gabytm Postat Februarie 18, 2014 Partajează Postat Februarie 18, 2014 Re: Discuri la puntea spate - conversie Deci de ce sa fie simplu când poate sa fie complicat..... La o analiza mai atenta constat ca filetele nu corespund, ma refer la capatul de teava care vine dinspre T de pe diferential. In furtunul cumparat filetul este M10x1, la Lada e M10x1,25 cred......oricum dupa 3 spire se blocheaza si nu se mai pot invarti decat cu riscul stricarii filetului. Deci mai sapam....... va tin la curent 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Februarie 18, 2014 Partajează Postat Februarie 18, 2014 Re: Discuri la puntea spate - conversie eu te apreciez pentru staruinta si incapatanarea de care dai dovada in rezolvarea unor situatii plus faptul ca ai rabdare se pare foarte multa :) eu in schimb nu as fi alocat atata timp ca tine acestui aspect al modificarii franelor spate cand cele pe care le are masina merg destul de bine si pot sa spun ca nu vad vreun impediment al lor franeaza bine sunt ieftine ca saboti sau ca si cilindru receptor si nu necesita nimic de modificat :) pretul unui cilindru receptor cred ca e undeva la 60 de lei iar sabotii tot pe acolo din cate imi amintesc:) eu am pe masina sabotii originali ne schimbati niciodata si nu pot sa spun ca difera cu mult fata de cei noi :) in schimb placute fata am schimbat pana acum vreo 3 seturi din care unul ca am carbonizat placutele si unul de uzat :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabytm Postat Februarie 18, 2014 Partajează Postat Februarie 18, 2014 Re: Discuri la puntea spate - conversie E hobby. Ma relaxeaza lucrul la masina si dupa o zi de lucru la servici unde stres e cat caru`, mai dau un ciocan, mai sudez un surub si asa ma deconectez. Asta cand nu stau cu copii si sotia sau nu mai fac ceva prin curte si la casa... La caroserie nu pot lucra ca e inca prea rece, asa ca in anotimpurile reci m-am ocupat cu transmisia, motorul, acum cu franele, in prezent am luat de pe net cu 30 lei ceasuri de bord de logan si acum determin legaturile si posibilitatea de a fi functionale toate indicatoarele de logan cu semnale luate de pe niva. Poate iasa ceva.... Scuze de off topic 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabytm Postat Februarie 19, 2014 Partajează Postat Februarie 19, 2014 Re: Discuri la puntea spate - conversie Acum ca tot am facut modificarea, am zis sa o si termin. Asa ca inainte sa mai dau banii pe alte furtune de frana, m-am uitat in ograda si am vazut furtune de niva de frane de fata. Gaura de la etrier are fi 10-》 burghiu de 12, gata modificarea si acum celalalt capat precis are filetul compatibil. Am masurat peretii capatului dinspre etrier si mai au "carne" inca de 3,2mm in partea cea mai subtire. Cel de golf original mai are doar 3mm. Nu discutam materialele, dar daca nu pusca teava cu carne de 1mm, nu va pusca nici capatul cu carnea ramasa de 3,2 mm. Acum ca am ajuns la capitolul aranjat trasee pe punte, am constatat ca cea mai scurta teava de frana de Niva este prea lunga.Si atunci ori o indoi, ori o tai si bercuiesti la lungimea necesara. Ca si test am taiat o teava de frana care avea hexagoanele de la piulite duse si am incercat sa vad daca pot bercui teava de otel. A mers perfect. Nu este obligatorie ajustarea lungimii tevii de frana de la T-eu la furtunele de frana, dar daca nu vrei sa ai bucle sa se agate pe undeva, treaba se poate rezolva usor. Cand reusesc revin cu poze pentru exemplificare. 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabytm Postat Februarie 20, 2014 Partajează Postat Februarie 20, 2014 Re: Discuri la puntea spate - conversie poze: furtunul de frana initial: (de fapt eu am inceput sa maresc gaura, dar nu am terminat-o) furtunul de frana modificat (se vede buza nestrapunsa) Capatul tevii din stanga este bercuit de mine. Desi teava pare mai groasa, este din cauza ca sta la distanta fata de hartie, ea provenind din teaza din dreapta. Evident am uitat sa pun piulita, dar oricum era un test. Forma conului nu este exacta cu cea de fabrica, dar la strangere teava se va deforma pe piesa conjugata si va etansa fara probleme. 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabytm Postat Februarie 21, 2014 Partajează Postat Februarie 21, 2014 (editat) Re: Discuri la puntea spate - conversie poze cu traseul de frana spate stanga pana la T-eu: Ignorati furtunul ca e cel vechi de cobai, voi pune unul nou. Puntea la final o sa o dau cu antifon doar ca sa mai ascunda din "frumusetea" sudurilor. Mai am de facut un "maieu" ca pe fata si in principiu cam asta este. Pe dreapta va diferi doar lungimea tevii de frana. Ne vedem la verificare tehnica..........:) sper sa nu fie un raspuns de genul :no Editat Februarie 21, 2014 de gabytm 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabytm Postat Aprilie 30, 2014 Partajează Postat Aprilie 30, 2014 Re: Discuri la puntea spate - conversie Am ajuns la momentul in care am pus puntea spate sus si am vrut sa pun si rotile. Surpriza de surpriza când am constatat ca etrierul de frana LOVESTE in janta...... Am facut niste ochi ca nu mi-a venit sa cred. Am ramas mut. Toata documentatia pe care am gasit-o pe net indica etriere de frana de spate de VW golf care au si frana de mana mecanica si etriere de frana de fata de Niva, dar cu actionare hidraulica. Am ales varianta Vw si asa am facut modificarile. Doar ca la masuratori am gresit grosolan in sensul ca am facut masuratorile FARA placutele de frana montate. Din acest motiv pozitia etrierului nu era cea normala, mai ales ca pentru usurinta de lucru am pus puntea vertical si când puneam componentele etrierului el se pozitiona fara placuta de frana dinspre roata ceea ce reprezinta o eroare de masurare de aprox 15-17mm. Prin urmare, când am pus si placutele de frana etrierul a ajuns in pozitie de lucru, ceea ce l-a scos catre roata ...... Rezolvarea am gasit-o brutal, cu flexul, in sensul ca pe etrier, in zona de interes erau niste mici aripioare care au suferit niste polizari astfel incat acum roata se roteste liber, "la mustata", viitorul fiind neimportant pentru ca odata cu uzarea placutei de frana sensul de miscare al etrierului este catre diferential, deci de indepartare fata de janta. Datorita erorii e masurare nu am tinut cont in mod expres de cat de adanc intra etrierul pe discul de frana, urmarind doar in mod lejer ca placuta sa acopere cat mai mult din suprafata de fanare a discului. Practic, daca la montare se are grija ca etrierul sa intre la maxim peste discul de frana, s-ar putea ca tratamentul cu flexul peste aripioare sa nu mai fie necesar. Eu din eroare, am vazut ca am loc gramada, astfel incat masuratorile ulterioare au fost facute mai mult ochiometric, prin marcarea la pozitie....dar cat traim invatam. Deoarece este foarte complicat sa fac un alt suport de prindere pentru etrier, iar repozitionarea etrierului pe suportul actual reprezinta de fapt mutarea gaurii din suport cu aproape o jumatate de diametru de gaura, practic am fost obligat sa polizez aripioarele respective ca sa obtin miscarea libera a rotii. Am sa revin cu poze deoarece cu ocazia vremii, numai ce am terminat de "cosmetizat" etrierul si a inceput o ploaie sanatoasa si nu am mai facut si poze. Sa aveti un 1 mai de exceptie, iar celor care participa la intalnire le urez o distractie pe cinste 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ovidiu off Postat Aprilie 30, 2014 Partajează Postat Aprilie 30, 2014 Re: Discuri la puntea spate - conversie Eu mi-am facut conversie la puntea spate -la Toyota 70. la frana de mana m-am gandit sa o fac pe cardan, cu disc inca nu e clar ce sa adaptez. Am probat cateva siteme de motocicleta dar inca nu am nimerit ceva compatibil. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Aprilie 30, 2014 Partajează Postat Aprilie 30, 2014 Re: Discuri la puntea spate - conversie Eu mi-am facut conversie la puntea spate -la Toyota 70. la frana de mana m-am gandit sa o fac pe cardan, cu disc inca nu e clar ce sa adaptez. Am probat cateva siteme de motocicleta dar inca nu am nimerit ceva compatibil. Incearca o frana de cardan ca la Nissan decat sa te tot complici cu frane pe disc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Aprilie 30, 2014 Partajează Postat Aprilie 30, 2014 Re: Discuri la puntea spate - conversie Am ajuns la momentul in care am pus puntea spate sus si am vrut sa pun si rotile. Surpriza de surpriza când am constatat ca etrierul de frana LOVESTE in janta...... Am facut niste ochi ca nu mi-a venit sa cred. Am ramas mut. Toata documentatia pe care am gasit-o pe net indica etriere de frana de spate de VW golf care au si frana de mana mecanica si etriere de frana de fata de Niva, dar cu actionare hidraulica. Am ales varianta Vw si asa am facut modificarile. Doar ca la masuratori am gresit grosolan in sensul ca am facut masuratorile FARA placutele de frana montate. Din acest motiv pozitia etrierului nu era cea normala, mai ales ca pentru usurinta de lucru am pus puntea vertical si când puneam componentele etrierului el se pozitiona fara placuta de frana dinspre roata ceea ce reprezinta o eroare de masurare de aprox 15-17mm. Prin urmare, când am pus si placutele de frana etrierul a ajuns in pozitie de lucru, ceea ce l-a scos catre roata ...... Rezolvarea am gasit-o brutal, cu flexul, in sensul ca pe etrier, in zona de interes erau niste mici aripioare care au suferit niste polizari astfel incat acum roata se roteste liber, "la mustata", viitorul fiind neimportant pentru ca odata cu uzarea placutei de frana sensul de miscare al etrierului este catre diferential, deci de indepartare fata de janta. Datorita erorii e masurare nu am tinut cont in mod expres de cat de adanc intra etrierul pe discul de frana, urmarind doar in mod lejer ca placuta sa acopere cat mai mult din suprafata de fanare a discului. Practic, daca la montare se are grija ca etrierul sa intre la maxim peste discul de frana, s-ar putea ca tratamentul cu flexul peste aripioare sa nu mai fie necesar. Eu din eroare, am vazut ca am loc gramada, astfel incat masuratorile ulterioare au fost facute mai mult ochiometric, prin marcarea la pozitie....dar cat traim invatam. Deoarece este foarte complicat sa fac un alt suport de prindere pentru etrier, iar repozitionarea etrierului pe suportul actual reprezinta de fapt mutarea gaurii din suport cu aproape o jumatate de diametru de gaura, practic am fost obligat sa polizez aripioarele respective ca sa obtin miscarea libera a rotii. Am sa revin cu poze deoarece cu ocazia vremii, numai ce am terminat de "cosmetizat" etrierul si a inceput o ploaie sanatoasa si nu am mai facut si poze. Sa aveti un 1 mai de exceptie, iar celor care participa la intalnire le urez o distractie pe cinste Multumim pt gandurile bune.Referitor la frane,poti rezolva usor cu niste flanse distantiere la rotile spate,sau sa schimbi modelul jantelor. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Aprilie 30, 2014 Partajează Postat Aprilie 30, 2014 Re: Discuri la puntea spate - conversie Multumim pt gandurile bune.Referitor la frane,poti rezolva usor cu niste flanse distantiere la rotile spate,sau sa schimbi modelul jantelor. da dar aici daca pui alte jante sau pui flanse va face altceva :) va atinge in aripa si cintraaripa pe interior :) iar asta nu bun :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabytm Postat Aprilie 30, 2014 Partajează Postat Aprilie 30, 2014 Re: Discuri la puntea spate - conversie M-am gandit si eu la flanse distantiere, dar m-am blocat cand am vazut ca in principiu sunt din aluminiu ( ma rog, aliaj). Este vorba despre cele portante, nu saibele distantier simple. Alea au dubla prindere, in sensul ca o flansa are 10 gauri, prin 5 prinzi flansa de butuc iar din celelalte ies cele 5 prezoane in care prinzi roata. Pe internet am gasit in principiu la 600 lei setul de 4 bucati (un pret enorm in opinia mea) . La un moment dat chiar am gasit un anunt in care proprietarul vindea un set de 4 bucati din care una era fisurata, dar garanta el ca e ok si asa. Oricum, sa ai toata portanta in aluminiu e o treaba. Acum stiu ca exista jentile de Al care sunt mai mult decat ok. Dealtfel nu neaparat materialul m-a oprit ci faptul ca ce am gasit in primul rand nu erau pentru Niva si in al doilea rand si cel mai important zic eu, nu aveau inel de centrare al rotii. Practic roata statea strict in prezoane . Ori la solicitarile de zi cu zi eu cred ca e important ca roata sa aiba acel inel de centrare care nu permite ca solicitarile de forfecare ale suruburilor la socuri sa se lase cu ruperi ale acestora. Acum daca am eu cunostinte gresite referitoare la ce foloseste inelul de centrare al rotii...asta e. Dar l-am vazut la toate masinile la care m-am uitat. Ma gandesc ca prea e prea prezent ca importanta lui sa fie minora. 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Aprilie 30, 2014 Partajează Postat Aprilie 30, 2014 Re: Discuri la puntea spate - conversie M-am gandit si eu la flanse distantiere, dar m-am blocat cand am vazut ca in principiu sunt din aluminiu ( ma rog, aliaj). Este vorba despre cele portante, nu saibele distantier simple. Alea au dubla prindere, in sensul ca o flansa are 10 gauri, prin 5 prinzi flansa de butuc iar din celelalte ies cele 5 prezoane in care prinzi roata. Pe internet am gasit in principiu la 600 lei setul de 4 bucati (un pret enorm in opinia mea) . La un moment dat chiar am gasit un anunt in care proprietarul vindea un set de 4 bucati din care una era fisurata, dar garanta el ca e ok si asa. Oricum, sa ai toata portanta in aluminiu e o treaba. Acum stiu ca exista jentile de Al care sunt mai mult decat ok. Dealtfel nu neaparat materialul m-a oprit ci faptul ca ce am gasit in primul rand nu erau pentru Niva si in al doilea rand si cel mai important zic eu, nu aveau inel de centrare al rotii. Practic roata statea strict in prezoane . Ori la solicitarile de zi cu zi eu cred ca e important ca roata sa aiba acel inel de centrare care nu permite ca solicitarile de forfecare ale suruburilor la socuri sa se lase cu ruperi ale acestora. Acum daca am eu cunostinte gresite referitoare la ce foloseste inelul de centrare al rotii...asta e. Dar l-am vazut la toate masinile la care m-am uitat. Ma gandesc ca prea e prea prezent ca importanta lui sa fie minora. Eu am flansele la LRF,din fier,cu prinderi duble si cu inel de centrare.Pretul a fost p-acolo... Din punctul meu de vedere a meritat investitia:wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 30, 2014 Partajează Postat Aprilie 30, 2014 (editat) Re: Discuri la puntea spate - conversie [ATTACH=CONFIG]213087[/ATTACH ]Aceleasi temeri si convingeri le impartasesc si eu , dupa unele experiente de zi , si noapte ... Eu sunt ala caruia i-a sarit roata dupa ULTIMA curba de la serpentine , s-au forfecat in mod 'inexplicabil' prezoanele de la flansa fara inel de centrare . Nu era masina mea ,eu n-am avut niciodata flanse si , nici nu voi avea ... veneam de la Bisoca cu @dulceanu ... cu greu mi-am desclestat mainile de pe volan ... cu o singura roata de fata masina se conduce mai putin si se navigheaza mai mult ... cu frana doar o idee , pe la 5% ... Daca cumva discul pare ingropat in asfalt ... nu e ... Discul s-a polizat asa doar la sfarsitul sfarsitului , dupa ce am redresat masina si a mai scazut viteza ... Cauze probabile : lipsa inelului de centrare , lipsa planitate la perechea janta/flansa . Editat Aprilie 30, 2014 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabytm Postat Mai 1, 2014 Partajează Postat Mai 1, 2014 Re: Discuri la puntea spate - conversie Cos, nici nu imi pot inchipui prin ce ai trecut in momentele respective.....bine ca nu s-a intamplat mai rau. De aceea am ales treaba cu polizatu nervurilor . De flanse nu am nevoie, dar daca ar fi sa aleg sa pun asa ceva pe masina, le-as pune de otel . Si neaparat cu inel de centrare, dar nu prea am vazut pe net din astea specific pentru Niva. Dar oricand se gasesc flanse oarbe pentru tevile de otel, din acelea care se sudeaza pe capatul tevilor, + un strungar=> gata flansele distantier cu prindere dubla... 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Mai 2, 2014 Partajează Postat Mai 2, 2014 Re: Discuri la puntea spate - conversie Flansele pt Niva, nu se gasesc,dar daca ai cote, se fac la strungar. Daca nu ma-nsel s-ar putea sa se potriveasca flanse de Suzuki,din moment ce se potrivesc rotile.Probabil cu ceva modificari minore.Acum ma felicit ca am ales sa fac flansele de otel!:x Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabytm Postat Mai 2, 2014 Partajează Postat Mai 2, 2014 Re: Discuri la puntea spate - conversie Pe net flanse de Suzuki am gasit, fara inelul central si din aliaj Al. Chiar daca nu ai dimensiunile, avem masinile si le masuram. Mai greut cu materialul, ca pe moment numai la flanse oarbe ma pot gandi, sa se gaseasca suficient de groase sa poti ingropa piulitele de prindere de butuc si in acelasi timp sa ai de unde sa strunjesti inelul central. Cum piulita are aprox 15-18mm, inelu central are si el 5-8, la piulita mai lasi putina "carne" ca sa ai pe ce strange.....uite asa repede, la ochi duce undeva in 25-30mm minim. Asta inseamna un 50-60 pe axa, iar de aici incolo nu am nici cea mai vaga idee de schimbare de comportament al masinii. Presupun ca modificarea trebuie si pe fata deoarece in principiu fata e mai lata decat spatele, pentru ceva compensari fata de caracterul subvirator sau supravirator al masinii. ( recunosc ca nu cunosc problema). Acum daca punem si pe fata ...nu loveste roata in ceva? Nu facem rulmentii varza mai repede datorita maririi bratului fortei? Acuma daca modificam fuzeta si bagam rulmentul acela vkba3551 nu mai conteaza, dar cu rulmentii normali oare cat mai tine, ca si asa e destul de greu cu ei.. Pana la urma de fapt intrebarea este daca ar merita pe niva flanse distaniere dubla prindere, cu avantaje si dezavantaje 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabytm Postat Mai 5, 2014 Partajează Postat Mai 5, 2014 Re: Discuri la puntea spate - conversie Asa ca si chestie, mergand azi catre servici , m-am uitat intr-o groapa unde lucrau niste muncitori( toata Timisoara este un santier) si am vazut niste flanse de otel pentru tevi de plastic . Erau flanse normale, nu blinduri,, dar din blinduri pot iesi niste distantiere de otel de nota 10. Treaba nasoala este ca pe masura ce o vrei mai groasa, creste mult diametrul exterior, deci cade mult material, dar asta este 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Mai 5, 2014 Partajează Postat Mai 5, 2014 Re: Discuri la puntea spate - conversie Are Dan Chiperi flanse pe Lada lui de 4,5,dar nu l-am intrebat de probleme, pt ca avand si eu,am presupus ca nu s-a intamplat nimic grav. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabytm Postat Mai 5, 2014 Partajează Postat Mai 5, 2014 Re: Discuri la puntea spate - conversie Si e mai bine cu flanse? Este o diferenta sesizabila in a conduce cu sau fara flanse aceeasi portiune de drum? Merita efortul de a pune flanse distantier? Daca voi le aveti, sunteti cei mai in masura sa spuneti... 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan chiperi Postat Mai 24, 2014 Partajează Postat Mai 24, 2014 (editat) Re: Discuri la puntea spate - conversie ...flansele distantiere sunt compromisul perfect pentru a scoate jantele in afara.Avantaje - stabilitate mai mare la inclinari si nu in ultimul rand look imbunatatit(asta in cazul in care tii foarte mult la jantele pe care le ai). Dezavantaje: o greutate in plus pe masina(m-am imbolnavit si eu de la Karol) intre 2-5kg/roata, in functie de materialul flansei, marirea bratului fortei, implicit presiune mai mare pe rulment(dar asta in timp s-a dovedit a nu fi un + in a strica rulmentii in timp)(eu am avut flansa de 4,5cm fara inel de centrare din otel ce cantarea 5kg bucata, siam obtinut o scoatere in exterior a rotii cu 10 cm fata de varianta pe original si nu am avut stricaciuni) ...ori intorci jantele actuale daca e posibil si scapi de greutatea flanselor, dar obtii acelasi efect ...daca nu tii atat de mult la jantele actuale, poti gasi jante cu un et atat de negativ incat sa iti compenseze latimea flanselor(asta e optiunea aleasa mai nou de mine - niste jante de vitara tip dotz spitate - vezi postul cu Natasha in curand) Editat Mai 24, 2014 de dan chiperi :lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabytm Postat Octombrie 9, 2014 Partajează Postat Octombrie 9, 2014 Re: Discuri la puntea spate - conversie Uite asa, fara cautare intentionata, am gasit o bucata de tabla de 30mm grosime care la viata ei a servit ca suport pentru niste capete de otel intre care se îndoaie si se prelucreaza fierul beton la capete. Acum am material sa fac 4 flanse 25mm, pentru ca vreau neaparat sa am si inelul de centrare pentru gaura mare a jentii. Are cineva un desen cu distantele si diametrele necesare pentru o astfel de operatiune? Multumesc anticipat 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate