Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Reparatie troliu

Max

Postări Recomandate

Batranul si mult incercatul meu troliu a murit la penultima iesire. Adevarul este a fost mult solicitat, a stat sub apa, efectiv am abuzat de el fara sa ii fac nici o revizie. A rezistat eroic. Si am tot respectul pentru el.

Am decis totusi sa il desfac si sa ii mai dau o sansa.

Am ramas socat totusi de cat de bine arata motorul pe dinauntru dupa atatea solicitari. Rotorul arata impecabil. Inclusiv colectorii si periile.

Am constata ca un rulemnt haraia cam urat. Ma duc sa caut rulmenti de dimensiunile necesare. Sper sa nu fie ceva dimensiuni speciale.

Am mai vazut ca, o rola sparta de la sistemul de autofranare din tambur, a distrus locul in care era montata. Voi incerca sa construiesc piesele respective la strungar, asta daca gasesc role de dimensiunea celor din troliu.

Urmeaza sa demontez si ambreiajul si reductorul ca sa le curat si sa fac o revizie si acolo.

Eu va sfatuiesc pe toti sa va faceti revizii cateodata chiar daca troliul functioneaza. Se pot preintampina probleme mai grave si mai scumpe.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Reparatie troliu

Asta-i troliu Nokia?

DA ai dreptate merita efortul cel putin o data p an!

E troliu made in Taiwan cumparat de catva ani de pe Ebay. Cumparat inca de pe vremea cand multi nu stiau ca si chinezii fac asa ceva. :grin:

L-am luat "temporar" urmand ulterior sa imi iau unul de marca. Dar, daca am vazut ca isi face treaba bine, efectiv nu am mai avut motiv ca sa imi iau altul. Nu e rapid dar tragea a un bivol.

Tocmai ce am gasit si rulmenti si role pentru el. :grin:

Link spre comentariu

da si cheile alea wurth sunt misto. :grin:

sa tot repari cand ai scule.

Intradevar ti-e mai mare dragul sa lucrezi cu scule ca lumea. Astea de la Wurth sunt scumpe dar sunt de calitate.

Link spre comentariu

Daca vrei un T-MAX da-mi un mesaj si te ajut cu cea mai mare placere :wink:

viewtopic.php?f=30&t=2219

Facem pret pt "sef"

Salutari,

Calinvas

Am zis ca urmatorul troliu pe masina asta va fi un M15000 sau 16,5Ti de la Warn sau un troliu mecanic original (am cupla de putere si maneta de comanda pe cutia de transfer).

Multumesc pentru oferta. :wink: Desi, sincer sa fiu, m-am gandit la un momentdat la varianta asta din oferta ta: 5 = 7346200 = EW-12500, 24V, CE = winches-off road series. Mai vedem.

Link spre comentariu

Eu va sfatuiesc pe toti sa va faceti revizii cateodata chiar daca troliul functioneaza. Se pot preintampina probleme mai grave si mai scumpe.

Bun sfat! 9.5XP-ul meu dupa un an a sucombat chiar la iesirea de la Baia Mare!! Necazul a fost ca in timp, a intrat apa in el si suportii periilor s-au oxidat si nu au mai lasat periile sa culiseze. Recomand tuturor (ehmmmm, astia care va dati) siliconare pe partea cu periile chiar la troliile noi.Partea cu ambreiajul e ok izolata din fabrica.

Link spre comentariu

Bun sfat! 9.5XP-ul meu dupa un an a sucombat chiar la iesirea de la Baia Mare!! Necazul a fost ca in timp, a intrat apa in el si suportii periilor s-au oxidat si nu au mai lasat periile sa culiseze. Recomand tuturor (ehmmmm, astia care va dati) siliconare pe partea cu periile chiar la troliile noi.Partea cu ambreiajul e ok izolata din fabrica.

Exact asta am stabilit ca voi face si eu. Siliconez sau ii fac o garnitura la capacul dinspre perii desi, m-am mirat si eu, locul arata impecabil, neoxidat, periile intacte. Oricum, pentru siguranta voi izola toate posibilele locuri pe unde ar putea patrunde apa.

Alte recomandari:

1. Verificati si mecanismul de autofranare. Schimbati rolele sau alte piese uzate. E foarte importanta frana respectiva in anumite situatii.

2. In capacul din partea dreapta, exista o bucsa din bronz in care intra un ax. Bucsa respectiva se mai uzeaza si ar trebui schimbata. e o bucsa banala si poate sa o faca orice strungar. Sa nu o faceti din otel !!!

3. Toate bornele electrice trebuiesc foarte bine curatate de rugina si alti oxizi, iar, dupa ce se monteaza pe ele cablurile electrice, acoperitile bine cu vaselina cu cupru. Bineinteles ca eu o recomand cea de la Wurth dar mai sunt si alte variante. La fel puteti face si pe bornele de la electromotor si de la baterii.

4. Trageti doua fire din cutia relelor (intrerupeti circuitul comun de la telecomanda) la un intrarupator aflat la bord. Puteti impiedica actionarea accidentala sau vandalista a troliului. Am citit ca au fost cazuri in care nemernici au desfacut cablu de la troliu, l-au trecut peste masina si l-au legat de bara spate dupa care au facut un scurt in mufa de telecomanda ca sa se stranga cablul. Cred ca va dati seama ce s-a intamplat. Cu intrerupatorul respectiv puteti evita actionarea troliului de afara.

Cel mai bine ar fi de montat un contact general pe alimentarea de la troliu, contact PE care sa il cuplati doar in teren.

Nu e prea indicat de a fi alimentat permanent troliul. In cazul unui accident se pot crea scurtcircuite urate.

Editat de Astral
Link spre comentariu

nemernici au desfacut cablu de la troliu, l-au trecut peste masina si l-au legat de bara spate dupa care au facut un scurt in mufa de telecomanda ca sa se stranga cablul.

mama ce idee diabolica :fr2

Suzuki Vitara

sa sara noroiuuu'

Link spre comentariu

...

ai incarcat cu sudura acolo ??

Exact. Rola aia din stanga este mai speciala la interior si era greu de facut la strung. Asa ca mai bine am incarcat-o cu sudura.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare