Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Al Doilea Razboi Mondial in imagini

yo2bt

Postări Recomandate

• 1 lună mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Re: Al Doilea Razboi Mondial in imagini

Impresionant ce pot face oamenii....unii impotriva altora. Totusi cumva trebuie sa ne rarim pen'ca saraca Terra gafaie.

• Like 1
Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Albinaru, asta e punctul de vedere al unuia care crede ca el ramane. Nu cred ca iti poti dori tie sau apropiatilor tai sa ajunga in situatia in care sa lupte pentru resurse sau pentru supravietuire. Eu zic ca trei sferturi din "Terra gafaie" e propaganda care sa ascunda alte motivatii pentru care treburile merg prost la unii (si foarte beine la altii). Un sfert e realitate, dar una pentru care cei ce decid nu sunt dispusi sa faca nimic sa o schimbe.

Oricum, ne raresc astia cu cate o molima periodica, pregatita minutios prin cine stie ce laboratoare.

Samurai incepator
Link spre comentariu

Ei ce sariti ca arsi ? Sa ne macelarim sta in mostenirea noastra genetica.Toata istoria omenirii este un sir lung de razboaie sangeroase.

Din punctul de vedere al celui care studiaza istoria Terrei, specia umana este una care are putini ani de existenta comparativ cu alte specii.

Supravietuirea noastra depinde de dorinta de colaborare, cu alte cuvinte depinde de politica. Trendul politicii actuale este sa ne aduca la nivelul si numarul de populatii care se pot controla. No offence sunt si eu un uom.

Link spre comentariu

Este acel "trebuie" din bancul urmator:

Intr-un compartiment de tren intra un moldovean si se aseaza, pe bancheta era o pioneza :" Pfui f.... de piuneza" o arunca pe geam. Se deschide usa intra un oltean, se aseaza, da de o pioneza: "Valeu firea dreaq de pioneza" o arunca la cos.

Se mai deschide o data usa si intra un ardelean, se aseaza si el, vadit deranjat de pioneza se ridica . O pipaie, o studiaza, o pune la loc , mormaie: "Daca trebe atunci trebe".

Exista chiar un plan sa ne rarim iar factorii de decizie se straduiesc sa-l indeplineasca Acel "trebuie" vine putin din "Miorita"...

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Acesta este razboiul , nu este ca in filme , asta este cruda realitate , razboiul nu aduce dacat lacrimi , durere , sange si morti.......si totusi aceste poze sunt facute de catre americani in incercarea lor de a-i demoniza pe nazisti ........problema este ca nici cu americanii nu-mi este rusine , sa nu uitam ce au facut acestia in vietnam sau peste tot unde au fost acesti ,, ELIBERATORI '' ........

Link spre comentariu

Acesta este razboiul , nu este ca in filme , asta este cruda realitate , razboiul nu aduce dacat lacrimi , durere , sange si morti.../QUOTE]

foarte adevarat. mai trebuie adaugat ca aduce avantaje celor care il castiga si ca regleaza niste mecanisme financiare.

Link spre comentariu

normal ca aduce castiguri , unde au intrat americanii , in toata istoria lor , in razboi fara a avea ceva de castigat? atrocitatile nazistilor palesc in fata la ce au facut americanii la hiroshima si nagasaki ...... dar , ma repet , invingatorii scriu istoria si nu invinsii si niciodata nu o sa vedem cu adevarat in imagini drama locuitorilor din aceste locatii japoneze

Link spre comentariu

Oare de ce in nici un documentar major nu se vede importanta Romaniei...nici de partea Germaniei nici ca oponent?Am urmarit tone de documentare legate de WW2 si mai nimica...in afara de teritoriu ocupat ba de nemti ba de rusi...nimica...nici macar in documentarul despre Red Tails nu se zicea ce anume au atacat in una din cele mai elaborate misiuni ale lor...doar ca erau rafinarii...in Est...si ce lovitura au dat nemtilor.

Link spre comentariu

Ma bag si eu un pic,pt ca sunt interesat de subiect. Nu sunt deacord cu ce au facut nazistii(nu nemtii),nu le sustin ideologia, dar trebuie sa aruncam un ochi si la vecinii nostri rusi, care au omorat de cel putin 3 ori mai multi oameni si inainte de cel de-al 2-lea razboi mondial si in timpul lui.Sa nu uitam ca numai in timpul blocadei din Leningrad au ajuns la o cifra infricosatoare de decese,din cauza indiferentei conducatorilor, sa nu mai vorbim despre deportarile in gulag,fie ei prizonieri de razboi sau populatie autohtona, considerata "indezirabila"pt sistem.

Cat despre Romania,parerea mea este ca era prea mica sa conteze in economia razboiului(exceptand petrolul),dar a facut ce stie ea cel mai bine,prin conducatorii ei,sa se lipeasca de cine e mai "puternic",cand a vazut ca se nasoleste treaba,cum au facut si "fratii"nostri italieni.

Link spre comentariu

pai asta am zis si eu , istoria este scrisa , intodeauna , de catre invingatori iar acestia nu vor treca in filele ei atrocitatile pe care le-au comis .....cat despre romania , sa fim seriosi dar noi , ca natie , intodeauna ne-am dat dupa cum bate vantul si tocmai de aceea , pt ca am fost curve si nu am avut coloana vertebrala , ne-au tras-o toti , cum au putut si cand au vrut......sa nu uitam pana la urma care este geneza acestui popor respectiv din unirea legiunilor romane , trimise disciplinar pe aceste meleaguri , si frumoasele trufandale dace ...ca dacii erau beti morti.....noi nu suntem ca nemtii , care sunt un popor de invingatori si cuceritori , noi ne aparam raul, ramul ..... cum putem , mai cu un bir , mai cedam un teritoriu , mai omoram un conducator care a avut tupeul sa stea drept si sa lupte ......astia suntem noi bravii ROMANI

Link spre comentariu

despre romania si romani, imi place sa aleg cuvinte frumoase. nu stiu daca neaparat noi am fost curve ... (imi vine in minte acum Stefan Cel Mare, asta fara nicio legatura cu wwii) sau poate nu stiu eu ce sunt curvele. cert este ca noi aveam petrol ... nemtii aveau motoare "smechere", iar rusii nevoie de grau (la ei nu creste decat vodka).

Link spre comentariu

.....noi nu suntem ca nemtii , care sunt un popor de invingatori si cuceritori ...

Si, ... cam ce au cucerit si au invins nemtii in ultima vreme? E drept ca au incercat, dar parca au pierdut de fiecare data...:Hr

E buna si aia cu legiunile romane disciplinate de "frumoasele trufandale dace" :grin:

La cum prezinti cazul, prefer "disciplinarea trufandalelor dace" cuceririlor nemtilor!:banana No offence!

Puch 280GE
Link spre comentariu

Unora le place sa vorbeasca despre tradari sau curve escaladand acest fapt la nivel de natie.

Dacii,nu erau "trufandale" asa cum spun unii pe aici ci erau considerati cei mai viteji si mai drepti dintre traci.

Ma intreb cati mai au astazi coloana vertebrala si curajul acelor "betivi" care au rezistat marelui Imperiu Roman? :wink:

Acum ,raportat la al doilea razboi mondial, la 11 februarie 1942, Hitler citea urmatoarele:

"Poporul Roman indeplineste astazi in lupta de la Rasarit o misiune anonima si colectiva in prabusirea slavismului, care este marea misiune a poporului german.Dar poporul Roman are o misiune si fata de el insusi- Transilvania.

Poporul Roman s-a nascut in Carpatii Daciei, a trait in unitatea geopolitica a Daciei pe care nici Imperiul Roman unificator nu a inlaturat-o..." Pe langa Transilvania se stie foarte bine ca Romania a intrat in razboi si pentru Basarabia si nordul Bucovinei.

Chiar daca intotdeauna am fost folositi, cand a fost nevoie am aratat ca suntem luptatori de exceptie.

Imaginea de tradatori ar trebui asociata acelor persoane care au tradat, nu unei natii intregi.

Azi refuzi sa participi la viata publica.

Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai !

Link spre comentariu

@pantzerrow, bine spus.

in directia asta se poate adauga ca "specialitatea noastra" a fost arma "vanatori de munte". (amintesc aici de gen. Leonard Mociulschi care s-a dus cu "baietii lui" pana la sevastopol...)

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare