Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Masina vanduta fara contract de vanzare-cumparare!A juns la niste tigani si nu o pot scoate de la impozit1

Mojocojo

Postări Recomandate

Re: Masina vanduta fara contract de vanzare-cumparare!A juns la niste tigani si nu o pot scoate de la impozit1

Mai oameni buni dati si voi niste sfaturi de toata groaza , cum adica sa iti furi masina? stii ca esti pasibil de dosar penal chiar daca masina e a ta conform actelor?

De ce sa se riste aiurea cand o poate recupera foarte usor , sau sa o radieze.

Never stop exploring
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 78
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: Masina vanduta fara contract de vanzare-cumparare!A juns la niste tigani si nu o pot scoate de la impozit1

Mai oameni buni dati si voi niste sfaturi de toata groaza , cum adica sa iti furi masina? stii ca esti pasibil de dosar penal chiar daca masina e a ta conform actelor?

De acord cu Silence....Sa va mai repet poate nu a-ti citi de la inceput.

Masina am vandut-o fara contract V/C si am pastrat doar Carte de Identitate (CI)acu vreo 2 ani.Masina a vost vandut-o la niste tigani la vreo 2 maiine.Masina mea merge in continuare si este folosita pe dumurile publice.Are facut ITP si asigurare(fara a mi se cere acordul sau altceva).Acuma mi-au venit niste amenzi de la rovienita si nu am sa le platesc eu.La politie nu se poate face absolut nimic,sotia mea lucrand in politie(a lucrat si la rutiera Ploiesti)si nu se poate face nimic "legal" din partea lor.SINGURA SOLUTIE ESTE INSTANTA.

Link spre comentariu

Adica e perfect legal sa cumperi o masina si sa nu o inscrii pe numele tau in 30 zile ?. Tot legal e sa faci ITP fara sa ai actele in original? Interesant ce zici... Pai eu zic sa mergem cu numere puse aiurea de la alte masini, s ane facem singuri ITP, daca Politia nu obiecteaza, sa ne dea vecinii in judecata daca se oftica :ha:

Link spre comentariu

Am un strop de dubii legate de imposibilitatea masurilor luabile de catre politie. Se ridica talonul pentru orice cacatis si nu se poate ridica pentru netranscrierea masinii, mai ales daca exista plangere? Apropo, daca sotia tot e in bransa, nu poate ruga un coleg sa vada cum sta masina aia cu luminile si franele? Ca de recuperat talonul nu se mai poate fara ajutorul tau. Daca s-ar ajunge la faza asta, ii poti obliga sa plateasca amenzile pana sa primeasca talonul. Partea nasoala e ca incepand cu 1 ianuarie nu se mai poate transcrie din motiv de TPI.

Editat de f_zoltan
Samurai incepator
Link spre comentariu

De acord cu Silence....Sa va mai repet poate nu a-ti citi de la inceput.

Masina am vandut-o fara contract V/C si am pastrat doar Carte de Identitate (CI)acu vreo 2 ani.Masina a vost vandut-o la niste tigani la vreo 2 maiine.Masina mea merge in continuare si este folosita pe dumurile publice.Are facut ITP si asigurare(fara a mi se cere acordul sau altceva).Acuma mi-au venit niste amenzi de la rovienita si nu am sa le platesc eu.La politie nu se poate face absolut nimic,sotia mea lucrand in politie(a lucrat si la rutiera Ploiesti)si nu se poate face nimic "legal" din partea lor.SINGURA SOLUTIE ESTE INSTANTA.

Daca tot lucreaza sotia la Politie, de ce nu o pasati elegant celor cu radarelu' s-o prinda sau la un filtru oarecare?

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

ITP-ul se poate face si daca ai doar copia CI. Nu e ne-aparat sa o ai in original.

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

Din pacate la amenzile pentru rovigneta nu conteaza ca s-a vandut masina si noul proprietar nu a inmatriculat-o pe numele lui. Rezolvarea se face tot prin judecata. Stiu asta de zilele trecute de la un prieten care a vandut o masina cu acte in regula, a radiat-o de la taxe si impozite si apoi i-au venit amenzi dupa o luna si ceva. A trimis un mail la CNADNR cu copii dupa act de V-C. certificat fiscal etc si i-au raspuns ca se poate rezolva doar prin proces si nu se pot anula amenzile pe baza actelor anexate.

Mi se pare buna ideea sa ia cumva numerele de pe masina, pentru ca respectivii nu pot scoate alte numere de la politie, si daca isi fac ei placute de inmatriculare neconforme li se va lua talonul. Din pacate la noi sunt mari lacune in acest sistem de inmatriculare si de asta nu se pot face prea multe nici chiar de catre politie deoarece legea nu le permite.

Editat de Georgenis
Link spre comentariu

ITP-ul se poate face si daca ai doar copia CI. Nu e ne-aparat sa o ai in original.

...numai daca masina este in leasing. Asa spune legea... Ca se face si altfel asta e partea a doua!

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Parerea mea este sa nu intrii in ilegalitate declarand masina furata, mai ales ca la politie o sa-ti ceara sa vada talonul si cheile masinii( mie asa mi-au cerut cand am avut Aro-ul furat) pe care am inteles ca tu nu le ai...

Link spre comentariu

Am citit toate posturile si multi ti-au dat deja raspunsul corect -numerele trebuiesc luate de pe masina mai ales ca stii unde este parcata . Pasul 2 si ultimul este sa ii dai in judecata dar pe cine ?

Deci numerele neaparat !!

Link spre comentariu

Bre ...

Sa iei numerele de pe o masina care nu iti mai apartine = furt!

Dupa noua legislatie, cumparatorul preda numerele in urmatoarele cazuri:

-adresa lui de domiciliu este alt district (judet) fata de cel unde masina e inmatriculata

-cumparatorul doreste sa schimbe numarul de inmatriculare

-vanzatorul are pe numerele respective o rezervare la directia inmatriculari si cumparatorul este de acord sa i le inmaneze acestuia

Ordinea care ar trebui sa o urmezi ti-am descris-o mai sus. Daca nu dai de amicul tau fale contract antedatat la cetateni (cu acordul lor) si dale cartea. Din acel moment te speli total pe maini.

Daca oamenii nu isi radiaza masina e fix problema lor. Cu acel contract demonstrezi oricand si in fata oricui ca nu mai esti raspunzator in fata legii de o eventuala sanctiune contraventionala urmare a exploatarii acelui bun.

Prin absurd daca le-ai lua numerele de pe masina cetatenilor tot nu te vei putea eschiva de la plata de sanctiuni contraventionale trecute/actuale/viitoare atata timp cat nu exista un document care sa ateste cedarea(vanzarea) dreptului de propietate asupra bunului respectiv.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Nu vreau sa intru in polemica cu nimeni , daca iei numerele ii obligi automat sa faca actele imedat ca sa poata circula [ nu se pot scoate altele cu nici o spaga ] iar amenzi nu mai pot veni deoarece nu au numerele originale si se considera ca circula cu numere false .Orice alte numere fabricate din altceva vor duce la pierderea talonului in scurt timp , politistii sunt foarte stricti la numere .

Link spre comentariu

Pasul 1: - te duci si le cumperi Rovignieta... ca sa nu iti mai vina tie amenzi;

Pasul 2: - te duci si le iei numerele de pe masina ( dar ai si tu grija cum...nu la ei in curte, astepti sa plece cu masina in oras...si cand nu sunt pe langa ea, le scoti repede cu o surubelnita...merge sa le si rupi, dar sa le iei cu tine );

Pasul 3: - te duci la Fisc si dai declaratie pe proprie raspundere ca masina s-a vandut ca piese si nu mai este in circulatie ca sa ti-o radiezi;

Pasul4: - te duci la Politie si declari acelasi lucri si predai cartea si numerele cu proces verbal;

Pasul 5: Dormi linistit !

Editat de worldscape

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

Pasul 1: - te duci si le cumperi Rovignieta... ca sa nu iti mai vina tie amenzi;

Pasul 5: Dormi linistit !

:ha: dupa ce faci ce spune worldscape la pasul 1 restul pasilor nu mai sunt necesari, treci direct la pasul 5 :ha:

Toyota Hilux Vigo 2.5

Can Am 800 LTD

Nu incerca sa alergi mai tare decat poate ingerul tau pazitor sa zboare

Link spre comentariu

E un fel de a spune "furat". Te urci in ea si pleci. Atata timp cat masina e a ta, cine te va opri ulterior, crezi tu ca iti va face dosar penal?

Din pacate, legea in tara asta de rahat, este cum este... asa ca eu vad modalitatea propusa de mine, o solutie viabila.

Link spre comentariu

eu nu inteleg un lucru, ti-au mai spus asta cativa colegi de forum..

faci un contract de vanzare-cumparare intre tine si cel caruia i-ai vandut masina (n-ai treaba cu tiganii), te duci la fisc, radiezi masina de acolo si gata, la revedere nu mai ai nicio treaba.

mai departe ce-a facut ala cu masina e treaba lui..

ai fost la fisc sa faci treaba asta si nu ti-au scos-o de pe rol?

Link spre comentariu

incerc sa nu bag in seama tot ce s-a scris pana acum.

eu te sfatuiesc sa nu pui mana pe masina, nicicum.

nu cred ca ciorile au avut asa grija de acea masina incat sa ii plateasca asigurarea si itp. daca faceau asta isi luau si rovinieta.

masina sigur nu are nimic platit.

primul pas ar fi sa te duci la Poitie sa faci o sesizare SCRISA, ca oral ti se da flit, si sa soliciti un numar de inregistrare la acea solicitare, sau cerere cum vrei sa ii zici.

in functie de raspunsul primit dupa 30 de zile, te vei adresa instantei de judecata.

nu face tampenii, nu te juca cu legea sau cu tiganii. e vorba de vitata ta la urma urmei.

ia legatura cu colegul de la cluj si te invata el cum sa faci actiunea in instanta.

plus ca nu e obligatoriu sa te prezinti la fiecare termen. ar trebui sa faci dovada cu 2 martori ca tu ai instrainat masina prietenului tau chiar daca acesta nu mai este in tara.

mult succes !

ancuta_laurentiu@yahoo.com

tel. 0767585379

Link spre comentariu

am uitat celalat aspect.

pe langa amenda pt lipsa de rovinieta se plateste si o despagubire catre CNADNR, acesta fiind echivalenta pretului rovinietei pe un an..

plus ca in continuare trebuie sa iti iei rovinieta.

procesul verbal de contraventie pentru lipsa rovinietei se anuleaza doar de instanta de judecata.

indiferent de cate telefoane, explicatii sau mail-uri veti face la CNAdr sau alte instituii nu veti rezolva nimic.

potrivit OG 2 /2001 doar instanta de judecata anuleaza procesele verbale de contraventie.

Editat de Astral

ancuta_laurentiu@yahoo.com

tel. 0767585379

Link spre comentariu

Pasul 1: ...

Pasul 2: ...

Pasul 3: ...

Pasul 4: ...

Pasul 5: ...

Pasul 6: incep tiganii sa-ti taie rotile la masina, sa te bata de fiecare data cand te prind, sa-ti sparga geamurile, etc...

partea misto la toata povestea asta este ca tie statul iti intoarce spatele si nu-ti rezolva problema, si la fel, tiganilor tot statul le intoarce spatele si lor, dar in sensul ca favorizeaza comportamentul lor. misto, nu?! :wink:

din pacate in Romania legislatia favorizeaza hotia si tiganii... totusi, dincolo de astea, colegul ancuta_laurentiu spune bine: rezolva problema legal, ca sa o rezolvi si definitiv. stiu ca e mai complicat, dar este mai bine.

succes!

Link spre comentariu

Bagi .... in ele de acte ca cu ele sau fara ele amenda de rovinieta tot iti iei daca ala care cumpara masina chiar pe bune cu copntract de v-c nu o trece pe numele lui degeaba e scoasa de la impozit amenda de rovinieta tot vine si trebuie umblat pe la tribunal sa faci contestatie.Cititi si pe aici

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?66094-rovinieta

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Amenda de circulatie e executorie si vine la fisc, dar despagubirea catre CNADR nu. Exista o metoda de constrangere a platii ei, lata decat retinerea talonului? Ce se intampla daca nu o plateste? Pe de alta parte politia nu ar fi trebuit sa ridice talonul, asa cum scrie in lege? Citez ordonanta 15/2002 in varianta actualizata la 2.09.2011.

Art.8 alin (6) Odată cu aplicarea amenzii contravenţionale, utilizatorilor români care folosesc reţeaua de drumuri naţionale din România fără a avea rovinietă valabilă li se reţine certificatul de înmatriculare al vehiculului până la prezentarea dovezii de achitare a tarifului de despăgubire conform prevederilor alin. (3).

Samurai incepator
Link spre comentariu

Politia iti ridica talonul daca te opreste si nu ai rovinieta.Daca te ia pe camera amenda iti vine acasa.Aia de la cnadr nu sunt in stare sa comunice cu rutiera si sa anunte ca autovehiculul x circula pe sectorul de drum y fara rovinieta.Eu nu am platit-o astept sa-mi blocheze contul ala gol ma doare in .... ma duc imi fac alt card si anunt la job sa-mi livreze banii pe noul card ca mai nou cica ar fi o lege care prevede acest lucru.

Editat de Caphonne

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Pai si daca pagubitul da in judecata CNADR, sau direct persoana care a constatat contraventia, ca nu se respecta legea? Datorita incompetentei CNADR a fost pus in situatia sa repete contraventia de mai multe ori, mai ales pentru ca la volanul autoturismului se afla altcineva decat proprietarul de drept. In caz ca, in conformitate cu Art.9., lit.d, alin 2 si 3, constatarea se face in absenta, presupun ca politia ar trebui sa procedeze la ridicarea talonului. Daca nu este sesizata, e vina celor care nu respecta legea.

(2) Incepând cu data de 1 octombrie 2010, constatarea contravenţiilor se poate face şi cu ajutorul unor mijloace tehnice omologate amplasate pe reţeaua de drumuri naţionale din România, consemnându-se aceasta în procesul-verbal de constatare a contravenţiei.

(3) În cazurile prevăzute la alin. (2) procesul-verbal de constatare a contravenţiei se poate încheia şi în lipsa contravenientului, după identificarea acestuia pe baza datelor furnizate de Ministerul Administraţiei şi Internelor - Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (...)

Editat de f_zoltan
Samurai incepator
Link spre comentariu

Au inceput tiganii sa ne faca din orice pozitie? E bine... suntem uniti...( trebe sa mai aruncam un ochi pe la vecinii bulgari)

Nu stiu daca e cazu sa te astepti de la niste tigani( mai plauzibil rudari daca au cumparat o dacie) sa iti faca nu stiu ce belele...

Scuzati off- topicul.

ex: ARO 244 3.1D & Opel Frontera 2.3TDI :cort
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Ce as face eu,desi nu cunosc toata conjuctura si posibilitatile.Dar un lucru e cert:i-as lua nr de inmatriculare jos dar nu cum zicea cineva aici adica ambele.Doar cel din fata ,sa para ca a cazut din greseala.

Daca te rogi la Dumnezeu lumea spune ca esti o persoana religioasa.Daca Dumnezeu iti vorbeste, lumea spune ca esti nebun.
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare