Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

problema trepidatii puternice volan!?

autopit

Postări Recomandate

Re: problema trepidatii puternice volan!?

nu era mai simplu sa pui niste distantiere sub suportii de prindere de la bara de torsiune decit sa sudezi alte fiare?

plus ca atunci cind arcurile o sa se mai lase scoti cite unu si-i aduci pe calea cea buna.

DSCF6316.thumb.jpg.6979f62b4cb3f7a4b8f58fc7be748cc2.jpg

Editat de minitehnicusro

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca masina o ai mai mult pentru offroad decat mers pe sosea zi de zi poti renunta definitiv la bara stabilizatoare ca mare branza oricum nu face la masinile noastre cu arcuri lamelare... eu nu o mai am de vreo 2 ani si nu ii simt lipsa chiar deloc

Va salut !

Link spre comentariu

salut,

problema ta nu sunt bucsile si nici bara stabilizatoare, eu circul fara bara stabilizatoare si cu amortizorul de directie praf iar de curand am avut si eu problema asta iar singurii vinovati au fost rulmentii conici din fuzete

Ps: am incercat sa-i mai strang dar rezultatul fu 0 asa ca i-am schimbat si totul este ok acum,

Bafta

Mishu 0729 963 330
Link spre comentariu

Cauza inca nu e clARA, DAR REMONTAREA BAREI STABILIZATOARE A REZOLVAT PROBLEMA!IN SFARSIT POT RESPIRA ! DUPA TESTE AM OBSERVAT CA TOT DA SA INTRE IN TREPIDATII DAR ISI REVINE IMEDIAT DATORITA LA BARA STABILIZATOARE! DILEMA ESTE CA NU MI-AM DAT SEAMA CE A DECLANSAT ACEASTA PROBLEMA! AM VERIFICAT ABSOLUT TOT, JOCURI DIRECTIE, RULMENTI, SCHIMBAT AMORTIZOR DIRECTIE, BRIDE FOI ARC, ETC ,TOTUL E OK.

Link spre comentariu

A mai pus cineva la bucsele de la cercei camasa metalica prin bucsa, avand rol de limitator, ca sa poti strange surubul de la cercel la maxim si in acest fel cercelul sa oscileze relativ usor?

Link spre comentariu

A mai pus cineva la bucsele de la cercei camasa metalica prin bucsa, avand rol de limitator, ca sa poti strange surubul de la cercel la maxim si in acest fel cercelul sa oscileze relativ usor?

eu am asa ceva insa doar pe spate si nu este relevant

Va salut !

Link spre comentariu

1- Bara stabilizatoare joaca rol de panhard intr-o anumita masura, impiedicand deplasarea laterala a puntii fata de sasiu(in lipsa favorizeaza death wobble).

2- Cerceii mai lungi accentueaza posibilitatea de deplasare a puntii lateral marind raza oscilatiei(favorizeaza death wobble).

3- Cu cat se inalta suspensia, fenomenul de "bump steer" se accentueaza datorita faptului ca bara de legatura dintre pitarm si fuzeta e din ce in ce mai putin paralela cu orizontala(initiaza death wobble).

4- Orice joc in elementele de articulatie, cat de mic, se aduna si rezultatul este accentuarea death wobble.

5- Inaltarea suspensiei schimba unghiul de cadere al pivotarii directiei, care favorizeaza death wobble.

Solutii:

- eliminarea tuturor jocurilor din articulatii

- pene sub punte

- high steer setup

- panhard

Nu am adus in discutie echilibrarea rotilor pentru ca am speranta ca asta s-a eliminat prima.

4x4
Link spre comentariu

de ce nu este relevant ? si pe fata cum ai?

zic ca nu e relevant pentru ca de regula astfel de trepidatii sunt cauzate de sistemul de directie sau suspensia fata. ce e in spate mai putin conteaza :grin:

pe fata eu am cerceii standard... cam anemici ce-i drept pentru ca deja am distrus o pereche

pe spate am niste cercei aftermarket din tabla cu grosimea de 8mm la care am montat bucse aftermarket cu insertie metalica... in genul celor construite de tine

Va salut !

Link spre comentariu

1- Bara stabilizatoare joaca rol de panhard intr-o anumita masura, impiedicand deplasarea laterala a puntii fata de sasiu(in lipsa favorizeaza death wobble).

2- Cerceii mai lungi accentueaza posibilitatea de deplasare a puntii lateral marind raza oscilatiei(favorizeaza death wobble).

3- Cu cat se inalta suspensia, fenomenul de "bump steer" se accentueaza datorita faptului ca bara de legatura dintre pitarm si fuzeta e din ce in ce mai putin paralela cu orizontala(initiaza death wobble).

4- Orice joc in elementele de articulatie, cat de mic, se aduna si rezultatul este accentuarea death wobble.

5- Inaltarea suspensiei schimba unghiul de cadere al pivotarii directiei, care favorizeaza death wobble.

Solutii:

- eliminarea tuturor jocurilor din articulatii

- pene sub punte

- high steer setup

- panhard

Nu am adus in discutie echilibrarea rotilor pentru ca am speranta ca asta s-a eliminat prima.

foarte corect spus , dar de ce inainte de a slabi cerceii nu a facut piobleme? aici e dilema!? ce a declansat aceste trepidatii? ca rulmentii i-am verificat, respectiv toate jocurile! ulterior am pus camasi metalice si amstrans cerceii si la fel, problema a persistat!? dilema ramane!

Link spre comentariu

zic ca nu e relevant pentru ca de regula astfel de trepidatii sunt cauzate de sistemul de directie sau suspensia fata. ce e in spate mai putin conteaza :grin:

pe fata eu am cerceii standard... cam anemici ce-i drept pentru ca deja am distrus o pereche

pe spate am niste cercei aftermarket din tabla cu grosimea de 8mm la care am montat bucse aftermarket cu insertie metalica... in genul celor construite de tine

da ai dreptate pe spate e mai putin relevant, dar la tine din cate inteleg nu ai inaltat=o si e normal sa nu ai probleme , ca ai lasat cerceii originali si sta mai fixa!

Link spre comentariu

Din cate am inteles eu, initial ai inaltat suspensia si ai strans suruburile in nestire. Buuun, asta inseamna ca pe langa faptul ca articula foarte greu, ansamblu era rigidizat peste masura datorita strangerii. In momentul cand ai slabit strangerea suruburilor si ai permis elementelor sa se miste mai in voie, a inceput sa se miste si in alta directie decat ai intentionat. Daca mai adaugam si scaoterea barii stabilizatoare, reteta pentru death wobble era si mai buna. Gandeste-te asa: de serie, puntea se prinde sub arcuri, care din profil arata aproape ca o linie dreapta. In pozitia dreapta a arcului, puntea nu prea are loc de intors pentru oscilatii laterale. Cand pui arcuri cu lift, deja puntea se gaseste pe mijlocul unui arc de cerc, iar lucrul asta e mult mai permisiv pentru deplasari laterale.

4x4
Link spre comentariu

da ai dreptate pe spate e mai putin relevant, dar la tine din cate inteleg nu ai inaltat=o si e normal sa nu ai probleme , ca ai lasat cerceii originali si sta mai fixa!

inaltarea la omoroka este din arcuri nu din cercei. pastrand cerceii originali la el nu s-au modificat unghiurile! si el merge fara bara stabilizatoare de mult timp.

americanii zic clar ca fenomenul apare in mod special ca urmare a unghiurilor neconforme de la directie. in special unghiul caster. jocurile amplifica fenomenul. cerceii mai lungi sunt ciresa de pe tort.

valorile care se vad in imaginile de mai devreme de la reglajul directiei probabil ca sunt normale pentru masinile de strada, dar nu sunt in parametrii recomndati de suzuki.

uita-te in tabelul cu valorile normale. si regleaza-le cum zice japonezul.

Editat de minitehnicusro

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare