comentariu

Stiati ca odata dus la primarie (contractul de V/C in scopul scoaeri de pe rol),se transfera rolul autoturismului direct la primaria cumparatorului (cel putin la mine asa este)

Link spre comentariu

salut !! am avut o asemenea problema ! am dat masina o Dacie papuc nu am facut acte dar am pastrat cartea de identitate !! cumparatorul a lovit masina si a abandonat-o intr-o curte ! am platit impozitul din 2005 pana in 2010 cand l-am dat in judecata si l-am castigat !! am instituit sentinta la executor judecatoresc sa imi recuperez impozit cheltuieli etc !! in alta ordine de idei !! daca declari masina furata risti sa fi cercetat pt fals in declaratii adica tu vinzi masina chiar si fara acte si pe urma o declari furata ? nu merge !! foarte bine a spus cineva mai sus !! ia numerele de pe ea si las-o asa pana te cauta ciorile !! daca nu te cauta da-l in judecata pe prietenul la care ai vandut-o adica primul cumparator de la tine !! iti spun eu sigur !! alta varianta legala de a radia masina decat prin instanta nu ai !! sau daca risti sa declari prostii doar pentru a te scapa de masina atunci eu spun ca va fi posibil sa ai

probleme si surprize !!

inca ceva !! inspectia tehnica periodica este ilegal a fi facuta fara cartea de identitate in original !! daca vreun detinator de atelier de ITP face itp-ul fara cartea masinii risca sa isi piarda licenta si pt el e fatal sa pateasca asa ceva !! cartea e la tine asa ca probabil si legal detinatorul actual al masinii nu va putea sa isi faca itp la expirare .

in momentul in care vei obtine sentinta judecatoreasca vei merge la politie si vei radia masina din evidente,iar de la finante de pe impozit !!

nu e greu cu judecata !! da-mi un pm si iti trimit copii dupa toate actele necesare a-l da in judecata pe respectivul,plus ca vei solicita in cererea de chemare in judecata sa se judece cauza in lipsa ta deci nu va fi nevoie sa mergi la termene !!

Link spre comentariu

cum am spus si mai sus nu citeste nimeni cu atentie primul post, prietenul caruia i-a vandut masina a plecat din tara, deci daca-l da in judecata trebuie sa se judece si in lipsa aluia si daca, castiga......tot nu poate recupera ceva ca nu are de la cine.

Toyota Hilux Vigo 2.5

Can Am 800 LTD

Link spre comentariu

Da dar nici amenzi nu va plati pentru ca prin faptul ca are un proces pe rol poate dovedi ca masina nu mai este la el .

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare