Max Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 In regnul "animal" din curtea mea a mai intrat un nou membru. :grin: Un Chevrolet Suburban din 1996. Am anumite planuri legate de ea dar pana atunci doresc ca sa o aduc pe linia de plutire. Motor 5,7L V8 small block - 155 Kw 4x4 cu reductor (comenzile sunt electrice nu la maneta) Lucrari imediate: -Verificare circuit servodirectie deoarece pierde tot lichinul de servo. Posibil un furtun sau o conducta fisurat(a). - Verificare circuit de antigel catre radiatorul de incalzire a pasagerilor spate. Undeva pe acel circuit pierde antigel. - Verificare circuit de frana (pierde lichid pe la una din rotile spate) - reparatie macara electrica geam stanga/fata - inlocuire clante interioare la usile de pe partea stanga - inlocuire parbriz - revizie completa pivoti, bucsi, articulatii directie. - lnlocuire uleiuri si filtre. Intrebari pt cunoscatori. 1. Cum identific modelul? Seria C, seria K? etc 2. Ce rapoarte are in diferentiale? 3. (legat oarecum si de intrebarea 2) Ce punte rigida s-ar putea adapta acestui model? 4. Stie cineva la dezmembrat asa ceva? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 Re: Chevrolet Suburban Salutari ...........da n-ai poze din curtea ta ? Ai o curte care in aceasta perioada ar putea invidia pe oricine,inclusiv pe mine. Poate reusesti si un filmulet pentru a ne incanta ,,muzica"motorului Totusi cate TONE are ?:grin: ALIN Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 (editat) Re: Chevrolet Suburban Buna ziua ! Te-ai dat la benzinare, vad... 1. Indicative: C inseamna doar tractiune spate, K inseamna 4x4. 2. Rapoarte 3.73 sau mai jos, poate 3.42. Oricum, exceptional ar fi sa ai 4.10 la unu, ca au fost cazuri, in special la 3/4 ton. Pune mana si desfa acolo, ce daca e frig afara... 3. Dana 60 merita, Dana 44 daca mergi doar la bulevard, ceea ce nu cred... 4. N-am idee... Later edit: In compartimentul de manusi al bordului (glove box), ar trebui sa ai ceva eticheta/tablta/colant cu codurile de producator. Undeva acolo, vei gasi, printre altele, literele GU si ceva cifre dupa. Se decodeaza astfel: GU4 - 3.08 GU5 - 3.23 GU6 - 3.42 GT4 - 3.73 GT5 - 4.10 HC4 - 4.56 G80 - Factory limited slip Stima, Dragos Editat Ianuarie 22, 2012 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Ianuarie 22, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 (editat) Re: Chevrolet Suburban Salutari ...........da n-ai poze din curtea ta ? Ai o curte care in aceasta perioada ar putea invidia pe oricine,inclusiv pe mine. Poate reusesti si un filmulet pentru a ne incanta ,,muzica"motorului Totusi cate TONE are ?:grin: ALIN Deocamdata pun o poza de la mine. :wink: Masina nu e foarte grea. Are doar 2300 kg conform cartii de identitate. 3266 kg masa maxima autorizata. Sarcina utila maxima autorizata: 966kg [ATTACH=CONFIG]129066[/ATTACH] Editat Ianuarie 22, 2012 de Max Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Ianuarie 22, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 (editat) Re: Chevrolet Suburban Buna ziua ! Te-ai dat la benzinare, vad... 1. Indicative: C inseamna doar tractiune spate, K inseamna 4x4. 2. Rapoarte 3.73 sau mai jos, poate 3.42. Oricum, exceptional ar fi sa ai 4.10 la unu, ca au fost cazuri, in special la 3/4 ton. Pune mana si desfa acolo, ce daca e frig afara... 3. Dana 60 merita, Dana 44 daca mergi doar la bulevard, ceea ce nu cred... 4. N-am idee... Later edit: In compartimentul de manusi al bordului (glove box), ar trebui sa ai ceva eticheta/tablta/colant cu codurile de producator. Undeva acolo, vei gasi, printre altele, literele GU si ceva cifre dupa. Se decodeaza astfel: GU4 - 3.08 GU5 - 3.23 GU6 - 3.42 GT4 - 3.73 GT5 - 4.10 HC4 - 4.56 G80 - Factory limited slip Stima, Dragos Multumesc pentru informatii Dragos. Prompt ca intotdeauna. :h5 Editat Ianuarie 22, 2012 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorinct Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 Re: Chevrolet Suburban Frumoasa masina .Sa o stapanesti sanatos. daca gasesti ceva piese din dezmembrari si nu ai nevoie de ele te rog sa ma anunti . Si eu am cautat dar din pacate sunt cam rare Chevrolet Tahoe 5.7 Chevrolet Suburban 6,2 turbo diesel -,,se scurteaza,, ARO 243 2.4 Vitara 1,6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Ianuarie 22, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 Re: Chevrolet Suburban Frumoasa masina .Sa o stapanesti sanatos. daca gasesti ceva piese din dezmembrari si nu ai nevoie de ele te rog sa ma anunti . Si eu am cautat dar din pacate sunt cam rare Multumesc colegu' ! :grin: Te anunt daca gasesc ceva. :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Ianuarie 23, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 (editat) Re: Chevrolet Suburban Pana la urma am gasit unde pierde masiv lichidul de servodirectie. Banuiam una din conductele de servo dar nu a fost asa. Curge grav pe la axul de iesire a casetei de directie. O voi da jos ca sa vad daca o pot reconditiona. Desi este o masina imensa, este greu de lucrat la ea. Componentele sunt foarte inghesuite. E posibil ca aceasta caseta de directie sa fie identica cu vreuna de le Jeep? Editat Ianuarie 23, 2012 de Max Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 Re: Chevrolet Suburban Salut, Max ! De la Jeep nu cred ca va potrivi nimic, desi caseta de la Durango (nu mai retin anii) potriveste perfect pe Cherokee. Vezi pe rockauto.com reperul 360517539 de la AC Delco. Ceea ce cauti tu se cheama steering gear, si dupa ce alegi anul si motorizarea, la capitolul "Steering" vei gasi tot ce ai nevoie. Tot acolo gasesti si steering gear pitman arm seal, care este setul de etansare al axului de iesire din caseta. Daca vrei sa refaci etansarea la toata caseta, cauti steering gear seal kit. Se poate si reface caseta complet cu lagare, si atunci cauti steering gear rebuild kit. Printre altele, mi-am adus aminte ceva. Daca ai opt prezoane la roti, sunt sanse sa ai punti mai serioase pe masina aia, Daca ai doar sase prezoane la roti, pentru aplicatii babane, cu roti MARI, ar trebui sa cauti un set de punti, nu doar una rigida pentru fata... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Ianuarie 24, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 Re: Chevrolet Suburban Salut, Max ! De la Jeep nu cred ca va potrivi nimic, desi caseta de la Durango (nu mai retin anii) potriveste perfect pe Cherokee. Vezi pe rockauto.com reperul 360517539 de la AC Delco. Ceea ce cauti tu se cheama steering gear, si dupa ce alegi anul si motorizarea, la capitolul "Steering" vei gasi tot ce ai nevoie. Tot acolo gasesti si steering gear pitman arm seal, care este setul de etansare al axului de iesire din caseta. Daca vrei sa refaci etansarea la toata caseta, cauti steering gear seal kit. Se poate si reface caseta complet cu lagare, si atunci cauti steering gear rebuild kit. Printre altele, mi-am adus aminte ceva. Daca ai opt prezoane la roti, sunt sanse sa ai punti mai serioase pe masina aia, Daca ai doar sase prezoane la roti, pentru aplicatii babane, cu roti MARI, ar trebui sa cauti un set de punti, nu doar una rigida pentru fata... Stima, Dragos Multumesc Dragos, Am gasit acolo tot ce imi trebuie. Si la preturi de cacao. La naiba. Kit de reparatie complet, inclusiv rulment 32-33 $. La Toyota de aici am dat 180 de euro pe kit-ul de reparatie al casetei si nu includea decat simeringuri, O-ring-uri, saibe etc.. plus inca 50 de euro pe doi rulmenti plus 350 de euro pe ax. Dragos, masina o voi folosi pe post de utilitara nu de bagat in offroad la greu. Cred ca ma voi limita la anvelope 33" sau 35" daca voi adapta o punte rigida si pe fata. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 Re: Chevrolet Suburban Salut, Max ! Daca masina nu va face teren greu, treaba cu puntea rigida pe fata nu merita facuta decat daca ai deja puntea aia si daca ai si timpul necesar conversiei. Eu as zice s-o aduci la "semnele" originale, s-o convingi sa nu mai marcheze teritoriul cu nici un lichid, sa-i schimbi cele necesare, furtune, fluide, filtre, placute, discuri, burdufe, etc., si s-o ai ca masina de tras ceva remorca sau de dus lemne. E volum relativ mare de munca cu conversia aia, si poate nu are rost. Iar daca masina va face exclusiv treaba de utilitara, nu cred c-o sa gasesti ceva ce nu ar putea face in starea stock, originala, fara modificari. Daca stiam de treburile cu caseta ta & stuff, cu circa o saptamana in urma am avut un import de la rockauto, si puteam organiza o comanda comuna. Eu zic sa stabilesti ce anume ai nevoie, si sa-ti comanzi totul de la ei, dintr-o singura miscare, astfel economisind contravaloarea mai multor transporturi succesive. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Ianuarie 24, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 Re: Chevrolet Suburban Am comandat kit-ul de reparatie complet. Saptamana viitoare va fi trimis si in 10-12 zile ajunge aici. Ulterior voi mai vedea ce piese mai sunt necesare. Deocamdata sa o vad "miscabila" :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 Re: Chevrolet Suburban Sa o stapanesti sanatos, ca e mare animalu :) Mare lucru nu ai ce sa-i faci daca ii repari cele cateva maruntisuri, iar de conversie nu merita...las-o asa cum e si fa-ti treaba cu ea, se poate cumpara sau face un KIT de inaltare pt ea ce mai bine daca vrei sa o inalti. Bafta ! Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Ianuarie 25, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Re: Chevrolet Suburban ..............cel mai usor(????)de miscat ,mai ales pe distante lungi ti-am aratat eu cum se face :ha::ha::ha: SUCCES ALIN P.S. ai pe-aproape o cafea azi ? Lasa bre ca miscatul ala cu autoplatforma nu ma mai satisface. :grin: Hai ca e calda cafeaua. Sunt disponibil la birou numai pana la ora 15.45. Sper sa te incadrezi in timp pana atunci. :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Ianuarie 25, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Re: Chevrolet Suburban Salut, Max ! Daca masina nu va face teren greu, treaba cu puntea rigida pe fata nu merita facuta decat daca ai deja puntea aia si daca ai si timpul necesar conversiei. Eu as zice s-o aduci la "semnele" originale, s-o convingi sa nu mai marcheze teritoriul cu nici un lichid, sa-i schimbi cele necesare, furtune, fluide, filtre, placute, discuri, burdufe, etc., si s-o ai ca masina de tras ceva remorca sau de dus lemne. E volum relativ mare de munca cu conversia aia, si poate nu are rost. Iar daca masina va face exclusiv treaba de utilitara, nu cred c-o sa gasesti ceva ce nu ar putea face in starea stock, originala, fara modificari. Ai dreptate Dragos. Nu merita conversia. Mi-ar fi placut mie ca sa o vad pe 35-uri dar asta nu pot sa o fac cu actualul sistem de suspenie independenta. Voi incerca ca sa adaptez macar niste 33x12,5x16. Un bodylift de 5 cm ar fi dificil de facut? Inca nu am apucat ca sa ma bag pe sub masina decat in fata pt vizualizarea casetei de directie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nikepatrol Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Re: Chevrolet Suburban Etete unde sunt cele mai multe Suburbane !? .Am facut pozele la repetitia pt 1 Dec. "Toata lumea este revoltata de ceea ce se intampla in toata lumea." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
daniel_hnatec Postat Februarie 3, 2012 Partajează Postat Februarie 3, 2012 Re: Chevrolet Suburban Sa o stapanesi sanatos, frumos utilaj. Am un amic cu un Suburban de prin 2000, are 14 perechi de proiectoare pe fata si doua pe spate!!! Portbagajul este imens si parca are doar 5 locuri. Va fi transformata in autoutilitara? Nu lua viata in serios, oricum nu scapi viu din ea!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Februarie 3, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2012 Re: Chevrolet Suburban Sa o stapanesi sanatos, frumos utilaj. Am un amic cu un Suburban de prin 2000, are 14 perechi de proiectoare pe fata si doua pe spate!!! Portbagajul este imens si parca are doar 5 locuri. Va fi transformata in autoutilitara? Ala e pom de Craciun :grin: Nu ma tenteaza chestii din astea. Intradevar, masina este foarte mare si are doar 5 locuri. La un moment dat o voi transcrie pe numele meu asa cum e. Nu o voi transforma in autoutilitara. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Februarie 3, 2012 Partajează Postat Februarie 3, 2012 Re: Chevrolet Suburban prima impresie care mi-o lasa masina asta numai cand ma uit la ea ar fi sa nu o modifc prea tare si sa o folosesc la drumuri fr lungi (plimbari cu familia) cu un offroad usor spre mediu. cred ca este fr confortabila si se poate conduce multe ore fara sa te simti obosit. imi place asa ceva, plus ca este spatioasa si poti sa bagi sufrageria de acasa in ea. sa o stapanesti sanatos si sa te bucuri de ea!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Postat Februarie 3, 2012 Partajează Postat Februarie 3, 2012 Re: Chevrolet Suburban La un moment dat o voi transcrie pe numele meu asa cum e. Nu o voi transforma in autoutilitara. Iti place sa te doara?Sau ii iubesti atat de tare pe astia si vrei sa le dai lor atata amar de banet anual DEGEABA? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Februarie 3, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2012 Re: Chevrolet Suburban Iti place sa te doara?Sau ii iubesti atat de tare pe astia si vrei sa le dai lor atata amar de banet anual DEGEABA? Am dat. Acum nu mai dau. :grin: :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Martie 10, 2012 Autor Partajează Postat Martie 10, 2012 Re: Chevrolet Suburban Nu am noroc de nici un fel cu masina asta. Dupa ce am comandat o caseta de directie si a venit alta, am dus castea defecta la reparat la un atelier. A terminat-o abia ieri dupa indelungi chinuieli. Am montat-o azi dar .... degeaba. Iar a curs tot lichidul de servo din ea. :ang2 100 de euro aruncati pe geam. precis meseriasul nu imi va da banii inapoi spunand ca el a lucrat pe ea. "Bonus" a fost si o clanta interioara pe care am cumparat-o de noua de pe ebay iar acum, cand sa o montez, observ ca e pt usa din dreapta. Eu am cumparat-o pe cea care era pt usa din stanga. Alta teapa de vreo 50 de euro. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Martie 11, 2012 Partajează Postat Martie 11, 2012 Re: Chevrolet Suburban Buna ziua ! Deci, reparatie de tot rahatul. Banii inapoi, binenteles, nu este loc de discutii. Pe unde curge, de fapt ? Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Martie 11, 2012 Autor Partajează Postat Martie 11, 2012 Re: Chevrolet Suburban ... Pe unde curge, de fapt ? Pe la axul de iesire. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Postat Martie 11, 2012 Partajează Postat Martie 11, 2012 (editat) Re: Chevrolet Suburban Si chiar nu gasesti peste ocean un kit de reparatie pentru caseta aia? Editat Decembrie 20, 2013 de Max Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate