sixone Postat Februarie 4, 2012 Partajează Postat Februarie 4, 2012 Am si eu o intrebare in legatura cu folosirea modului 4H si 4L la o vitara din 97, V6. Mai exact ce/cand recomanda japonezul folosirea lor, viteze maxime, etc? Pana la ce viteza maxima se poate merge in 4H? Pe drum asfaltat ud, cu polei, zapada, etc se poate cupla cu incredere? Vitara nu are dif central, nu? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Teodor4x4 Postat Februarie 4, 2012 Partajează Postat Februarie 4, 2012 (editat) Re: Vitara 4H, 4L? In 4H, daca nu ma insel se poate merge maxim pana la 60km/h in conditile enumerate de dv. mai sus. In 4L nici gand pe asfalt, doar in conditii dificile, pe drumuri dificile. Cuplarea reductorului (ori 4H, ori 4L) nu se face niciodata in mers. Referitor la dif. central, nu are. L.E. --> Daca aveti MRL-uri manuale, sa nu mergeti niciodata cu ele cuplate pe 2H :wink:. Cu respect, Teodor. Editat Februarie 4, 2012 de Teodor4x4 4x4, Way of Life ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TÂLVETE Postat Februarie 4, 2012 Partajează Postat Februarie 4, 2012 Re: Vitara 4H, 4L? Ca la orice alta masina de teren fara dif. central pe 4h max 60 km/h iarpe 4l max. 40 km/h acesta din urma folosit in teren greu,urcari cu inclinatii mai mari de 40%. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Februarie 4, 2012 Partajează Postat Februarie 4, 2012 Re: Vitara 4H, 4L? L.E. --> Daca aveti MRL-uri manuale, sa nu mergeti niciodata cu ele cuplate pe 2H :wink:. Aici te inseli. In cel mai rau caz creste putin consumul si uzezi putin grupul fata Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Teodor4x4 Postat Februarie 4, 2012 Partajează Postat Februarie 4, 2012 Re: Vitara 4H, 4L? Aici te inseli. In cel mai rau caz creste putin consumul si uzezi putin grupul fata Pai tocmai d'aia am spus. E mai bine sa fii precaut :h5. Cu respect, Teodor. 4x4, Way of Life ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wawa Postat Februarie 4, 2012 Partajează Postat Februarie 4, 2012 Re: Vitara 4H, 4L? De unde ati scos treaba cu max 60 pe 4H? Am rasfoit manualul vitarei de 3 ori si nu am intalnit nici o restrictie, mai mult, in manual, pentru varianta manuala 5 viteze, spune ca in 2h sau 4h sa treci din a 4-a in a 5-a la 72 km/h . Ia de vedeti scanul de mai jos : Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Teodor4x4 Postat Februarie 4, 2012 Partajează Postat Februarie 4, 2012 Re: Vitara 4H, 4L? De unde ati scos treaba cu max 60 pe 4H? Am rasfoit manualul vitarei de 3 ori si nu am intalnit nici o restrictie, mai mult, in manual, pentru varianta manuala 5 viteze, spune ca in 2h sau 4h sa treci din a 4-a in a 5-a la 72 km/h . Ia de vedeti scanul de mai jos : [ATTACH=CONFIG]130234[/ATTACH] Da... din cate vad mai scrie ca in 4L sa treci din a 4-a in a 5-a intre 40 - 90 km/h. Cum poti sa mergi in 4L la 90 km/h? Cu respect, Teodor. 4x4, Way of Life ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dannym31 Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 Re: Vitara 4H, 4L? Aici te inseli. In cel mai rau caz creste putin consumul si uzezi putin grupul fata Producatorul chiar recomanda uneori acest mod de functiune in situatia in care nu ai utilizar 4L sau 4H pentru o perioada indelungata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iacob andrei Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 Re: Vitara 4H, 4L? Eu stiam ca pe 4x4L se poate merge cu maxim 55 km/h, dar pe 4x4H exista vre-o limitare de viteza ,ca eu sincer nu stiam? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Teodor4x4 Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 (editat) Re: Vitara 4H, 4L? Cred ca aici: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?53532-Mers-Croaziera-in-Offroad&highlight=4x4H+4X4L si aici, gasim raspunsurile noastre: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50151-Nissan-utilitate-MRL-(discutie-generala)&highlight=4x4H+4X4L Cu respect, Teodor. Editat Februarie 5, 2012 de Teodor4x4 4x4, Way of Life ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
liv_mar2 Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 Re: Vitara 4H, 4L? Deci...de vreo 2 zile am aflat si eu ce fel de masina e Vitara....:banana Mentionez ca eu in afara de drumuri de padure, pescuit si chestii din astea ushoare nu am supus masinutza mea la chinuri mari. Poate veti rade de mine, dar in afara de primele zile cand mi-a fost adusa si am testat-o putin, eu nici nu am folosit modul 4wd nefolosind-o la trasee dificile si nici chiar iernile trecute avand gume de iarna stock nu am simtit nevoia sa folosesc tractiunea integrala. Ei, dar iarna asta lucrurile s-au schimbat.... si cum m-am trezit zilele trecute intr-o zapada de juma de metru efectiv, pe strada in orash, unde autoritatile binenteles ca au fost luate prin surprindere :grin: in disperare de cauza dupa cateva zvarcoliri prin zapada mare si fara sanse de a ma despotmoli, am cuplat la nimereala modul 4 wd...ce am gasit eu pe acolo, si cel mai la indemana a fost modul low, avand montata chiar deasupra manetei de controlul tractiunii o cotiera pentru mai mult confort :al. Ei, in momentul ala, dupa ce am accelerat putin masinutza mea a tasnit dintre nameti ca o racheta...iar mie mi-a cazut fatza prin nameti :ha:.De atunci sunt setat tot pe modul asta de condus...si desi am vazut o gramada de masini cu pretentii in dificultate, gen Q7 si X5, care nu reusea sa se urneasca din parcarile binenteles nedezapezite de la mall-uri, Vitara mea naviga victorioasa ca un spargator de gheatza printre banchize. Vreau sa zic ca am mers si cu 50 km/h cu tractiunea asa cuplata si nu am simtit niciun moment ca masina sa faca figuri din cauza vitezei, sa scoata zgomote suspecte sau sa ma faca sa ma simt mai putin in sigurantza in ea.nici macar in curbe la viteza aia nu ii fugea spatele prin zapada. Ce ma framanta mai mult e faptul ca oare ar trebui sa o setez mai bine pe modul HI in loc de Low? si a 2-a chestie: cand nu o mai conduc ar trebui sa o pun inapoi pe modul 2 wd sau o pot lasa asa non-stop zi/noapte pana cand conditiile de mers vor permite condusul in modul normal, adica cu tractiunea doar pe spate? Daca cineva stie va rog sa ma luminati si pe mine...:grin: Dau un vin fiert cu prima okazie... Mersi mult! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Teodor4x4 Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 Re: Vitara 4H, 4L? Ati incercat sa vedeti daca se descurca pe 4H? Cred ca nu e nici o problema daca lasati reductorul pe 4x4. Numai sa nu cuplati, sau sa schimbati pozitia reductorului in mers, mereu pe loc. Cu respect, Teodor. 4x4, Way of Life ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cucuci Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 Re: Vitara 4H, 4L? Cu MRL-uri manuale poti cupla/decupla in mers ca n-are nimic. ;) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 Re: Vitara 4H, 4L? Cu MRL-uri manuale poti cupla/decupla in mers ca n-are nimic. ;) Nu te contrazic 100%, dar am indoieli serioase ca e asa. Manualul de utilizare al Samuraiului spune in mod explicit ca trecerea pe reductor sa fie facuta pe loc, desi are MRL manual. Ba mai mult, mi s-a intamplat sa "ma grabesc" si sa incerc inainte de a fi total pe loc si Samurachele meu m-a tras de urechi prin zgomotele emise. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sixone Postat Februarie 5, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2012 Re: Vitara 4H, 4L? Multam de raspunsuri.. m-am lamurit cum sta treaba cu Vitara.. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Teodor4x4 Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 Re: Vitara 4H, 4L? Nu te contrazic 100%, dar am indoieli serioase ca e asa. Manualul de utilizare al Samuraiului spune in mod explicit ca trecerea pe reductor sa fie facuta pe loc, desi are MRL manual. Ba mai mult, mi s-a intamplat sa "ma grabesc" si sa incerc inainte de a fi total pe loc si Samurachele meu m-a tras de urechi prin zgomotele emise. :g. E ''mai sanatos'', sa zicem asa, pentru masina sa se faca cuplarea/decuplarea reductorului pe loc. Cu respect, Teodor. 4x4, Way of Life ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cucuci Postat Februarie 6, 2012 Partajează Postat Februarie 6, 2012 Re: Vitara 4H, 4L? Eu fac cuplarea/decuplarea destul de des in mers ... pana in ~25-30 km/h si nu comenteaza nimic. Nici la fosta Vitara n-am avut probleme. Nu cuplez in sarcina aia e clar. Dar pe drum drept (de exmplu: se termina asfaltul si intri pe forestier ... presupunand ca ai MRL-urile cuplate) nu a comentat nici o data. Zoli, la Samurai nu stiu cum e ca nu am testat. Ca e sanatos, ca nu e sanatos ale mele n-au avut treaba niciuna. Plus ca vad pe-aici baieti cu limite de km/h la 4x4H ... merg cu 90-100 in 4x4H si nu tuseste masina. Asa ca, pareri si pareri. Dar da, dupa decuplare 2 metri dati in spate la MRL-urile automate ... cu asta sunt de acord. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TÂLVETE Postat Februarie 6, 2012 Partajează Postat Februarie 6, 2012 Re: Vitara 4H, 4L? Avand in vedere ca multe dintre masinile pe care le avem nu mai sunt fecioare neprihanite,multe dintre ele cu multe casnicii inainte de a ajunge pe mina noastra eu zic ca se impune a tine cont de niste restrictii de viteza pe mod 4x4. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Februarie 6, 2012 Partajează Postat Februarie 6, 2012 Re: Vitara 4H, 4L? Ce fel de limite ne impunem depinde de temperament si de starea atelajelor, dar nu am vazut niciunde si la nici o masina cunoscuta mie limitari pe viteza pentru 4H. Limitari existau la Dacia papuc 4x4, cartea spunea ceva de pana in 40 km/h cand era fata cuplata, dar in situatiile in care aveai nevoie de tractiune integrala la Dacie mergeai oricum incet. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Teodor4x4 Postat Februarie 6, 2012 Partajează Postat Februarie 6, 2012 (editat) Re: Vitara 4H, 4L? Eu am zis treaba cu cuplarea/decuplarea pe loc pentru ca de fiecare data cand tatal meu a cuplat 4x4, opreste masina pe loc, sa da jos si cupleaza MRL-urile (AVM manuale) si dupa aceea cupleaza reductorul si la treaba. Cand decupleaza, opreste masina pe loc, pune MRL-urile pe 4x2, decupleaza reductorul si da 2m in spate. Referitor la limita de viteza spusa de mine pe 4H, am vazut pe diferite topicuri aici pe forum. Acuma, daca e lume care pe 4H nu respecta nici o limita de viteza si nu se intampla nimic..., fiecare procedeaza cum vrea... Referitor la MRL-uri (cele manuale) nu mi-a ramas prea clara treaba: se poate merge cu ele puse pe 4x4, pe asfalt, chiar daca poate creste consumul si se poate ''uza'' grupul fata (dupa cele spuse de @baghy), sau nu se intampla absolut nimic ? Cu respect, Teodor. Editat Februarie 6, 2012 de Teodor4x4 4x4, Way of Life ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wawa Postat Februarie 6, 2012 Partajează Postat Februarie 6, 2012 Re: Vitara 4H, 4L? Singura limitare este consumul crescut in 4h, din cauza frecarilor mai mari si mai multe din transmisie, cat si limitarea psihologica a posibilitatii de a uza grupul fata. Nici in 4L nu exista limitari, doar ca fabricantul spune in manual ca nu poate masina fizic sa mearga cu mai mult de cca 90 kmh. Mai mult, in manual (nu gasesc acum pagina, dar mai caut), la capitolul sfaturi, se recomanda a se utiliza modul 4h inclusiv pe sosele ude, sau orice alta suprafata ce ar putea fi suspectata de aderenta precara, in plus, tot din manual reiese, ca existau modele americane (sidekick sau tracker) carora le lipsea maneta de la cutia de transfer, fiind permanent 4x4, sau 4x2, functie de optiunea de la cumparare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sixone Postat Februarie 7, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2012 Re: Vitara 4H, 4L? wawa: cel putin la 4L tin sa te contrazic, pe stickerul de langa maneta scrie clar max 35mph ~ 56kmh. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 Re: Vitara 4H, 4L? La 4L nu exista dubii, mai ales ca 4L nici nu permite, datorita raportului de reductie, atingerea cine stie carei viteze. Dezbaterea era legata de 4H. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sixone Postat Februarie 7, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2012 Re: Vitara 4H, 4L? da, doar ca wawa a spus mai sus: Nici in 4L nu exista limitari, doar ca fabricantul spune in manual ca nu poate masina fizic sa mearga cu mai mult de cca 90 kmh. in rest, daca nu are dif. central eu cel putin m-am lamurit cu mersul 4H.. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wawa Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 Re: Vitara 4H, 4L? la mine pe stickerul de langa maneta nu scrie nimic despre viteza in 4L . Dar scrie in manual f clar, vezi postul meu din acest thread unde am atasat scanul paginii respective. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate