Cosmin MSG Postat Aprilie 26, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2012 (editat) Jantele pot fi pe 15 8.5J ET-35 si anvelopele pot fi 33-uri. Nu exista jante "33-uri". :grin: Cum iti spuneam in postul precedent cam gasesti in rubrica de Nissan tot ce doresti legat de aceasta masina. Gresit este sa taci si sa faci dupa ureche aceste modificari in loc sa intrebi inainte, chiar si cu riscul de a nu primi raspunsuri cel putin multumitoare. Intrucat spui ca ai un mic atelier de mecanica nu strica sa-ti procuri un manual de Nissan ptr ca anumite elemente de pe masina se demonteaza, monteaza, strang intr-un anumit fel. Si e bine de stiut. :wink: Nu stiu ce s-a inteles, dar nu a zis nimeni ca exista jante 33, cel putin nu eu. Eu am zis ca ma batea gandul sa pun direct Mud Terrain-uri de 33'' pe jantele R15 8.5J ET-35, adica sa nu imi iau intai All Terrain-uri si apoi sa imi dau seama ca voiam Mud Terrain-uri. La asta m-am referit cu jantele si cu anvelopele cand am zis ca nu vreau sa investesc de 2 ori. Nu am foarte multe cunostiinte despre off-road tuning dar stiu si eu ce este o tipodimensiune a anvelopei. Asa ca nu aveam cu sa sustin ca imi pun jante de 33".:dr1 Cat despre manual de service, am descarcat ceva de pe net si cred ca este bun din ce am rasfoit eu. Greul abia acum incepe... anvelope... suspensie... winch bar... etc. Asa ca si intrebarile mele abia acum incep, pe masuna ce avansez cu modificarile(evident in functie de buget). Foarte frumoase, sper sa nu fii foarte suparat dupa primele jgarieturi pe ele :h5 Nu este nici o suparare, ca ale mele sunt deja muncite, asa ca ce mai conteaza daca le mai "cicatrizez" si eu putin.:grin: Cea din poza nu este a mea. Inca o poza Patrol-ul, de data acesta parcat pe asfalt nu in mocirla. Editat Aprilie 26, 2012 de Astral NISSAN PATROL Y60 2.8TD LWB OPEL CALIBRA 2.0 TURBO 4X4 VW PASSAT CC Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mihai_ct Postat Aprilie 26, 2012 Partajează Postat Aprilie 26, 2012 Re: Patrol Y60 LWB 1992 2.8TD. Cosmin din experienta unui prieten iti zic ca cu 33'uri iti va fi greu fara suspensie sau body lift sau decupare din aripi.cam un 32' ii cea mai mare dimensiune ce ar merge. La anvelope as merge pe altceva decat BF Goodrich mud terrain m-am dat cu ele si nu is asa grozave cum se zice poate mai repede un general graber, dar aici dupa buget. Parerea mea ca cea mai buna investitie sunt cauciucurile si apoi un troliu pe fata.eu iti recomand ca troliu horn 9500q gasesti si aici pe forum second sau daca vrei nou iti iei nou. Suspensii si body lift eu zic ca daca te dai pe teren asa de placere nu isi au rostul deocamdata. Iarasi o chestie daca ai blocant sa te inveti exact cum sa-l folosesti. Eu de exemplu il pun inainte de o trecere peste un obstacol mai greu oprit pe loc si schimbatoru la punctul mort cand il decuplezi la fel. iarasi dupa ce mergi pe reductor e bine dupa ce il decuplezi sa faci 1-2 m in directie opusa fata de cea in care l-ai folosit(adica daca ai mers inainte scoti de pe reductor si apoi dai 2m in spate) daca mergi mai mult pe 4x4 sau reductor adica 4L e bine ca cuplajele (MRL) de la rotile de pe fata sa le pui pe lock,asta se face cu cheia de roti au o sagetuta acolo si ai auto-lock-auto-lock. alte ponturi nu mai imi vin in minte dar daca mai ai tu ceva nelamuriri intreaba. Distractie placuta cu el prin teren. PS. Blocantul sa nu-l folosesti pe asfalt pe cat posibil!!!sau sa eviti virarea la maxim. Patrol Y60 M52B28 '91 / Patrol Y61 M57D30 '98 / BMW 520d '09 Transsylvania Offroad http://www.offroadtranssylvania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat Aprilie 26, 2012 Partajează Postat Aprilie 26, 2012 Re: Patrol Y60 LWB 1992 2.8TD. Jantele de care vorbeam in postul de mai sus sunt la fel ca acestea. Poza este a lui robert.enoiu, asa ca sper sa nu fiu acuzat de copyright. Jantele astea sint frumoase foc, dar...si aici urmeaza un "dar" subiectiv si unul obiectiv.Daca vrei sa bagi masina destul de mult si de tare, o sa plingi dupa ele.O sa see zgirie si cind o sa se strimbe sau crape...reparatia sau inlocurea v-a fi mult mai costisitoare ca la unele de tabla.Si mai exista un aspect.Exista anumite modele de jante(cel putin am intilnit problema asta la Suzuki Samurai) care datorita modelului lor(scuze de repetitie), aduna o groaza de noroi la interior, si nu vrei sa stii cum este cind iesi din nou la sosea cu masina. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cosmin MSG Postat Mai 7, 2012 Autor Partajează Postat Mai 7, 2012 Re: Patrol Y60 LWB 1992 2.8TD. Cosmin din experienta unui prieten iti zic ca cu 33'uri iti va fi greu fara suspensie sau body lift sau decupare din aripi.cam un 32' ii cea mai mare dimensiune ce ar merge. La anvelope as merge pe altceva decat BF Goodrich mud terrain m-am dat cu ele si nu is asa grozave cum se zice poate mai repede un general graber, dar aici dupa buget. Parerea mea ca cea mai buna investitie sunt cauciucurile si apoi un troliu pe fata.eu iti recomand ca troliu horn 9500q gasesti si aici pe forum second sau daca vrei nou iti iei nou. Suspensii si body lift eu zic ca daca te dai pe teren asa de placere nu isi au rostul deocamdata. Iarasi o chestie daca ai blocant sa te inveti exact cum sa-l folosesti. Eu de exemplu il pun inainte de o trecere peste un obstacol mai greu oprit pe loc si schimbatoru la punctul mort cand il decuplezi la fel. iarasi dupa ce mergi pe reductor e bine dupa ce il decuplezi sa faci 1-2 m in directie opusa fata de cea in care l-ai folosit(adica daca ai mers inainte scoti de pe reductor si apoi dai 2m in spate) daca mergi mai mult pe 4x4 sau reductor adica 4L e bine ca cuplajele (MRL) de la rotile de pe fata sa le pui pe lock,asta se face cu cheia de roti au o sagetuta acolo si ai auto-lock-auto-lock. alte ponturi nu mai imi vin in minte dar daca mai ai tu ceva nelamuriri intreaba. Distractie placuta cu el prin teren. PS. Blocantul sa nu-l folosesti pe asfalt pe cat posibil!!!sau sa eviti virarea la maxim. Mersi pentru sfaturi. Chiar imi prind bine cat mai multe info. Incerc 33-uri fara suspensie si daca ma gadila la aripi ma hotarasc atunci ce varianta adopt mai departe. Dar cred ca o sa ii pun o suspensie +5 in viitorul apropiat. Inca nu este planul facut si oricum planul se modifica pe parcurs. Mersi inca o data. NISSAN PATROL Y60 2.8TD LWB OPEL CALIBRA 2.0 TURBO 4X4 VW PASSAT CC Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cosmin MSG Postat Mai 7, 2012 Autor Partajează Postat Mai 7, 2012 Re: Patrol Y60 LWB 1992 2.8TD. Jantele astea sint frumoase foc, dar...si aici urmeaza un "dar" subiectiv si unul obiectiv.Daca vrei sa bagi masina destul de mult si de tare, o sa plingi dupa ele.O sa see zgirie si cind o sa se strimbe sau crape...reparatia sau inlocurea v-a fi mult mai costisitoare ca la unele de tabla.Si mai exista un aspect.Exista anumite modele de jante(cel putin am intilnit problema asta la Suzuki Samurai) care datorita modelului lor(scuze de repetitie), aduna o groaza de noroi la interior, si nu vrei sa stii cum este cind iesi din nou la sosea cu masina. Nu o sa o bag in extrem... momentan o sa ma dau in joaca cu ea ocazional. Cand o sa ma dau extrem o sa ii pun table mai mult ca sigur. Abia sunt la inceput cu off-road-ul.:cl NISSAN PATROL Y60 2.8TD LWB OPEL CALIBRA 2.0 TURBO 4X4 VW PASSAT CC Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tinelos Postat Mai 8, 2012 Partajează Postat Mai 8, 2012 Re: Patrol Y60 LWB 1992 2.8TD. Bafta ! frumoasa virgina ! Asa am avut si eu , dar scurt ! Pacat ca nu il mai am ... http://forum.club4x4.ro/showthread.php?62321-Nume-de-cod-Mistretu-!!! P.S Ai grija la sistemul de racire de pe RD28T ... curata-l inainte sa fie prea tarziu! Cum e sa cazi in sus ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Mai 8, 2012 Partajează Postat Mai 8, 2012 (editat) Re: Patrol Y60 LWB 1992 2.8TD. Nu o sa o bag in extrem... "Extrem-ul" asta e relativ... .O portiune de drum, ce îti da acum senzatii tari, peste 2 ani, (v-a) va fi ca si cum ai merge cu Dacia pe centru. Fenomenul se numeste EXPERIENTA si nu exista de cumparat. Toti am început la fel. Uite de ex., cazul meu, aici: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?41804-Hai-sa-ma-dau-mare-sau-cum-devii-OFF-ROAD-cronic Din propria mea experienta: 1. La alegerea masinii ai nimerit-o din prima. 2. Cauciucurile fac 80% din dotarea ei si te sfatuiesc sa pui MT de 33" (latimea e discutabila, dar ca "începator", mai bine 12,5 si cînd (v-a) va veni vremea sa le schimbi, vei avea mai multa experienta si poti atunci, daca crezi de cuviinta, sa treci pe 10,5 - asta si în functie de aplicatiile pt. care folosesti masina) 3. Jantele pe care le ai sînt OK (ca dimensiuni), chiar daca nu ar fi trebuit sa fie asa de valoroase, dar asta e chestie de gust si buget. 4. Nu te sfatuiesc sa faci body-lift. Daca freaca rotile, poti înalta masina din suspensie. 5. Pune-ti overfenderele. Chiar daca cîndva (poate), vei ajunge sa le lasi pe ravene, dar pîna atunci te vor proteja de noroi (asta înafara de cazul ca esti un împatimit spalator de masini). 6. Da-te cu masina! ...asa vei afla "live" ce-ti lipseste. Accesoriile ulterioare ia-le (fa-le, monteazale) în functie de necesitatile tale si nu pt. ca vezi ca le au si altii. Editat Mai 8, 2012 de Astral Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
opinion Postat Mai 8, 2012 Partajează Postat Mai 8, 2012 Re: Patrol Y60 LWB 1992 2.8TD. "Extrem-ul" asta e relativ... .O portiune de drum, ce îti da acum senzatii tari, peste 2 ani, v-a fi cum ai merge cu Dacia pe centru. Fenomenul se numeste EXPERIENTA si nu exista de cumparat. Toti am început la fel. Uite de ex., cazul meu, aici: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?41804-Hai-sa-ma-dau-mare-sau-cum-devii-OFF-ROAD-cronic Din propria mea experienta: 1. La alegerea masinii ai nimerit-o din prima. :g aici nu pot sa fiu decat de acord - asta cu nimeritul mi-a iesit si mie din prima (da cate nopti n-am dormit cautand :tr ideal ...) Too much of a good thing can be wonderful. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cosmin MSG Postat Mai 9, 2012 Autor Partajează Postat Mai 9, 2012 Re: Patrol Y60 LWB 1992 2.8TD. Bafta ! frumoasa virgina ! Asa am avut si eu , dar scurt ! Pacat ca nu il mai am ... http://forum.club4x4.ro/showthread.php?62321-Nume-de-cod-Mistretu-!!! P.S Ai grija la sistemul de racire de pe RD28T ... curata-l inainte sa fie prea tarziu! Ce are sistemul de racire? Are "bube"? NISSAN PATROL Y60 2.8TD LWB OPEL CALIBRA 2.0 TURBO 4X4 VW PASSAT CC Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cosmin MSG Postat Mai 9, 2012 Autor Partajează Postat Mai 9, 2012 Re: Patrol Y60 LWB 1992 2.8TD. "Extrem-ul" asta e relativ... .O portiune de drum, ce îti da acum senzatii tari, peste 2 ani, (v-a) va fi ca si cum ai merge cu Dacia pe centru. Fenomenul se numeste EXPERIENTA si nu exista de cumparat. Toti am început la fel. Uite de ex., cazul meu, aici: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?41804-Hai-sa-ma-dau-mare-sau-cum-devii-OFF-ROAD-cronic Din propria mea experienta: 1. La alegerea masinii ai nimerit-o din prima. 2. Cauciucurile fac 80% din dotarea ei si te sfatuiesc sa pui MT de 33" (latimea e discutabila, dar ca "începator", mai bine 12,5 si cînd (v-a) va veni vremea sa le schimbi, vei avea mai multa experienta si poti atunci, daca crezi de cuviinta, sa treci pe 10,5 - asta si în functie de aplicatiile pt. care folosesti masina) 3. Jantele pe care le ai sînt OK (ca dimensiuni), chiar daca nu ar fi trebuit sa fie asa de valoroase, dar asta e chestie de gust si buget. 4. Nu te sfatuiesc sa faci body-lift. Daca freaca rotile, poti înalta masina din suspensie. 5. Pune-ti overfenderele. Chiar daca cîndva (poate), vei ajunge sa le lasi pe ravene, dar pîna atunci te vor proteja de noroi (asta înafara de cazul ca esti un împatimit spalator de masini). 6. Da-te cu masina! ...asa vei afla "live" ce-ti lipseste. Accesoriile ulterioare ia-le (fa-le, monteazale) în functie de necesitatile tale si nu pt. ca vezi ca le au si altii. Mersi pentru sfaturi. Ii pun rotile si ma dau cu ea si vorba ta, vad eu ce lipseste! NISSAN PATROL Y60 2.8TD LWB OPEL CALIBRA 2.0 TURBO 4X4 VW PASSAT CC Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Mai 9, 2012 Partajează Postat Mai 9, 2012 Re: Patrol Y60 LWB 1992 2.8TD. Ce are sistemul de racire? Are "bube"? Sa sparam ca nu. Dar daca vezi ca-i place s-o ia spre rosu, începe sa te orientezi spre o vîscocupla noua. Respecta ce scrie cartea tehnica si vei dormi linistit. Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cosmin MSG Postat Mai 9, 2012 Autor Partajează Postat Mai 9, 2012 Re: Patrol Y60 LWB 1992 2.8TD. Sa sparam ca nu. Dar daca vezi ca-i place s-o ia spre rosu, începe sa te orientezi spre o vîscocupla noua. Respecta ce scrie cartea tehnica si vei dormi linistit. Credeam ca are probleme constructive. Sunt tipicar de felul meu si respect cu strictete indicatiile producatorilor cat si cuplurile de strangere, asa ca sper sa ma "respecte" si ea pe mine. NISSAN PATROL Y60 2.8TD LWB OPEL CALIBRA 2.0 TURBO 4X4 VW PASSAT CC Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ovidiuseini Postat Mai 10, 2012 Partajează Postat Mai 10, 2012 Re: Patrol Y60 LWB 1992 2.8TD. imi place masina ta si eu vreau sa imi iau una sa pun puntile pe un Samurai Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florin allrode Postat Mai 10, 2012 Partajează Postat Mai 10, 2012 Re: Patrol Y60 LWB 1992 2.8TD. Ce are sistemul de racire? Are "bube"? FRUMOASA MASINA!Sa o stapanesti sanatos,eu din cauza sistemului de racire am schimbat un motor recent:grin:(a avut apa in el in loc de antigel o perioada si a facut ceva mal si a infundat toate gaurelele prin care trece apa in chiuloasa) dar sa sti ca si cu chiuloasa defecta masina mergea perfect,parca nu are moarte:ha::ha: sa ne vedem cu bine ! Ori gasim un drum, ori facem unul ..:tr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cosmin MSG Postat Mai 10, 2012 Autor Partajează Postat Mai 10, 2012 Re: Patrol Y60 LWB 1992 2.8TD. imi place masina ta si eu vreau sa imi iau una sa pun puntile pe un Samurai Mersi. De ce iti pui punti de Samurai? Care sunt avantajele? NISSAN PATROL Y60 2.8TD LWB OPEL CALIBRA 2.0 TURBO 4X4 VW PASSAT CC Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cosmin MSG Postat Mai 10, 2012 Autor Partajează Postat Mai 10, 2012 Re: Patrol Y60 LWB 1992 2.8TD. FRUMOASA MASINA!Sa o stapanesti sanatos,eu din cauza sistemului de racire am schimbat un motor recent:grin:(a avut apa in el in loc de antigel o perioada si a facut ceva mal si a infundat toate gaurelele prin care trece apa in chiuloasa) dar sa sti ca si cu chiuloasa defecta masina mergea perfect,parca nu are moarte:ha::ha: sa ne vedem cu bine ! Mersi! PATROL-ul este ca BRUCE WILLIS in DIE HARD!:ha: NISSAN PATROL Y60 2.8TD LWB OPEL CALIBRA 2.0 TURBO 4X4 VW PASSAT CC Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DanT Postat Mai 10, 2012 Partajează Postat Mai 10, 2012 Re: Patrol Y60 LWB 1992 2.8TD. Mersi. De ce iti pui punti de Samurai? Care sunt avantajele? cred ca domnul doreste sa puna puntile de Y60 pe un SAMURAI :h5 0743380016 sau 0731443451 I ♥ APUSENI :cort Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ovidiuseini Postat Mai 10, 2012 Partajează Postat Mai 10, 2012 Re: Patrol Y60 LWB 1992 2.8TD. Am un samurai si vreau sa pun punti de nissan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cosmin MSG Postat Mai 10, 2012 Autor Partajează Postat Mai 10, 2012 Re: Patrol Y60 LWB 1992 2.8TD. Am un samurai si vreau sa pun punti de nissan DA. Ai dreptate, am citit eu in graba, de foame!:x NISSAN PATROL Y60 2.8TD LWB OPEL CALIBRA 2.0 TURBO 4X4 VW PASSAT CC Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ovidiuseini Postat Mai 10, 2012 Partajează Postat Mai 10, 2012 Re: Patrol Y60 LWB 1992 2.8TD. Da si nu stiu cum se comporta in teren Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Mai 10, 2012 Partajează Postat Mai 10, 2012 Re: Patrol Y60 LWB 1992 2.8TD. PATROL-ul este ca BRUCE WILLIS in DIE HARD!:ha: BLASFEMIE!!! :ha: O jignire mai mare nici ca se poate... :wtf1: Sa-i spui lui CHUCK NORRIS, BRUCE WILLIS... . .slp Sa nu te miri daca mîine te lasa-n drum; sau azi. :bi Dar poate te iarta, ca esti novice.:wink: Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Mai 10, 2012 Partajează Postat Mai 10, 2012 Re: Patrol Y60 LWB 1992 2.8TD. Am un samurai si vreau sa pun punti de nissan :off Reteta ideala pt un Samurai: - Punti Nissan - Sasiu Nissan - Motor Nissan si pt partea estetica: - caroserie Nissan :ha::ha: P.S. Scuze de Off. A fost o gluma. NO OFFENCE! :h5 Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cosmin MSG Postat Mai 10, 2012 Autor Partajează Postat Mai 10, 2012 Re: Patrol Y60 LWB 1992 2.8TD. BLASFEMIE!!! :ha: O jignire mai mare nici ca se poate... :wtf1: Sa-i spui lui CHUCK NORRIS, BRUCE WILLIS... . .slp Sa nu te miri daca mîine te lasa-n drum; sau azi. :bi Dar poate te iarta, ca esti novice.:wink: Ehhh, de ce? Am zis doar ca este greu de ucis!:pr1 NISSAN PATROL Y60 2.8TD LWB OPEL CALIBRA 2.0 TURBO 4X4 VW PASSAT CC Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cosmin MSG Postat Mai 10, 2012 Autor Partajează Postat Mai 10, 2012 Re: Patrol Y60 LWB 1992 2.8TD. :off Reteta ideala pt un Samurai: - Punti Nissan - Sasiu Nissan - Motor Nissan si pt partea estetica: - caroserie Nissan :ha::ha: P.S. Scuze de Off. A fost o gluma. NO OFFENCE! :h5 Si de la Samurai ce ramane? Sabia?:cl NISSAN PATROL Y60 2.8TD LWB OPEL CALIBRA 2.0 TURBO 4X4 VW PASSAT CC Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Mai 10, 2012 Partajează Postat Mai 10, 2012 Re: Patrol Y60 LWB 1992 2.8TD. Ehhh, de ce? Am zis doar ca este greu de ucis!:pr1 Vezi aici :wink:: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?43654-Faptele-lui-Chuck-Norris&highlight=CHUCK+NORRIS :h5 Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate