hyundai terracan Postat Februarie 10, 2012 Partajează Postat Februarie 10, 2012 Re: Vitara 4H, 4L? slutare, toate masinile 4x4 cu schimbator maneta pt reductor functioneaza aprox la fel, 4H se fol in conditii de drum dificil, gen zapada, polei , mazga, etc si se poate merge cu viteza fara probleme. diferenta este la 4L cand trebuiesc atacate numai zonele in care masina nu are plus de putere si in acele zone oricum nu poti prinde viteza, iar dupa ce le-ai trecut treci pe H. deja 30 km/h sau peste in modul 4L e SF, dar cine nu tine la masina poate incerca. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
krys4ro Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 Re: Vitara 4H, 4L? dar la coborare, in conditii de gheata sau zapada, unde riscul de a derapa este mare, se poate folosi 4L? in 4H merge mult prea repede iar folosirea franei duce inevitabil la derapaj, mai ales atunci cand nu exista ABS. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 Re: Vitara 4H, 4L? Da, se poate merge, iar daca inclinarea este foarte mare, sa o lasi sa mearga singura, doar "in reductor" fara sa atingi deloc accelaratia..... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jantorero Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 Re: Vitara 4H, 4L? Vitare nu are blocanti ? Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 Re: Vitara 4H, 4L? Vitare nu are blocanti ? La ce i-ar trebui blocanti pe coborare....?!? REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jantorero Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 Re: Vitara 4H, 4L? Am crezut ca au in dotate din fabricatie. Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Teodor4x4 Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 Re: Vitara 4H, 4L? Nu are blocanti. Sint Vitare care au LSD spate din fabrica (nu toate). 4x4, Way of Life ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vanderkeb Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Re: Vitara 4H, 4L? Ia incercati voi sa mergeti pe 4H/4L pe asfalt. O sa vi se para totul normal pana cand faceti prima curba stansa (stanga/dreapta nu conteaza) cand, dintr-o data, masina o sa franeze singura si o sa fie necesara apasarea acceleratiei - valabil pe toate MRL-urile automate (pe manuale cred ca imi dau seama ce o sa se intample dar ii las pe cei care au sa spuna). Ideea e ca rotile nu parcurg aceeasi distanta cand virati cu masina, iar roata de pe interiorul curbei va ingreuna invartirea rotii din exterior rezultand senzatia de frana. Accelerand in conditiile astea o sa fortati diferentialul. Langa schimbator, la mine, scrie (bineinteles ca am reprodus cu propriile-mi cuvinte): - 2H oricand - 4H pe drumuri alunecoase indiferent de distanta parcursa; - 4L pe drumuri alunecoase / inclinatie mare dar distante scurte. - N (neutru) atunci cand esti tractat (cu motorul oprit) mergi in viteza a 2-a si diferentialul in N (dar nu mai mult de 200km) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cucuci Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Re: Vitara 4H, 4L? Am parcurs 200 km cu 4x4H pe asfalt (MRL-uri manuale ... erau cuplate). Au fost in drumul meu si sensuri giratorii si alte cele. Am rulat cu 80-90 km/h. Stii ce s-a intamplat? NIMIC. A crescut doar consumul. Ce trebuia sa se intample si nu s-a intamplat? La cei care au flanse directe ce li se intampla? In afara de "uzura pieselor"? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marse Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Re: Vitara 4H, 4L? - N (neutru) atunci cand esti tractat (cu motorul oprit) mergi in viteza a 2-a si diferentialul in N (dar nu mai mult de 200km) De ce viteza a doua daca cutia de transfer e in N? Ce trebuia sa se intample si nu s-a intamplat? La cei care au flanse directe ce li se intampla? In afara de "uzura pieselor"? Nu conteza daca ai flanse sau MRL-uri. Ideea e ca nu ai diferential interaxial (adica intre punti) si n-ai facut decat sa stresezi aiurea transmisia. Daca mergi in continuare asa, nu e chestie de DACA ci CAND se va intampla ceva. Si se intampla sa cedeze ce e mai slab in lantul cinematic al transmisiei... Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin: Prahova 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cucuci Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Re: Vitara 4H, 4L? Cu flanse directe planetarele fata se-nvart full time cu MRL-uri nu. Cum ziceam: in afara de consumul mai mare si de "uzura pieselor" nimic nu se intampla chiar daca mergi cu 4x4H sau L cuplat pe asfalt. Nu cred ca ar fi cineva care sa mearga non stop cu fata cuplata pe asfalt ... la fel, nu cred ca uzura la un drum o data la nu stiu cat timp pe asfalt cu fata cuplata uzeaza piesele mai tare ca o iesire-n off. Ideea e ca nu moare masina daca mergi cu 4x4H cuplat pe uscat nici chiar daca mergi cu 4x4L. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vanderkeb Postat Ianuarie 7, 2013 Partajează Postat Ianuarie 7, 2013 Re: Vitara 4H, 4L? De ce viteza a doua daca cutia de transfer e in N? Informatia am gasit-o in Owners Manual. In principal e vorba de ungerea corecta a pieselor aflate in miscare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marse Postat Ianuarie 7, 2013 Partajează Postat Ianuarie 7, 2013 Re: Vitara 4H, 4L? Multumesc! Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin: Prahova 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulian84 Postat Ianuarie 7, 2013 Partajează Postat Ianuarie 7, 2013 Re: Vitara 4H, 4L? Cu iarna asta si cu drumurile nedezapezite de la noi am fost nevoit sa merg vreo 200 km cu 4x4 H, in mod constant cu 80-90 km/h. Nu se simtea nimic, puteam merge si mai repede, de aceea spun ca se poate rula in 4x4 H cu viteza asta lejer. Eu am mers fara probleme, depasind Jeep-uri de fitze, cotate la preturi greu exprimabil de mari... IULY Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ised8u Postat Ianuarie 7, 2013 Partajează Postat Ianuarie 7, 2013 Re: Vitara 4H, 4L? si eu merg fara probleme cu 4h cu peste60. am pe dreapta un sunet dat de o bucsa din butucul planetarei, dar e o problema de ungere, nu de functionare a 4x4. si cu terrano mergeam si la ala era si mai fain ca il cuplam si decuplam in mers, fara probleme. trebuia doar sa fie volanul drept vitara 92, 1,6, 8v, gpl, at Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate