Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

problema trepidatii puternice volan!?

autopit

Postări Recomandate

de curand am echipat pe suzuki samurai o suspensie OME +5cm arcuri foi+ amortizoare, respectiv cercei bumerang si bucse poliuretan. in prima faza la prinderea de la cercei s-au strans din nestiinta suruburile prea tare (precizez ca spre cercei nu am pus limitatoare prin bucse pentru ca mi s-a spus ca nu trebuie decat spre sasiu), nepermitand din cauza strangerii ca suspensia sa lucreze corespunzator, ulterior mi-am dat seama de acest lucru si am demontat cerceii, am scos bucsele, am pus veselina, am readus cerceii la forma initiala ca erau un pic deformati in urma strangerii excesive, si am montat la loc, strangand surburile pana cand s-au apropiat! toate bune si frumoase, suspensia nu mai trosneste, lucreaza corespunzator, numai ca la denivelari ruland cu 30-60 km/h, abia tin volanul in mana, trepidand toata puntea fata. ulterior am mai strans cerceii dar tot la fel face!sa fie de vina ca am dat jos bara stabilizatoare, trebuie si un amortizor de directie mai bun, ?, ajutati-ma si pe mine ca nu mai stiu ce sa-i fac!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: problema trepidatii puternice volan!?

problema da este din bara stabilizatoare,dar mai poate sa fie si de la prinderile arcurilor pe sasiu,si mai poate sa fie de la roti

si mai poate safie de la fixarea arcurilor pe punte unde este un cui micut care intra in acel suport de pe punte

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

Autopit, ai ceva de vanzare? Te chinui sa galopezi catre cele 20 de posturi punand dinadins cate 2 postari succesive si scriind numai nonsensuri. Cum plc te apuci maine de lucru daca acum intrebi daca are "cineva" piesele necesare? Atentie, daca vrei sa cumperi ceva, mergi la sectiunea cumparari sau cauta la vanzari si trimite PM, ca cererile de cumparare la sectiuni tehnice e interzisa!

Samurai incepator
Link spre comentariu

Autopit, ai ceva de vanzare? Te chinui sa galopezi catre cele 20 de posturi punand dinadins cate 2 postari succesive si scriind numai nonsensuri. Cum plc te apuci maine de lucru daca acum intrebi daca are "cineva" piesele necesare? Atentie, daca vrei sa cumperi ceva, mergi la sectiunea cumparari sau cauta la vanzari si trimite PM, ca cererile de cumparare la sectiuni tehnice e interzisa!

domnu ,scuze pentru cererile de cumparare, daca vroiam sa fac cele 20 de posturi le faceam in 5 min si legat de nonsensuri e cam urat spus!

Link spre comentariu

multam , de maine trec la treaba , are cineva vreun amortizor de directie ome? si niste bucse la cercei?

Mi-a fost de folos ''death whobble'', mersi!

Nu da banii pe amortizorul de directie de la ome, cauta Monroe ca e acelasi lucru insa mai ieftin: Part Number SC2941

Dar inainte de toate da-l jos ca nu e greu si verifica daca lucreaza cum trebuie

:h5

Va salut !

Link spre comentariu

cauta Monroe ca e acelasi lucru insa mai ieftin: Part Number SC2941

acelasi lucru dar si mai ieftin decit monroe este amortizorul de directie de mercedes cobra. gasesti la unix la 110 ron fabricat de meyle, cod unix:885604/1. este modelul care se pune aftermarket pe jimny.

Sachs_170581.jpg.d510d67fbd7a043e81d1d2fb4fa67a37.jpg

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

am schimbat amortizorul de directie, am pus unul ome, am dat jos cerceii fata si am pus miez metalic(limitator) la bucsele de la cercei ,largind bucsele cu un burghiu, in felul asta reusind sa strang cerceii la maxim(nu doar apropiind), constatand ca in acest fel cerceii culiseaza mult mai usor, am verificat din nou toata suspensia fata, dar din pacate problema cu trepidatiile persista in continuare!precizez ca amortizorul de directie care l-am dat jos era in perfecta stare. ce sa-i mai fac ca nu mai stiu! totul pe fata pare in regula !

Link spre comentariu

am mai scris pe undeva

amortizorul nu rezolva problema in cel mai fericit caz doar o mascheaza

ia in ordine totul incepand de la roti verificate si echilibrate , joc bucse , joc caseta directie si f important unghiul de cadere care trebuie corectat dupa inaltare

Link spre comentariu

plus verificarea si reglarea stangerii din rulmentii de la roata si rulmentii kingpin.

si verifica strangerea pilulitelor de la u-bolt-uri (bridele de la punte). tre sa fie pe la 60-80Nm.

verifica sa nu ai bara de conexiune de la directie dereglata sau indoita.

daca dupa toate verificarile nu o scoti la capat, pune saibe de corectare unghi caster sa aduci valoarea pe care ti-o da kitul de suspensie la 2,5-4,5 grade conform specificatiilor suzuki.

"the effects of excess positive castor is wheel wobble"

Editat de minitehnicusro

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

Rezumat de pe zuwharrie.com. Nu am rabdare sa-ti traduc da intelegi tu.

Death wobble - a common occurrence in lifted Samurais that are driven on the street, "death wobble" is a violent shaking of the front wheels at low speeds, especially after hitting bumps or potholes. Typically caused by loose or worn steering and suspension components, out-of-balance tires, improper caster angle or improper front end alignment. Items to check include:

Kingpin bearings and tie rod ends. Check for looseness in the TRE's, and check for proper kingpin bearing preload as per the factory service manual (FSM). Kingpin bearings serve as ball joints on a Samurai, and are commonly overlooked by mechanics with limited experience working on these small imported 4WDs. Kingpin bearings can and do go bad, and should be replaced in pairs (along with their races) just like ball joints in a fullsize rig whenever any looseness is detected.

Knuckle felts and seals. It's very important that the felts and seals be kept in good condition, as they are part of the factory-designed steering dampening system.

Wheel bearings. Check for proper wheel bearing adjustment as per the FSM.

Check for a bent tie rod (will affect toe-in).

Steering box (mounted to frame). Adjustable to eliminate free play.

Steering column and shaft. Check for looseness at the little u-joints and the rag joint.

Shocks, shock mounts, shock bushings. Check for looseness and breakage.

Leaf spring bushings. Check for looseness and deterioration.

Bent front leaf springs. Check and replace if necessary.

Front end alignment. 1/8" to 1/4" toe-in and 2 to 4 degrees of positive castor is the norm.

Tire balance. Have the tires professionally balanced at a reputable shop with equipment designed to accomodate large tires.

Adding a panhard bar will sometimes eliminate death wobble, especially in rigs with front missing links. Adding a steering stabilizer may be helpful as well.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

din cauza ca s-a inaltat suspensia , bara nu mai ajunge pe pozitii si a trebuit o modificare la suportii de prindere a bariihttp://img515.imageshack.us/img515/4681/img0647m.jpg

Uploaded with ImageShack.us

am pus bielete antiruliu de mercedes e clase cu mici modificari, la bucsa vin perfect doar ca pe capatul celalalt s-a sudat placuta de la bieleta veche

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare