Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

samurai 2,5td

PUIU DEVA

Postări Recomandate

Re: samurai 2,5td

deci...

io am pus odata motor de mercedes 3 L diesel pe un sj 410 .....nu am mai finalizat lucrarea pt ca am realizat ca nu e buna directia in care mergeam

are 5 cilindrii si cutia de viteze extrem de scurta si tot iese mult afara (asta nu ar fi o pb pt ca poti muta pana la urma tot ansamblu mai in spate -insa greutarea e o problema .

am avut samurai 410 cu motor de golf 2 diesel si cutie de 410 cu flansa , ulterior flansa si cutia au ajuns pe un alt 410 cu motor de 1,9 d de golf 3 (seat ibiza) merge f bine si in ziua de azi insa nu imi place deloc cum se pupa cutia gandita pt turatii mari cu motorul diesel din punctul meu de vedere nu e o solutie buna -am pus poze cu el la topic samurai diesel

am acum motor diesel pe un sj 413 motor de mitubishi 1,8 diesel a incaput f bine sub capota (search relu samurelu pe forum) si ma declar extrem de multumit de solutia asta , pt cei care fac multi km in padure si nu au buzunare mari sau peco in gradina consider ca e o solutie buna , comparativ cu un 413 benzinar il consider ca si putere si cuplu net superior

motoarele de pejo 1,9 si 2,0 de pe vitare si samuraie de fabrica nu vreau sa jignesc pe nimeni -sunt o gluma. Ca putere sunt varza ca si elasticitate sunt varza tocata , plus ca solutia aleasa de fabrica cu o flansa e o tiganeala nedemna de un mare producator .

Ca idee -mie personal dieselul imi este total superior oricarui benzinar (nu ma intereseaza nici o competitie sau timpi scosi) pt fiabilitate simplitate si in special pt economie. am mai vazut o solutie care cred ca merita luata in considerare -motor de astra 1,7 dti pe cutie de opel omega (nu stiu insa cum se pupa si ce anume trebuie adaptat) insa cred ca merita studiata problema .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 56
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

DL PINTI as vrea sa iti onorez invitatia pe deal dar deocamdata numai cu crossul,findca masina este doar un fier vechi,,dar cind o sa o finalizez miar face placere daca nu aveti trasee dificile

--in legatura cu golf 1,9td pe cutia de 410 mi se pare foarte subtire priza si nu cred ca o sa tina

Link spre comentariu

eu mi-as face griji mai degraba pt planetare decat pt priza , sunt n' samuraie pe net cu motor 19 diesel de vw cu placa de la acme

scriai mai sus ca ai cumparat printre altele golf 1,9 td, daca masina e completa pune motorul de golf cu tot cu cutia de golf

Link spre comentariu

Daca vrei sa ramai la puntile de samurai e foarte bun un 1.6 de Vitara ... ieftin la piese si usor de adaptat ... daca vrei mai mult, gandeste-te in primul rand la alte punti si apoi la motor ... eu recomand BMW M42B18 de pe 318 IS cu tot cu cutie ... se adapteaza usor, e scurt, usor si rezistent la forja. Bft!

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

Daca tot te-ai apucat sa-l ciopartesti, de ce nu pui motorul singur in fata si cutia in spatele scaunelor? Le legi printr-un arbore de transmisie. Se distribuie mai bine greutatea si ai loc mai mult in compartimentul motor.

O idee despre ce e vorba. Corvette, cu motorul in spatele rotilor din fata si cutia in fata rotilor din spate.http://www.blogcdn.com/www.autoblog.com/media/2008/01/corvette-zr1-chassis-01.jpg

Link spre comentariu

Daca tot te-ai apucat sa-l ciopartesti, de ce nu pui motorul singur in fata si cutia in spatele scaunelor? Le legi printr-un arbore de transmisie. Se distribuie mai bine greutatea si ai loc mai mult in compartimentul motor.

O idee despre ce e vorba. Corvette, cu motorul in spatele rotilor din fata si cutia in fata rotilor din spate.

Idea este excelenta! Daca explici cum se face tractiune si pe rotile din fata, ar fi si mai bine!

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Motoru de golf se poate pune cu tot cu cutie pe un buggy/tubulara. Pui motorul la mijloc in asa fel incat pe unde ies planetarele sa iasa cardane care merg in fata si spate. In acest fel nu mai trebuie reductor si cutie. Motorul fiind la mijloc e si echilibrat "fierul".

• Like 1

Off-Road in Waldland

Link spre comentariu

ca sa nu mai vorbim ca ai din start un raport de 3,9 (parca) pe care nu il ai in nici un reductor standard :h5

plus o greutate redusa si un numar mai mic de piese pe masina

Link spre comentariu

Pun o poza cu exemplu. In acest fel poti pune si cutia si motorul de golf ca tot principiul ala e. Trebuie sa sudezi definitiv diferentialul din cutie pentru a transmite puterea 50/50.

DSCF0262.thumb.jpg.f4c994473496e966461117c1ffd54072.jpg

Off-Road in Waldland

Link spre comentariu

poza nu e ideala pt ca in poza e o cutie de la o masina cu motorul asezat longitudinal

la golf fiind transversal motorul si cutia iti vor ocupa mult mai putin loc

de altfel toate spider-ele de la euro trial au motor si cutie de golf .

Link spre comentariu

Stiu ca motorul de golf e pus transversal pe masina si am spus in post ca tot asa se monteaza pe principiul la cum este pus motorul in poza asta.

Am gasit o poza mai concludenta pe un forum englez parca...:

dads_folly_019_medium_522640x480.jpg.85f93c5b9b1e50e6550ed4ad7f07f27f.jpg

Off-Road in Waldland

Link spre comentariu

M-am gandit si eu la asa ceva dar daca distanta dintre cutie si diferentialul spate e prea mare pentru un cardan de 2m sa zicem...ce este de facut ? Rulment intermediar ?

Iar pentru cardanul puntii fata unde distanta este cam micuta, trebuie un cardan cu o culisanta mai lunga pentru cursa puntii la flexare.

Astea sunt mici probleme, dar in orice caz, e o idee frumoasa. Cred ca si reductiile sunt destul de bunicele.

Off-Road in Waldland

Link spre comentariu

tinand cont ca un apatament pt un buggy e de 2-2,5 m si motorul e relativ central nu prea o sa apara problema unui cardan prea lung

spider-ele au totusi un rulment intermediar pt ca scaunele nu permit cardanului sa mearga oblic si apare o ''curba' un unghi al cardanului

@puiu deva - sa nu uiti sa sudezi satelitii din cutia de viteze.'

uite inca un site unde o sa gasesti idei pt un altfel de buggy total opus de ''solutia americana''

http://www.xtreme4x4.de.vu/

Editat de zep
Link spre comentariu

ca sa nu mai vorbim ca ai din start un raport de 3,9 (parca) pe care nu il ai in nici un reductor standard :h5

Da, dar pe de alta parte ai un mare dezavantaj, ce viteza maxima poti atinge asa ? Daca mergi la o cupa sau etapa, nu trec toti pe langa tine pe zone de forestier drept ?

Link spre comentariu

cristian -la fiecare proiect din lista aia sub poze mai ai un buton pt mai multe poze

tudop- se presupune ca folosesti si roti mai mari,oricum masinariile astea sunt gandite pt trial ,pt campionate cu puncte si secunde ai alte optiuni (de obicei scumpe ca naiba :ha:)

Link spre comentariu

cristian -la fiecare proiect din lista aia sub poze mai ai un buton pt mai multe poze

tudop- se presupune ca folosesti si roti mai mari,oricum masinariile astea sunt gandite pt trial ,pt campionate cu puncte si secunde ai alte optiuni (de obicei scumpe ca naiba :ha:)

Link spre comentariu

Ma refeream la drum intins ca in oras si teren ia cam in jur de 8... E normal sa ia atat pentru ca e micut motorul si mergi tot in ture mari dar nu e un consum exagerat

Noi am avut roti 195/80 R15 Ziarelli care sunt mai agresive ca toate copiile de simex si nu aveam MRL-uri, erau rotile tot timpul cuplate pe fata.

no las' ca-i spun io ! ...

Samurai SJ , Papuc 4x4, YamahaTenere, Golf4TDI, A4B7, DaciaSN, Fiesta2, Renault19D, yaris1,33

Cine minte si fura

Link spre comentariu

O idee despre ce e vorba. Corvette, cu motorul in spatele rotilor din fata si cutia in fata rotilor din spate.

mosuleeee, ala nu e supertenere:ha:, de la cutie are un cardan, apoi reductor, apoi 2 cardane, cate unu' pt fiecare punte , ala este si motivul pt care consumul este mai mare decat la vw polo care are cam aceeasi greutate

ps- stie cineva cum s-ar potrivi pe samurake motorul de 75 cp 1,4mpi de renault ala montat pe dacia supernova ? ... mie mi se pare ff ecomomic

Editat de Astral

Samurai SJ , Papuc 4x4, YamahaTenere, Golf4TDI, A4B7, DaciaSN, Fiesta2, Renault19D, yaris1,33

Cine minte si fura

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare