AdrianZUZ Postat Februarie 6, 2012 Partajează Postat Februarie 6, 2012 Re: Arcuri foi vs elicoidale - ....cardanele fata/spate sunt de ARO (super heavy duty de Romania) modificate atat cat iti trebuie ... Cu Placere :h5 :ha::ha: crucile cardanice mari de ARO sunt geniale ... nu am rupt nici una in 2 ani ... s-au cerut schimbate vreo 3 dar la 50 ron nu conteaza Inca o data :al:tk Sorin Pascovici! 1 FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 Re: Arcuri foi vs elicoidale @TyH_vl: multumim pentru impartasirea experientei tale; acuma ca stim cum sta treaba cu calitatea produselor Zanfi, ar trebui sa nu mai pomenim de ei pe aici :h5 @cos: nu am inteles pana la urma, tu ai facut aceasta operatiune la samurai? daca DA, poti detalia? Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 Re: Arcuri foi vs elicoidale Nu am facut conversia la Samurai ( urmeaza si Samu , dar nu pe timpul asta ca nu-s condamnat la galerele romane ) , ci la un Nissan 260 . Acelasi procedeu si aceasi geometrie va fi replicata si pe Samurai , cu mici diferente - coilovere , panhard pe fata si spate , tendoane custom , articulatii sferice oriunde este bucsa sau pivot . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 Re: Arcuri foi vs elicoidale Nu am facut conversia la Samurai ( urmeaza si Samu , dar nu pe timpul asta ca nu-s condamnat la galerele romane ) , ci la un Nissan 260 . Acelasi procedeu si aceasi geometrie va fi replicata si pe Samurai , cu mici diferente - coilovere , panhard pe fata si spate , tendoane custom , articulatii sferice oriunde este bucsa sau pivot . poti sa ne dai mai multe detalii despre constructia tendoanelor? cum si unde ai de gand sa ti le construiesti? Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 Re: Arcuri foi vs elicoidale Voi merge pe caile umblate mai inainte-vreme ( adica o sa fac cu minutele-astea-doua ) .[ATTACH=CONFIG]130495[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]130498[/ATTACH] ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 Re: Arcuri foi vs elicoidale Voi merge pe caile umblate mai inainte-vreme ( adica o sa fac cu minutele-astea-doua ) .[ATTACH=CONFIG]130495[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]130496[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]130497[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]130498[/ATTACH] inca o intrebare, ce grosime are teava din care ai confectionat bratele la patrol? :h5 Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan12000 Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 Re: Arcuri foi vs elicoidale la puntea spate mai trebuie si bascula (asa cum era la dacie ) sau este suficienta prinderea numai in tendoane Multumesc ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 (editat) Re: Arcuri foi vs elicoidale 50 mm la tendoanele inferioare , mai lungi decit stock . 35 mm la tendoanele superioare . La toate zonele sudate teava e bucsata interior , la filete teava e alezata minimal si presate dornuri ( dopuri ) mai lungi cu 50% decit filetul , sudate in 'gauri de fluier' in spirala , si in cap , apoi prelucrate impreuna . In foto ai comparatia de grosime de perete . L.E. La orice geometrie de suspensie ai nevoie de o stabilizare laterala a puntii . Indiferent ca deriva din constructie sau e asigurata cu un element dedicat , ( panhard sau altele ). Editat Februarie 7, 2012 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
proof Postat Februarie 8, 2012 Partajează Postat Februarie 8, 2012 Re: Arcuri foi vs elicoidale Pentru cei interesati: http://bb.bc4x4.com/showthread.php?151226-Samurai-Front-Suspension-Coil-Build :ang2 SAMURAI SJ stock Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Februarie 8, 2012 Partajează Postat Februarie 8, 2012 Re: Arcuri foi vs elicoidale Prea perfect . Atelierul prea dotat . Temele prea bine facute . Strugurii prea acri . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Februarie 8, 2012 Partajează Postat Februarie 8, 2012 Re: Arcuri foi vs elicoidale Pentru cei interesati: http://bb.bc4x4.com/showthread.php?151226-Samurai-Front-Suspension-Coil-Build :ang2 Pentru mine devine tot mai clar, oricat de mult mi-as dori, nu voi avea timp si cunostinte sa fac asa ceva. Cei care au reusit sa o faca, cinste lor :1 Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Februarie 8, 2012 Partajează Postat Februarie 8, 2012 Re: Arcuri foi vs elicoidale Pentru mine devine tot mai clar, oricat de mult mi-as dori, nu voi avea timp si cunostinte sa fac asa ceva. Cei care au reusit sa o faca, cinste lor :1 Subscriu. Am putea sa facem rost de bani si sa o faca cine se pricepe. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Februarie 8, 2012 Partajează Postat Februarie 8, 2012 (editat) Re: Arcuri foi vs elicoidale Pentru cei interesati: http://bb.bc4x4.com/showthread.php?151226-Samurai-Front-Suspension-Coil-Build tot pentru cei interesati, coeficientii de elasticitate ai arcurilor foi stoc sunt: arcuri fata: ~ 255lbs/inch arcuri spate: ~ 155lbs/inch arcuri pe alese, toate marimile, toate elasticitatile si la preturi foarte bune, gasiti la rallydesign.co.uk http://www.rallydesign.co.uk/index.php?cPath=465_1152_1153_1154 din ce am citit pe forumurile din anglia, america si australia, pentru conversia la elicoidale, se folosesc arcuri de 170-200-225lbs/inch, functie de ce se doreste, o suspensie mai moale sau mai sport. Editat Februarie 8, 2012 de minitehnicusro 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Februarie 8, 2012 Partajează Postat Februarie 8, 2012 Re: Arcuri foi vs elicoidale Documentat si detaliat , ca si pina acum .... Astept cu rabdare sa vad si partea cu actiunea . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Johnny_r0 Postat Octombrie 15, 2012 Partajează Postat Octombrie 15, 2012 (editat) Re: Arcuri foi vs elicoidale Documentat si detaliat , ca si pina acum .... Astept cu rabdare sa vad si partea cu actiunea . La primavara deja m-a programat fara sa-mi zica :ha:.... cred ca vrea sa-mi faca un cadou asa ca sshht nu stiu nimic:wink: Editat Octombrie 15, 2012 de Astral Samurai 1.6 8V injectie, YJ spring swap spate, RUF fata, reductii 4.16, difflock spartan, troliu 6000, simex. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LorDeko Postat Octombrie 16, 2012 Partajează Postat Octombrie 16, 2012 Re: Arcuri foi vs elicoidale tot pentru cei interesati, coeficientii de elasticitate ai arcurilor foi stoc sunt: arcuri fata: ~ 255lbs/inch arcuri spate: ~ 155lbs/inch arcuri pe alese, toate marimile, toate elasticitatile si la preturi foarte bune, gasiti la rallydesign.co.uk http://www.rallydesign.co.uk/index.php?cPath=465_1152_1153_1154 din ce am citit pe forumurile din anglia, america si australia, pentru conversia la elicoidale, se folosesc arcuri de 170-200-225lbs/inch, functie de ce se doreste, o suspensie mai moale sau mai sport. Se potrivesc pe sami sau jimny? de diametru nu scrie nimic. sau sunt eu chior? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
XTM Postat Octombrie 18, 2012 Partajează Postat Octombrie 18, 2012 Re: Arcuri foi vs elicoidale Daca aveti intrebari ..... ??????????? DECI ORICINE FACE CONVERSIA ESTE UN MARE CASTIG .... PS : cine are drum sau trece prin Valcea .... il astept sa faca PROBA live sa vada diferenta .... Am e o intrebare. La ce pret m-ar ajunge sa imi faci tu personal o astfel de conversie? nu am cunostintele necesare de a ma apuca de unul singur. Multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Octombrie 19, 2012 Partajează Postat Octombrie 19, 2012 Re: Arcuri foi vs elicoidale Se potrivesc pe sami sau jimny? de diametru nu scrie nimic. sau sunt eu chior? nu se potrivesc. arcurile astea au in jur de 80mm diametru exterior. la diametrul asta incap perfect pe lateralele exterioare sasiului si nu ridici inutil samuraiul ca atunci cind le pui sub sasiu. pentru samurai, combinatia este: -fata: arcuri de 12 inch si 225 lbs/inch -spate: arcuri de 14 inch si 200 lbs/inch in prima faza o sa fac niste probe cu arcuri fata de matiz care au 35 cm, adica 13,7 inch si mi se par destul de tari pentru samurai. iar pretul este imbatabil: in jur de 80 ron bucata noi. alta sursa de arcuri pentru proiecte custom este lowrange dar la preturi ceva mai mari. http://www.lowrangeoffroad.com/index.php/builderparts/coils.html 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Giani Postat Octombrie 19, 2012 Partajează Postat Octombrie 19, 2012 Re: Arcuri foi vs elicoidale Eu am schimbat arcurile pe spate cu unele de vitara spate 8 spire 31 cm lungime, 10,5 grosime spira parca, iar pe fata tot vitara spate dar "HD" 9 spire 33cm lungime,grosime spira 11,5. Lucreaza foarte bine arcurile si sunt pentru o masina de 1 tona. Pretul 100 ron ambele spate iar fata ceva mai scump...170ron buc. Nu stiu cele de Matiz cum sunt , trebuie testate. Inainte am avut de Mondeo break spate insa sunt foarte tari. KDJ 90, DID-163 hp Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate