Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Suspensie OME Terrano

Irod

Postări Recomandate

Ce variante de telescoape OME am pentru Terrano 2,7 TD (2004), cu cat mai lungi fata de cele originale? Daca pun telescoapele mai lungi sunt obligat sa ridic masina si din barile de torsiune sau pot sa las barile la inaltimea la care ridica acum si sa pun telescoape mai lungi?

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: OME Terrano

Buna seara

Se pot monta telescoape mai lungi pe fata dar absolut fara nici un efect atata timp cat nu se umbla si la barele de torsiune.

bine asta e clar ca masina nu se va ridica de fata de loc, dar intrebarea este daca nu se uzeaza prematur noile telescoape.

Natura si aventura

Link spre comentariu

bine asta e clar ca masina nu se va ridica de fata de loc, dar intrebarea este daca nu se uzeaza prematur noile telescoape.

nu se uzeaza daca ai la loc limitatoarele de cursa de pe bascula , oricum eu iti recomand sa ridici macar 2-3 cm din torsiune ( la aceasta inaltare masina nu va deveni mai rigida ) va avea un aspect si un comportament mult mai bun

0747967945

kiss.zoltan@offroadmania.ro

Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Eu am avut Ome de Pathfinder (R50) pe Terrano 2 3.0 pe fata si spate fara sa ridic din bari sau sa schimb arcurile pe spate. Varaianta mea nu avea limitatoarele de cursa inferioare pe bascula dar le-am facut eu. Dupa 7 luni tractorul meu a devenit "barca" pe fata asa ca am mai rabdat 5 luni si am schimbat amortizoarele cu unele stoc. Morala: nu pune Ome daca nu vrei sa ridici din bari ca le distrugi prematur.

Pe langa asta Ome-urile sunt mult mai groase decat amortizoarele originale si la cursa maxima cam dau in bascula.

Editat de serby
Link spre comentariu

Eu am avut Ome de patrol pe Terrano 2 3.0 pe fata si spate fara sa ridic din bari sau sa schimb arcurile pe spate. Varaianta mea nu avea limitatoarele de cursa inferioare pe bascula dar le-am facut eu. Dupa 7 luni tractorul meu a devenit "barca" pe fata asa ca am mai rabdat 5 luni si am schimbat amortizoarele cu unele stoc. Morala: nu pune Ome daca nu vrei sa ridici din bari ca le distrugi prematur.

Pe langa asta Ome-urile sunt mult mai groase decat amortizoarele originale si la cursa maxima cam dau in bascula.

In primul rand nu inteleg de ce ai pus OME de patrol? cum de nu ai pus de LC sau de Pajero ? (ideea e ca pentru fiecare masina exista piese de schimb dedicate numai ei) spre exemplu eu am sa pun pe Terrano OME pentru Terrano.

In al doilea rand OME pentru patrol sunt mai lungi si cred ca la tine s-a intamplat fenomenul cu datul in cap la telescoape de aceea au avut o viata asa de scurta.

In orice caz voi ridica si din bari si am sa verific lungimea cursei si eventual la nevoie o sa mai pun un distantier ceva sub limitatoarele de cursa.

Editat de Irod

Natura si aventura

Link spre comentariu

Imi pare rau dar OME nu face nimic pentru R20. Oricine spune orice altceva spune povesti. Am facut schimb personal de mail-uri cu cei de la OME de la ei de acasa si nu recomanda nici un amortizor sau bara de torsiune pt Terrano 2. Ei zic ca unele ar fi compatibile da e pe responsabilitatea ta si nu ai garantie. Domnul Luigi ar trebui sa stie treaba asta.

Oricum am gresit eu, nu am pus de Patrol ci de Pathfinder (R50). Nu am fost atent cand am scris.

Nu s-a intamplat nici un fenomen "cu datul in cap la telescoape" ci au mers intr-un regim pentru care nu au fost proiectate.

Cat despre lungime, sunt mai lungi si mai groase, fie ca sunt de Patrol sau Pathfinder.

Editat de serby
Link spre comentariu

Seturi de suspensie complete pentru platforma R20 - Terrano II nu prea veti gasi din pacate ... eu am cautat destul de mult si singurul set complet ( 4 amortizoare + 2 bare torsiune + 2 elicoidale) gasit a fost cel de la Ironman. Mai fac si altii, dar de obicei fara barile de torsiune fata. Setul de la Calmini arata bine, dar e "fabricat" pentru pick-up, s-ar putea sa aveti mici surprize, anumite piese sa nu se potriveasca.

Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul

NISSAN DRIVER

Link spre comentariu

Imi pare rau dar OME nu face nimic pentru R20. Oricine spune orice altceva spune povesti. Am facut schimb personal de mail-uri cu cei de la OME de la ei de acasa si nu recomanda nici un amortizor sau bara de torsiune pt Terrano 2. Ei zic ca unele ar fi compatibile da e pe responsabilitatea ta si nu ai garantie. Domnul Luigi ar trebui sa stie treaba asta.

Oricum am gresit eu, nu am pus de Patrol ci de Pathfinder (R50). Nu am fost atent cand am scris.

Nu s-a intamplat nici un fenomen "cu datul in cap la telescoape" ci au mers intr-un regim pentru care nu au fost proiectate.

Cat despre lungime, sunt mai lungi si mai groase, fie ca sunt de Patrol sau Pathfinder.

OME a saracut in oferta pt Terrano R20. Kitul oferit de dansii cuprinde arcuri si amortizoare spate si numai amortizoare fata. E drept ca am "bunghit" in oferta lor si bari de torsiune ce se potrivesc la fiz pe R20, care nu este evidentiata in catalogul dansilor. Acum , trebuie sa-i intelegem pe fabricanti.... R20 nu prea circula pe la Australia.

Mi se pare, cel puti pt fata, mult mai avantajoasa solitia tehnica spaniola ( deci de la mama lui R20, de acasa) de amortizoare cu coil over pe el, ce lucreaza in tandem cu bara de torsiune. In plus montajul e facil si nu presupune stres cu umblatul la barile de torsiune.

Pretul nu e chiar friendly dar nici alte bari de torsiune nu sunt de colea ca pret de achizitie.

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Eu raman la ce am spus. Solutiile care sunt date pt R20 la OME sunt luate de la R50 si din acest motiv la suspensia fata pot face probleme (lovesc in bascula superioara - asta cel putin la modelele cu ZD30 fabricate intre 2002 si 2004) iar cand vorbesti cu cei de la OME ei nu neaga acest lucru. Cand am cerut sa stiu care sunt conditiile de garantie pentru ca am fost nemultumit de produsul de la ei mi-au spus ca nu se pune problema pentru ca au fost montate pe o masina care nu respecta specificatiile lor.

Solutia cu elicoidal pe amortizor stiam ca este oferita de Camil, o firma din Africa de Sud daca nu ma insel. Exista si altii care ofera?

Editat de serby
Link spre comentariu

dA,solutia pe coil over e produsa si de altii. Nu reusesc sa urc o poza cu asemenea suspensie pe forum. Daca imi dai o adresa de mail , iti trimit un fisier cu chestii ce le importam, pt R20. Ar fi bine daca reusesti sa scoti poza de acolo si sa o publici aici............

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Varainta de amortizoare a domnului Luigi este cea de la firma AFN si este cel putin interesanta. Singurul lucru de care nu sunt sigur este daca nu se pierde din rezistenta basculei superioare dupa ce este deformata ca sa incapa amortizorul.

In rest treaba pare bine gandita si as spune ca rezolva 90% din problemele pe care le are TERRANO II cu suspensia fata (in afara de problema ca este o suspensie independenta :grin:).

Va las sa admirati imaginile:

1513.pdf

7420066341294zd6.jpg.e0beb4dd676ee0239c5ba7677e20e6f4.jpgimgp0207cv6ev7.jpg.9157aeee59d1b99f638967349804a624.jpg34533v3btb.thumb.jpg.a846a6cd9f4885062dcbd29f96c6d377.jpg

Editat de serby
Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Salut. Dezgrop si eu thread-ul fiindca recent am inceput sa aud ceva sunet cand masina "sare" la denivelari (in nestiinta mea mi se pare ca sunetul apare cand sunt extinse maxim telescoapele). Mi se pare de altfel ca a devenit si mai plutitoare, mai "barca". Urmeaza sa merg la un test de telescoape, insa tocmai am vazut aici povestindu-se de problemele clasice pe care Terrano are la suspensia fata - si ma intrebam care-s alea? Aveti vreo recomandare, sa cer sa verifice ceva anume la service?

Link spre comentariu

problemele sunt bara torsiune pe fata, probleme de astea are si Pajero MK1 si MK2 si Galoperul si Frontera si alte tot teren ce nu imi vin in minte acum.

Totusi thredul este despre OME pe Terrano nu despre problemele trenului fata. Eu am pus OME pe al meu si e ok.

Natura si aventura

Link spre comentariu

• 7 luni mai târziu...

Nefiind cine stie ce cunoscator, intreb si eu: daca se confectioneaza la strung niste ,,inaltatoare" pentru amortizoare, ca nu pare cine stie ce chestie complicata, intr-o parte copie a prinderii de pe masine si in cealalta copie a capatului de la tija amortizorului, asta fiind pasul 1...si apoi, pasul 2, se scot barele de torsiune din caneluri, se rasucesc in sens convenabil, se reintroduc in caneluri si se regleaza din suruburile de la capetele opuse pana la inaltimea dorita? Daca inaltimea dintre marginea superioara a rotii si aripa a crescut cu exact numarul de centimetri al inaltatoarelor, ar trebui ca ele sa lucreze exact la fel ca inainte...mie imi suna logic, dar cum nu sunt inginer, astept si alte pareri. Pentru spate probabil aceeasi solutie pt amortizoare si ceva inaltatoare sub arcuri. Eu mi-am pus din acelea de cauciuc cum se faceau odata pt Dacia, dar asta pentru ca mi s-au parut arcurile cam slabe si asa doar am adus-o la inaltimea normala. Ma gandesc insa ca ar putea fi confectionate niste inaltatoare dupa cum vrea clientu' din teflon sau ceva asemanator, nu? Astept comentarii, poate, cu putin noroc, iese ceva bun din asta...

"Dumnezeu trebuie sa fi iubit prostii...prea a facut multi."

Albert Einstein

4x4MANIA is where we are!

Link spre comentariu

Ba da ... ( adica io care pricepui ca n-ai studiat destul subiectul , indelung discutat ... ) : inaltarea asta e recomandabila doar la modificari mici ale celor mentionate , aproape nesemnificative . Daca se depaseste cativa centrimetri , pe fata masina devine din ce in ce mai rigida - proportional cu strangerea sau reindexarea barelor de torsiune - si amortizoarele sunt fortate sa functioneze in afara domeniului util de telescopare . Si se mai modifica si geometria directiei , pentru ca e pe bascule ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

pentru fata la Terrano ar fi doar 2 posibilitati telescop+arc de la AFN cum au aratat colegii mai sus . Sau telescop+bara de torsiune de la o firma consacrata (OME sau Iron MAn). Cum zicea si domnul Luigi OME nu are bara nominal pentru Terrano ci se potriveste o bara de la alta masina. Iron Man are bara special facuta pentru Terrano si oferra un lift de +4 cm. Daca producatori consacrati fac asta ma gandesc ca la o liftare de 4 cm geometria nu este afectata.

Pe spate treaba este simpla . Eu am pus arcuri OME de exemplu si am obtinut un lift de +4cm compensand deocamdata pe fata doar din strangerea barilor.

Cred totusi ca la terrano suspensionliftul este prea mic sa intre nu stiu ce cauciucuri. Aci daca vrei sa pui 33 de exemplu ai nevoie musai si de body lift si ceva flex pe ici pe colo.

Prinderile barii fata sunt aiurea si partea din spatele roti fata e construita aiurea. La mine de exemplu pe fata ca sa imi intre cauciucuri stok dar pe genti cu ET -20 am strans-o cat am putut din barile de torsiune + telescop OME si a trebuit sa dau jos aparatorile de noroi si a fost nevoie si de baros sa indoi una alta pe la contra aripa.

Natura si aventura

Link spre comentariu

• 7 luni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare