Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

ce tip de motor diesel omologheaza RAR pe ford explorer ?

morsanul

Postări Recomandate

Re: ce tip de motor diesel omologheaza RAR pe ford explorer ?

Mai greu de reusit asta, pe langa motor mai trebuie sa schimbi si cutia de viteze + cutia de transfer si eventual piesele care se leaga de ele.

Uite ce zice site-ul RAR:

http://www.rarom.ro/RO/article--Ce_trebuie_sa_fac_daca_doresc_sa_schimb_motorul_vehiculului_--195.html

- O | | | | | | | O -

- O IIIIIII O -

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 4 săptămâni mai târziu...

m-ar interesa cum pot sa aflu ce tip de motor diesel omologheaza baietii de la RAR pe ford explorer!

poti monta pe el motorul de ford scorpio , 2,9 v6, la 150 CP, nu trebuie modificare la cutie si transefer. Eu am un Ford Bronco ll si are cutie identica de Ford Explorer cu motor de 4000. A4LD este cutia. Iar in cazul de fata o sa ai un impozit de 900 lei.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

poti monta pe el motorul de ford scorpio , 2,9 v6, la 150 CP, nu trebuie modificare la cutie si transefer. Eu am un Ford Bronco ll si are cutie identica de Ford Explorer cu motor de 4000. A4LD este cutia. Iar in cazul de fata o sa ai un impozit de 900 lei.

cred ca se refera la motor DIESEL, nu benzina.

si eu am Ford Bronco II de motor 2,9 V6 140CP, `89. cutia de viteza e de mazda (asa e construit) si motor Ford Cologne.

stiu ca exista motor de 2,3 de diesel, e pt america. (banuiesc)

dar merge cu motor de Ford Scorpio pe diesel (e posibil sa mearga pe 4x4) nu m-am uitat, aveam un tabel cu detalii.

mai multe detalii in legatura cu impozitu de 900 lei.... cum?! te rog

Editat de cryangel29
Link spre comentariu

Buna seara !

@cryangel29Ș

Pe Ford Scorpio nu a existat niciodata motor diesel de 2.3. Acest motor a fost montat doar pe Ford Sierra, si acolo există doar fara turbina, e vai de mama lui cum merge... Adică slab de tot.

Motorul la care te referi tu este un 2.5 TD de la Peugeot, care e OK pentru un Scorpio, dar nu cred că si pentru un Explorer. Si pe Scorpio parca au fost si 2.5TD-uri de la VM Motori, care-s niste catastrofe...

@abunea:

Nu trebuie deloc să schimbi si cutia si reductorul dacă schimbi un motor cu altul diferit. Ca e mai simplu asa, poate. Dar te costă si cutia aia, si reductorul. Plus că sunt greu de gasit ca si pachet complet.

Iar reductoarele pot avea iesirea de cardan fața pe stanga sau pe dreapta. Si ce te faci, dacă noua combinație nu e cum trebuie ? Schimbi puntea față ? Nu. Se schimbă doar motorul, si se face adaptarea pe cutia existentă a masinii. Mai greu dacă e vorba de o cutie automata, dar si pentru asta există soluții.

Stimă,

Dragoș

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare