Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Tecalimetru, care este mai bun ?

albinaru

Postări Recomandate

Avand in vedere ca orice 4x4 are nevoie de ungerea cardanelor si articulatiilor va rog sa va destainuiti ce fel de scule folositi.Eu am avut niste experimente neplacute cu vreo doua si, as vrea sa stiu ce fel de scule de incredere sunt pe piata.
Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Tecalimetru, care este mai bun ?

Buna seara !

Eu lucrez chiar cu un Tecalemit original, oarecum cumparat de la Bundeswehr-ul german. Adica armata lor, va sa zica. Si merge fara probleme.

N-am poze acum, ca nu mi-e la indemana, dar se poate rezolva, poate chiar pe maine, daca nu uit, binenteles.

Fast edit: arata asa, ca am gasit poza pe net, doar ca al meu e de culoare kaki/oliv NATO, si e nou:

Tecalemit.JPG.18471bcc05bec0ba2b7c7fe9bb59dc8a.JPG

Stima,

Dragos

Editat de Heavy D.
Link spre comentariu

.Eu am avut niste experimente neplacute cu vreo doua si ........

....poti spune cinstit ca le-ai folosit cum trebuie?

sau ca macar stii cum trebuie folosit un astfel de gresor?

ce anume nu a mai functionat la un asemenea mecanism, care este simplu, dar trebuie sa ai grija la vreo doua-trei amanunte?

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

"Instrumentele " pe care le am si, care era aproape sa le arunc pe usa garajului, au doua probleme mari si late :- nu etanseaza sfarcul gresorului si vaselina da pe - afara si, - dupa doua-trei manevrari ale manerului raman fara vaselina si trebuie sa ies de sub masina si sa imping pistonul care preseaza vaselina .Poate gresesc eu undeva, spuneti-mi unde .

Editat de albinaru
Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi!
Link spre comentariu

Fara a fi rautacios eu stiu ca se zice decalimetru nu tecalimetru ..."Tecalemit" e o firma de renume (australiana daca nu ma insel) care produce asa ceva.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Eu am doua care functioneaza f. bine, unul manual care l-am cumparat de la targul Vitan, o marca suedeza, dar am unul de care ma folosesc mai mult, de la Metabo si care este pneumatic, deci iti trebuie compresor de aer. Asta al doilea e super, dar daca vrei unul manual cauta sa fie de firma, sa nu fie turcesc sau chinezesc.

Link spre comentariu

Am luat un decalimetru cu actionare pneumatica de la Draper dar nu am fost multumit de fuctionarea lui.

Folosesc acum un decalimetru manual de la firma Wurth care functioneaza foarte bine.

Link spre comentariu

Confirm si eu asta cu non name.....am luat si eu unul fortuit de distanta si timp indelun gat in deplasare si asa era ..bagi teava si trosc poc iese pe langa vaselina ....variante si inventii cu oringuri de bricheta ..etc etc..lll/////si merge si in iua de ai. Partea din spate nu are ce sa se strice e un simplu arc dar in schimb la partea de contact cu gresorrul acolo e problema. Poti ori sa cumperi nistee cappete originale sau vechi care sunt mai bune decat orice noutate ...cinezeasca...si nu mai ai treaba. Nu pre am inteles eu cum adica impingi singur vaselina .......poate ai uitat siguranta pusa cand ai incercat cu vaselina????? ce ee simplu de tot tragi ca la seringa tija asiguri ,bagi vaselina ..pui capacul .....infiletezi teava sau cordonul flexibil si apoi dai drumul la siguranta..... Avand un arc tare el va impinge vaselina spre iesire in gresor ..asta daca are o etansare buna la atacarea gresorului daca nu vaselina va iesi pe langa fara sa ungi partiile importante din piesa.Piesa se considera gresata cand vaselina isi face loc prin partiile expuse miscarii in ansamblul respectiv[ pe la rulmentii crucii,pe la burduful axului cardanic, pe la burduful pivotului,etc.]

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

ok, sa lamurim cateva aspecte.

denumirea corecta este gresor manual.

decalimetru, decalimitru, tecalimetru/mitru etc. sunt derivatii produse de poporul roman, originea fiind marca "Deutsche Tecalemit".

problemele care apar in utilizare au ca origine, de regula, faptul ca utilizatorul nu procedeaza cum trebuie.

- esecul gresarii (revarsarea vaselinei pe langa niplul de gresare): cauza principala este faptul ca utilizatorul apasa cu toata puterea mufa de gresare pe niplu. total gresit.

corect se procedeaza astfel: se cupleaza mufa de gresare pe niplu, se aliniaza corect astfel incat axele celor doua piese sa fie o linie dreapta si se actioneaza pompa fara sa impingem mufa. etansarea se produce cu presiunea vaselinei.

bineinteles, presupunem ca mufa/niplul sunt in stare buna.

se mai intampla ca niplul sa aiba bila antiretur blocata, presiunea vaselinei fiind insuficienta pt. deblocare. decuplam, deblocam bilutza prin apasare cu ceva (surubelnita etc.) apoi continuam operatiunea.

decuplarea de pe niplu se face inclinand mufa la 20-30 grade si tragand ferm axial, nicidecum invartind si tragand haotic in toate partile de aceasta. riscam sa lasam bacurile din mufa pe niplu.

la umplere cu vaselina, folosim doar material curat, nu reciclat, nu adunat de pe jos etc. cel mai bine merge cu tuburi de 500 cc.

la umplerea cu vaselina vrac este delicat, trebuie sa ne asiguram ca am umplut corect rezervorul. daca are goluri de aer, vom pati ce spunea albinaru, se dezamorseaza pompa si trebuie aerisita.

dupa umplere (in ambele cazuri) se deblocheaza tija si se impinge complet in interiorul pompei. daca o lasam trasa, pistonul care impinge vaselina in pompa sa va opri in tija, si ne enervam ca ce scula proasta am luat:ha:

gresare placuta.

Editat de giorgel

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

:g nene @giorgel!

Vaselina indesata cu mana nu cred ca mai e o optiune. Se gaseste foarte usor si ieftin vaselina la tub cu care se lucreaza foarte usor.

Eu am un gresor nemtesc cumparat din Praktiker. Toate bune si frumoase, numai ca mufa lui este o idee mai mare decat ce gasim la turisme. Bineinteles ca Praktiker nu vinde si alte mufe. Asa ca ma chinui cu unele chinezesti cumparate din obor, care tin fix jumate de masina (se inmoaie bacurile care sunt facute din ceva material de cutie de conserve) :hl

Asa ca, cine poate si stie, sa ne spuna si noua marci si preturi. Ca intr-o buna zi o sa cumpar altul si mi-ar fi mai usor asa.

Multumesc!

Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin:

Prahova 4x4

Link spre comentariu

@marse: acel gresor cumparat din Praktiker se numeste cumva Pressol?

e o scula buna. eu le vand cu 70 RON TVA inclus.

treaba cu mufa nu o inteleg. sunt standarde internationale si ar trebui sa mearga direct. exista intradevar mai multe feluri de nipluri respectiv mufe, dar acestea sunt pt. aplicatii speciale. ce avem noi pe cazane sunt nipluri standard.

sa aveti ungere buna:ha:

Link spre comentariu

@marse: acel gresor cumparat din Praktiker se numeste cumva Pressol?

e o scula buna. eu le vand cu 70 RON TVA inclus.

treaba cu mufa nu o inteleg. sunt standarde internationale si ar trebui sa mearga direct. exista intradevar mai multe feluri de nipluri respectiv mufe, dar acestea sunt pt. aplicatii speciale. ce avem noi pe cazane sunt nipluri standard.

sa aveti ungere buna:ha:

Cele de pe utilaj (pentru care am gresor) sunt mai mari decat cele de pe masina...si in consecinta eu la masina lucrez cu un gresor exact ca si cel din poza pusa de Heavy D. Nu e cu mufa / bacuri.

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Buna seara,

de ceva vreme ma gandeam sa imi cumpar si eu un gresor manual deoarece cand aveam nevoie de gresat mecanicii erau ocupati.

Azi am dat fuga la un magazin si am achizitionat un gresor de la firma HILKA cu 19euro. La prima vedere pare destul de solid, mai ales garnitura.

Abia astept sa il testez:grin:

gressegun.jpg.e87b1feb8d071e31549758713a0613b1.jpg

Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog*

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu

cam asa arata si ala chinezesc sau fake de ani 2000 atentie la sistemul de prindere nu de alta dar sa nu ai surpize cand iti este lumea mai dragaa.Testeazal inainte de a te baza pe el.Si apoi daca ai probleme schimbi doar capetele ca alea sunt niste tampenii.

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Cat de bun si fiabil va fi nu stiu.....dar l am cumparat dintr-un magazin local (din Irlanda) cu produse si scule ptr fermieri.

Ma gandesc ca de asta or folosi si fermierii la utilaje:grin:....era singurul model de gresor din magazin.:old

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu

eu am luat de la hornbach, costa in jur de 45-50 de ron si este f bun, nu mai tin minte ce marca este, dar scrie ceva pe nemtzeste pe el. cind il cumperi verifica capul sa aiba 4 lamele.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Am rugat astazi mecanicu' sa-mi greseze cele necesare dar mi-a zis ca nu poate ca-s ruginite (si 2 rupte)! :oo

E posibil sa nu intre vaselina cu gresorul in ele daca e biluta aia ruginita? As face ceva da le-as da cu WD-40 si sa mai incerc peste cateva zile? Unde as putea gasi sa cumpar nipluri de gresare?

Multumesc.

Link spre comentariu

Oriunde ... la orice magazin de piese auto , camioane , rulmenti , curele ... la un pret mediu de 1 ron ...probabil ca ai nevoie de M6 ( filetul ...) .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

E clar ca eu am luat o chinezarie de rahat ca nu am reusit sa fac nimic ca ea.Aveam vaselina prin toate gaurile numai unde as fi vrut eu nu intra.O sa ma uit mai atent la nipluri poate sunt blocate si de aceea nu merge.Nu cred ca sunt off daca intreb care vaselina este mai buna?(pentru cruci cardanice,capete de bara,etc.)

Link spre comentariu

Sa traiasca domnu' COS! Dupa Paste ma duc sa le caut. Pana atunci ma bag Sambata sub ea sa le dau cu WD40 sa le pot desfileta... acolos a vezi circ... ca vreo doua-s rupte. :cr3

Si da, M6 sunt.

Link spre comentariu

E clar ca eu am luat o chinezarie de rahat ca nu am reusit sa fac nimic ca ea.Aveam vaselina prin toate gaurile numai unde as fi vrut eu nu intra.O sa ma uit mai atent la nipluri poate sunt blocate si de aceea nu merge.Nu cred ca sunt off daca intreb care vaselina este mai buna?(pentru cruci cardanice,capete de bara,etc.)

Salut,

eu am folosit o vaselina la tub care cica e ptr planetare, asa scrie pe ea! M am gandit ca o fi buna ptr cardane, capete de bara si pivoti odata ce se foloseste la planetare!

Marius

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare