Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Decizia Consiliului Federal al FRAS din 02.02.2012 privitoare la off-road

Postări Recomandate

In sedinta din 02 februarie, Consiliul Federal al FRAS a adoptat urmatoarele decizii privind CNOR si ramura off-road:

6. In legatura cu alegerile recent desfasurate din cadrul Comisiei Nationale de Offroad, in urma

contestatiilor depuse de cluburi din acest domeniu de activitate sportiva, in urma analizarii

situatiei create, a procesului verbal si in urma audierii partilor, Consiliul Federal al FRAS a decis:

6a. Invalidarea alegerilor din data de 21 ianuarie 2012, pe baza unora din deficientele

semnalate in contestatii, care au fost considerate intemeiate.

6b. In conformitate cu art. 29 lit. c din Statutul FRAS, Consiliul Federal il numeste în

funcţia de preşedinte al Comisiei Naţionale de Off-Road pe domnul Silviu Bulugioiu, urmând ca

la sfârsitul anului 2012, in baza noilor regulamente ce vor fi adoptate de Comisie pe parcursul

acestui an, sa fie organizate alegeri;

Restul deciziilor le puteti vedea aici:

http://2010.fras.ro/component/content/article/174-comunicate/1114-hotararea-nr-1-2022012-a-consiliului-federal

GTC Auto: service 4x4 / accesorii off-road

GTC auto SHOP: magazin online de accesorii 4x4

www.gtcauto.ro / www.shop.gtcauto.ro / www.gtcmotorsport.ro

razvancirap@gtcauto.ro / 0723.541.851

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Decizia Consiliului Federal al FRAS din 02.02.2012 privitoare la off-road

de fapt avem doar presedinte asa ca inseamna ca noi fraierii am cheltuit degeaba cu deplasarea la Sibiu,eu cred ca ar trebui boicotat anul acesta fras-ul,astia chiar nu ne baga in seama sau numai atat vreau de la noi sa ne ia BANII care nu sunt putini

• Like 7

tractari auto profi cu o vechime de peste 18 ani

tel 0744621055

Link spre comentariu

Se pare ca nu avem calendar, nu avem comisie, nu avem regulament. :uameni

totusi astea pot fi adoptate de presedinte, si cum la Sibiu au fost hotarate una/alta eu zic ca nu ar trebui sa fie greu. Ramane de modificat regulamentul etapelor si de adoptat cat mai repede, caci ala este marea problema...

GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi !
Link spre comentariu

de fapt avem doar presedinte asa ca inseamna ca noi fraierii am cheltuit degeaba cu deplasarea la Sibiu,eu cred ca ar trebui boicotat anul acesta fras-ul,astia chiar nu ne baga in seama sau numai atat vreau de la noi sa ne ia BANII care nu sunt putini

Daca as putea sa iti dau like as face

Sunt total de acord, deja ma supara foarte tare o chestia ca ar trebuie sa il facem de placere, sa o facem obligati de niste idiotii(fras)

Pedro Pinto

• Like 3

Land Rover 90- 3.9 V8

L.R.Discovery I V8

Seat Pink Panther II Leon-1.9 TDI

Link spre comentariu

Semi-Offtopic: pedro, sub poza de avatar a fiecarui user care scrie exista o steluta. Pe aia poti sa o folosesti sa dai like ;)

Mersi de ajutort watchere, acuma e mult mai bine, ca nu trebuie sa scriu ci dau like

Land Rover 90- 3.9 V8

L.R.Discovery I V8

Seat Pink Panther II Leon-1.9 TDI

Link spre comentariu

Cand ne-am afilat la FRAS ne-au promis ca nu se amesteca in treburile noastre si ca o sa functionam dupa propriul regulament.

Se vede treaba ca nu e asa si ca nu vor sa recunoasca un vot democratic.

Pana acum eram cei care ne laudam ca suntem ramura sportiva unde nu exista certuri,interese ascuns,interese finaciare....abia asteptam sa ne vedem la urmatorul concurs........dar se vede treaba ca nu e asa si ca exista persoane care tin cu orice pret de scaunul din FRAS si dara majoritatea cluburilor vor sa faca o scimbare pun bete in roate fara sa se gandeasca la conseciinte.

Mai e putin si e sfarsitul lunii februarie iar noi nu avem regulament de functiionare,regulament sportiv si calendar competiitional!!!

Toate astea imi lasa un gust amar si cred ca nu sunt singurul in situatia asta :uameni

Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

A Ce Rei sunteti :br

• Like 1
FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa
Link spre comentariu

Imi permit si eu niste intrebari.

1. Exista vreun loc unde se expun informatiile legate de sedinte, cand se tin, ce se discuta, ce se stabileste si ce se voteaza, cine voteaza si ce se contesta? Nu de alta dar era vorba de transparenta pentru toata lumea, de informare, sa stim si noi muritorilor de rand despre ce se intampla si eventual sa ne dam cu parerea obiectiv nu subiectiv asa cum o fac multi aici.

2. De ce nu avem regulament si celelate chestii necesare? Nu au fost facute sau nu au fost aprobate? Cine e de vina pentru asta? Sau au fost facute dar le-au respins comisia federala a FRAS-ului?

3. Mai exact, ce a respins comisia federala a FRAS-ului? Functia de presedinte luata de Silviu Bulugioiu nu este optiunea pe care o vroiau cea mai mare parte dintre cluburile electoare?

4. In noua comisie mai e vreo persoana din vechea comisie? Cine e persoana care se tine cu dintii de scaun? Care e de fapt componenta noii comisii?

E posibil ca sa primesc niste raspunsuri de la persoanele implicate in evenimente ca sa nu mai facem speculatii degeaba?

Multumesc

Max

PS. Aici pe forum avem sectiuni speciale dedicate comunicatelor si informatiilor oficiale ale CNOR-ului. Mai au sens sectiunile respective sau le putem sterge?

Link spre comentariu

cer scuze ca intervin...

pun umarul sa facem regulament, comisie, toate cele necesare unei competitii oneste si cinstite in 2012....

voi participa totusi, oriunde se anunta aparitia MAESTRILOR CAMPIONI, SI COMPETITORI...DE OFFROAD...de oriunde vor veni ei...din buzau, din gura humorului, din resita, din cimpulung...etc...etc...

din punctul meu de vedere, am de invatat mult despre cum sa ma comport de la... maestrii CAMPIONI...

unitate si respect !!!

Link spre comentariu

Imi permit si eu niste intrebari.

1. Exista vreun loc unde se expun informatiile legate de sedinte, cand se tin, ce se discuta, ce se stabileste si ce se voteaza, cine voteaza si ce se contesta? Nu de alta dar era vorba de transparenta pentru toata lumea, de informare, sa stim si noi muritorilor de rand despre ce se intampla si eventual sa ne dam cu parerea obiectiv nu subiectiv asa cum o fac multi aici.

2. De ce nu avem regulament si celelate chestii necesare? Nu au fost facute sau nu au fost aprobate? Cine e de vina pentru asta? Sau au fost facute dar le-au respins comisia federala a FRAS-ului?

3. Mai exact, ce a respins comisia federala a FRAS-ului? Functia de presedinte luata de Silviu Bulugioiu nu este optiunea pe care o vroiau cea mai mare parte dintre cluburile electoare?

4. In noua comisie mai e vreo persoana din vechea comisie? Cine e persoana care se tine cu dintii de scaun? Care e de fapt componenta noii comisii?

E posibil ca sa primesc niste raspunsuri de la persoanele implicate in evenimente ca sa nu mai facem speculatii degeaba?

Multumesc

Max

PS. Aici pe forum avem sectiuni speciale dedicate comunicatelor si informatiilor oficiale ale CNOR-ului. Mai au sens sectiunile respective sau le putem sterge?

Max, sunt cateva cluburi care au depus contestatie la FRAS impotriva la ceea ce s-a votat de catre MAJORITATE. Nu vor schimbare. Noi, astia tineri, in opinia lor, nu suntem inca pregatiti sa luam fraiele acestui sport. La un singur lucru nu se gandesc, ca noi astia care suntem batjocoriti de catre cei care pun bete-n roate, suntem participanti la campionat si ne gandim de 2 ori inainte sa mergem la acea cupa<>etapa organizata de ei.

Un lucru bun s-a facut, l-au validat pe Silviu Bulugiou ca presedinte. Din statutul FRAS reiese ca el isi alege comisia cu care sa lucreze. Mai departe om vedea, ca mie deja mi-e greata.

Am ramas surprins la masa inainte de sedinta de la Sibiu, cum multi dintre cei care faceau parte din <vechea si unica comisie> il 'stimau' pe Rasty, ca i-a luat locul lui Ovidiu Lipova din Comisia de la FRAS, dar pun pariu ca niciunul nu i-a zis nimic in fata. :bl

Editat de Vali alias Babu

KAMIKAZE TEAM

http://www.kamikazeteam.ro

Link spre comentariu

Max, sunt cateva cluburi care au depus contestatie la FRAS impotriva la ceea ce s-a votat de catre MAJORITATE. Nu vor schimbare.:bl

Pana la urma care sunt aceste cluburi?

Mmmmm... NISSAN!

"Nu este nicio rusine sa te nasti prost. Rusine e sa mori prost." Marin Sorescu

- Off Road Club Sibiu -

Link spre comentariu

din pacate suntem ai nimanui,noi cei di offroad,adica degeaba am votat noi una si alta,tot FRAS-ul se hotareste ce si cum,nu stiu pentru ce ne mai convoaca daca ei stiu rezultatul dinainte.Nu mi-s dragi nici cei din ACR ,sunt numai fosti securisti si comunisti,dar totusi ar putea fi o alternativa,sunt afiliati FIA si nu cred ca nu am putea purta o discutie cu ei pe tema asta,unii s-au pripit si la Sibiu cu votarea regulamentelor si drept urmare acesta este rezultatul:HAOS SI DESTABILITATE

Macar daca se vota si regulamentul de functionare a CNOR acum nu era in vigoare LEGEA cu votul doar al cluburilor electoare

Editat de blavenstein

tractari auto profi cu o vechime de peste 18 ani

tel 0744621055

Link spre comentariu

dar o noua federatie de profesionalisti chiar nu se poate infiinta????

nu stiu de ce dar am o mare impresie ca in acest FRAS este doar o clica de adunaturi politice care tin doar de pernuta calda de pe scaun.

sunt pentru orice este benefic in sprijinirea acestui sport :tk

Link spre comentariu

dar o noua federatie de profesionalisti chiar nu se poate infiinta????

Discutiile pe tema asta sunt vechi.

Atata timp cat exista o federatie automobilistica respectiv FRAS, conform legii nu se poate infiinta o alta federatie cu acelasi domeniu.

Link spre comentariu

Max, sunt cateva cluburi care au depus contestatie la FRAS impotriva la ceea ce s-a votat de catre MAJORITATE.

Pai, asta intrebasem mai sus. Ce anume a fost contestat si respins din ceea ce ati votat voi?

Alegerea presedintelui e clar ca nu a fost contestata din moment ce Silviu a fost validat ca presedinte.

Link spre comentariu

Alegerea presedintelui e clar ca nu a fost contestata din moment ce Silviu a fost validat ca presedinte.

Asta datorita intrebarii bine gandite a lui Mauri!

• Like 1

Mmmmm... NISSAN!

"Nu este nicio rusine sa te nasti prost. Rusine e sa mori prost." Marin Sorescu

- Off Road Club Sibiu -

Link spre comentariu

Nu prea inteleg totusi problema, ca un tiriplici sau neica nimeni care sunt.

Pentru cine nu are Facebook si nu a urmarit comentariile de pe pagina FRAS - http://www.facebook.com/FRAS.RO excelent punctate de watcher, imi permit sa fac un mic rezumat.

Alegerile si numirea lui Silviu nu au fost perfect statutare dpdv al regulamentului CNOR (care era in vigoare atunci), astfel incat s-au anulat (in urma unor contestatii asupra numirii sale) iar FRAS, l-a numit.... tot pe Silviu, perfect legal si dupa statul FRAS.

Un fel de viciu de procedura, sau ma rog carenta de procedura. Care acum s-a rezolvat ca la carte, si este tot Silviu.

Deci unde este problema? Tot ce trebuie sa faca Silviu este sa vina cu tot ceea ce s-a discutat la Sibiu ca si propuneri, iar FRAS le valideaza, si aia e....

Deci din nou, unde e problema, si cu ce au fost ne-sportivi FRAS fata de offroad? Au fost doar foarte corecti in respectarea tututor statutelor si regulamentelor. Si a iesit tot ca noi.

Calendarul nu s-a publicat deoarece nu putea fi considerat oficial din moment ce presedintele nu era considerat oficial, acum este ok, se propune se publica si ala e.

Link spre comentariu

Am gasit si eu niste informatii pe FB.

Am gasit pe pagina de FB a FRAS cateva explicatii legate de efectele acestei decizii.

Pentru sportivii din off-road si cei interesati credem ca sunt utile, asa ca le redam mai jos.

Aceste comentarii au fost facute de FRAS. Cristian Logofatu si Ovidiu Mazilu - presedinte FRAS

Cristian Logofatu Legat de Offroad, in sedinta cu alegerile de la Sibiu, alegeri care au fost invalidate de Consiliul Federal, a fost definitivat si calendarul competitional. In hotararea nr 1/2012 nu se face referire la calendarul competitional al disciplinei offroad pe 2012. Care este situatia ?

Thursday at 6: 07pm

Laura Cocis Ma alatur colegului, Cristian Logofatu,punand aceeasi intrebare.Care este situatia calendarului competitional al disciplinei offroad pe anul 2012?

Thursday at 6:29pm

Federatia Romana de Automobilism Sportiv calendarul competitional trebuie prezentat de noul presedinte al Comisiei. Nu FRAS face calendarele, ci fiecare comisie in parte

Thursday at 6: 37pm

Horatiu Birleanu deci...? suntem bataia de joc a FRAS ? de ce mai stam aici ?

Friday at 12: 13pm

Federatia Romana de Automobilism Sportiv dle Horatiu Birleanu nu stim la ce va referiti, insa daca este vorba de calendar, aceasta regula se aplica tuturor campionatelor. si acesta este rolul unei comisii, sa consulte membrii sa sa stabileasca impreuna cu acestia calendarul competitional. daca lansati acuzatii ar fi bine sa le si argumentati

Friday at 12: 15pm

Ovidiu Mazilu: Buna ziua, domnilor. Trebuie sa intelegeti ca dvs. va gaseati intr-un cerc vicios: doreati sa schimbati Comisia, dar nu va permitea regulamentul. Doreati sa schimbati regulamentul care de fapt nu va permitea sa schimbati Comisia, samd. Prin urmare noi consideram ca prin hotararea Consiliului Federal s-a iesit din acest cerc vicios. Aveti presedintele pe care vi l-ati dorit. A fost numit pe cale legala, statutara. Acesta isi va forma Comisia, foarte probabil cea pentru care ati optat la Sibiu. La randul ei, aceasta Comisie, constituita 100% legal si ireprosabil, va implementa modificarile de regulamente, va publica ce calendar ati decis sa aveti, si asa mai departe. Chiar nu inteleg suspiciunile dvs.

Friday at 2: 16pm ·

Cristian Logofatu Dl Mazilu, deoarece propunerea de regulament de functionare al comisiei a fost invalidat de consiliul federal, eu deduc ca actualul presedinte, impreuna cu comisia pe care si-o va alege vor lucra dupa regulamentul "vechi" al comisiei. Acel regulament stipuleaza ca decizia privind modificarea regulamentului de functionare a comisiei este votata de cluburile electoare, la propunerea comisiei. Astfel, viitoarea comisie, lucrand dupa vechiul regulament, nu il va putea schimba, deoarece cluburile electoare sunt cluburile care au contestat sedinta de la Sibiu. Mie mi se pare ca , prin invalidarea propunerii de regulament de functionare a comisiei , consiliul federal a blocat posibilitatea de schimbare a acestuia, in ciuda a ce scrie in hotarare (ca actualul presedinte va avea de lucru la noul regulament de functionare al comisiei)

Friday at 3: 22pm ·

Cristian Logofatu Legat de calendar, problema sportivilor este una de timp, astfel, daca am inteles corect, viziunea dvs este ca noul presedinte sa reprouna consiliului federal calendarul competitional. Dar , iarasi daca am inteles corect, consiliul federal se va mai intruni abia in trimestrul 2, ori primele evenimente de offroad sunt programate in aprilie, cu prima etapa in mai. Astfel, suntem foarte aproape in prezent de inceperea efectiva a calendarului, si, daca este adevarat ca abia in trimestrul 2 se mai intalneste consiliul federal, s-ar putea ca propunerea de calendar oficial sa nu poata fi validata inaintea inceperii evenimentelor (!)

Friday at 3: 25pm

Laura Cocis Dl. Mazilu sau stimate/stimati domn/domni care aveti acces la acest cont si dispuneti de informatiile necesare, v-as ruga sa-mi spuneţi dacă exista posibilitatea ca decizia luata de d-voastra sa fie explicata in detaliu dincolo invocarea articolului 29 lit.C? Eu ca simplu participant la campionatul de offroad am inteles urmatoarele: In data de 21 ianuarie 2012 s-au intrunit la Sibiu, toate cluburile de offroad participante in CN al Romaniei si au votat pro sau contra unor candidati propusi spre sefia CNOR, s-a stabilit un caledar provizoriu pentru anul competitional 2012,etc. Din aceasta competitie, in care toata lumea a votat, a iesit invingator dl. Bulugioiu.

D-voastra,in speta consiliul federal FRAS, ati considerat, drept intemeiate contestatiile(aici as dori niste lamuriri suplimenatare, daca binevoiti, in ce constau ele si cum e posibil sa contesti un fenomen la care ai participat si te-ai implicat activ) unor cluburi, care au participat si votat pro sau contra unor candidati si ati invalidat alegerile, nu si sedinta in sine,in care s-a discutat calendarul competitional.

Ca urmare acestei decizii, l-ati validat in functie pe d-l Bulugioiu, cel care a fost ales de majoritatea cluburilor la sedinta, in care alegerile care au avut loc au fost invalidate.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Friday at 4: 11pm

Ovidiu Mazilu Am simtit nevoia sa aducem aceste precizari aici, pe acest canal de comunicare, tocmai pentru a veni in intampinarea dvs si a va crea spatiu si timp pentru sport; departe de noi intentia de a pune pe cineva la colt. Cred ca nu este timp de formalisme si nu e atat de important pe ce canal aducem lamuririle necesare, ca sa nu existe temerea ca se intampla cine stie ce lucru grozav "in spatele usilor inchise". Am fost si noi pana nu demult sportivi ca si dvs, tot pe banii nostri, stim cu ce va confruntati, asadar nu se pune problema sa nu fie validat Calendarul Sportiv in timp util. Consiliile Federale sunt de regula o data pe luna. De data aceasta, datorita amanarii Adunarii Generale, vom mai avea un Consiliu inainte de 25 februarie. Stimata Laura Cocis, este greu sa va explic aici pe facebook, daca nu ati inteles ceea ce vad ca dl Cristian Logofatu a inteles perfect. Contestatiile au fost intemeiate datorita faptului ca alegerile nu s-au desfasurat conform regulamentului in vigoare. Ca sa schimbati acel regulament, trebuia sa schimbati Comisia. Pe care nu puteati sa o schimbati, fiindca in regulament scria clar ca doar cluburile electoare pot vota, acesta fiind in realitate marul discordiei: regulamentul. Discutia ar fi putut continua la nesfarsit, de aceea va spun ca era un cerc vicios. Acum s-a terminat: Silviu Bulugioiu nu a fost validat ca urmare a alegerilor, ci a fost numit de Consiliul Federal, ceea ce este perfect statutar. Nu depinde decat de dvs, de fapt de dl Bulugioiu acum, sa vina cu noua sa echipa, cu noul regulament, cu Calendarul Sportiv. Aceste propuneri vor veni de data asta pe un canal deplin legitim si nu mai poate nimeni obiecta. E simplu.

Friday at 5: 19pm

Cristian Logofatu Dl Mazilu, va multumesc pentru raspunsuri. Imi permit sa mai abuzez de bunavointa dvs cu inca o intrebare / nelamurire: considerati ca pana la aceasta sedinta de consiliu federal, pentru a putea fi validate de consiliul federal, comisia, regulamentul comisiei si calendarul competitional ar trebui re-supuse la un vot intr-o sedinta a cluburilor de offroad sau este suficient ca dl Silviu Bulugioiu sa prezinte consiliului federal documentele in forma dorita de majoritatea cluburilor ? (deja reiesita din vot la sibiu)

Friday at 6: 33pm

Ovidiu Mazilu Buna seara, raspunsul este "nu". Nu este nevoie de o noua adunare a cluburilor dvs. Regula este destul de clara: dl. Bulugioiu + Comisia supune validarii ceea ce i-ati transmis. Presupunem cu totii ca a filtrat deja si mai presupunem cu totii ca daca in acea sedinta l-ati votat, aveti incredere in ceea ce vrea sa faca. Din punctul nostru de vedere, atat timp cat nu se incalca Statutul FRAS sau Legea Sportului -si nu credem acest lucru, il cunosc de multi ani pe Silviu, am fost colegi de facultate- totul e in regula si nu avem decat sa va dorim si dvs. si noii echipe spor la treaba si bafta multa la curse !

Friday at 7: 09pm

Cristian Logofatu Am inteles, punctul de vedere si va multumesc din nou pentru timp si atentie!

Friday at 7: 11pm

Editat de Max
Link spre comentariu

Daca se intapla lucrurile de mai sus e ok,se pare ca Domnul Mazilu realizeaza ca a procedat gresit si vrea sa procedeze corect.

As fi mai linistit daca ar aparea si un comunicat pe siteul FRAS din care sa reiasa clar ca valideaza comisia,regulamentul si calendaru!!

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

Citesc si ma ingrozesc de oamenii care nu citesc si nu au cum sa inteleaga nimic.

ALOOOOO CITITI MACAR ACUM, CA SA INTELEGETI O DATA PENTRU TOTDEAUNA.

Consiliul federal FRAS (fara votu lui Rasty Petzalis Gabriel) a luat hotararea asta.

In sedinta din 02 februarie, Consiliul Federal al FRAS a adoptat urmatoarele decizii privind CNOR si ramura off-road:

6. In legatura cu alegerile recent desfasurate din cadrul Comisiei Nationale de Offroad, in urma

contestatiilor depuse de cluburi din acest domeniu de activitate sportiva, in urma analizarii

situatiei create, a procesului verbal si in urma audierii partilor, Consiliul Federal al FRAS a decis:

6a. Invalidarea alegerilor din data de 21 ianuarie 2012, pe baza unora din deficientele

semnalate in contestatii, care au fost considerate intemeiate.

6b. In conformitate cu art. 29 lit. c din Statutul FRAS, Consiliul Federal il numeste în

funcţia de preşedinte al Comisiei Naţionale de Off-Road pe domnul Silviu Bulugioiu, urmând ca

la sfârsitul anului 2012, in baza noilor regulamente ce vor fi adoptate de Comisie pe parcursul

acestui an, sa fie organizate alegeri;

Ce inseamna asta!?

Ca la sedinta de la Sibiu organizata de presedintele interimar

(Virgil Marin, organizator TAT, ales de majoritatea cluburilor)

nu a respectat nici o procedura prin care sa se desfasoare sistemul de vot

si a creat un haos intre cluburile de off road cu mai multa sau mai putina activitate.

Deci...

Ce face FRASU. Ia in considerare contestatiile depuse de 8 cluburi si anuleaza acea sedinta

DAR...

Considera ca domnul SILVIU BULUGIOIU este dorit de majoritate, oricare ar fi fost procedura de vot.

Si FRAS-ul prin puterea consiliului federal (fara nici un altfel de alegeri)

il pune pe SILVIU BULUGIOIU presedintele comisiei de OFF ROAD. PUNCT

Asta inseaman ca FRAS-ul nu s-a bagat in hotararea majoritati de la off-road,

ci a dat o forma legala si statutara hotarari de la off-road.

FRAS-ul la pus pe ala de la vrut majoritatea.

Ce tre sa faca domnul Silviu Bulugioiu de acum inainte.

- Sa-si faca comisia de lucru si s-o aprobe. (Daca este buna aia de la SIBIU, atunci aia e si gata)

- Sa intocmeasca regulamentul de etapa si sa-l aprobe. (Daca este bun ala facut de Virgil Marin, atunci ala e si gata)

- Sa intocmeasca regulamentul de comisie si sa-l aprobe. (Daca este bun ala facut de Virgil Marin, atunci ala e si gata)

- Sa intocmeasca calendarul competitional si sa-l aprobe. (Daca este bun ala facut la SIBIU, atunci ala e si gata)

Ai inteles bree nea Tupare si "domnule manichiuristo-pedichiurist", ca pe ailalti de latrati nu va stiu!?

....................................................................

Statutul lui Rasty-Petzalis Gabriel in cadrul FRAS.

Eu nu mai detin nici o functie in cadrul ramurii Off Road, nici macar de organizator.

Nu mai pot lua nici o hotarare pentru ramura sportiva off Road, deoarece

- nu mai fac parte din comisia de Off-Road (mi-am dat demisia),

- nu mai fac parte dintre arbitrii Off-Road (m-am retras, si nu vreau sa mai imi reinnoiesc licenta),

- nu mai sunt organizator de etapa (am retras Bucovina din calendar).

Legatura mea cu FRAS-ul este doar ca fac parte din consiliul federal al FRAS.

Asta NU inseamna ca reprezint Off-Road-ul in Consiliul Federal FRAS, ci doar ca presedintele FRAS a vrut la alegeri sa fac parte din consiliul lui IN NUME PERSONAL.

Adica domnul Ovidiu Mazilu a vrut ca Rasty Petzalis Gabriel sa faca parte din consiliul

lui federal (cititi Statutul FRAS).

REPET asta nu inseamna ca reprezint Off-Road-ul in Consiliul Federal FRAS, sunt un membru in nume personal pentru ca asa a vrut presedintele cand a fost ales. PUNCT

Reprezentantul Off-Road-ului la Consiliul Federal FRAS (pana ce sa se dizolve fosta comisie) era domnul Octavian Lipovan.

AI INTELES BAI "manichiuristo-pedichiuristule".

....................................................................

Deci in acest moment in off-road sunt doar reprezentantul unui club afiliat FRAS "C.S. Off Road Bucovina" care doreste sa se dea in campionatul de Off Road al Romaniei 2012.

Pot doar sa vin cu niste sugestii la regulamentul de etapa, provenite din experientele mele de oficial, organizator si sportiv.

Deoarece cu regulamentul de etapa "confectionat" de Virgil Marin (presedinte interimar) nu sunt de acord majoritatea cluburilor, imi permit sa fac cateva sugestii de regulament pentru noua conducere (echipa Silviu Bulugioiu)

Sunt lucruri simple care se pot pune in regulament numai din condei.

1. Introducerea GPS-ului la clasa Standard

2. Formarea dintre Trialurile de la fiecare etapa un compinat (care se puncteze separat de campionatul de off road).

3. Verificare traseelor si road-book-urilor inaintea fiecarei etape de un oficial CNOR

4. Achizitionare radarelor tip pistol.

5. Trainuirea arbitrilor de traseu pentru etapele de campionat.

6. Construriea unu-i web-site cu toate evenimentele off-road pentru a se face inscrierile intr-un singur loc intr-o singura forma de formular.

7. Infintarea licentelor de TRIAL

8. Achizitionarea unu-i numar de statii de emisie receptie pentru a putea beneficia toate evenimentele de comunicatii.

9. Promovarea sportului printr-un site specializat de off-road (astfel centralizand toate informatiile despre off-road)

10. Numar maxim si minim de cp-uri in functie de nr de km de traseu

11. Calcularea dupa gps a portiuni de traseu neparcarse prin abandon.

12. TM sa fie obligatoriu pe fiecare zi de concurs

13. Cauciucurile de la standard sa nu aibe modificari (X% taieturi sau decupari)

14. Sa se accepte modificari de siguranta la clasa standard (rollchage, centuri ...)

15. Regulament de participant si de licentiere

16. Probe de lagatura nepuctate (pe zonele cu trafic rutier, unde sunt restrictiile de viteza) intre proble de padure (traseu)

17. Tresele clasificate pe grade de dificultate (1, 2, 3 -- 10)

18. Penalizarea concurentilor care parasesc cocnursul fara sa anunte organizatorul.

19. Penalizarea (amenda) organizatorilor care viciaza rezultatele

20. Explicarea sintacmei "ajutor in traseu"

21. Afisarea on-line a balizelor in timpu concursului.

22. Scoala de arbitraj off road se fie acreditata FRAS.

23. Achizitionarea unu-i RZR sau alt utilaj pentru verificarea road-book-urilor si traseelor inainte de etapa.

24. Implementarea carnetului de bord, pentru timp start, timp finish, stop timp, timp intermediar......

25. Taxa sportiva unica.

26. Posibilitatea de inscrierea la toate etapele la inceputu anului pentru un discaunt de 25% (sau alt procent) din taxa sportiva.

Am ramas surprins cand am vazut ca in noul regulament de comisie se specifica foarte clar ca presedintele si comisia pot fii platite din bugetul C.N.O.R.

(ar fii o rusine daca presedintele si comisia si-ar face salarii din bugetul C.N.O.R.)

Nimeni din fosta comisie nu a fost platit prin salariu sau altfel pentru munca depusa.

Va salut.

Rasty

Editat de mongli
Link spre comentariu

Lucrurile par mult mai clare cand sunt explicate Nea Rasty,din comunicatul de pe siteul FRAS nu se intelege nimic din ce ai sput tu mai sus.

Cred ca acum a inteles toata lumea :grin:

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

@Rasty, vreau sa-ti spun de la inceput ca nu vreau sa intru in polemici

Din punct de vedere al experientei organizatorice pe care o ai, nimeni nu are ceva de comentat, ceea ce ai punctat in propunerile pentru noua comisie sunt in proportie de 99,99% de acord cu tine, deoarece sunt puncte pe care le-am propus si eu vechii comisii.

Daca sunt lucruri noi si care cred ca ar trebui implementate de noua comisie, nu pot sa nu vad si pct 19 care ar fi trebuit aplicat cu mult timp in urma, deoarece concurentii au multe obligatii si penalizari daca nu respecta regulamentul, dar organizatorul ????...... nu

M-as bucura sa vad ca toata lumea care au o experienta sau cu adevarat le pasa, incearca sa "piarda" putin timp si sa facem propuneri pentru regulamentul sportiv ( indiferent de culoare "politica" ) si sa miscam "masina" asta intepenita numita CNOR

KAMIKAZE OFFROAD CLUB

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare