Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Problema grava Grand Cherokee WJ 2.7CRD din 2004

Miaky

Postări Recomandate

Salutare !

Am un Grand Cherokee 2.7 CRD din 2004 si de cand l-am luat am observat o problema grava la directie/stabilitate dar nu reusesc sa-mi dau seama de unde provine .

Prima data s-a intamplat la vreo 2 saptamani dupa ce l-am luat, cand in drum drept , pe la vreo 160 km/h am luat niste gropite/denivelari... si am simtit ca nu mai pot sa tin volanul cu doua maini . Masina a inceput sa trepideze atat de tare si sa se scuture din toate incheieturile exact ca o motocicleta cand intra in voblaj. M-am speriat ata de tare incat am uitat ca am cutie automata si am apasat frana cu stangu in ideea ca apas ambreiajul. Abia cand am franat pana pe la 70 km/h , masina s-a stabilizat si mi-am continuat drumul. De atunci am mai patit de foarte multe ori acest lucru dar pur si simplu m-am obisnuit cu ea ! Am observat ca problema apare numai la viteze de peste 80km/h si numai cand sunt denivelari ! Daca merg cu maxim 80 km/h sunt in deplina siguranta ! :)

Am vazut ca modelul asta de jeep are foarte multe articulatii, bucsi, bucsulite, pivoti, bascula centrala spate, etc. La un moment dat am senzatia ca-mi vireaza puntea spate cu totul....

Din cate am observat amortizorul de directie este ca si cum n-ar fi...nu mai are pic de rezistenta, ori cu el ori fara el tot aia e ! Dar nu cred ca daca-l schimb (ceea ce se va intampla foarte curand) voi rezolva problema cu stabilitatea .

Sunt sigur ca si alti posesori de Grand Cherokee s-au confruntat cu aceasta problema, din cate am inteles asta e o "boala" a acestor masini .

De aceea va rog pe cei care ati avut aceasta problema si ati rezolvat-o , sa-mi spuneti si mie ce ati schimbat, de unde provine aceasta problema ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Problema grava Grand Cherokee WJ 2004

Salutari, coleg de suferinta !

Este exact fenomenul la care te refereai cand aminteai de voblajul moto. Are si deja o denumire consacrata, si anume "Death Wobble". Si nu provine de la puntea spate.

Este un eveniment care se intampla la toate marcile de vehicule cu punte rigida si arcuri spirale pe fata, atunci cand sunt prezente uzuri in articulatiile directiei si a Panhard-ului. Aceste uzuri, in combinatie cu alte jocuri prezente la pivoti, in bucsile tirantilor si cu amortizorul de directie dus, duc la efectul descris. Deasemenea, si o geometrie a directie reglata necorespunzator favorizeaza aceeasi manifestare.

Nu la toate masinile apare la aceeasi viteza, nu la toate trece asa usor, dar fara franare serioasa nu iesi din tremurat.

Ia toate articulatiile pe rand pe un elevator care ridica masina de roti, nu de lonjeroane sau de altceva, si schimba tot ce are joc (pivot//cap de bara/Panhard/bucsi tiranti), precum si amortizorul de directie. Apoi refaci geometria directiei, si totul ar trebui sa fie OK.

Cand vei fi sub masina, sa verifici si articulatiile ansamblului spate, ca au acelasi numar de kilometri ca si cele din fata, si schimbi si acolo ce e nevoie. Spor la santier !

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Re: Problema grava Grand Cherokee WJ 2.7CRD din 2004

am avut si eu la wrangler problema asta de vreo 3 ori ;

ea provine de obicei de la track bar (panhard): am avut joc intr-un pivot .(sau articulatie ),depinde ce fel de track bar ai;

obligatoriu trebuie regalta directia , o directie dereglata accentueaza fenomenul.

mai poate fi track bar-ul putin deformat , asta daca ai mers off-road si ai lovit masina lateral si implicit se modifica unghiurile directiei(volanul nu mai sta in pozitia dreapta).

Link spre comentariu

Re: Problema grava Grand Cherokee WJ 2.7CRD din 2004

:tk

Multumesc pentru raspunsuri ! Ma bucur ca am gasit pe cineva care chiar stie de unde provine defectiunea.

Masina a fost lovita in roata din stanga, am observst cand am bagat-o pe canal ca are portfuzeta din stanga sudata de punte altfel decat din fabrica. Sper ca cine a sudat-o a sudat-o drept pentru ca altfel trebuie sa schimb toata puntea fata .

Am fost la cel de la care am luat masina si am luat si piesele care fusesera demontate (grup fata, planetare si cardan fata). Planetara din stanga , cea scurta, a fost retezata la accident ceea ce ma face sa cred ca a fost lovita destul de bine in roata . Masina sta dreapta, volanul sta drept, nu trage in nici o parte daca las volanul liber dar cand virez la maxim si intorc masina se simte cum rotile de fata trag una de alta si scartaie cauciucurile pe asfalt .

Acum, dupa sarbatori cand o voi duce la service sa-i montez piesele si sa schimb ce este uzat ii voi face si unghiul de fuga si tot ce este necesar sa rezolv problema cu " Death Wobbling" .

Sunt sigur ca voi cheltui o mica avere dar o fac pentru siguranta mea, mai ales ca in curand se va asterne si zapada si gheata pe sosele si nu cred ca o mai tin pe sosea daca incepe sa se scuture pe gheata sau pe zapada .

Pana una alta va urez " Sarbatori Fericite si un An Nou imbelsugat si ferit de necazuri !!! "

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare