Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Motorina in baia de ulei.

deadnoise

Postări Recomandate

Re: Motorina in baia de ulei.

......din cauza asta injectorului i de trage denumirea de ''pompa injector'' sau ''pompa duza''

:tk mai invata omul :h5

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cred ca se poate verifica cu presiune de aer sufland pe conducta de tur si retur infundat.

corect :h5 dar ca sa incalzesti motorul? cum faci ca nu merge cu aer chiar comprimat fiind:wink:

Editat de nae rx 4
Link spre comentariu

Din pacate la motoarele 10P asta cu crapatul chiulasei e destul de comun:uameni

poti sa explici?

chestia cu crapatul chiulasei nu ii o chestie comuna, se datoreaza unor cauze si acelea sunt mai multe, in principal pierderea antigelului. Raspanditi tot felul de zvonuri ca sunt defectiuni comune pt Land Rover dar nu ii adevarat. Dupa aia va mirati ca spun oameni "a.. land rover masina nefiabila"

Ma scuzati dar trebuia sa spun.:grin:

Pierderea motorinei se poate datora si din cauza montari si demontari necorespunzatoare a injectoarelor care duc la distrugerea lacasului unde sta si apoi neetanseitatea inelelor sau a saibelor de cupru.

http://www.discovery2.co.uk/Injector%20Seals.html

pentru a masura presiunea sau daca o mentine se scoate senzorul de temp de pe regulatorul de presiune si acolo se monteaza orice manomentru cu adaptarile de rigoare. Chiulasa se poate testa pt crapaturi si cu ultrasunete sau stiu io ce tehnologie :grin:

Daca ii crapata eu as zice sa incerci sa o sudezi, altii au incercat si au avut noroc dar aici depinde si de locul unde ii crapata si de sudor.

Spor la cumparaturi.

http://www.turnerengineering.co.uk/acatalog/TD5.html

Discovery II TD5 2000

Series III 88" 2.25 diesel

Range rover clasic 3.5 V8 carburator.

Link spre comentariu

poti sa explici?

chestia cu crapatul chiulasei nu ii o chestie comuna, se datoreaza unor cauze si acelea sunt mai multe, in principal pierderea antigelului. Raspanditi tot felul de zvonuri ca sunt defectiuni comune pt Land Rover dar nu ii adevarat. Dupa aia va mirati ca spun oameni "a.. land rover masina nefiabila"

:br Eu am spus ceea ce stiu dupa ce am citit tone de comentarii...sunt si eu fan L. R. dar asta nu inseamna ca daca stim cauzele atunci nu s-a intamplat sau nu se va intampla si de acum incolo iar din loialitate fata de marca sa ne facem ca nu exista.

80% din posesori habar nu au de cauze sau cu ce se mananca doar se trezesc cu chiulasa crapata...in special la motoarele 10P(sau "early Td5", pre 2000, etc) trebuie doar dat un search pe google cu "td5 cracked head" ... daca dupa ce se vede cati au suferit de chestia asta mai putem spune ca nu e ceva comun atunci inseamna ca eu am gresit... nu ca as raspandi zvonuri alarmante:tk

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

Cu presiunea la rece functioneaza sigur pt ca a mai fost testata de mine si daca nu exista multe surse de caldura care te pot ajuta.

Maine va spun daca a functionat si la chiuloasa asta:h5:cl

Link spre comentariu

:br Eu am spus ceea ce stiu dupa ce am citit tone de comentarii...sunt si eu fan L. R. dar asta nu inseamna ca daca stim cauzele atunci nu s-a intamplat sau nu se va intampla si de acum incolo iar din loialitate fata de marca sa ne facem ca nu exista.

80% din posesori habar nu au de cauze sau cu ce se mananca doar se trezesc cu chiulasa crapata...in special la motoarele 10P(sau "early Td5", pre 2000, etc) trebuie doar dat un search pe google cu "td5 cracked head" ... daca dupa ce se vede cati au suferit de chestia asta mai putem spune ca nu e ceva comun atunci inseamna ca eu am gresit... nu ca as raspandi zvonuri alarmante:tk

tot nu m-ai convins :grin:

10p s-au fabricat si dupa 2000. inainte de 2000 au fost probleme cu bolturile de fixare pe pozitie a chiulasei care erau din plastic si se topeau la unele modele miscand astfel chiulasa de la locul ei rezultand in pierderea antigelului, nu mai putea sa faca o racire buna a chiulasei ca se obturau gaurile si chiar lovirea blocului cu supapele. dar nici asta nu era o regula ca se v-a intampla, daca de atunci pana acum nu a fost rezolvata problema si motorul nu a fost desfacut niciodata nici de acum nu va avea probleme. Nu contest ca land rover nu le putea face mai rezistente dar asta e, cica cele mai rezistente sunt cele de la spanioli

scuze de off topic :grin:

Capture.JPG.f4ccae709d49a053ff2d139d95f03406.JPG

Editat de Astral

Discovery II TD5 2000

Series III 88" 2.25 diesel

Range rover clasic 3.5 V8 carburator.

Link spre comentariu

corect!!! sunt destule cazuri pe forumurile englezesti ...si din pacate de foarte multe ori poti ''diagnostica'' corect un defect folosind statistica ....

Editat de nae rx 4
Link spre comentariu

ce tip sunt motoarele astea?

au sau nu pompa de injectie?

daca nu au, motorina circula prin corpul chiulasei?

ms

nu au o ''pompa de injectie'' asa cum are Y 60-ul de pilda .....

http://en.wikipedia.org/wiki/Unit_Injector cam asa arata si pe td5

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Salut din nou.

A venit chiulasa, avea o fisura undeva la injectorul 1, s-a rezolvat. Am luat-o am montat-o cu toate garniturile noi noute, am mers vreo 60 de km dupa care am inceput sa aud un tacanit venind din motor. Dupa cateva teste am descoperit urmatoarele: Initial tacanea doar la viteza de peste 60 km/h si peste 2000 ture DOAR cand acceleram. Pe liber (pe loc) nu tacane. Cu motorul rece tacane la orice viteza, orice turatie daca accelerezi. Tacane numai si numai daca accelerezi. O alta treaba interesanta (mi se pare mie) este ca frecventa tacanitului este constanta indiferent de turatie.

Ceva idei?

Land Rover Discovery 2 TD5 '99

Land Rover Discovery 2 V8 2002 - In curs de dezmembrare

Range Rover p38 2,5 - 1995 - Nume de cod: Game Over

Link spre comentariu

Salut din nou.

A venit chiulasa, avea o fisura undeva la injectorul 1, s-a rezolvat. Am luat-o am montat-o cu toate garniturile noi noute, am mers vreo 60 de km dupa care am inceput sa aud un tacanit venind din motor. Dupa cateva teste am descoperit urmatoarele: Initial tacanea doar la viteza de peste 60 km/h si peste 2000 ture DOAR cand acceleram. Pe liber (pe loc) nu tacane. Cu motorul rece tacane la orice viteza, orice turatie daca accelerezi. Tacane numai si numai daca accelerezi. O alta treaba interesanta (mi se pare mie) este ca frecventa tacanitului este constanta indiferent de turatie.

Ceva idei?

ceva atinge in sasiu

posibil coloana de evacuare

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Update:

Am descoperit ca nu mai tacane daca merg cu capacul de la vasul de expansiune desfacut. Deci undeva este presiune prea mare. Nu?

Link spre comentariu

Tot de la chiulasa e problema sau de la garnitura. Sa nu mergi mult cu capacul slabit ca fierbe motorul. Ai aerisit sistemul de racire ca lumea?

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

Update:

Am descoperit ca nu mai tacane daca merg cu capacul de la vasul de expansiune desfacut. Deci undeva este presiune prea mare. Nu?

sistemul de racire e facut sa lucre sub presiune... daca mergi cu capacul desfacut risti sa-ti arzi garnitura ca vei pierde lichidul de racire treptat

Link spre comentariu

• 5 săptămâni mai târziu...

va anunt ca s-au rezolvat toate problemele, in acel putin timp cat am mers am reusit sa prajesc garnitura de chiulasa, am dus chiulasa din nou la un atelier, am pe planat-o, am schimbat garnitura si acum totul merge la fel ca inainte doar ca mi-a mai scos ceva bani din buzunar.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

va anunt ca s-au rezolvat toate problemele, in acel putin timp cat am mers am reusit sa prajesc garnitura de chiulasa, am dus chiulasa din nou la un atelier, am pe planat-o, am schimbat garnitura si acum totul merge la fel ca inainte doar ca mi-a mai scos ceva bani din buzunar.

disco ala al tau e fenomenal....prea le ai patit pe toate ....daca mai rupi si transmisia si o refaci o sa fie cel mai nou disco 2 din lume :h5 te laudai ca treci pe la mine sa te dai cu televizorul pe abs....

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare