Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Masina vanduta fara contract de vanzare-cumparare!A juns la niste tigani si nu o pot scoate de la impozit1

Mojocojo

Postări Recomandate

Re: Masina vanduta fara contract de vanzare-cumparare!A juns la niste tigani si nu o pot scoate de la impozit1

Aici intervine o chestie legata de amenda de rovigneta. Legea pe cine stabileste responsabil pentru circulatia fara rovigneta? Pe proprietar sau pe cel aflat la volan? Poate ca e o intrebare tardiva, ca daca a trecut perioada de contestatie nu poti face nimic, dar ma intereseaza ca principiu.

Imi imaginez un scenariu: ai o masina nefolosita, careia nu ii faci asigurare si nu iei rovigneta. Daca ti se fura si e "filmata" pe strada fara rovigneta, platesti si amenzi pe langa paguba?

Observ deasemenea o contradictie: Nu se poate declara furata pentru ca e legal in proprietatea tiganilor, dar tu trebuie sa platesti amenzile pentru ca e legal in proprietatea ta. WTF! Daca masina e inregistrata ca proprietatea ta si circula pe sosele fara voia ta, politia nu are nimic de zis? Tiganii cu ce act dovedesc ca e a lor masina? Au vreun act prin care sa dovedeasca traseul proprietatii de la tine catre ei? Eu stiu ca daca sunt inregistrat cu o proprietate si nimeni nu are un act care sa dovedeasca contrariul, ingradirea accesului la posesiunea mea e ilegala.

Samurai incepator
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 78
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: Masina vanduta fara contract de vanzare-cumparare!A juns la niste tigani si nu o pot scoate de la impozit1

Cum scrie si colegul pretorian: da-le jos numerele de la masina intr-o noapte si radiaz-o ca altfel iti rogi moartea prin procese. Pentru radiere intr-adevar ai nevoie de o cunostinta la primarie.

don't worry, be happy
Link spre comentariu

foarte adevarat, dar cat tine procesul(ca poate dura ceva) sa ia numerele, cu cat ii vin mai multe amenzi cu atat va fi mai complicat sa razbeasca prin nenorocirea asta de birocratie de la noi.

Toyota Hilux Vigo 2.5

Can Am 800 LTD

Nu incerca sa alergi mai tare decat poate ingerul tau pazitor sa zboare

Link spre comentariu

Daca faci plangere la politie ca masina e vanduta de mult, dar noul proprietar nu si-a respectat obligatia de transcriere in 30 de zile, poate poti folosi reclamatia in cauza sa dovedesti ca nu esti responsabil de contraventia legata de rovigneta si poti contesta amenda. Oricum, macar te feresti de alte amenzi, ca politia va fi obligata sa retina talonul si numarul. Poti face plangere si impotriva statiei ITP care a pus viza fara sa se prezinte cartea de identitate.

Editat de f_zoltan
Samurai incepator
Link spre comentariu

imi cer scuze ca ma bag in discutie dar , chiar daca are cartea si intr-un final numerele ,politia sau organul abilitat nu radiaza auto......fara certificatul de inmatriculare . in nici un caz. calea cea mai grea este totusi judecata ,chiar daca dureaza mult este ok.

amintirile cele mai frumoase le am din........vise.
Link spre comentariu

Daca nu ai cartea in original sau o copie .....mergi la administratia financiara cu o ciocolata sa iti dea duplicat dupa carte si dupa aceea faci un act de vanzare cumparare cu ori ce XXXXX si tot odata o scoti de la fisc .

In urma certificatului fiscal actual , esti acoperit in fata ori carei probleme .....amenzi radar , rovignieta , etc :h5

tel 0763325967

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

Poti sa rezolvi foarte simplu problema cu fiscul. Solutii sunt numerose, au fost expuse foarte bine, marele tau avantaj e faptul ca esti in posesia CIV.

Mai dificil e de scos masina fizic din circulatie, si chiar necesar, altfel o sa faci milioane de contestatii si o sa te saturi de stat pe holurile judecatoriei.

Primul pas - fa rost de un camion, tractor, un patrol, ceva tapan, pandeste masina sa fie parcata si urcate pe ea, da-i o dauna totala. E totusi un kkt de dacie nu-i trebuie mult.

sunt curios cine o sa beneficieze de RCA? Proprietarul din acte oare?

Doamne ce mi-ar mai placea... :ha:

Link spre comentariu

confirm, eu am avut o masina luata pe firma luata de la un arab. firma in lichidare, arabul fugit din tara. masina o inregistrasem la fisc dar nu si la circulatie si nu mai dadeam de arab. un an mai tarziu am facut inapoi contract de v-c pe numele arabului si am scos-o de pe rolul meu. masina am facut-o cadou apoi unor amarati cu numere si talon si carte si tot.

au trecut 6-7 ani de atunci si nu fost nici un fel de probleme, cred ca masina circula si acum pe numele firmei desfiintate.

p.s: avantaj eu pe dn1 la radarele fixe caci habar nu aveam de ele....c

Link spre comentariu

Problema ta se rezolva simplu:

1.Faci un contract de v/c cu data la data cand ai instrainat masina (banuiesc ca ai datele prietenului tau poate chiar o copie dupa CI/BI). Nu este ilegal sa faci un contract azi datat cu 5 ani in urma ... atata timp cat partile sunt de acord. Orice contract de v/c reprezinta un ACORD (O INTELEGERE) BILATERALA. Atata timp cat e semnat de ambele parti E 100% VALABIL.

2.Inregistrezi contractul la primarie/adm fiscala. O sa platesti o amenda de 100 de ron ptr nedeclararea scoaterii bunului de la fisc.

3.Ptr tot ce se va intampla va raspunde EXCLUSIV prietenul tau ...de la data cand a luat masina de la tine. Ce face el mai departe e treaba lui.

4.Rolul fiscal va certifica ca tu ai intrainat o masina catre "x" la data de "y". Din data "y" conform legii chiar daca nu a radiat masina raspunzator de drept ptr toate contraventiile este NOUL PROPIETAR DE DREPT nu cel trecut pe carte/talon.

Conform noilor legi privind inmatricularile, RADIEREA la politie se face de catre CUMPARATOR in momentul INMATRICULARII, fara sa fie necesara prezenta VANZATORULUI. Deci nu pica in sarcina ta. DOVADA INSTRAINARII o reprezinta CONTRACTUL de V/C. De cate ori primesti vreo contraventie (amenda) prin posta raspunzi cu copie dupa acel contract / rol de la primarie. Consulta un jurist....in domeniu care e posibil sa iti valideze calea care ti-am expuso eu ...

Cu judecata no way ...bani aruncati, timp pierdut ...ptr nimic!

Bafta

End of story ...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Problema ta se rezolva simplu:

1.Faci un contract de v/c cu data la data cand ai instrainat masina (banuiesc ca ai datele prietenului tau poate chiar o copie dupa CI/BI). Nu este ilegal sa faci un contract azi datat cu 5 ani in urma ... atata timp cat partile sunt de acord. Orice contract de v/c reprezinta un ACORD (O INTELEGERE) BILATERALA. Atata timp cat e semnat de ambele parti E 100% VALABIL.

2.Inregistrezi contractul la primarie/adm fiscala. O sa platesti o amenda de 100 de ron ptr nedeclararea scoaterii bunului de la fisc.

3.Ptr tot ce se va intampla va raspunde EXCLUSIV prietenul tau ...de la data cand a luat masina de la tine. Ce face el mai departe e treaba lui.

4.Rolul fiscal va certifica ca tu ai intrainat o masina catre "x" la data de "y". Din data "y" conform legii chiar daca nu a radiat masina raspunzator de drept ptr toate contraventiile este NOUL PROPIETAR DE DREPT nu cel trecut pe carte/talon.

Contract v/c am facut si eu in 2010 datat cu 4 in urma, nu am platit nimic la financiar pentru ca nu am radiat-o acum 4 ani,ba mai mult mi s-a recalculat impozitul si am primit banii inapoi platiti de la vanzare pana la momentul cand m-am prezentat la ei.

Cu contractul de c/v dovedesti in fata cnadnr,politie etc ca vehiculul nu-ti mai apartine de la data........

Link spre comentariu

Daca ai CIV-ul pe numele tau nu este masina ta? Certificatul de inmatriculare daca este la ei nu cred ca conteaza prea tare.

Daca ai tupeu te duci cu o platforma si o ridici!!!

Politia ar trebui sa intervina aici deoarece este bunul tau chiar daca e la tigani de 5 ani.....nu exista contract precum ca i ai vandut acel bun.

Ceva asemanator este daca iti dau masina mea sa o folosesti 6 luni, cu carte cu tot si nu o mai pot recupera.....nu este normal!!!

Pana la urma tot la judecata se va ajunge....sau consulta un jurist cum sa scris mai sus!!!

Bafta

Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog*

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu

Nu e bine sa se duca dupa masina, se trezesc tiganii ca au avut 10000 de euro in masina si vreo 3 kg de aur si te baga la plata cu dobanda... ca gasesc ei martori ca asa e!

Solutia e simpla: plangere la politie ca sa ii retina talonul si numerele, e singura solutie ca sa poti face actele...

Link spre comentariu

Chiar daca traim in Romania si legea se aplica cum vrea fiecare "organ" totusi cred ca, calea legala este cea mai buna solutie. Asa eviti o confruntare directa cu tiganii!!!

Pana la urma oare cum au facut asigurarea deoarece stiam ca legal se asigura masina doar pe proprietarul din acte, unde tre sa prezinti un act cu CNP-ul. Atunci pe langa ITP mai au o ilegalitate facuta.....asta tot la politie tre sa faci plangere.

Nasoala situatie ca te pune pe drumuri aiurea

Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog*

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu

Solutia e simpla: plangere la politie ca sa ii retina talonul si numerele, e singura solutie ca sa poti face actele...

Exact asta am zis si eu, e primul pas rezonabil de facut.

Samurai incepator
Link spre comentariu

@4L Limited;

@f_zoltan;

degeaba face plangere. nu a-ti citit la inceput ca politia da din umeri favorizand tiganii. asa ca o sa-i accepte plangerea, o baga undeva sub teancul mare de acte, si o sa zica ca nu i-a venit randul spre rezolvare ca au cazuri multe. tipic romanesc.

@mojocojo;

treaba este foarte simpla. deci ai cartea de identitate. atunci faci un contract de vanzare-cumparare cu cel mai bun prieten al tau, sau un neam, etc, semnat de mana fara martori. cu acest contract si cu cartea de identitate te duci frumos la fisc platesti amenzile care sunt pe acolo si radiezi masina.

decat sa ajungi sa umbli prin tribunale eventual sa angajezi un avocat mai bine lipsa. te costa mai mult si dureaza ceva timp (un an sau chiar doi).

este cea mai simpla cale si termini repede cu balamucul. iar pe tigani nu ii anunti cu nimic si iti vezi de treaba ta mai departe. daca vin sa-ti ceara vreodata cartea de identitate a masinii sa le ceri totalul amenzilor altfel nu le dai nimic. sa se spele cu fierul pe cap.

Editat de mac01
Link spre comentariu

degeaba face plangere. nu a-ti citit la inceput ca politia da din umeri favorizand tiganii. asa ca o sa-i accepte plangerea, o baga undeva sub teancul mare de acte, si o sa zica ca nu i-a venit randul spre rezolvare ca au cazuri multe. tipic romanesc.

gresit pui problema in felul asta !! adica cu ce favorizeaza politia cioara care detine acum masina !! documenteaza-te mai bine !! asemenea litigii sunt de natura civila !! nu are garda nimic cu vanzari masini case sau terenuri !! daca depui plangere la politie comunicarea iti va fi remisa in termen de cel mult 30 de zile si va contine in acest caz 100% urmatoarele cuvinte : litigiu de natura civila aveti posibilitatea sa va adresati instantelor competente !!

si daca tot spui ca este tipic romanesc atunci de ce nu te muti in strainatate si va fi tipic zonei unde vei sta daca aici nu e bine !!

Editat de f_zoltan
Link spre comentariu

Pana la urma oare cum au facut asigurarea deoarece stiam ca legal se asigura masina doar pe proprietarul din acte, unde tre sa prezinti un act cu CNP-ul.

Asigurarea se poate face si fara act de identitate, avand-o pe cea veche pur si simplu ai continuitate.dai pe cea veche si o scrie pe cea noua :grin:.

Toyota Hilux Vigo 2.5

Can Am 800 LTD

Link spre comentariu

poti fi sigur ca e fals si poate face reclamatie pe pagina RAR-ului

Toyota Hilux Vigo 2.5

Can Am 800 LTD

Link spre comentariu

Stiati ca odata dus la primarie (contractul de V/C in scopul scoaeri de pe rol),se transfera rolul autoturismului direct la primaria cumparatorului (cel putin la mine asa este)

Poate nu se stie insa ca in contr. de vanzare-cumparare daca treci o adresa la vrajeala, gen Sapientei nr.11bis, cu numele Zgabearta Iftode sau BinLaden, pe care rol fiscal intra automat ? :)

@Mojocojo : Legat de problema ta eu chiar nu inteleg de ce nu este radiata masina acum de la fisc cu un rahat de contract de v/c ? Amenzile nu vin pe rolul tau fiscal ?

Adica ai vrea in continuare sa platesti de buna voie impozitul ala mic indienilor, nu te deranjeaza ?! :uameni

Macar acum radiaz-o de la fisc cu CIV-ul cu un C/V pe orice nume si adresa ! ! !

Editat de danciucu
claritate
XJ '96 2.5i, WJ '00 4.7
Link spre comentariu

Plangerea poate duce la oprirea msinii in trafic si confiscarea numerelor si a talonului pentru nerespectarea obligatiei de a transcrie in termen de 30 de zile masina achizitionata. Asa macar se evita alte amenzi.

Samurai incepator
Link spre comentariu

Din pacate nu tot ce gandim noi se poate aplica..ar fi asa de simplu....politia nu poate face nimika...singura solutie este justitia...o sa ma ocup de chestia asta dupa anul nou..

Link spre comentariu

Te duci la politie si declari talonul pierdut, la fel si numerele.

Apoi radiezi legal masina de la primarie si politie.

Masina este a ta. Tiganii au cumparat masina ptr piese .

Nu esti obligat sa o mai tii inmatriculata.

Link spre comentariu

Salut.

Ai putea sa iti furi propria masina. Apoi mergi cu masina la Remat. Dupa care urmezi 'pasii' si o radiezi. Daca nu vrei sa stie tiganii nimic, mergi cu ea in alta localitate, la Remat.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare