Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Tir cu arcul

zolameister

Postări Recomandate

Re: Tir cu arcul

Eu am o arbaleta(sau harbaleta:grin:) de ceva ani.....e frumos sa te joci cu ea insa vreau sa imi iau un arc.

Este mai usor de "incarcat" :banana

Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog*

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mosu in sfarsit mi-a adus cadoul mult visat...un arc si sageti.De mult vreau sa imbratisez acest sport.Mai sunt colegi care au aceasta pasiune?:grin:

Am tras si eu de vreo citeva ori cu arcul. E un sport foarte fain, care necesita calm, concentrare, cunostinte de balistica si nu in ultimul rind o mina sigura si antrenament.

Dar arata-ne si noua jucaria ta.

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

am un compound de 65#

un Kassai traditional de 45#

ieri am cumparat (miercuri vine ) un leopard2 de 70# take down

nu sunt tare mare fun, imi place in primul rand sa le am si uneori mai trag cu ele... dar nu atat de des cat ar face-o un pasionat

acum am cautat sa am si ceva varfuri "mai adevarate" si care sa fie puse deoparte....pentru orice o fi

daca ai arc, trebuie sa iei tinta inainte de a te apuca sa tragi

sagetile sunt scumpe si nu poti trage in tinte improvizate, pentru ca iese tare scumpa treaba

se pot face tinte bune, daca ai MULTE MULTE cartoane, care se pun una peste alta si le prinzi cu bara filetata ....SE TRAGE IN CANTUL LOR si nu prin suprafetele suprapuse, pentru ca risti sa distrugi sageata

ce arc ai ?

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Hei ma bucur ca sunt atatia pasionati.O sa pun poze cu jucaria.E un arc ptr incepatori de la Decathlon.Practic nu stiu nimic despre arcuri si sageti.Eu obisnuiam sa construiesc cat am fost mai tanar arcurile mele.Pe vremuri aveam un arc de la "REGHIN"....va mai aduceti aminte?Am un loc perfect ptr tir si vreau sa profit....Dar ca idee cu ce ar trebui sa incep...?

NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE

SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE

HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS

Link spre comentariu

Vezi ca tinte de paie cum ti-a aratat Patrolator exista de vanzare si la Decathlon. Mi-am luat eu doua (nu pentru tir cu arcul, ci pentru tir cu..., shuriken :grin:) si la pret sunt la fel ca pe acel site din Germania!

Ah :wink:, am tras si cu arcul in ele si sunt excelente!

Link spre comentariu

Pt. arcul de la Dechatlon sunt bune si tintele de paie. Pt. cele mai puternice nu prea, trece sageata prin ele ca sunt subtiri si se rup aripioarele. Cele mai bune dupa parerea mea sunt cele de poliurethan. Eu trag cu Recurve de tir de 70" si 46 lbs forta. La puterea asta asta de la 15 m sageata cam trece prin scandura de brad de 2,5 cm.

Pentru un incepator e mai important sa verifice mana si ochiul dominant si sa puna mana pe diferite arcuri pt. a verifica care ii este mai comod si nu in ultimul rand ce lungime de sageti sa foloseasca. Ca o paranteza, am primit cadou niste sageti de fibra de la Dechatlon. Am incercat sa trag cu una care de la puterea arcului se curbeaza dupa tragere si are o traiectorie cu 2-3m deviatie de la tinta. Noroc ca trag in spatiu inchis ca altfel doboram ciorile de pe cer!! Incearca sa cauti pe net filmulete cu pozitia corecta de tragere, ochire si urmarire. Daca nu gasesti cred ca mai am un CD de la Merlin Archery, dar trebuie sa il caut.

Bafta!!

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Si eu trag cu arcul , iar de o saptamana am deschis un forumhttp://arcasi-arcuri-sageti.forumgratuit.ro/

care sa promoveze tirul du arcul traditional si metodele de construire a arcurilor si sagetilor.

Forumul n are inca o saptamana de cand i am dat drumul , dar cred ca deja puteti gasi pe el informatii interesante. Va astept.

Am si eu un 4X4, Aro 10 1.9 renault ( pus de fabrica)

Forumul nu este comercial ,asa ca nu cred ca va deranja pe cineva faptul ca am pus si link ul catre forum.

Link spre comentariu

• 9 luni mai târziu...

Va puteti confectiona tinte foarte ieftin din materiale disponibile in magazinele cu materiale de constructii.

Mi-a facut un instructor din Constanta o tinta dintr-o folie din spuma neagra pentru termoizolatii, infasurata strans in doua suluri acoperite cu folie transparenta, cu care se impacheteaza marfa pe paleti (gen celofan). Are dimensiunea unei roti de Jeep, opreste in cativa cm chiar si sageti trase de la 20 de metri din arc compound de 70 de livre, rezista in timp la multe perforari si sagetile sunt usor de extras cu mana. Practic nu e nevoie de extractor.

Solutia seamana cu tintele de carton/hartie pentru darts: se trage paralel cu axul sulului si sageata patrunde printre infasurari. De aceea, tinta rezista la multe trageri.

Am vazut la club si tinte din alte tipuri de folii termoizolante (albe, galbene), insa cele negre pareau cele mai durabile.

Link spre comentariu

• 5 luni mai târziu...

eventual cineva din cluj napoca care este interesat de acest sport ?

pot sa indrum si sa sfatuiesc cu sfaturi utile pentru echipament compound pentru vanatoare sau tir. am experienta si nu de pe youtube (apr.9 ani) in care am fost la diferite competitii si am dobandit si licenta de vanator cu arc.9 mentionez vanatoare cu arc in romania este strict interzis)

Va puteti confectiona tinte foarte ieftin din materiale disponibile in magazinele cu materiale de constructii.

Mi-a facut un instructor din Constanta o tinta dintr-o folie din spuma neagra pentru termoizolatii, infasurata strans in doua suluri acoperite cu folie transparenta, cu care se impacheteaza marfa pe paleti (gen celofan). Are dimensiunea unei roti de Jeep, opreste in cativa cm chiar si sageti trase de la 20 de metri din arc compound de 70 de livre, rezista in timp la multe perforari si sagetile sunt usor de extras cu mana. Practic nu e nevoie de extractor.

Solutia seamana cu tintele de carton/hartie pentru darts: se trage paralel cu axul sulului si sageata patrunde printre infasurari. De aceea, tinta rezista la multe trageri.

Am vazut la club si tinte din alte tipuri de folii termoizolante (albe, galbene), insa cele negre pareau cele mai durabile.

tintele cele mai durabile sunt realizate din diferite polifoamuri sau materiale similare.exista tinte mai moi sau mai tari depinde de de destinatia acestora daca sunt folosit pentru competitii indoor sau outdoor.

Eu am o arbaleta(sau harbaleta:grin:) de ceva ani.....e frumos sa te joci cu ea insa vreau sa imi iau un arc.

Este mai usor de "incarcat" :banana

Daca in continuare esti interesat de arc te ajut eu cu informatii sau chiar produs ,,finit"

Editat de f_zoltan
"If you think adventure is dangerous, try routine; it is lethal."
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare