Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Pasta conductoare

vitalies

Postări Recomandate

Tot bananaind pe diverse forumuri straine am vazut ca multi folosesc asa ceva pentru contacte electrice. Ce este aceasta pasta conductoare, unde se gaseste, cum arata. Si daca chiar este utila?

Nu sunt trist - doar treaz...

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Pasta conductoare

Tot bananaind pe diverse forumuri straine am vazut ca multi folosesc asa ceva pentru contacte electrice. Ce este aceasta pasta conductoare, unde se gaseste, cum arata. Si daca chiar este utila?

Pastele conductive sunt de obicei pe baza de argint si sunt folosite pt refacerea unor circuite. Ideea e ca ele se intaresc dupa ce se aplica il locurile unde ai nevoie. Daca vrei sa pui pe picioarele sigurantei de care ai spus in topicul cu problema electrica de la masina ta, va fi greu ca sa mai scoti siguranta respectiva.

Mai exista paste pe baza de cositor dar acestea isi fac efectul numai dupa expunerea la temperatura. Practic la o anumita temperatura (se lucreaza cu pistol cu aer cald) se transforma intr-un aliaj pe baza de cositor si fac lipirea.

http://www.altshop.ro/poze_produse/3643/mari/0.jpg

Ca si paste bune pt decapat sunt cele numite generic Flux. Acestea, tot sub actiunea temperaturii, decapeaza foarte bine contactele daca aceastea sunt pregatite pt lipire.

http://www.gsmnet.ro/poze_produse/1388/mari/0.jpg

Astea sunt paste folosite pt conctacte lipite.

Pt contacte imperfecte eu folosesc cu succes un spray de contact cu ulei de la Wurth.

http://www.international-auto.com/images/originals/wurth_contact_oil.jpg

Curata contactele dar ramane si o pelicula uleioasa care protejaza impotriva umiditatii.

La bornele bateriei, a troliului, a electromotorului etc, folosesc, ca si protectie, o vaselina pe baza de cupru. Are si rolul de bun conductor si de a proteja impotriva umiditatii.

Editat de Max
Link spre comentariu

Buna ziua !

Mai exista pasta conductoare de caldura, care se utilizeaza in IT si electronica clasica, intre o componenta care se incalzeste si radiatorul sau, pentru a se asigura un contact cat mai permisiv al transferului de caldura.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Pentru decapat se poate folosi cu mult succes aspirina (cu letconul sau pistol de aer cald).

Pasta electro-conductoare se mai foloseste la refacerea circuitului de dezaburire intrerupt de pe luneta, oglinzi, etc.

Link spre comentariu

am inteles de la FlasH4x4 ca acea siguranta este prinsa cu suruburi. daca ai contact slab acolo sau sunt oxidate cel mai eficient este sa le desfaci, sa le cureti foarte bine si sa le pui loc. le strangi fr tare si poti sa dai cu un pic de vaselina pe acolo ca sa nu mai oxideze din nou.

pasta aceea care intrebi tu de ea se foloseste la electronica la repararea cablajelor intrerupte din cauza oxidarii. nu este buna la masina nu ai ce sa faci cu ea acolo.

si cum a spus un coleg mai sus mai exista o pasta care se numeste vaselina siliconica si care este folosita tot in electronica pentru cedarea temperaturii unei piese catre un radiator. aceasta pasta nu este buna conducatoare de electricitate. de asemenea nu ai la ce sa o folosesti in cazul sigurantei de la masina ta.

LE;

daca totusi vrei sa cumperi asa ceva o gasesti la Vitacom.

Editat de mac01
Link spre comentariu

@mac01 - nu am intrebat expes pentru acea siguranta ci in general - evident ca pe aia o sa o desfac si o sa o repar cum trebuie, dar daca este utila de ce sa nu pun la sfarsit si o pasta din asta. Cautand pe diverse forumuri despre un defect asemanator am vazut ca lumea foloseste asa ceva - contact grease sau conductive grease in engleza. Am vrut o parere de la cei care au folosit asa ceva si de unde se poate gasi. Daca nu gasesc pe aci - este plin ebay-ul si amazon-ul de asa ceva.

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Link spre comentariu

merci m-am uitat la ei - este pasta conductoare termica, eu vreau electrica.

Link spre comentariu

Discutam cumva de vaselina neutra pentru contacte electrice ( Nissan are in mufele de putere ...si altele decit nissan , moderne sau antice ) care se foloseste la mufele fara etansare , dar care trebuiesc protejate de oxidare . Vaselina siliconica se achita cu mult succes de acesta sarcina - nu face mare lucru in mufa , doar protejeaza contactele si fiind sintetica are viata lunga sau foarte lunga .

E si vaselina cu cupru o varianta , dar nu cred ca e de mai mare eficienta decit cea siliconica . Vaselina cu cupru e utilizata ca si antigripant , si de asemenea cea cu aluminiu , la domenii mai restrinse . N-am gasit nicaieri utilizata in industrie vaselina cu cupru pe contacte , dar poate nu cunosc suficient domeniu ...

E posibil ca vaselina cu cupru sa fie folosita la contacte doar in baza unei idei folclorice , ( hai ca masor conductivitatea si editez postul ceva mai tirziu ).

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

@ vitalies;

da m-am uitat si eu acum pe site-ul Vitacom-ului si vad ca nu mai au decat vaselina siliconica.

acea solutie despre care vorbim se foloseste si la repararea rezistentei ptr incalzirea lunetei atunci cand apar intreruperi. cred ca o gasesti si la magazinele de piese auto.

caut acum pe internet si daca gasesc ceva iti dau imediat un link.

solutia aceea se mai numeste popular "putza de sticluta".

am gasit ceva asemanator

http://www.yeinternational.fi/productPics/BISON_ELECTRO.jpg

Editat de mac01
Link spre comentariu

merci m-am uitat la ei - este pasta conductoare termica, eu vreau electrica.

Pt. reparat circuite electrice, ca de ex. incalzire parbriz, exista pasta respectiva sub forma de carioca (mult mai "lesnea" de folosit decit cea cu pensula gen oja)

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

... Vaselina cu cupru e utilizata ca si antigripant , si de asemenea cea cu aluminiu , la domenii mai restrinse . N-am gasit nicaieri utilizata in industrie vaselina cu cupru pe contacte , dar poate nu cunosc suficient domeniu ...

E posibil ca vaselina cu cupru sa fie folosita la contacte doar in baza unei idei folclorice , ( hai ca masor conductivitatea si editez postul ceva mai tirziu ).

Eu personal o folosesc cu succes peste tot unde am papuci de forta (troliu, electromotor, borne baterii etc...) Nu i-am masurat niciodata conductivitatea dar nu am avut probleme cu contactele unde am pus asa ceva.

Editat de Max
Link spre comentariu

Probabil ca nici cu alta vaselina nu aveai probleme , atita timp cit rezista la temperaturi mai ridicate - antigripantul cu cupru rezista perfect functional pina la 950 , iar cel cu aluminiu pina la 1200 .

Am vrut sa masor conductivitatea , dar am tras doua concluzii :

1 - nu conduce , sau multimetrul meu face greva ( era mai bun ala cu ace si manivele - 4 kg de utilaj sigur si de incredere ...);

2 - mai incerc dupa ce se dezgheata sculele ( adica pe joi cel mai sigur ... ca maine merem la o umanitara si sculele sint o dotare nelipsita din trancanica mea ) .

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Si eu zic ca vaselina cu CU sau alte asemenea pilituri sunt doar de oxidare bune atat.

Pasta conductoare trebuie sa aiba argint sau cositor in compozitie iar reistanta electrica sa fie minima.

Pasta termica este pasta care ajuta la ttransferul calduri ..folosita la calculatoare intre suprafata collerului si cip si e cu totul si cu totul alta poveste.

La rezistenta geamurilor pentruu refacerea traseului este buna cea lichida asa cum era aratata mai sus iar pentru conexiunea papucului pe geam NU ESTE BUNA>

Acolo se foloseste alta substantacare are pe langa aargint rasina epoxi , etse din start sub forma de pasta si nu lichida .

Am reparat si la -12C cu asta si a mers. Cu cea lichida sa dezlipit dupa 3 luni in condditii de vara........

Rasina epoxi am luat-o de Maica domnului.Mai sus de connex e alt magazin....era 70 roni si e suficienta sa repari 4 contacte mari de dezaburire.

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Eu personal o folosesc cu succes peste tot unde am papuci de forta (troliu, electromotor, borne baterii etc...) Nu i-am masurat niciodata conductivitatea dar nu am avut probleme cu contactele unde am pus asa ceva.

:off

Pt. Poli este important ca unsoarea sa nu contina acizi. In rest se poate folosi cu succes orice unsoare (nu spun vaselina pt. ca exista unsori "vaselina-free"), inkl. cea cu cupru, grafit sau aluminiu, rolul acesteia fiind doar de etansarea fata de aer si apa a polilor. Dezavantajul unsorilor cu cupru, aluminiu sau grafit, e ca murdaresc si minjesc ca Dracu`. Versiunea eleganta este cea de unsoare in spray, care pe linga ca se strecoara in absolut toate gaurile si fantele, formeaza un strat (pelicula) f. subtire de protectie, usurind astfel curatarea la manipulari ulterioare.

ON TOPIC:

Carioca cu pasta conductoare (electric). Pe circuitul "desenat" se poate cositori (este cositoribil :ha:).

De gasit, se gaseste la pravaliile de electronica, gen Conrad, RS, etc.

823070_LB_00_FB.EPS_1000.thumb.jpg.257f3699a1be7c7e870b1e648a8a1158.jpg823070_AB_00_FB.EPS_1000.thumb.jpg.c6160c65cc76beff26355564a7f0a0a2.jpg pencil.png

Editat de Patrolator

Link spre comentariu

:off

Pt. Poli este important ca unsoarea sa nu contina acizi. In rest se poate folosi cu succes orice unsoare (nu spun vaselina pt. ca exista unsori "vaselina-free"), inkl. cea cu cupru, grafit sau aluminiu, rolul acesteia fiind doar de etansarea fata de aer si apa a polilor. Dezavantajul unsorilor cu cupru, aluminiu sau grafit, e ca murdaresc si minjesc ca Dracu`. Versiunea eleganta este cea de unsoare in spray, care pe linga ca se strecoara in absolut toate gaurile si fantele, formeaza un strat (pelicula) f. subtire de protectie, usurind astfel curatarea la manipulari ulterioare.

ON TOPIC:

Carioca cu pasta conductoare (electric). Pe circuitul "desenat" se poate cositori (este cositoribil :ha:).

De gasit, se gaseste la pravaliile de electronica, gen Conrad, RS, etc.

Vio, cred ca tu esti off topic. :grin: Din cate am inteles eu, Vitalies vrea sa rezolve problema unui contact imperfect intre o siguranta si soclul ei nu sa repare un circuit intrerupt de pe o placa sau de pe luneta. Am ajuns la concluzia asta citind topicul lui cu problema de incarcare pe care o avea la masina.

Editat de Max
Link spre comentariu

Unele aparate de sudura in puncte, care scot nu stiu cate zeci de kVA si au cablurile, care duc la electrozi, groase de 1" si se "incordeaza" cand sudezi, sunt dotate din fabrica cu o cutiuta plina cu o pasta foarte groasa pe baza de cupru, cu care trebuie sa dai periodic pe papucii cablurilor respective.

cred ca de aceasta pasta intreaba vitalies.

nu stiu de unde se poate procura, nu m-am interesat, pt. ca eu folosesc contact spray.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Vaselina cuprata ' sau cu CU , am intalnit o la frane , etrieri , ghidajul placutelor etc. (mai ales la masini sport ) unde necesita ungere la temperaturi mari .

Pentru contacte recomand vechiul spray albastru cu galben W40 , cred ca-l stie toata lumea , se poate folosi fara probleme in tot circuitul electric mai ales in cel de aprindere la benzinare , capac delco , contact fise-bujii ,tablou sigurante etc.

Pentru o intretinere de durata vaselina siliconica e ideala .

Editat de Marianw8
...magaru' moare de drum lung si prostu' de grija altuia.
Link spre comentariu

Vio, cred ca tu esti off topic. :grin: Din cate am inteles eu, Vitalies vrea sa rezolve problema unui contact imperfect intre o siguranta si soclul ei nu sa repare un circuit intrerupt de pe o placa sau de pe luneta. Am ajuns la concluzia asta citind topicul lui cu problema de incarcare pe care o avea la masina.

:oo

Cred ca aici se vorbeste codificat.:ha:

De ce dreak`sa spui altfel unui CONTACT IMPERFECT, PASTA CONDUCTOARE (titlu) ?

:uameni

Postul #1:old:

asta insemnind probabil:

"...am constatat ca exista un contact imperfect intre o siguranta si soclul ei. Va rog sa ma ajutati cu sfaturi pt. inlaturarea acestei defectiuni."

Atunci ON TOPIC:

Remedierea corecta a unui contact imperfect (pasta conductoare:wink:) intre o siguranta fuzibila si soclul ei se poate realiza in doua feluri:

1. Daca siguranta e defecta, se inlocuieste siguranta

2. daca soclul e defect, se inlocuieste soclul

Gluma... :wink:

:h5

@vitalie:

Daca din diferite motive (ingesuiala, pozitionare dificila, etc) nu poti inlocui soclul, se pot taia cablurile si monta un soclu "universal". Exista pt. toate marimile de sigurante, diferite constructii, fixare si protectii.

CIMG0955.thumb.jpg.88274106ea0dea2122b4633b7bfbb07c.jpgCIMG0956.thumb.jpg.4fe25467faf29659260b237704a36b43.jpgCIMG0957.thumb.jpg.7072f5e9bafcb530a6750086669f49fa.jpgCIMG0958.thumb.jpg.bab71dde78edb14b3fd334ceafa5452d.jpgCIMG0959.thumb.jpg.94c6b6ff4c757eb65960cfa72b6890c8.jpgCIMG0963.thumb.jpg.71a9d266bbdf54727035efbb5fd2ec4e.jpgCIMG0962.thumb.jpg.e9ea1cd57835172843e467c29e5b5f96.jpg

Editat de Patrolator

Link spre comentariu

Vaselina cuprata ' sau cu CU , am intalnit o la frane , etrieri , ghidajul placutelor etc. (mai ales la masini sport ) unde necesita ungere la temperaturi mari .

Asta e intradevar utilizarea de baza a vaselinei cuprate. Celelalte utilizari sunt "improvizatii" ca sa zicem asa.

Editat de Max
Link spre comentariu

Remedierea corecta a unui contact imperfect (pasta conductoare:wink:) intre o siguranta fuzibila si soclul ei se poate realiza in doua feluri:

1. Daca siguranta e defecta, se inlocuieste siguranta

2. daca soclul e defect, se inlocuieste soclul

Absolut!

Banuiesc ca problema lui Vitalies este faptul ca respectivul soclu este incastrat in panoul general de sigurante al masinii. De obicei, acestea sunt greu de demontat si necesita multa rabdare. Banuiesc ca vrea sa evite atata efort. Mai ales ca nu e sigur ca va gasi papucii speciali pe care ii necesita siguranta aceea.

Link spre comentariu

Absolut!

Banuiesc ca problema lui Vitalies este faptul ca respectivul soclu este incastrat in panoul general de sigurante al masinii. De obicei, acestea sunt greu de demontat si necesita multa rabdare. Banuiesc ca vrea sa evite atata efort. Mai ales ca nu e sigur ca va gasi papucii speciali pe care ii necesita siguranta aceea.

Am facut despre asta un LAST EDIT in postul anterior:h5

Link spre comentariu

nu e chiar ce cautam dar am cumparat asta - de la Liqui Moly

http://vitalies.users.photofile.ru/photo/vitalies/96587073/xlarge/127190731.jpg

Link spre comentariu

Cred ca e doar un calmant la o fractura .Nu strica , doar ca nu ajuta prea mult .

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare